Kırıkkale' nin Meşhur Lezzetleri

Anadolu yöresel yemeklerinin en güzel örneklerinin sergilendiği Kırıkkale mutfağını birlikte inceleyelim.
Kırıkkale' nin Meşhur Lezzetleri

Kırıkkale' den pek çok medeniyet geçmiş ve hepsinin de mutfak kültürü burada kalmış, Türkler tarafından da harmanlanmış ortaya çok güzel yöresel lezzetler çıkmıştır. Sebze yemekleri çok çeşitli olup, et ürünlerine de rastlanır. Bizde sizler için Kırıkkale' nin en meşhur lezzetlerini sıraladık;

Un Tarhanası

Tarhana artık her yörede çok meşhur ve yapılan, sevilen bir lezzet. Ancak Kırıkkkale' ye özgü tarhana elbette var ve Kırıkkale halkı tarafından her yıl mutlaka hazırlanır. Tarhana yapmak biraz meşakkatli ancak yemesi de çok güzel ve çok faydalıdır.
 

un-tarhanasi.jpg
 

Sızgıt

Sızgıt tamamen Kırıkkale' ye özgü bir yöresel yemektir. Küçük et parçalarının kesilip, yine bu etin yağı ile kavurup en sonda kurutulmasıyla yapılır. Kırıkkale' de her evde sızgıt yapılır. Denemenizi tavsiye ederiz.
 

sizgit.jpg
 

Madımak

Kırıkkale' de bolca bulunan madımaklar toplanır ve bulgur, et ve salçayla pişirilir. Kırıkkale' de ramazanlarda da sıkça yapılır. Kırıkkale' de madımak yemenizi tavsiye ederiz.
 

madimak.jpg
 

Pelte

En kolay ve lezzetli bir tatlı çeşidi. Başka yörelerde yapılsa da Kırıkkale ile bütünleşmiş bir lezzettir. Kırıkkale' ye gitmişken peltenin tadına mutlaka bakmalısınız.
 

pelte.jpg
 

Kömbe

Kömbe Kırıkkale' ye özgü çok lezzetli bir yöresel yemektir. Kırıkkale' de bayramlarda ramazanlar çokça tercih edilir. Kömbeyi Kırıkkale' de yemenizi tavsiye ederiz.
 

kombe.jpg
 

Katmer

Farklı farklı yörelerde rastladığımız katmerin Kırıkkale' de de çok meşhur olduğunu söyleyebiliriz. Yine bayramlarda ramazanlar el açması katmer mutlaka yapılır, misafirlere sunulur.
 

katmer.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum