Meksiko Gezilecek yerler

Meksika'nın en güzel şehirlerinden birisi olan Meksiko otellerini, tarihi yapılarını, müzelerini, barlarını, restoranlarını ve daha bir çok mekanını araştırdık ve derledik. İşte doğal güzellikleriyle turistleri kendine çeken Meksiko'nun gezilecek yerleri;
Meksiko Gezilecek yerler

Meksiko Hakkında Bilgi

  • Meksika'nın başkenti ve en büyük şehridir. 
  • Amerika kıtasının en önemli finansal merkezlerinden biridir. 
  • Meksika Vadisi'ndeki platolarda, 2.240 metre rakımda yer alır. 
  • 1.485 kmalana sahiptir. 
  • Yaklaşık 8,855 milyon nüfusu vardır.
  • Para birimi Meksika Pesosu'dur.
  • Dünyanın yüksek başkentlerinden biridir.
  • Ilıman iklime sahiptir.
  • Meksika'nın en çok turist çeken şehridir.

Meksiko Gezilecek Yerler

Bu içeriğimizde Meksiko'da gezip görebileceğiniz yerleri şu başlıklar altında işleyeceğiz.

  • Meksiko'da ki gezilecek yerler listesi
  • Meksiko müzeleri
  • Meksiko'da yer alan tarihi mekanlar
  • Meksiko'da ki turistik noktalar
  • Meksiko otel önerileri
  • Meksiko'da nerede ne yenir?
  • Meksiko'da ulaşım nasıl sağlanır?
  • Meksiko'ya ne zaman gidilir?
  • Meksiko festivalleri nelerdir?

Meksiko gezilerinize rehber olabilmek için ülkenin gezilip görülmesi gereken yerlerini sizlere sunuyoruz.


Zocalo Meydanı

Merkez bölgedir. Zocalo Meydanı olarak bilinmektedir. Tarihi meydan olarak da UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan mekanlardandır. Meydanda İspanyol koloni dönemine ait birçok tarihi eser bulunmaktadır. 8000 yıllık tarihe sahip bir medeniyet olan Azteklerden kalma Metropolitan Katedrali de bu meydanda yer alıyor. Aynı zamanda National Palace yani Başkanlık Sarayı'da bu meydanda görkemli bir şekilde konumlanmıştır. Turistlerin en yoğun olan meydanlardan biridir.

zocalo-meydani.jpg


Meksika Güzel Sanatlar Müzesi

Şehrin en önemli opera ve tiyatro binasıdır. Mimari olarak hoş bir yapıya sahip olduğu gibi sanatsal anlamda dopdolu bir atmosfer sunan bir mekandır. Dünyaca ünlü diego rivera, rufino tamayo, david alfaro siqueiros ve de jose clemente orozco gibi duvar ressamlarının eserlerini de görebileceğiniz saray müzesine Pazar günleri giriş ücretsizdir.

meksika-guzel-sanatlar-muzesi.jpg


Kraliyet Sarayı (Başkanlık Sarayı)

En turistik mekan olan Zocalo Meydanı'nda konumlanmış saray uzun ve dikkat çekici mimarisiyle meydandaki görülesi yapılardandır. Geniş bir cepheye sahip sarayın iç mimarisi ve dekorasyonuyla da oldukça göz alıcıdır. Duvarlarında Diego Riviera'nın eşsiz duvar resimlerini incelemeden geçmeyin.

kraliyet-sarayi-(baskanlik-sarayi).jpg


Paseo de la Reforma - Angel of Independence

Şehrin simgesi haline gelmiş yüksek bir kule üzerine yapılmış melek şeklinde bir yapıdır. 1910 yılında inşa edilmiş El Angel de la Independencia Anıtının barış, adalet gibi kavramları simgelediği bilinmektedir. Ulaşım için metroyu kullanıp Sevilla istasyonunda inmeniz gerekmektedir.

paseo-de-la-reforma---angel-of-independence.jpg


Notre Dame de Guadelupe Bazilikası

Şehrin en önemli dini merkezidir. Yeni inşa edilmiş yapı Vatikan'dan sonra en çok ziyaret edilen kilisedir. Senede toplam 17 milyon ziyaretçisi olmaktadır. Her yıl 12 Aralıkta törenler düzenleniyor ve bu törenlere de milyonlarca kişi katılıyor. Ulaşım için metroyu kullanıp La Villa-Basilica istasyonunda inmeniz uygun olacaktır. Ya da Zocalo Meydanı'ndan Bazilikayadan geçen otobüsleri de kullanabilirsiniz.

notre-dame-de-guadelupe-bazilikasi.jpg


Garibaldi Meydanı

Meksiko'nun ilginç meydanıdır. Şehre özgün bu alanda adeta müzik yaşamaktadır. Garibaldi Meydanı'nda çok sayıda müzisyen sizleri bekliyor olacak ve verdiğiniz paraya karşılık gelen bir şekilde size müziklerini sunacaktır. Orkestranın büyüklüğünün tamamen size bağlı olduğu bu farklı işleyiş mutlaka ilginizi çekecektir.

garibaldi-meydani.jpg


Meksiko'da Nerede Kalınır? 5 Otel Önerisi

Dünya'nın en popüler turizm merkezlerinden biri olan Meksiko, tarihi mekanları ve gezilecek yerleri ile ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor. Son yıllarda Türk turistlerin de ziyaretlerinin artması sonucu önemli bir konum haline gelen Meksiko şehrini konu olarak ele aldık. Bu içeriğimizde Meksiko'da konaklanacak 5 otel önerisi derledik. İşte Meksiko'nun en iyi ve en uygun otelleri;


St. Regis Mexico City

Ünlü Paseo de la Reforma Bulvarı üzerinde, bölgenin uğrak yerlerine sadece birkaç dakikalık uzaklıkta ideal bir konuma sahip olan bu lüks ve sofistike otel, birinci sınıf konaklama olanağı ve bünyesinde spa hizmetleri sunmaktadır. Kablosuz internet hizmeti de sunmaktadır. Ziyaretçi puanlamasından 9.5 puan alan bu hotel, 5 yıldızlıdır.

st.-regis-mexico-city.jpg

Adres: Av. Paseo de la Reforma 439, Cuauhtémoc, 06500 Ciudad de México, CDMX, Meksika

Telefon: +52 55 5228 1818

Fiyat: Geceliği 277 € ile 967 € arasındadır.


JW Marriott Hotel Mexico City

Bu lüks otel, Meksiko'nun merkezine 8 km uzaklıkta ve Auditorio Metro İstasyonu'na 10 dakikalık yürüme mesafesinde yer almaktadır. Açık havuz ve ücretsiz Wifi erişimi bulunan otel ayrıca bir spor salonu ile hidromasajlı küvet gibi özel spa olanaklarından yararlanabileceğiniz Sağlık Kulübü'ne sahiptir. Ziyaretçi puanlamasından 9.4 puan alan bu hotel, 5 yıldızlıdır.

jw-marriott-hotel-mexico-city.jpg

Adres: Andres Bello 29, Polanco, Polanco IV Secc, 11560 Ciudad de México, CDMX, Meksika

Telefon: +52 55 5999 00002.582

Fiyat: Geceliği 159 € ile 487 € arasındadır.


Hyatt Regency Mexico City

Şık Polanco semtindeki Chapultepec Parkı'nın yanında bulunan Hyatt Regency Mexico City, konuklarına modern ve zarif odaların yanı sıra bünyesinde yer alan 3 adet restoran ve 2 bar sunmaktadır. Otelde ayrıca bir iş merkezide bulunmaktadır. Ziyaretçi puanlamasından 9.5 puan alan Hyatt Regency Mexico City, 5 yıldızlıdır.

hyatt-regency-mexico-city.jpg

Adres: Campos Elíseos 204, Polanco, Polanco IV Secc, 11560 Ciudad de México, CDMX, Meksika

Telefon: +52 55 5083 1234

Fiyat: Geceliği 132 € ile 385 € arasındadır.


InterContinental Presidente Mexico City 

Mexico City'nin kültür, iş ve alışveriş bölgesi Polanco'da yer alan bu otel, Ulusal Antropoloji Müzesi'ne birkaç dakika uzaklıktadır ve bünyesinde 6 restoran barındırmaktadır. Bu hotel, Chapultepec Ormanı'na 1.1 km iken, Benito Juarez Havaalanı'na 12 km mesafededir. Ziyaretçi puanlamasından 9.3 puan alan bu hotel, 5 yıldızlıdır.

intercontinental-presidente-mexico-city .jpg

Adres: Campos Elíseos 218, Polanco, Polanco IV Secc, 11560 Ciudad de México, CDMX, Meksika

Telefon: +52 55 5327 7700

Fiyat: Geceliği 136 € ile 470 € arasındadır.


Four Seasons Hotel Mexico City 

Meksiko şehrinin merkezindeki Paseo de la Reforma caddesi üzerinde, Chapultepec Parkı'nın yakınında yer alan bu AAA Beş Elmas ödüllü otelde tam hizmet veren spa, restoran ve düz ekran TV ile donatılmış çağdaş konuk odaları sunulmaktadır. Ziyaretçi puanlamasından 9.4 puan alan bu hotel, 5 yıldızlıdır. 

four-seasons-hotel-mexico-city .jpg

Adres: Av. Paseo de la Reforma 500, Cuauhtémoc, 06600 Ciudad de México, CDMX, Meksika

Telefon: +52 55 5230 1818

Fiyat: Geceliği 315 € ile 830 € arasındadır.


Meksiko'da Nerede Ne Yenir?

Meksiko'da sokak yemekleri açısından zengin bir kültür vardır. Her vakit yemek yemeye ve atıştırmaya hazır bir çok mekan bulunmaktadır. Ayrıca kullanılan baharatlar ve acı soslar ile de Türk Mutfağına yakın tatlar bulmak da olasıdır. Meksika mutfağı Dünya mutfakları arasında sevilen bir seçenek olup Meksiko şehrinde bir çok Dünya mutfağına ait restoranı da kolaylıkla bulabilirsiniz. Cantina yazılı restoranlar tercih edilebilir ve balık yemeği olan Pescado a la Veracruzana ve ince-yuvarlak yufka çeşidi tortillalar denenebilir. Tortilla'dan yapılan yemeklerin en meşhuru Taco'dur. Ayrıca şehirde domuz eti ile yapılan Cochinita Pibil ve domuz ile tavuk etiyle yapılan Achiote ve Pozole çorbaları meşhurdur. Et yemekleri oldukça yaygın olan şehirde tatlı denemek isterseniz keçi sütünden yapılan Cajetayı tadabilirsiniz. 


Pujol

Latin mutfağını kendine konu edinen Pujol, vejetaryen dostudur. Pujol sizlere öğle yemeği, akşam yemeği ve gece eğlencesi hizmeti vermektedir. Size tavsiyemiz bu restorana rezervasyon yaptırmadan gitmeyin çünkü boş yer bulamayabilirsiniz. Pujol, pazar günleri kapalıdır. Diğer günler ise 13:30 - 22:45 saatleri aralarında hizmet vermektedir.

pujol.jpg

Adres: Tennyson 133, Polanco, Polanco IV Secc, 11550 Ciudad de México, CDMX, Meksika

Telefon: +52 55 5545 4111


Contramar

Deniz mahsülleri mutfağını konu edinen bu restoran, vejetaryen dostudur. Contramar sizlere öğle yemeği, brunch ve akşam yemeği hizmeti vermektedir. Ücretsiz wifi ve tüm içkileri bulundurmaktadır. Contramar, cuma ve cumartesi günleri 12:00 - 20:00 saatleri aralığında hizmet verirken diğer günler ise 12:00 - 18:30 saatleri aralığında hizmet vermektedir.

contramar.jpg

Adres: Calle de Durango 200, Roma Nte., 06700 Cuauhtémoc, CDMX, Meksika

Telefon: +52 55 5514 9217


El Cardenal

Latin mutfağını kendine konu edinen El Cardenal, vejetaryen dostudur. El Cardenal, sizlere kahvaltı, öğle yemeği, brunch, akşam yemeği ve gece eğlencesi hizmeti vermektedir. El Cardenal, sizlere pazar günleri 08:30 - 18:30 saatleri aralığında hizmet verirken diğer günler ise 08:00 - 18:00 saatleri aralığında hizmet vermektedir.

el-cardenal.jpg

Adres: Calle de la Palma 23, Centro Histórico de la Cdad. de México, Centro, 06000 Ciudad de México, CDMX, Meksika

Telefon: +52 55 5521 3080


Lampuga Condesa

Deniz mahsülleriyle ünlü olan bu restoran, vejetaryen dostudur. Öğle yemeği, akşam yemeği ve gece eğlencesi hizmeti vermektedir. Tüm içkileri bulunduran bu restorana rezervasyonla gitmenizi öneririz. Lampuga Condesa, pazar günleri 13:30 - 18:00 saatleri arasında hizmet verirken, diğer günler 13:30 - 02:00 saatleri aralarında hizmet vermektedir.

