İstanbulkart Başvurusu Nereden Yapılır ve Nereden Alınır?

İstanbul'da ulaşım için İstanbulkart gereklidir. Peki ulaşımın yanı sıra birçok avantajı bulunan İstanbulkart başvurusu nereden yapılır ve nereden alınır?
İstanbulkart Başvurusu Nereden Yapılır ve Nereden Alınır?

İstanbulkart Nereden Alınır ve Online Başvuru Nasıl Yapılır?

İstanbul'da ulaşım için gerekli olan İstanbulkart özellikle son dönemlerde birçok avantaj da sağlıyor. Organizasyon biletlerinde indirim sağlayan kart aynı zamanda birçok market zincirinde de geçmeye başladı. Tüm bu özellikleri barındıran İstanbulkart'a yoğun bir talep oluştu. Peki İstanbulkart nereden alınır, başvuru nasıl yapılır ve gerekli belgeler nelerdir?

İşte avantajlarla dolu İstanbulkart'a nasıl sahip olabileceğinizi anlatan rehberimiz;

İstanbulkart Başvuru Nasıl Yapılır?

İstanbulkart'ın birçok çeşidi bulunmaktadır. Eğer sizler de indirimli İstanbulkart kullanmak istiyor ya da adınıza özel bir kart tercih ediyorsanız öncelikle İstanbulkart başvurusu yapmanız gerekiyor. Bunun için iki seçenek bulunuyor;

1. Online İstanbulkart başvurusu ile karta sahip olmak

2. İstanbul içerisindeki İstanbulkart bayilerine gerekli belgelerle gidip kartınızı almak.

İki seçenek arasında bir tek karta sahip olacağınız gün fark ediyor. Online olarak başvuru yaparsanız kartınız en fazla 15 gün içinde adresinize teslim ediliyor. Fiziki olarak bayiye gidip başvuru yapmanız halinde aynı anda kartınıza sahip olabiliyorsunuz.

Şimdi gelin bu iki seçeneği adım adım anlatarak İstanbulkart sahibi olmanızı kolaylaştıralım.

İstanbul Kart Nereden Alınır?

1. İstanbulkart Online Başvuru Nasıl Yapılır?

Online olarak İstanbulkart başvurusu yapmak çok basit bir şekilde gerçekleşiyor;

1.1. Online İstanbulkart başvurusunun ilk adımı olarak İstanbulkart'ın sitesine gitmeniz gerekiyor. Bunun için buraya tıklayabilirsiniz. Siteye girdikten sonra sitenin sağ üst kısmında bulunan "Online İşlemler" sekmesinin altında açılan "Bireysel" seçeneğine tıklayın.

İstanbul Kart Nereden Alınır?

1.2. Bireysel online işlemler sayfasına girdikten sonra devam edebilmeniz için sisteme kayıtlı olmanız gerekmektedir. Resimde görüntülenen kısımdan kayıt olabilirsiniz, kayıtlıysanız sağ üst kısımdan giriş yapabilirsiniz.

İstanbul Kart Nereden Alınır?

1.3. Giriş yaptıktan sonra üstteki seçeneklerde bulunan "Kart Başvurusu" seçeneğine tıklayın.

İstanbul Kart Nereden Alınır?

1.4. Kart başvurusu ekranına girdikten sonra burada kart türleri bulunuyor. Siz hangi kart türünde başvuru yapmak istiyorsanız bu ekranda seçmeniz gerekiyor.

İstanbul Kart Nereden Alınır?

1.5. Burada kartınız için gerekli belgeleri sisteme atmanız gerekiyor. Bunun için öncelikle sisteme vesikalık fotoğrafınızı yüklemeniz gerekiyor. Arka planı desensiz olmalı ve fotoğrafta herhangi bir efekt kullanmamalısınız.

İstanbul Kart Nereden Alınır?

1.6. Fotoğraf yüklemenizin ardından teslimat ve adres bilgilerinizi girmeniz gerekiyor. Adres olarak şu anda bulunduğunuz adresi vermeniz gerekiyor çünkü kartınız 2 hafta içerisinde verdiğiniz adrese gelecek.

1.7. En son olarak da ödeme işlemi geliyor. Kart için bir ücret yatırmanız gerekiyor. Tüm farklar için farklı ücretler bulunuyor. Kart ücretlerini görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

2. İstanbulkart Bayilerine Giderek Başvuru Yapma

İstanbulkart için belirlenen başvuru noktalarına giderek rahatlıkla başvurunuzu yapabilirsiniz Bunun için;

2.1. İlk olarak size en yakın İstanbulkart başvuru noktasını öğrenmeniz gerekiyor. Bunun için buraya tıklayıp en yakın noktayı rahatlıkla öğrenebilirsiniz.

2.2. Başvuru noktasının ardından çıkartmak istediğiniz İstanbulkart'ınız için gerekli belgelerin neler olduğunu öğrenmeniz gerekiyor. Bu belgeleri öğrenmek için de buraya tıklayabilirsiniz.

2.3. Son olarak da İstanbulkart basımı için vereceğiniz ücreti öğrenmeniz gerekiyor. Buraya tıklayarak da gerekli ücreti rahatlıkla öğrenebilirsiniz.

2.4 Tüm gereklilikleri öğrendikten sonra size en yakın İstanbulkart başvuru merkezine giderek, belgelerinizi ve ödemenizi yapabilir, kartınıza rahatlıkla sahip olabilirsiniz.

İstanbulkart Kayıp Bildirimi Nasıl Yapılır?

İstanbulkartınız kaybolursa ALO 153’ü aramanız ve kartı kullanıma kapattırmanız gerekiyor ki kartınız birinin eline geçtiyse kullanmasın. İstanbulkartınız için kayıp beyanında bulunmadığınızda ve başkası kartı kullandığında, 1608 nolu yasaya göre Usulsüz Kullanım Cezası uygulanacağı ve ödeme yapmanız gerekeceği için ALO 153’ü aramanızı öneririz.

Kartınızı kaybetmeniz halinde kayıp beyanınızı yapmanızdan 5 gün sonra, yeni kartınız ve kimlik aslınız ile beraber tıkladığınızda adreslerine ulaşacağınız merkezlere giderek eski kartınızdan yeni kartınıza bakiye aktarımı yapmanız mümkün.

Benzer İçerik Önerileri
Akbil, İETT'nin Nostaljileri Arasındaİstanbulkart Mobil Uygulaması

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum