Kenya Gezilecek Yerler

Kenya Afrika'nın değerli turistik yerlerine sahip olan ülkelerden biridir. Ülkede birçok ulusal park, doğa rezervi, dağ ve göl gibi doğal alan bulunmaktadır. Kenya'nın gezip görmeniz gereken yerlerini sizlerle paylaşıyoruz.
Kenya Gezilecek Yerler

Kenya Hakkında Bilgi

  • Doğu Afrika'da bulunan Kenya'nın nüfusu 46 milyonun üzerindedir.
  • 580.367 kilometrekarelik yüzölçüme sahiptir.
  • Tanzanya, Güney Sudan, Etiyopya, Uganda ve Somali ile komşudur.
  • Victoria Gölü ve Hint Okyanusu'na kıyısı bulunmaktadır.
  • Kenya'nın başkenti Nairobi'dir.
  • Ülkenin büyük bir çoğunluğu Hristiyan dinine inanmaktadır.
  • Para birimi olarak Kenya Şilini kullanmaktadırlar.
  • 4000 Yıldan daha uzun süredir yaşam alanı olarak kullanılmaktadır.
  • Tarihi ve turistik yerleri ile ünlüdür.
  • Adını Kenya Dağı'ndan alan ülke bitki ve canlı türü açısından da çok zengindir.
  • Kenya her yıl milyonlarca safari meraklısı tarafından ziyaret edilmektedir.
  • Afrika kıtasının doğusunda yer almaktadır.
  • 200 Milyon yıl öncesine ait fosil kalıntıları barındırmaktadır.

Kenya Gezilecek Yerler

Bu içeriğimizde Kenya'da gezip görebileceğiniz yerleri şu başlıklar altında işleyeceğiz.

  1. Kenya gezilecek yerler listesi
  2. Kenya'da yer alan tarihi mekanlar
  3. Kenya turistik notalar
  4. Kenya otel önerileri
  5. Kenya'da nerede ne yenir?
  6. Kenya Festivalleri
  7. Kenya'da ulaşım nasıl sağlanır?
  8. Kenya'ya ne zaman gidilir?
  9. Kenya'ya nasıl gidilir?

Masai Mara

Burası 1.510 kilometrekare ile Kenya'nın en büyük rezerve alanıdır. 1961 yılında koruma altına alınan Masai Mara, bilhassa büyük kedileriyle ünlüdür. Düzlük alanlarla kaplı bölgenin bitki örtüsü uçsuz bucaksız savanlardır. Antilop ve zebra türlerinin en geniş yaşam alanlarından biri olan Masai Mara, Serengeti Ulusal Parkı'nı da çevrelemektedir. Kenya'nın en önemli safari alanı haline gelen Masai Mara, özellikle Temmuz ve Ekim ayları arasında gerçekleşen göçlere şahit olmak isteyen insanlarla dolmaktadır. 

masai-mara.jpg


Kenya Dağı

Doğu Rift Dağları sırasında bulunan Kenya Dağı, 5.199 metre yüksekliği ile kıtada Klimanjaro'nun ardından en yüksek dağdır. Dağa ilk tırmanış 1899 yılında Joseph Brocherel, Halford Mackinder ve Cesar Ollier tarafından gerçekleştirilmiştir. Birçok vadiye ve buzul kütlelerine sahip olan Kenya Dağı, sönmüş bir yanardağdır. Dağın etrafı farklı bitkilerden oluşan ormanlarla kaplıdır. Maymun ve fil gibi canlılara da ev sahipliği yapan alanda şelaleler de bulunuyor. UNESCO Dünya Mirası Listesine dahil edilen Kenya Dağı'nın etrafı ulusal park olarak belirlenmiştir. Kenya ile özdeşleşen ve ülkeye adını veren bu dağ, dağcılık sporu meraklılarından yoğun ilgi görmektedir. Bu dağ Kenya'nın görülecek yerleri arasındadır.

kenya-dagi.jpg


Nakuru Gölü

Deniz seviyesinden tam 1.754 metre yükseklikte bulunan Rift Vadisi'nin soda göllerinden biridir. Nakuru Gölü Milli Parkı ile beraber koruma altında bulunan göl, çok fazla yosunlu olduğu için birçok flamingo çekiyor. Göldeki balık çeşitliliği başta Afrika balık kartalı, Goliath balıkçıl, hamerkop, alaca yalıçapkını ve Afrika siyah kartalı olmak üzere sayısız kuş türünün önemli beslenme alanıdır. Göl çevresi aslan, siyah ve beyaz gergedan, piton ve leopar gibi canlıların yaşam alanıdır. 45 kilometrekarelik alanı çevreleyen Nakuru Gölü ortalama 2 ila 2,5 metre derinliğe sahip sığ bir göldür. Çevresindeki bitki örtüsü ve canlı çeşitliliği ile Kenya'nın gezilecek noktalarındandır.

nakuru-golu.jpg


Doğu Tsavo Ulusal Parkı

Adını Tsavo Bölgesinden alan bölge, 1948 yılında milli park statüsü elde etmiştir. 13.747 kilometrekarelik alanı kapsayan Doğu Tsavo Ulusal Parkı, Kenya'nın en eski ve büyük milli parklarından biridir. Park A109 karayolu ve bir de demiryolu ile batı bölümünden ayrılmaktadır. Aslan, siyah gergedan, leopar, fil ve mandadan oluşan 'Afrikanın Beş Büyük Hayvanı'nın görülebildiği milli park, dünyanın biyolojik çeşitlilik kalelerinden biri olarak kabul edilir. Her sene yüz binlerce safari meraklısını çeken bölge, Kenya'nın en turistik yerlerindendir.

dogu-tsavo-ulusal-parki.jpg


Nairobi Ulusal Parkı

1946 yılında kurulan Nairobi Ulusal Parkı, Kenya'nın ilk milli parkı olması bakımından önemlidir. Başkent Nairobi'nin 7 km güneyinde yer alan bölge, metropolden elektrikli çit ile ayrılır. Kentin ve doğal yaşamın iç içe olması hayvanlar ve yerel halk arasındaki çatışmalara neden olmakta ve hayvanların göç yollarını tehdit etmektedir. Afrika'nın diğer milli parklarına nazaran küçük olsa da şehir merkezine çok yakın mesafede bulunduğundan çok fazla ziyaretçi çekmektedir. Kenya'nın başkenti olan Nairobi şehri hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız Nairobi Gezilecek Yerler adlı içeriğimizde göz atabilirsiniz.

nairobi-ulusal-parki.jpg


Mombasa Deniz Milli Parkı ve Rezerv Alanı

Kenya'nın en büyük şehirlerinden Mombasa'da bulunan 200 kilometrekarelik bir rezerv alanı ve 10 kilometrekarelik bir parktan oluşmaktadır. Şnorkelle yüzme ve dalış için Kenya'nın en popüler plajlarından birine sahip olan bölge, on binlerce kişiye tatil imkanı sunmaktadır. Mercan resifleri ile ünlü olan Mombasa Deniz Milli Parkı ve Rezerv Alanı, her yıl sayısız deniz yaşamı meraklısını bölgeye çekmektedir. Kenya'nın en büyük ikinci şehri olan Mombasa hakkında ayrıntılı bilgi için Mombasa Gezilecek Yerler adlı içeriğimize göz atabilirsiniz.

mombasa-deniz-milli-parki-ve-rezerv-alani.jpg


Shimba Tepeleri Ulusal Rezervi

162,5 kilometrekarelik alanı kapsayan bölge, 1968 yılında koruma altına alınmıştır. Bitki ve biyolojik çeşitlilik açısından önemli bir alandır. Yaklaşık 159 nadir bitki türüne, kuşlara, kelebeklere, fillere ev sahipliği yapan Shimba Tepeleri Ulusal Rezervi, mükemmel şelaleler ve birçok doğal güzellik içermektedir.

shimba-tepeleri-ulusal-rezervi.jpg


Fort Jesus

Kenya'nın Mombasa kenti sınırları içinde bulunan ve Eski Mombasa Limanı'nı korumak için Portekizliler tarafından inşa edilmiş bir savunma kalesidir. 1593 ve 1596 yılları arasında oluşturulan kale, Giovanni Baptista Cairati tarafından tasarlanmıştır. Kenya'nın tarihi yerlerinden biri olarak tanınan ve 16. yüzyıldan kalma Portekiz askeri surlarının en seçkin ve iyi korunmuş örneklerinden biri olarak dikkat çeken kale, 2011 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesine dahil edildi.

fort-jesus.jpg


Jamia Camii

Kenya'nın başkenti Nairobi'nin en merkezi noktalarından biri olan Banda Caddesi üzerinde yer alan tarihi bir camidir. Syed Maulana Abdullah Şah tarafından 1902 ve 1906 yılları arasında inşa ettirilen ibadethane, Arap-İslam mimari tarzını yansıtmaktadır. İkiz minareleri ile dikkat çeken caminin kolonları, duvarları ve halıları alabildiğine yeşildir. Başkentte yaşayan Müslümanların en önemli ibadethanesi konumundaki Jamia Camii, Kenya gezisinde mutlaka görmeniz gereken yerlerdendir.

jamia-camii.jpg


Kenya'da Nerede Kalınır? Otel Önerileri

Dünya'nın en çok ziyaret edilen ülkelerinden bir tanesi olan Kenya, her yıl binlerce kişinin akınına uğramaktadır. Kenya'nın başkenti olan ve aynı zamanda en gelişmiş şehri Nairobi'de konaklanacak yerleri sizler için araştırdık. İşte Kenya'nın en iyi ve en uygun otelleri;


Wildebeest Eco Camp

Kenya'nın en gelişmiş şehri olan Nairobi de yer alana Wildebeest Eco Camp otel, 3 yıldızlı bir oteldir. Keniro Uluslararası Konferans Merkezi 9 km, Nairobi Ulusal Müzesi ise 9 km uzaklıkta yer almaktadır. Ziyaretçilerine ücretsiz wifi, oturma alanı, kahvaltı servisi, Avrupa ve Afrika mutfağına sahip olan bir restoran, havaalanı servisi, ücretsiz otopark, yüzme havuzu, bar hizmeti vermektedir. Fiyat olarak da oldukça uygun olan bu oteli mutlaka denemelisiniz.

Wildebeest Eco Camp

Adres: Mokoyeti Rd W, Nairobi, Kenya

Tel: +254 20 2103505

Fiyat: 80 €


ACK Guest House Nairobi

Kenya'nın başkenti olan Nairobi şehrinin merkezine 3 kilometre uzaklıkta yer alan bu otel, Kenyatta Uluslararası Konferans Merkezi'ne 3 kilometre, Nairobi Ulusal Müzesi'ne 5 kilometre mesafede bulunmaktadır. 24 Saat açık resepsiyon hizmeti ile güler yüzlü personellere sahip olan ACK Guest House, harika yemekler yapan restorana sahiptir. Restoran da kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeğinin tadını çıkarabilir, isterseniz oda servisinden de yararlanabilirsiniz. Otel personellerinin bir diğer yardımcı olduğu konu ise araba kiralama ve ulaşım servisidir. Ziyaretçilerine, havaalanı servisi, ü cretsiz otopark, ücretsiz wifi, restoran hizmeti sunan bu otel listemizde yer almayı hak etmiş gibi görünüyor.

ACK Guest House Nairobi

Adres: P.O. Box 56292, Nairobi, Kenya

Tel: +254 20 2728578

Fiyat: 55 €


Sentrim 680 Hotel

Nairobi kentinin merkezinde yer alan bu otelin ziyaretçilerine sunduğu avantajlardan bir tanesi de konumudur. Şehrin pek çok gezilecek yerlerine yakın yerde bulunması sayesinde en çok tercih edilen oteller arasında kendisine yer edinen Sentrim 680 Hotel, şehir pazarına 500 metre, Kenyatta Uluslararası Konferans Merkezi'ne ise 5 dakikalık yürüme mesafe yer alır. Her odasında ses yalıtımlı pencereler, dijital TV, dijital kasa, elektrikli fanlar veya soğutucular ve buzdolabı barındırmaktadır. Aynı zamanda ziyaretçilerine, havaalanı servisi, ücretsiz wifi, ücretsiz otopark, harika yemekler yapan restoran, oda servisi ve bar hizmeti sunan Sentrim 680 Hotel'i mutlaka denemenizi tavsiye ederiz.

