Mombasa Gezilecek Yerler

Kenya'nın en büyük ikinci şehri olan Mombasa, sahip olduğu tarihi mekanlar ve turistik noktalar ile her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir. Mombasa şehrinde gezilip görülmesi gereken yerler hakkında bazı araştırmalar yaptık.
Mombasa Gezilecek Yerler

Mombasa Hakkında Bilgi

  • Kenya’nın ikinci en büyük şehridir.
  • Ülkenin önde gelen limanlarından bir tanesine sahiptir.
  • Hint okyanusunun kıyısında yer almaktadır.
  • Turizm merkezi olan Mombasa, her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir.
  • Mombasa’nın yüz ölçümü 14,5 km2 ‘dir.
  • Yaklaşık 1,3 Milyon nüfusa sahiptir.
  • Kenya’nın güney doğusunda deniz kıyısında yer almaktadır.
  • Tarih kokan yapılara kaliteli otellere ve özel mekanlara sahiptir.
  • Tropikal bir iklime sahiptir.
  • Para birimi Kenya Şilinidir.
  • Çok fazla yağış alan bu şehir en az nisan ve mayıs aylarında ziyaret edilir.
  • Şehrin büyük bir bölümü Hristiyan dinine inanmaktadır.

Mombasa Gezilecek Yerler

Bu içeriğimizde Mombasa’da gezip görebileceğiniz yerleri şu başlıklar altında işleyeceğiz.

  1. Mombasa gezilecek yerler listesi
  2. Mombasa müzeleri
  3. Mombasa‘da yer alan tarihi mekanlar
  4. Mombasa’daki turistik notalar
  5. Mombasa otel önerileri
  6. Mombasa’da nerede ne yenir?
  7. Mombasa’da ulaşım nasıl sağlanır?
  8. Mombasa’ya ne zaman gidilir?
  9. Mombasa’ya nasıl gidilir?

Fort Jesus Müzesi

15. Yüzyılda Portekizliler tarafından inşa edilen Fort Jesus Müzesi, UNESCO dünya mirası olarak bilinmektedir. Mombasa’nın olmazsa olmazlarından bir tanesi olan bu müze, her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir. Kale’nin manzarası sizi adeta büyüleyecek. Kale’nin manzarasının güzel olmasının yanı sıra, iç dekorasyon ve ambiyans olarak da sizler etkileyeceğine eminiz. Kenya’nın en güzel ikinci şehri olan Mombasa’da gezilip görülmesi gereken yerler listenize bu kaleyi mutlaka eklemelisiniz.

Fort Jesus Müzesi


Mandhry Camii

Kenya, büyük bir çoğunluğu Hristiyan dinine inanmasına karşın bir bölümü de Müslümandır. Bu nedenle ülkede camilere rastlamak mümkün. Kenya’nın önemli kentlerinden olan Mombasa’da yer alan Mandhry Camii tarih açısında oldukça önemli bir yere sahiptir. Her yıl turistler bu camiiyi ziyarete gelmektedirler. Cami de Arap tarzı dekorasyonlar bulunmaktadır. Svahili mimarisinin önemli bir örneği olan Mandhry Camii, gezilip görülmesi gereken yerler listemizde yer alıyor. Ayrıca Kenya'nın başkenti olan Nairobi hakkında ayrıntılı bilgi için Nairobi Gezilecek Yerler adlı içeriğimize göz atabilirsiniz.

Mandhry Camii


Baharat Pazarı

Mombasa şehrinin batısında yer alan baharat pazarı, Nehru ve Langoni arasında bulunur. İsminin baharat pazarı olduğuna bakmayın. Pek çok hediyelik eşya da barındıran bu pazarda aradığınız çoğu şeyi bulabilirsiniz. Alışveriş yaparken pazarlık yapmayı unutmayın. Turistlere karşı pek de bonkör değillerdir. Bu nedenle de dikkatli olmasınız.

Baharat Pazarı


Mombasa Haller Parkı

Kenya’da yer alan en büyük hayvanat bahçelerinden bir tanesidir. Tamamen doğal bir ortam içerisinde bulunan hayvanlar, ile heyecan dolu dakikalar yaşayabilirsiniz. Üstelik hayvanat bahçesinin sizlere sunduğu bir diğer ayrıcalık ise hayvanları kendi eliniz ile besleyebilirsiniz. Verdiğiniz ücretin karşılığını fazlasıyla alabileceğiniz bu hayvanat bahçesini mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Mombasa Haller Parkı


Mombasa'da Nerede Kalınır? Otel Önerileri

Dünya'nın en çok ziyaret edilen ülkelerinden bir tanesi olan Kenya, her yıl binlerce kişinin akınına uğramaktadır. Kenya'nın en büyük ikinci şehri olan Mombasa'da konaklanacak yerleri sizler için araştırdık. İşte Mombasa'nın en iyi ve en uygun otelleri;


Hotel EnglishPoint

Mombasa’nın en iyi otelleri arasında yer alan, Hotel EnlishPoint, Mombasa Eski Kenti ve Eski Liman'a bakmaktadır. Mombasa'daki Nyali Plajı Bölgesi'nde, Fort Jesus Müzesi'ne 700 metre mesafede yer alan bu otel, odalarında klima, sıcak su, banyo, uydu TV, saç kurutma makinesi, ücretsiz çay kahve hizmeti sunmaktadır. Aynı zamanda havaalanı servisi, ücretsiz wifi, bar, ücretsiz otopark, yüzme havuzu imkanı da sunmaktadır.

Hotel EnglishPoint

Adres: Silos Road, Mombasa, Kenya

Tel: +254 41 2147000

Fiyat: 125€ - 250€ Fiyat Aralığında


Akogo House

Mombasa’da sakin ve kafa dinlemek için ideal oteller arasında yer almaktadır. Akogo House, Mamba Köyü Timsah Çiftliği ve Bombolulu Atölyesi yakınında bulunur. Odalarında TV ve DVD oynatıcı barındıran bu otel, harika bir sabah kahvaltısı hizmeti sunmaktadır. Kongowea Pazarı 3,8 km, Haller Parkı, Akogo House'a 3,7 km, Moi Uluslararası Havalimanına ise 14 km mesafede yer alan bu otel ziyaretçilerine, ücretsiz wifi, ücretszi otopark, havaalanı servisi, restoran, oda servisi hizmeti de sunmaktadır.

Akogo House

Adres: Beach Road Off, Oswal Academy'nin yanında Nyali, Mombasa, Kenya: (Oswal Academy'den hemen önce sola dönüşlü yoldan sola dönün, murrum koridoru boyunca 200 metre sonra sola dönün) sağınızda 100 metre sonra.

Tel: +254 718 909559

Fiyat: 20€ - 50€ Fiyat Aralığında


Bahari Beach Hotel

Harika bir tatil geçirmek için oldukça uygun bir otel diyebiliriz. Mombasa’nın en çok turist çeken yerleri arasında yer alan, Nyali Plajı kıyısında yer alır. Modern odalara sahip olan bu otel aynı zamanda, Tv, banyo, klima, cibinlikli yatak hizmeti de sunmaktadır. Moi Uluslararası Havaalanı 25 km, Nyali Golf Kulübü'ne arabayla 5 dakika uzaklıkta yer alır. 24 Saat açık resepsiyon hizmeti veren Bahari Beach Hotel, ziyaretçilerine yüzme havuzu, ücretsiz wifi, havaalanı servisi, restoran, bar hizmeti de sunmaktadır.

