Mehmet Muş Kimdir? & Hakkında Bilgi

Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul 3. Bölge Milletvekili olan Mehmet Muş, 1982 yılında Trabzon Sürmene’de doğmuştur. Bu içeriğimizde Mehmet Muş hakkında bilinmesi gerekenleri derledik.
Mehmet Muş Kimdir? & Hakkında Bilgi

Mehmet Muş Biyografisi

1982'de Trabzon Sürmene’de doğdu. Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Muş, evli ve 1 kız çocuğu babasıdır.

mehmet-mus-biyografisi.jpg


Mehmet Muş’un Eğitim ve Çalışma Hayatı

Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdikten sonra Washington State University School of Economic Sciences'de Ekonomi alanında yüksek lisans yapmıştır. Özel sektörde Bütçe Planlama ve Raporlama Uzmanı olarak çalıştı. Marmara Üniversitesi İktisat Tarihi Anabilim Dalında Ekonomi Doktorasını tamamladı. 

mehmet-mus’un-egitim-ve-calisma-hayati.jpg


Mehmet Muş’un Siyasi Hayatı

Ak Parti 24.Dönem İstanbul Milletvekili olarak TBMM Dışişleri Komisyonu Üyeliği, Plan ve Bütçe Komisyon Üyeliği, NATO Parlamenter Asamblesi (NATOPA) Türk Grubu Üyeliği ve Ak Parti Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılığı görevini yaptı. 25. ve 26.  Dönem Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili olarak meclise girmiştir. 27 Ağustos 2014 tarihinde AK Parti 1. Olağanüstü Kongresinde Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeliğine seçilen Muş, Ekonomiden Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiştir. 12 Eylül 2015 tarihinde yapılan AK Parti Olağan Genel Kurulunda yeniden AK Parti MKYK üyeliğine seçilmiştir. 

mehmet-mus’un-siyasi-hayati.jpg

Önerilen İçerik;

 Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.