Sentrim 680 Hotel

Adres: P. O. Box 46302 Processional Way, Nairobi, Kenya

Tel: +254 737 680680

Fiyat: 85 €


Karen Gables Otel

Yemyeşil bahçelerle çevrili olan Karen Gables Otel, havası ile sizlere güzel ve ferah bir tatil yaşatacağına eminiz. Karen'de Oloolua Doğa Yolu'na 1,8 kilometre, Jomo Kenyatta Uluslararası Havaalanı, Karen Gables'e 31 kilometre uzaklıkta ve Wilson Yurt İçi Havaalanı 16 kilometre uzaklıkta yer alan Karen Gables Otel, Nairobi şehrinde yer alan en iyi oteller arasında yer alır. Cape Dutch tarzında dekore edilen bu otel ziyaretçilerine, ücretsiz wifi, yüzme havuzu, ücretsiz otopark, bar, havaalanı servisi, 24 saat açık resepsiyon hizmeti veren Karen Gables Otel sizin için son derece uygundur.

Karen Gables Otel

Adres: Mbagathi Ridge 76 Nairobi KE Nairobi KE, Kenya

Tel: +254 725 443753

Fiyat: 165 €


İbis Styles Hotel Westlands Nairobi

Nairobi'nin sizler için en uygun ve en kaliteli otellerini araştırmaya devam ediyoruz. Terasa ve harika bir şehir manzarasına sahip olan İbis Styles Hotel Westlands Nairobi, odalarında düz ekran TV, oturma alanı, çalışma masası, dijital kasa,saç kurutma makinesi, banyo bulundurmaktadır. En yakın havaalanı olan Jomo Kenyatta Uluslararası Havaalanı, ibis Styles - Nairobi, Westlands'e 22 km mesafede yer almaktadır. İbis Styles Hotel Westlands Nairobi, ziyaretçilerine havaalanı servisi, ücretsiz otopark, ücretsiz wifi, bar, restoran, hizmeti de sunmaktadır.

İbis Styles Hotel Westlands Nairobi

Adres: Ibis Styles Hotel Westlands, Kenya

Tel: +254 20 5147500

Fiyat: 90 €


Kenya Nerede Ne Yenir?

Kenya mutfağı son derece lezzetli yemeklere sahiptir. Sizlerin de beğeneceğinize emin olduğumuz yemekleriyle ünlü restoran ve cafeler konusunda bazı araştırmalar yaptık. İşte Kenya'nın önemli şehirlerinden olan Nairobi da yer alan en iyi restoran ve kafeler;


The Talisman Restoran

Kenya'da gidebileceğiniz en iyi restoran ve kafeler başkenti olan Nairobi şehrinde yer alır. Nairobi'nin en iyi restoranları arasında kendisine yer edinen The Talisman Restoran, mutfak olarak, deniz mahsülleri çağdaş, füzyon, İtalyan, Suşi, Avrupa, Asya ve İngiliz mutfağına sahiptir. Geniş bir menü seçeneğine sahip olan bu restoranda aç kalmanız neredeyse imkansız. Öğün olarak öğle yemeği, akşam yemeği, brunch ve gece eğlencesi sunmaktadır. Bu restoran da özellikle ziyaretçi yorumları arasında yardımsever ve güler yüzlü personellerin bulunduğu yer almaktadır.

the talisman restaurant

Adres: 320 Ngong Rd, Nairobi, Kenya

Tel: +254 705 999997


Tamarind Restaurant

Nairobi'nin en iyi restoranları arasında kendisine yer edinen Tamarind Restoran, Nairobi National Park noktasına 7,4 km mesafede yer almaktadır. Fiyat olarak oldukça uygun olan bu restoranda menü seçenekleri fazlasıyla kapsamlı. Kesinlikle aç kalmayacağınızı düşündüğümüzde Tamarind Restoran'da vegan seçenekleri de yer almaktadır. Vejeteryan dostu bu restoranı mutlaka ziyaret edip lezzetlerinin tadına bakmalısınız.

Tamarind Restaurant

Adres: Karen Blixen Coffee Garden, Nairobi, Kenya

Tel: +254 719 346349


Tatu Restaurant

Akşam üstü güzel bir yemek için oldukça uygun olan Tatu Restoran, deniz mahsülleriyle ünlü bir yerdir. Çağdaş ve Avrupa mutfağına sahip olan bu restoran, servis konusunda da oldukça özenlidir. Eşsiz sunumlarıyla sizleri büyüleyecek olan bu restoranda, güzel pişmiş bir biftek hiç de fena olmaz. Aynı zamanda Tatu Restoran dekorasyon ve ambiyans konusunda da beklentilerinizin üzerinde olacağına eminiz.

tatu restoran

Adres: Fairmont The Norfolk, Harry Thuku Rd, Nairobi, Kenya

Tel: +254 711 081000


Thai Chi Restaurant

Ağırlıklı olarak Asya ve Tayland mutfağına hakim olan bu restoran da şaşırtıcı servisler ile karşılaşabilirsiniz. Farklı tatlar ile tanışacağınız bu restoran da aç kalmanız gerçekten de imkansız. Restoran iç dekorasyonu ve ambiyansı ile sizlere ferah bir yemek yeme imkanı sunacaktır.

