Mide Ülserine İyi Gelen Bitkiler, Yiyecekler ve İçecekler

Mide ülserine iyi gelen besinleri, çorbaları, meyveleri, yemekleri, ilaçları, bitkileri, bitki çaylarını ve yiyecekleri içeriğimizde bulabilirsiniz.
Mide Ülserine İyi Gelen Bitkiler, Yiyecekler ve İçecekler

Mide Ülserine İyi Gelen Besinler

Mide ülserine ne iyi gelir sorusunu özellikle çevresel etkenler yüzünden ağrı çektiğimiz zamanlarda sorarız. Stres, alkol, sigara, kahve, çevre kirliliği ve kortizon tipi ilaç kullanımı yüzünden ortaya çıkan mide ülseri birçok belirtiye sahiptir. Bu belirtiler arasında midede yanma, bulantı, iştahsızlık, kilo kaybı, kusma ile beraber gelen rahatlama ve midede ağrı şikayeti bulunmaktadır. Eğer bu belirtiler varsa bir an önce mide ülserine iyi gelen besinleri tüketmeniz ya da doktora görünmeniz gerekiyor.

Mide ülserini geçirmek için meyveleri, bitkileri, ilaçları, yiyecekleri, bitki çaylarını, içecekleri ve çorbaları öneriyoruz. Mide ülserini rahatlatmak için meyvelerden elmayı, bitkilerden meyan kökünü, ilaçlardan omeprozolu, yiyeceklerden yeşil yapraklı sebzeleri, bitki çaylarından yeşil çayı, çorbalardan ise yayla çorbasını öneriyoruz.

Mide Ülserine İyi Gelen Meyveler

mide ülserine iyi gelen besinler

Mide ülserini geçiren meyveler kızılcık, avokado, elma, muz, armut, ayva, karpuz, üzüm, dut, kiraz ve şeftalidir. Bu besinleri tüketerek mide ülserini geçirebilirsiniz.

Mide ülserinden kurtulmak istiyorsanız beslenme alışkanlıklarınızda değişikliğe gitmeniz gerekiyor. Bu değişikliklerden birisi de meyve tüketimidir. Saymış olduğumuz meyveleri tüketmeniz durumunda mide ülserinden kurtulabilirsiniz. Diyetinize ekleyeceğiniz bu besinler sindirim sisteminizi düzenleyerek bir daha bu rahatsızlığa yakalanmanızı önleyecektir.

Mide Ülserini Geçiren Bitkiler

mide ülserine iyi gelen besinler

Mide ülserine iyi gelen bitkiler kantaron, nane, papatya, pelin otu, şerbetçi otu ve meyan köküdür. Bu bitkileri kullanarak yaptığınız kür, yemek ya da çaylarla mide ülserini rahatlatabilirsiniz.

Doğanın bizlere sağlamış olduğu ilaçlardan olan bitkiler her hastalığa olduğu gibi mide ülserine de iyi gelmektedir. Yukarıdaki bitkileri yemeklerinizin yanında, kür ya da çay şeklinde tüketmeniz halinde mide ülserini ortadan kaldırabilirsiniz. Ayrıca bu bitkilerin sindirim sisteminin daha etkin bir şekilde çalışmasına katkıda bulunduğunu söyleyelim.

Mide Ülserine İyi Gelen İlaçlar

mide ülserine iyi gelen besinler

H2 reseptör blokerleri ve proton inhibitörleri mide ülseri için kullanılan ilaçlardandır. Bu ilaçlar arasında ranitidin, famotidin, nizatidin, omeprozol ve lansoprol bulunuyor.

Yukarıda saymış olduğumuz ilaçlar mide ülseri tedavisinde sıklıkla kullanılmaktadır. Doktorunuzun önermesiyle kullanmanız gereken bu ilaçlar sayesinde mide ülserinden kurtulabilirsiniz. İlaçların yanında başka tedavi yöntemlerini ise doktorunuza danışmak kaydıyla kullanmanız mümkün.

Mide Ülserini Durduran Yiyecekler

mide ülserine iyi gelen besinler

Mide ülserine iyi gelen yiyecekler ıspanak, kuşkonmaz, soya, avokado, muz, yonca, çavdar unu, lahana, trup, brokoli ve yeşil yapraklı sebzelerdir. Bu yiyecekleri tüketerek mide ülserini durdurabilirsiniz.

Mide ülserini rahatlatmak için beslenme alışkanlıklarınızda yapacağınız bir diğer değişiklik ise tükettiğiniz yiyecekler olacaktır. Saymış olduğumuz yiyecekleri tüketerek bu rahatsızlığın etkilerini azaltabilirsiniz. Tek yapmanız gereken düzenli olarak her gün bu besinlerden bir ya da birkaçını tüketmektir. Bu sayede mide ülseri probleminden sonsuza kadar kurtulabilirsiniz.