Bahari Beach Hotel

Adres: Mt Kenya Rd, Nyali Mombasa, Kenya

Tel: +254 41 4472822

Fiyat: 95€ - 130€ Fiyat Aralığında


CityBlue Creekside Hotel & Suites

Mombasa’nın en iyi otelleri arasında yer almaktadır. 4 Yıldızlı bu otel, İsa Kalesi'ne sadece 5 km, Nyali Plajı 9 km, Haller Parkı'na ve Mamba Köyü Timsah Çiftliği'ne ise 8 km, Uluslararası Havaalanı ise 15 km mesafede yer almaktadır. Ziyaretçilerine yüzme havuzu, ücretsiz wifi, havaalanı servisi, ücretsiz otopark, bar hizmeti sunan bu oteli listenize mutlaka eklemelisiniz.

CityBlue Creekside Hotel & Suites

Adres: Tudor Creek, Off Nyali Bridge, Mombasa, Kenya

Tel: +254 702 500900

Fiyat: 95€ - 130€ Fiyat Aralığında


Voyager Beach Resort

Kenya’nın en büyük ikinci şehri olan Mombasa’da yer alan bu otel, Nyali Plajı'na 1,6 km, Mamba Village Timsah Çiftliği'ne 1,7 km, Haller Parkı 1,9 km ve Bombolulu Atölyesine 2,2 km uzaklıkta yer almaktadır. Otel de yer alan tüm odalarda çalışma masası bulunur. 24 Saat açık resepsiyona sahip olan bu otel ziyaretçilerine, yüzme havuzu, ücretsiz otopark, bar, restoran, ücretsiz wifi, havaalanı servisi hizmeti de sunmaktadır.

Voyager Beach Resort

Adres: Off Mt Kenya Road, Mombasa, Kenya

Tel: +254 20 4446651

Fiyat: 200€ - 330€ Fiyat Aralığında


Mombasa'da Nerede Ne Yenir?

Kenya son derece lezzetli yemeklere sahiptir. Birbirinden güzel yemeklere sahip olan Kenya mutfağı, sizleri yeni tatlar ile buluşturacaktır. Son yıllarda oldukça turist akınına uğrayan Kenya, kaliteli hizmet veren restoran ve kafelere sahiptir. Peki ya Kenya'da nerede ne yenir? İşte Mombasa'nın en iyi restoran ve kafeleri;


Cafesserie Mombasa

Kenya’nın en güzel kafelerinden bir tanesi olan Cafesserie Mombasa, günün yorgunluğunu atmak için son derece ideal bir yerdir. Avrupa ve Uluslararası mutfağa sahip olan bu kafe de aynı zamanda alkol de bulunmaktadır. Kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği, brunch, gece eğlencesi hizmetleri sunan bu kafede aç kalmanız neredeyse imkansız.

Cafesserie Mombasa

Adres: Mombasa Malindi Road Nakumatt Nyali, Mombasa 80100 Kenya

Tel: +254 20 2023769


Tamarind Mombasa

Mombasa’da yer alan bu restoran sadece gece 12 ile ertesi günün 15.00 saatine kadar hizmet vermektedir. Genellikle geceleri hizmet veren bu restoranda deniz mahsülleri bulunmaktadır. İçerisinde alkol de barındıran Tamarind Mombasa, menüsünde vegan seçenekleri barındırmasının yanı sıra, öğle yemeği, akşam yemeği, gece eğlencesi hizmeti de sunmaktadır. Şehrin harika manzarasında tanıklık edebileceğiniz bu restoran da eşsiz yemeklerin tatları ile tanışabilirsiniz.

Tamarind Mombasa

Adres: Silos Road Nyali, Mombasa 80100 Kenya

Tel: +254 41 4471747


Shehnai Restaurant

Mombasa da yer alan en güzel Hint restoranlarından bir tanesidir. Hindistan’a özgü yemekleri ile ünlü olan bu restoran da ağız tadınıza uygun tatların bulunduğuna eminiz. Shehnai Restoran, kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği ve gece eğlencesi hizmeti de vermektedir. Hint mutfağına merakınız varsa bu restorana mutlaka gitmelisiniz.

