Kamil Aydın Kimdir? & Hakkında Bilgi

Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum Milletvekili olan Kamil Aydın, 1963 yılında Erzurum’da doğmuştur. Bu içeriğimizde MHPli siyasetçi Kamil Aydın hakkında bilinmesi gerekenleri bir araya getirdik.
Kamil Aydın Kimdir? & Hakkında Bilgi

Kamil Aydın Biyografisi

Kamil Aydın, 25 Mart 1963'te Erzurum'da doğdu. Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümün'den mezun oldu. 2009 ve 2014 Yerel Seçimlerinde MHP Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilerek, seçimlere katıldı. Kamil Aydın, çok iyi düzeyde İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

kamil-aydin-biyografisi.jpg


Kamil Aydın’ın Eğitim ve Çalışma Hayatı

1985 yılında Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun olmuştur. Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde ve Warwick Üniversitesi, İngiliz ve Karşılaştırmalı Kültürel Araştırmalar Merkezi’nde yüksek lisans yapmıştır. Daha sonra Warwick Üniversitesi, İngiliz ve Karşılaştırmalı Kültürel Araştırmalar Merkezi’nde doktorasını tamamlamıştır. Atatürk Üniversitesi’nde Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü İngiliz Kültür ve Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanlığı, Dil Eğitimi Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü, Yabancı Diller Yüksek Okulu Müdürlüğü ve Senato Üyeliği gibi farklı görevlerde bulunmuştur.

kamil-aydin’in-egitim-ve-calisma-hayati.jpg


Kamil Aydın’ın Siyasi Hayatı

2009 ve 2014 yıllarında MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığında bulunmuştur. 2009 yılından itibaren Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyeliği yapmaktadır. 2011 Genel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum Milletvekili adayı olmuştur. Kamil Aydın, 25. ve 26. Dönem Genel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum Milletvekili olarak meclise girmiştir. 

kamil-aydin’in-siyasi-hayati.jpg

Önerilen İçerik;

 MHP MYK Üyeleri

NeOldu.com 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.