Nairobi Gezilecek Yerler

Kenya'nın başkenti olan Nairobi, pek çok gezilmesi gereken yerlere sahiptir. Her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilen Nairobi şehrinin tarihi ve önemli yerleri hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşabilir, bilgi sahibi olabilirsiniz.
Nairobi Gezilecek Yerler

Nairobi Hakkında Bilgi

  • Kenya’nın başkentidir.
  • Nairobi, Kenya’nın en büyük ve en çok nüfusa sahip şehridir.
  • Adını şehrin içinden akan Nairobi Nehri’nden almaktadır.
  • Nairobi’nin nüfusu yaklaşık 3,5 milyondur.
  • Şehir deniz seviyesinden 1.795 metre yüksekte yer almaktadır.
  • Para birimi olarak Kenya Şilini kullanmaktadırlar.
  • 1963 Yılında bağımsızlığını ilan etmiştir.
  • Şehir bağımsızlığın ardından hızlıca gelişmiştir.
  • Şehir birçok tarihi mekana ve yapıya sahiptir.
  • Şehir ortalama günde 10 milyon dolara yakın ticaret yapabilme kapasitesine sahiptir.

Nairobi Gezilecek Yerler

Bu içeriğimizde Nairobi'de gezip görebileceğiniz yerleri şu başlıklar altında işleyeceğiz.

  1. Nairobi gezilecek yerler listesi
  2. Nairobi müzeleri
  3. Nairobi'de yer alan tarihi mekanlar
  4. Nairobi'deki turistik notalar
  5. Nairobi otel önerileri
  6. Nairobi'de nerede ne yenir?
  7. Nairobi Festivalleri
  8. Nairobi'de ulaşım nasıl sağlanır?
  9. Nairobi'e ne zaman gidilir?
  10. Nairobi'e nasıl gidilir?

Yetim Fil Merkezi

Kenya’nın en güzel şehirlerinden bir tanesi olan Nairobi’de yer alana Yetim Film merkezi kesinlikle gezilip görülmeye değer bir yerdir. Merkezin kurucuları Dame Daphne ve eşi David Sheldrick’dir. Yetim Fil Merkezi, kutsal alanda yetişen ve sonunda vahşi doğaya bırakılan öksüz filler ve gergedanlar için ferah bir alandır. Bu merkezde filleri bir bebekmiş gibi biberonla beslemektedirler. Bizzat anne fillerden alınan sütlerle beslenen bu yavrular büyük bir özenle büyütülmektedirler.

Yetim Fil Merkezi


Kayıp Cennet

Nairobi’nin harika havasının tadını çıkarmak için Kayıp Cennet tam adres diyebilir. Eşsiz doğada bir gün geçirmek kesinlikle içinizi feraha kavuşturacaktır. Özellikle aileler için oldukça güzel bir etkinlik olan Kayıp Cennet de bir gün geçirmek tatilinizin en güzel anılarından bir tanesi olabilir. Kayıp Cennet de en güzel yerlerden bir tanesi de Gichi Nehri’nin sularıyla sarılan mağaraların labirentidir. Kayıp Cennette yer alan Mağaların girişinden akan şelaleler sizleri adeta büyüleyecektir.

Kayıp Cennet


Uhuru Bahçeleri

Kenya’nın Nairobi şehrindeki Langata Yolu üzerinde bulunan bir anıt parkıdır. Nairobi’nin gezilmesi gereken yerleri arasında yer alan Uhuru Bahçeleri her yıl turistler tarafından ziyaret edilmektedir. Kenya’nın bağımsızlığını kazandığı 12 aralık 1963 yılında bu parkta gerçekleştirildiği için hem şehir için hem de Kenya için oldukça önemli bir yerdir. Parkın içerisinde büyük bir çeşme anıtı da yer almaktadır. Bu çeşme parkın bir parçasıdır. Nairobi’ye yolunuz düştüğünde mutlaka gezmeniz gereken yerler arasına Uhuru Bahçeleri’ni de eklemelisiniz.

Uhuru Bahçeleri


Nairobi Demiryolu Müzesi

Nairobi tren istasyonunun bitişiğinde yer alan Nairobi Demiryolu Müzesi, 1971 yılında Doğu Afrika Demir Yolları ve Limanları tarafından açılmıştır. Müzenin içerisinde birbirinden harika nostaljik trenler bulunmaktadır. Ziyaretçiler bu müzeyi ziyaret etmek için randevu almaları gerekmektedir. Müzede yer alan lokomotiflerden bir tanesi 1985 yılında Benim Afrikam adlı bir filmde kullanılmıştır. Turistlerin bu müzeyi ziyaret etmesiyle birlikte 2011 yılında müzede etkinliği arttırmak için minyatür bir demir yolu inşa edilmiştir.

Nairobi Demiryolu Müzesi


Kenya Bomaları

Nairobi’de yer alan turistik bir köy olarak bilinen Kenya Bomaları, her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir. 1971 Yılında hükümet tarafından bu köy turizm merkezi olarak tanımlanmıştır. Kenya’nın en güzel turistik noktalarından bir tanesi olan Kenya Bomaları, eski yıllarda eski kabilelerin yaşam merkeziydi. Uzun yıllar bozulmayan dekorasyonu ile ziyaretçilerini hayrete düşüren bu köy, Nairobi Milli Parkı ana kapısının yakında, Langata’da bir kültür merkezidir. Geleneksel bir eğlence ile karşılaşacağınız bu yerde eğlenmeniz son derece mümkündür.

Kenya Bomaları


Go – Down Sanat Merkezi

Kenya’nın sanat ve medya merkezi olarak bilinen Go – Down Sanat Merkezi, 2003 yılında kuruluştur. Bu bölgede, ünlü heykeltraşlar, müzisyenler, televizyon yapımcıları, oyuncular, tiyatro sanatçıları, web tasarımcıları, akrobatlar, dansçılar, ve ressamlar tarafından zenginleştirilen merkeze mutlaka gitmelisiniz. Bu sanat merkezini hafta içi her gün 09.00 ile 17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Go – Down Sanat Merkezi


Karen Blixen’in Evi

Karen Blixen Müzesi olarak da bilinen bungalov tarzı bu yer, 1912 yılında İsveç Mühendis Ake Sjögren tarafından yaptırılmıştır. Ev çok sonradan Danimarka Hükümeti tarafından 1964 yılında bağımsızlık hediyesi olarak Kenya’ya bağışlandı. Bu müzeyi hafta sonları ve resmi tatiller dahil olmak üzere her gün 09.30 – 20. 00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Karen Blixen’in Evi


Nairobi Milli Müzesi

Bu müze Kenya’nın zengin mirasını sergilemek için kurulmuştur. Müzenin içerisinde ziyaretçilerin sıkılmamaları için de çeşitli çalışmalar yapılmıştır. Botanik bahçeleri yemek yemek için mekanlar ve alışveriş yerlerine sahip olan Nairobi Milli Müzesi, gidilmesi gereken yerler listenizde mutlaka yer almalıdır. Nairobi Milli Müzesi hafta içi her gün 08.30 – 17.30 saatleri arasında açıktır. Kenya’nın tarih, doğa, kültür ve çağdaş sanatının ünlü koleksiyonlarını barındırmaktadır.

Nairobi Milli Müzesi


Nairobi Milli Parkı

1946 Yılında kurulan bu park, Kenya’nın ilk milli parkı olarak bilinmektedir. Televizyonlarda izlediğiniz safari belgesellerini gerçek hayatta yaşamanıza imkan sağlayan bu park, vahşi hayvanları daha yakından görmenizi sağlamaktadır. Her yıl binlerce turistin akınına uğrayan Nairobi Milli Parkı, 117 kilometrekarelik bir alana sahiptir. Bu alan içerisinde aslan, zürafa, zebra ve gergedanlar bulunmaktadır. Bu parkta vahşi hayvanların içerisinde gezi turuna katılabilmek için standart fiyat olan 50 dolar gibi bir ücret vermeniz gerekmektedir. Eğer indirimli bir bilete sahipseniz bu durum yarı yarıya yan, 25 dolara tekabül etmektedir.