Thai Chi Restaurant

Adres: Kimathi St, Nairobi City, Kenya

Tel: +254 719 048000


Kenya Festivalleri

Dünya’nın dört bir yanından her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilen bir Kenya, yılın belirli tarihlerinde çeşitli festivaller düzenlemektedir. Her yıl mart ayında Nairobi Doğu Afrika Sanat Festivali gerçekleştirmektedir. 3 Gün boyunca müzik, moda, edebiyat, mimari, tiyatro, heykel ve geleneksel el sanatları sergilenir. Dini bayramlarında önemsendiği Kenya’da büyük bir çoğunluğu Hristiyan Dinine sahiptir. Fakat bir bölümü ise Müslümandır bu nedenle Ramazan ve Kurban bayramları ülkede rahatlıkla kutlanmaktadır.

Kenya da Gerçekleştirilen bir diğer festival ise Kuzey Kenya Maralal şehrinde gerçekleştirilen Uluslararası Deve Yarışları ve Festivali oldukça ilgi görmektedir. Genellikle bu festival ağustos ayında gerçekleştirilmektedir. Tüm bunların yanı sıra festivalde, bisiklet yarışları, eşek sürme, çocuk eğlenceleri de gerçekleştirilmektedir. Kasım ayında gerçekleştirilen Mombasa Karnavalı, sanatçılar, dansçılar, müzisyenlerin katılımıyla Hint Okyanusu kıyılarında düzenlenmektedir. Yemek standlarının kurulmasıyla gerçekleşir.

Kenya Festivalleri


Kenya’da Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Kenya’da ulaşım aslında tahmin ettiğinizde çok daha kolaydır. Ülkede en çok kullanılan ulaşım seçenekleri arasında taksi seçeneği, en yaygın olanıdır. Bir diğer seçenek ise Kenya’nın başkenti olan Nairobi de yer alan havaalnından araba kiralayabilirsiniz. Fakat bu yöntem sizin için biraz da pahalı olabilir. Taksilerden sonra otobüs de oldukça yaygın bir ulaşım seçeneğidir. Matatus yani halk otobüslerini kullanarak ulaşımı sağlayabilirsiniz. Kenya para birimi olan 10 - 40 Kenya Şilini ile bu araçlara binebilirsiniz.

kenyada ulaşım


Kenya'ya Ne Zaman Gidilir?

Kenya’da genellikle tropik bir iklim hakimdir. Kenya’ya gitmek isteyen kişilerin aklında ne zaman gidilir sorusuna yanıt olarak da aralık ayı ile şubat ayları arasında diyebiliriz. Kenya da genellikle ılıman bir ilkim seyretmektedir. Eğer safariye katılmak istiyorsanız bunun için en uygun temmuz ve ekim ayları arasındadır.

kenyaya ne zaman gidilir


Kenya'ya Nasıl Gidilir?

Türkiye’nin büyük şehirlerinde örneğin İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan haftanın her günü Kenya’nın başkenti olan Nairobi’ye direk uçuşlar gerçekleştirilmektedir. Direk uçuş ile toplam da 6 buçuk saat süren bir yolculuğun ardından Kenya’ya ulaşabilirsiniz. Eğer aktarmalı uçuş gerçekleştirirseniz bu süre elbette uzamaktadır. Aktarmalı uçuş sonucu Kenya’ya yaklaşık 10 saat içerisinde gidebilirsiniz. Kenya’da havaalanından şehri merkezine taksi veya otobüs ile gidebilirsiniz. Tüm bunların dışında araba kiralayarak da kentin merkezine gidebilirsiniz.

kenyaya nasıl gidilir

Önerilen İçerik;

En Güzel Safari Yolculukları!

NeOldu.com / Gezi Rehberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.