Mide Ülserine İyi Gelen İçecekler ve Bitki Çayları

mide ülserine iyi gelen besinler

Mide ülserini rahatlatmak için tüketebileceğiniz içecekler arasında yeşil çay, kızılcık suyu, matula, meyan kökü, nane, pelin otu, şerbetçi otu ve papatya çayları bulunuyor. Bu içecekleri ve bitki çaylarını tüketerek mide ülserini geçirebilirsiniz.

Bu rahatsızlığın etkilerini hızlı bir şekilde gidermek için bazı içecek ve bitki çaylarını da kullanabilirsiniz. Ani bir şekilde bastıran ülser ataklarına karşı tüketeceğiniz bu içecekler sayesinde midenizi rahatlatabilirsiniz. Ayrıca bu çayların sindirim sistemini düzenleyerek farklı mide rahatsızlıklarının oluşmasına karşı koruyucu görev yaptığını da belirtelim.

Mide Ülserini Rahatlatan Çorbalar

mide ülserine iyi gelen besinler

Mide ülserini geçirmek için tarhana, tavuk, mercimek, brokoli, yayla, ezogelin veya domates çorbalarından birini önerebiliriz. Bu çorbalardan birini düzenli olarak akşamları tüketmeniz durumunda kısa süre içerisinde mide ülseri problemini ortadan kaldırabilirsiniz.

Yukarıda saymış olduğumuz çorbalardan birini akşam vaktinde ılık bir şekilde tüketirseniz mide ülserinin etkilerini hafifletebilirsiniz. Çoğu mide rahatsızlığına iyi gelen bu çorbalar aynı zamanda stresten dolayı meydana gelen değişiklikleri de ortadan kaldırıyor. Böylece hem ülser probleminden hem de stresten kurtulabilirsiniz.


İlginizi Çekebilir
Mide Ülseri Nedir, Nasıl Tedavi Edilir?Gastrit Nedir, Nasıl Tedavi Edilir?

Mide ülseri hastaları nasıl beslenmeli?

Ülser hastalarının lif oranı yüksek ve posalı besinleri tüketmesini öneriyoruz. Özellikle yeşil yapraklı sebzeler mide rahatlatıcı özelliğe sahip oldukları için uzmanlar tarafından önerilmektedir. Ancak ilaç kullanan ülser hastalarının posa alımının dozunda olması gerektiğini söyleyelim. Doktorunuzdan bu konu hakkında bilgi alabilirsiniz.

Süt mide ülserine iyi gelir mi?

Yapılan araştırmalara göre sütün ülser üzerinde iyileştirici bir etkisi olmadığı belirlenmiştir. Dolayısıyla mide ülseri tedavisi için süt kullanmanızı önermiyoruz. Herhangi bir etkide bulunmayacaktır. Bunun yerine probiyotik içeren gıdaları tüketebilirsiniz.

Yoğurt mide ülserine iyi gelir mi?

Probiyotik özelliğe sahip olmasından dolayı yoğurt, yakınmaları azaltan etkiye sahiptir. Yoğurt yenildiğinde mide duvarını sağlamlaştırıcı bazı maddeler salınır. Bu da ülserden koruyucu etki gösterir ve midenizin rahatlamasını sağlar.

Mide ülserine ne iyi gelir evde çözüm?

Mide ülserini evde tedavi etmek için kullanabileceğiniz bitkisel tedaviler meyan kökü, kırmızı acı biber, zerdeçal, damla sakızı, lahana ve plantin tipi muzdur. Bu besinleri normal ayarında tüketmeniz durumunda mide ülserini evde geçirebilirsiniz.

Ülser diyeti nasıl olur?

Antioksidan ve posa yönünden zengin olan yiyeceklere ülser diyetinde mutlaka yer verilmesi gerekir. Sebze ve meyvelerden oluşması gereken bu diyet sayesinde ülserin etkilerini hafifletebilirsiniz. Ayrıca acılı ve çok baharatlı besinleri mümkün mertebe daha az tüketmeniz gerekiyor. Tuzlanmış yiyecekleri ise normal oranlarda tüketmeli, aşırıya kaçmamalısınız.

İbrahim Saraçoğlu mide ülserine ne iyi gelir?

Uzman doktor İbrahim Saraçoğlu mide ülseri tedavisi için çilek, elma, üzüm, nar, bal, bakliyat, tam tahıllı gıdalar, kereviz, yeşil yapraklı sebzeler, havuç, balık, soya gıdaları, yoğurt ve yeşil çayı öneriyor. Bu yiyecekleri öğünlerinizde bulundurmanız durumunda ülserden kısa süre içerisinde kurtulabilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.