Nairobi Milli Parkı


Nairobi Nerede Kalınır? Otel Önerileri

Dünya'nın en çok ziyaret edilen ülkelerinden bir tanesi olan Kenya, her yıl binlerce kişinin akınına uğramaktadır. Kenya'nın başkenti olan ve aynı zamanda en gelişmiş şehri Nairobi'de konaklanacak yerleri sizler için araştırdık. İşte Nairobi’nin en iyi ve en uygun otelleri;


Wildebeest Eco Camp

Kenya'nın en gelişmiş şehri olan Nairobi de yer alana Wildebeest Eco Camp otel, 3 yıldızlı bir oteldir. Keniro Uluslararası Konferans Merkezi 9 km, Nairobi Ulusal Müzesi ise 9 km uzaklıkta yer almaktadır. Ziyaretçilerine ücretsiz wifi, oturma alanı, kahvaltı servisi, Avrupa ve Afrika mutfağına sahip olan bir restoran, havaalanı servisi, ücretsiz otopark, yüzme havuzu, bar hizmeti vermektedir. Fiyat olarak da oldukça uygun olan bu oteli mutlaka denemelisiniz.

Wildebeest Eco Camp

Adres: Mokoyeti Rd W, Nairobi, Kenya

Tel: +254 20 2103505

Fiyat: 80 €


Hilton Nairobi

Kenya’nın en güzel kenti ve aynı zamanda başkenti olan Nairobi’nin en iyi otelleri arasında yer alan, Hilton Nairobi, Kenyatta Uluslararası Kongre Merkezi'ne sadece 5 dakikalık yürüme mesafesinde yer almaktadır. 24 Saat açık resepsiyona sahip olan bu otel, odalarında LED kablo TV, oturma alanı, lüks ve ücretsiz banyo malzemeleri, çay kahve imkanı sunmaktadır. Otelin ziyaretçilerine sunduğu bir diğer hizmetler ise, havaalnı servisi, ücretsiz wifi, fitness merkezi, ücretsiz otopark, harika yemekler barındıran restoran ve bardır.

Hilton Nairobi

Adres: Mama Ngina St Nairobi KE, Kenya

Tel: +254 20 2288000

Fiyat: 150€


Hillpark Hotel

Nairobi’nin en uygun otellerinden bir tanesi olan Hillpark Hotel, Railways Golf Sahası'nın bitişiğinde yer alır. Özenle dekore edilmiş odalarıyla sizleri karşılayan bu otel, ziyaretçilerine havaalanı servisi, fitness merkezi, açık yüzme havuzu, bar, ücretsiz wifi ve ücretsiz otopark hizmeti sunmaktadır. Aynı zamanda Hillpark Hotel, sahip olduğu barda çeşitli atıştırmalık yemek hizmeti de vermektedir.

Hillpark Hotel

Adres: Lower Hill Rd, Nairobi, Kenya

Tel: +254 724 256201

Fiyat: 95€


Sentrim 680 Hotel

Nairobi kentinin merkezinde yer alan bu otelin ziyaretçilerine sunduğu avantajlardan bir tanesi de konumudur. Şehrin pek çok gezilecek yerlerine yakın yerde bulunması sayesinde en çok tercih edilen oteller arasında kendisine yer edinen Sentrim 680 Hotel, şehir pazarına 500 metre, Kenyatta Uluslararası Konferans Merkezi'ne ise 5 dakikalık yürüme mesafe yer alır. Her odasında ses yalıtımlı pencereler, dijital TV, dijital kasa, elektrikli fanlar veya soğutucular ve buzdolabı barındırmaktadır. Aynı zamanda ziyaretçilerine, havaalanı servisi, ücretsiz wifi, ücretsiz otopark, harika yemekler yapan restoran, oda servisi ve bar hizmeti sunan Sentrim 680 Hotel'i mutlaka denemenizi tavsiye ederiz.

