Kodak'tan Yeni 4K Aksiyon Kamerası

Amerikalı teknoloji devi Kodak yeni 4K ve 360 derece çekim yapabilen aksiyon kamerasını tanıttı.
Kodak'tan Yeni 4K Aksiyon Kamerası

Teknolojideki gelişmeler kameraların da gelişmesini sağladı. Son dönemlerde çokça popüler olan 360 derece açılı kameralar ve 4K teknolojisi büyük kamera teknolojisi devlerinin de artık cihazlarına yenilik getirmeleri gerektiğini düşündürdü ve bunlardan en sonuncusu Kodak oldu.

Bilindiği gibi 360 derece çekim yapabilen son olarak tanıtılan kamera bu pazardaki henüz yeni isim olan Nokia’dan geldi. Nokia çıkartmış olduğu Ozo adlı cihazıyla pazara giriş yaptı ve şaşırtmayı başardı.

Kodak PixPro SP360 4K

Nokia’nın bu hamlesine karşılık bu alanda gerçek bir dev olan Kodak’tan cevap gecikmedi. Geçtiğimiz günlerde 360 derece ve 4K çekim yapabilen kamerasını tanıtan Amerikan merkezli firma şu an için farkını ortaya koymuş oldu.

Yeni çıkan kamera PixPro SP360 4K adını aldı. Esasında daha önceden PixPro adında bir seri çıkartmış olan Kodak aileye yeni bir üye katmış oldu.

Performans olarak son derece dikkat çeken kamera 2028x2028 çözünürlük sunuyor. Bu da kameranın 4K’yı 50 fps olarak kaydetmesini sağlıyor. Aynı zamanda 720p’de 120 fps slow motion çekim yapabilen kamera diğer aksiyon kameralarına oranla farkını ortaya koyuyor ve 360 derecelik kayıt deneyimi sunuyor.

Kodak PixPro SP360 4K

Tasarım olarak standart PixPro modeliyle aynı olan cihaz Wi-Fi teknolojisini barındırmakla kalmıyor ayrıca NFC desteği de sunuyor. 12 MP BSI-CMOS sensör taşıyan cihaz f/2.8 diyafram açıklığıyla da dikkat çekiyor. Sadece 121 gram ağırlıkta olan PixPro SP360 4K 180 derece, 235 derece ve 360 derece çekim yapabiliyor.

Önümüzdeki ay satışa sunulacağı açıklanan yeni Kodak PixPro SP360 4K’nın fiyat etiketi hakkında bir bilgi bulunmuyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.