Shehnai Restaurant

Adres: Fatemi House, Maungano Street P.O Box 81676, Mombasa 80100 Kenya

Tel: +254 722 871111


Pavilions Restaurant

Mombasa da gidilmesi gereken restoranlar listemizde 4. Sırada kendisine yer edinen Pavilions Restaurant, Ortadoğu, Çağdaş, Afrika, Uluslararası mutfak çeşitlerine sahiptir. Misafirperverlik açısında oldukça özverili olan personelleri ile tanınan bu restoran da hizmet son derece önemlidir. Hızlı ve kalite servisi ile sizleri kendisine hayran bırakan bu restorana mutlaka gitmelisiniz.

Pavilions Restaurant

Adres: Malindi Road Sarova Whitesands Beach Resort, Mombasa 80100 Kenya

Tel: +254 41 2128000


Yul's Restaurant

İtalyan mutfağına meraklıysanız, bu restoran tam da size göre. Mombasa’nın en iyi yerleri arasında yer alan bu restoran, eşsiz pizza çeşitleri, muazzam deniz mahsülleri ile sizi karşılamakta. Öğle yemeği, akşam yemeği, brunch, gece eğlencesi ve alkol hizmeti veren Yul’s Restoran, Kenya’nın ikinci en büyük şehri olan Mombasa’nın deniz kıyısında yer almaktadır.

Yul's Restaurant

Adres: Malindi Road, Mombasa 80100 Kenya

Tel: +254 715 012311


Mombasa’da Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Kenya’nın en büyük ve en gelişmiş ikinci şehri olan Mombasa, her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir. Mombasa da şehir içi ulaşım nasıl olur? Mombasa’da matatus adı verilen toplu taşıma minibüsleri bulunmaktadır. Mombasa’nın en yaygın kullanılan ulaşım seçeneği matatustur. Matatus ulaşım seçeneği oldukça ucuz fakat fiyatının çok az olmasından dolayı aşırı kalabalık geçen matatus minibüs yolculukları turistler tarafından pek kullanılmaz. Turistler genellikle taksi seçeneğini kullanır. Taksiler ile şehrin herhangi bir yerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Taksiler haricinde, tuk-tuk adı verilen 3 tekerlekli taksiler bulunur. Bu taksileri le de gitmek istediğiniz yere gidebilirsiniz.

Mombasa ulaşım


Mombasa’ya Ne Zaman Gidilir?

Kenya genellikle sıcak ve yağış alan bir ülkedir. Kenya’nın büyük kentlerinden olan Mombasa’da tropikal iklim görülmektedir. Tropikal bir iklime sahip olduğundan dolayı genellikle yağış alan bir şehirdir. Eğer yağmurlu bir tatil geçirmek istemiyorsanız nisan ve mayıs ayları dışında yılın her ayında bu şehri ziyaret edebilirsiniz. Yani size tavsiyemiz nisan ve mayıs ayları dışında her gün ziyaret edilebilecek bir şehirdir. Bunun en büyük nedenlerinden bir tanesi de nisan ve mayıs aylarından şehir aşırı derecede yağış almaktadır.

Mombasa Ne Zaman Gidilir


Mombasa’ya Nasıl Gidilir?

Türkiye’den Kenya’nın en büyük ikinci şehri olan Mombasa’ya direk uçuşlar bulunmaktadır. Aktarmalı uçuşa gerek kalmadan direk gidebileceğiniz bu şehre Mombasa Moi Uluslararası Havalimanı aracılığıyla ulaşabilirsiniz. İsterseniz daha kısa süreli bir uçuş için Kenya’nın başkenti olan Nairobi’ye gidip oradan tren yolculuğu ile Mombasa’ya geçebilirsiniz. Kenya’de son derece gelişmiş bir tren yolu mevcuttur.

Mombasa Moi Uluslararası Havalimanı

Önerilen İçerik;

Kenya'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler!

NeOldu.com / Tatil

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.