lampuga-condesa.jpg

Adres: Calle Ometusco 1, Hipódromo Condesa, 06100 Ciudad de México, CDMX, Meksika

Telefon: +52 55 5286 1525


El Hidalguense

Latin mutfağını kendine konu edinen bu restoran, vejetaryen dostudur. Kahvaltı, öğle yemeği ve brunch yemeği hizmeti vermektedir. Tüm içkileri bulundurmaktadır. El Hidalguense, pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günleri kapalıdır. Diğer günler ise 07:00 - 18:00 saatleri aralığında hizmet vermektedir.

el-hidalguense.jpg

Adres: Campeche 155, Roma Sur, 06760 Ciudad de México, CDMX, Meksika

Telefon: +52 55 5564 0538


Meksiko'da Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Otobüsler ucuz ve kullanışlı ulaşım seçeneğini oluşturur. Metrobüsler ve Metrolar en yaygın ulaşım türüdür ve metrobüs bilet ücreti 6, metro bilet ücreti 5 Meksika Pesosu'dur. Metro için 12 hat bulunmaktadır ve en hızlı ulaşımı sağlayan alternatiftir. Taksi ile ulaşımda bu şehirde çok dikkatli davranmanız gerekmektedir. Taksi duraklarından ya da belirli taksi firmalarını arayarak bir diğer ulaşım alternatifi olarak tercih edebileceğiniz taksiler için sokakta herhangi bir taksiyi seçmeyi düşünmeyin. 

meksikoda-ulasim-nasil-saglanir.jpg


Meksiko'ya Nasıl Gidilir?

Meksiko şehrine aktarmasız uçuş yoktur fakat aktarmalı olarak değişen süreli uçuşlarla şehrin uluslararası havaalanı Mexico City Juarez'e ulaşabilirsiniz.

meksikoya-nasil-gidilir.jpg


Meksiko'ya Ne Zaman Gidilir?

Şehir her mevsim turist çeken ve gezilip görülebilecek durumdadır. Aralık, Ocak ayları en soğuk aylarıdır ve Haziran - Eylül döneminde sıcaklıklarla birlikte yağışlar artar. Turistik bir gezi için ideal zamanın Nisan, Mayıs ayları olduğunu söyleyebiliriz.

meksikoya-ne-zaman-gidilir.jpg


Meksiko Festivalleri ve Zamanları

Meksiko'da yıl boyunca katılabileceğiniz bir çok festival yapılmaktadır. Seyehat tarihlerinizi festivallerin en çok olduğu aylara ayarlayarak Meksiko şehrinde çılgınlar gibi eğlenebilirsiniz. Meksiko'ya ayrı bir renk katan festivalleri sizler için araştırdık ve derledik. İşte Meksiko festivalleri;

  • Mexico City Uluslararası Film Festivali - Şubat
  • Festival of Drumming and African Culture - Mart
  • Mexico Festival  
  • Spring Night Festival
  • Africala - African Film Festival - Nisan
  • Historic Center Festival of Mexico City Mexico City Moda Haftası
  • Ollin Kan Festival
  • ZONAmaco - Mexican Contemporary Art Fair
  • Vive Latino Rock Festival - Mayıs
  • Uluslararası Müzik ve Tiyatro Festivali - Haziran
  • Fiestas Patrias -  Eylül
  • Independence Day in Mexico

meksiko-festivalleri-ve-zamanlari-002.jpg


Meksiko'da Gece Hayatı

Meksiko, gece hayatının renkli ve hareketli olduğu şehirlerden biridir. Gece kulüpleri turlarının düzenlendiği şehirde geç saatlere kadar canlı kalan bir çok mekan bulunmaktadır. İspanyol ve İngilizce şarkıların müzik kültürünü oluşturduğu gece kulüplerinde genellikle rock ve elektronik tarz yaygındır. Karayip müziği ve canlı müzik yapan mekanlarda fazladır. Garibaldi Meydanı müzik açısından vazgeçilmez bir nokta olduğu gibi gece hayatında da en kalabalık noktalardandır. Condesa diye adlandırılan bölgede gece hayatının yoğun olduğu alanlardandır. Tekila en meşhur içkisidir. Agav denen bir bitkinin kökü öğütülüp daha sonra yakma ve fermantasyon geçirilerek elde edilen Meksika içeceğidir. Ayrıca Corona markalı biralar da çok sevilir.

 meksikoda-gece-hayati.jpg

Önerilen İçerik: Meksika Gezilecek Yerler

NeOldu.com / Tatil

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.