Sentrim 680 Hotel

Adres: P. O. Box 46302 Processional Way, Nairobi, Kenya

Tel: +254 737 680680

Fiyat: 85 €


Nairobi Serena Hotel

Nairobi’nin tam merkezinde yer alan bu otel, geniş bir alana sahiptir. Bu alanın içerisinde fitness merkezi, spa ve harika yemekler yapan restorana sahiptir. Serena Otel, ferah ve geniş odalara sahiptir. Her odasında Tv, klima özel banyo ve wifi barındırmaktadır. Jomo Kenatta Havaalanı'na sadece 13 km uzaklıkta bulunan bu otel ziyaretçilerine, yüzme havuzu, bar, ücretsiz otopark, havaalanı servisi, ücretsiz wifi hizmeti de sunmaktadır.

Nairobi Serena Hotel

Adres: Processional Way, Nairobi City, Kenya

Tel: +254 20 2822000

Fiyat: 210€


Nairobi Nerede Ne Yenir?

Kenya mutfağı son derece lezzetli yemeklere sahiptir. Sizlerin de beğeneceğinize emin olduğumuz yemekleriyle ünlü restoran ve cafeler konusunda bazı araştırmalar yaptık. İşte Kenya'nın önemli şehirlerinden olan Nairobi da yer alan en iyi restoran ve kafeler;


Tamarind Restaurant

Nairobi'nin en iyi restoranları arasında kendisine yer edinen Tamarind Restoran, Nairobi National Park noktasına 7,4 km mesafede yer almaktadır. Fiyat olarak oldukça uygun olan bu restoranda menü seçenekleri fazlasıyla kapsamlı. Kesinlikle aç kalmayacağınızı düşündüğümüzde Tamarind Restoran'da vegan seçenekleri de yer almaktadır. Vejeteryan dostu bu restoranı mutlaka ziyaret edip lezzetlerinin tadına bakmalısınız.

Tamarind Restaurant

Adres: Karen Blixen Coffee Garden, Nairobi, Kenya

Tel: +254 719 346349


Tin Roof Cafe

Kenya’nın başkenti olan Nairobi’nin en güzel kafelerinden bir tanesi olan Tin Roof Cafe, mutfak olarak uluslararası, Avrupa ve Orta Asya’yı kullanmaktadır. Öğün olarak öğle yemeği, brunch, kahvaltı hizmeti veren bu kafede aç kalmanız neredeyse imkansız diyebiliriz. Yardım sever personelleri ve şaşırtıcı servis çeşitleri ile sizleri kendisine hayran bırakacak Tin Roof Cafe’ye mutlaka gitmelisiniz.

Tin Roof Cafe

Adres: Langata S Rd, Nairobi, Kenya

Tel: +254 791 638252


Matbronze Cafe

Günün yorgunluğu atmak için güzel kahve harika gider öyle değil mi? Kneya'nın başkenti olan Nairobi'nin en güzel yerlerinden bir tanesi olan Matbronce Cafe'de temiz hava ve harika ambiyans ile güzel bir yemek yemek mümkün. Güzel servisleri ve muazzam tadlarıyla sizleri karşılayan bu kafeye mutlaka uğrayın diyebiliriz.

Matbronze Cafe

Adres: Langata S Rd, Nairobi, Kenya

Tel: +254 791 638252


Connect Coffee

Sizler için derlediğimi Nairobi'nin en iyi cafe ve restoranlarına devam ediyoruz. Harika bir kahve içmek için oldukça uygun olan Connect Coffee, aynı zamanda sizleri harika tatlı çeşitleriyle de karşılamakta. Kahvlatı ve brunch hizmeti de veren bu kafeye mutlaka gitmenizi öneririz.

