'Kalem Sayesinde Hastalıklar Önceden Bilinecek'

Bilim adamları hastalıkları yok eden ilaçların yanı sıra bu hastalıkları önceden teşhis etmek için de çalışıyor. 'Anoto Livepen' adlı kalemle hastalıkların önceden teşhis edilmesi amaçlanıyor. İşte detaylar...
'Kalem Sayesinde Hastalıklar Önceden Bilinecek'

Günümüzde birçok insan Alzheimer ve Parkinson rahatsızlıkları nedeniyle tedavi görüyor. Bazı bilim adamları bu hastalıkların temelinde yatan sebepleri ve iyileştirme yollarını arasa da kimi bilim adamları da aynı hastalıklara erken tanı koyma noktasında araştırmalarda bulunuyor. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü araştırmacıları bu hastalıkların önceden öğrenilebilmesi adına bir yöntem sundu.

 

anoto-livepen.jpg

‘Anoto Livepen’

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü bilim adamları yapay zeka (CSAIL) alanında Bilgisayar Bilim ve Araştırma Laboratuarı’nın çalışanları özel bir kalem kullanılmasını teklif ettiler. Bu kalemi kullanan insanların sinir sisteminde hangi hastalığın bulunduğunu hızlı ve hassas biçimde tespit edebilecek. Bunun için piyasada bulunan ‘Anoto Livepen’ kalemlerinden istifade edildi.  

 

video-kaydedicili-kalem.jpg

Kalemde Görüntü Kaydedici Bulunuyor

Anoto Livepen kaleminde kalem ucunu ve yazılan kağıdı saniyede 80 kadraj yakından takip eden özel görüntü kaydedici yüklü. Kalem için özel hazırlanmış yazılım insan beyni ve merkezi sinir sisteminde birkaç ciddi hastalığının erken teşhis edilmesine imkan tanıyor. Kesinlikle son tanı uzman hekim tarafından konur. Ancak uzmanlar bu kontrol yönteminin hastalığın önceden belirlenmesinde hayli faydalı olacağını belirttiler.  

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.