Yeni Balık Türü Keşfedildi: 'Neoceratodus Forsteri'

Afrika'da yeni bir balık türü (Neoceratodus Forsteri) keşfedildi. Bilim adamları balığın akciğer solunumu yaptığını ve yaşam şartlarının uygun olmadığı yerde dahi 5 yıl yaşayabildiğini kanıtladı.
Yeni Balık Türü Keşfedildi: 'Neoceratodus Forsteri'

Balıklar genel olarak solungaç sistemi ile solunum yapan canlılardır. Ancak Afrika’da akciğer solunumu yapan yeni bir balık türü (Neoceratodus Forsteri) keşfedildi. Balığın yaşamı için uygun ortam kaybolduğunda hayati süreçleri de duruyor. Daha sonra balık uzun bir uykuya geçiş yapıyor. Balık 3 ila 5 yıl süresince susuz, gıdasız ve salgılama yapmadan yaşayabiliyor. Tekrardan tatlı suya bırakılana kadar kendisini dondurabiliyor.

 

akciger-solunumu-yapan-balik.jpg

Bilim Adamlarının Asıl Amacı

Bilim adamları bu süreçte suda yaşayan bu hayvanın hücrelerinde yaşananları inceliyor ve insanlara da letarji uykusu (yaşama fonksiyonların çok az olduğu uzun ve derin uyku) uygulamanın mümkün olduğunu düşünüyorlar. Araştırmacılar balığın yaşam tarzını inceleyerek ağır hastalık yaşayan bireyleri iyileştirmek adına daha fazla zaman kazanmak için fayda sağlanacağını belirtiyor. Ayrıca bilim adamları bu balığın genetik yapısının ve yaşantısının öğrenilmesinin insanın uzaya ölmeden ulaşabilmesine de imkan vereceğini dile getiriyor. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.