Connect Coffee

Adres: Riverside drive road | Ground floor Riverfront building, Nairobi, Kenya

Tel: +254 708 790480


Thai Chi Restaurant

Ağırlıklı olarak Asya ve Tayland mutfağına hakim olan bu restoran da şaşırtıcı servisler ile karşılaşabilirsiniz. Farklı tatlar ile tanışacağınız bu restoran da aç kalmanız gerçekten de imkansız. Restoran iç dekorasyonu ve ambiyansı ile sizlere ferah bir yemek yeme imkanı sunacaktır.

Thai Chi Restaurant

Adres: Kimathi St, Nairobi City, Kenya

Tel: +254 719 048000


Nairobi Festivalleri

Kenya'nın en güzel şehrilerinden bir tanesi olan Nairobi, her yıl eğlence dolu festivaller düzenlemektedir. KCB Safari Rallisi, motor sporları meraklıları için oldukça heyecan dolu olabilir. İki gün süren bu festival şehrin havasını adeta değiştirmektedir. Bir diğer festival ise, Doğu Afrika Sanat Festivalidir. Kenya Ulusal Müzesi tarafından gerçekleştirilen bu festival her yıl düzenli olarak kutlanır. Mimari tasarımlar, tablolar, geleneksel eserlerin sergilendiği bu festival üç gün sürmektedir. Nairobi'nin ünlü festivalleri arasında yer alan Kenya Müzik Festivali, Kenyatta Uluslararası Konferans Merkezi'nde düzenlenmektedir. Çeşitli eğlencelerin gerçekleştirildiği bu festival her yıl binlerce turist tarafından heyecanla beklenir ve ziyaret edilir. Rekabet içerisinde geçen bu festival şampiyon olan müzik grubuna ödül vermektedir.

Nairobi Festivalleri


Nairobi'de Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Nairobi'de ulaşım aslında tahmin ettiğinizde çok daha kolaydır. Ülkede en çok kullanılan ulaşım seçenekleri arasında taksi seçeneği, en yaygın olanıdır. Bir diğer seçenek ise Kenya’nın başkenti olan Nairobi de yer alan havaalnından araba kiralayabilirsiniz. Fakat bu yöntem sizin için biraz da pahalı olabilir. Taksi seçeneği sizin için en iyisi diyebiliriz. Gitmek istediğiniz herhangi bir yere daha az bir ücret karşılığından taksi aracılığıyla gidebilirsiniz. Taksilerden sonra otobüs de oldukça yaygın bir ulaşım seçeneğidir. Matatus yani halk otobüslerini kullanarak ulaşımı sağlayabilirsiniz. Kenya para birimi olan 10 - 40 Kenya Şilini ile bu araçlara binebilirsiniz.

Nairobi ulaşım


Nairobi'ye Ne Zaman Gidilir?

Kenya’da genellikle tropik bir iklim hakimdir. Kenya’nın başkenti olan Nairobi'ye gitmek isteyen kişilere yanıt olarak da aralık ayı ile şubat ayları arasında diyebiliriz. Kenya da genellikle ılıman bir ilkim seyretmektedir. Eğer safariye katılmak istiyorsanız bunun için en uygun temmuz ve ekim ayları arasındadır.

Nairobi ne zaman gidilir


Nairobi'ye Nasıl Gidilir?

Türkiye’nin büyük şehirlerinden örneğin İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan haftanın her günü Kenya’nın başkenti olan Nairobi’ye direk uçuşlar gerçekleştirilmektedir. Direk uçuş ile toplam da 6 buçuk saat süren bir yolculuğun ardından Nairobi'ye ulaşabilirsiniz. Eğer aktarmalı uçuş gerçekleştirirseniz bu süre elbette uzamaktadır. Aktarmalı uçuş sonucu Kenya’ya yaklaşık 10 saat içerisinde gidebilirsiniz. Nairobi havaalanından şehri merkezine taksi veya otobüs ile gidebilirsiniz. Tüm bunların dışında araba kiralayarak da kentin merkezine gidebilirsiniz.

nairobi nasıl gidilir

Önerilen İçerik;

Kenya Gezilecek Yerler

NeOldu.com / Gezi Rehberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.