Kırıkkale Hakkında Bilmedikleriniz

Kırıkkale çok önemli bir konuma sahip olup, güzel şehirlerimizden bir tanesidir. Kırıkkale hakkında bilinmeyenleri haberimizde bulabilirsiniz.
Kırıkkale Hakkında Bilmedikleriniz

Şehrin İsminin Hikayesi

Şehrin isminin nereden geldiği hakkında kesin bir bilgi yoktur. İsminin merkezde bulunan Kaletepe' nin kısaltılmasından geldiği de söylenir.
 

kirikkale-002.jpg
 

Kırıkkale halkı tarafından bu ismin uygun görülüp verildiği de bilinir. Osmanlı döneminde ise şehrin ismi ' Kırıkkal ' imiş. Şehir 1989 yılında Turgut Özal tarafından il ilan edilmiştir.

Turizm

Her ne kadar Kırıkkale küçük bir şehir olsa da şehirde yapılacak şeyler bulunması mümkün. Bunların en iyi örnekleri, olta balıkçılığı, yayla turizmi, dağ ve doğa yürüyüşü, mağara turizmi yapılabilecek aktivitelerdir.

olta-balikciligi.jpg
 

Kırıkkalede'ki çeşitli barajlarda olta balıkçılığı yaparak gününüzü geçirebilir, tuttuğunuz balıkları güzelce pişirip yiyebilirsiniz.

kirikkale-001.jpg
 

Kırıkkale'nin çok güzel yaylaları bulunmaktadır. Küre dağında bulunan Hodar, Bedesten, Kamışlı, Sarıkaya; Koçu Dağı’ndaki Koçu, Denek dağlarındaki Gümüşpınar, Pehlivanlı, Suludere, Yeşilkaya, Azgın yaylaları en bilinen, en güzelleridir. Bu yaylalarda düzenlenen çeşitli halk oyunları ve etkinlikler gerçekleşmektedir. Gerek Kırıkkale' den gerekse diğer şehirlerden yayla etkinliklerine pek çok insan katılmaktadır.
 

Ekonomi

Kırıkkale ekonomisinde özel sektör yatırımcılığı azlığı yaşanmaktadır. İlde sanayi anlamında adımlar atılmaya çalışılırken, ilçede ise tarımsal sanayi giderek artmaktadır.

kirikkale-ekonomisi.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum