Mehmet Ersoy Kimdir? Nereli? Çalışma ve Siyasi Hayatı

Mehmet Ersoy, 1968 yılında İstanbul’da doğdu. ETSTUR'un sahibi ve Turizm Bakanı olan Mehmet Ersoy hakkında daha fazla bilgi için yazımızı okuyabilirsiniz.
Mehmet Ersoy Kimdir? Nereli? Çalışma ve Siyasi Hayatı

Aslen Antalyalı olan Mehmet Ersoy, 1968 yılında İstanbul'da doğan bir turizmci ve iş adamıdır. Babası tüccar olan Mehmet Ersoy, lise eğitimini İstanbul'daki Özel Alman Lisesinde tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesinde İngilizce İşletme bölümünü bitirmiştir.

Mehmet Ersoy Kimdir?

1991 yılında ikiz kardeşi Murat ile birlikte turizm sektöründe faaliyet gösteren "Ersoy Turistik Servisleri" adlı şirketini kurdu. Daha sonra, "Voyage Hotels Group", "Didim Tur" ve havayolu şirketi AtlasGlobal'ı da şirket grubuna ekledi.

2012 yılında Türkiye'de cruise sektörüne yatırım yaparak tek cruise gemisi işletmecisi oldu.

2017'de de online rezervasyon platformunu hayata geçirdi ve dünyanın dört bir köşesinden 200 binin üzerindeki tesise rezervasyon hizmeti sunmaya başladı.

ETSTUR ve MaxxRoyal otel zincirlerinin de sahibi olarak bilinen Ersoy, 10 Temmuz 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'na atandı.

2018 yılından beri hala Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev yapmaktadır.

Ersoy, eski manken ve sunucu Pervin Yapar Ersoy ile evli ve iki oğlu vardır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Numan Kurtulmuş Kimdir?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.