İstanbulkart Uygulaması & İstanbulkart Mobil – Telefon Uygulaması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’da yaşayan vatandaşların uzun zamandır beklediği İstanbulkart uygulamasını hayata geçirdi. İstanbulkart uygulaması ilk olarak Andorid model telefonlarda kullanılacak. İşte, İstanbukart uygulaması ve incelemesi.
İstanbulkart Uygulaması & İstanbulkart Mobil – Telefon Uygulaması

İstanbulkart kullanan vatandaşların en büyük sıkıntılarından bir tanesi, İstanbulkart’a internet üzerinden mobil yoluyla kredi kartı ile para yükleyememek aynı zamanda mobil uygulama üzerinden bakiyeyi sorgulayamamaktı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi vatandaşların İstanbulkart uygulaması isteğine tepkisiz kalamadı ve Beta sürümlü İstanbulkart Mobil (Telefon) uygulamasını geliştirdi.

İlk yayınlandığı zaman sadece Android telefonlarda kullanılan İstanbulkart uygulaması, artık Apple Store'dan indirilip Apple (İos) telefonlarda da kullanılabiliyor.

 


İstanbulkart Mobil Uygulaması Google Play Store ve Apple Store'da Yayınlandı

İstanbulkart kullanan vatandaşlar, internet üzerinden bakiye sorgulama işlemini artık telefonlarından halledebiliyorlar. Bunun yanı sıra İstanbulkart’ınıza internet üzerinden kredi kartı ya da hesap kartı ile bakiye yükleme yapılıyordu ancak İstanbullular bunu anlık olarak gerçekleştirmede zorlanıyordu.

istanbul kart uygulaması android

Yukarıda da gördüğünüz üzere İstanbulkart Mobil uygulamasının beta sürümü yayınlandı ve şimdilik sadece 1 kart eklenebiliyor. Yükleme işleminin kolaylığı açısından son dönem cihazlarda yaygın bir şekilde bulunan NFC özelliği de kullanılabilmektedir. Bunun sayesinde telefonlarınız adeta İstanbulkart dolum merkezi ve İstanbulkart bakiye sorgulama merkezine dönüşüyor.

 


ÖNEMLİ: Anlık bakiye görüntüleme işlemi ise kartınızı telefonunuzun arkasına tuttuğunuz zaman gerçekleşiyor.

NOT: İstanbulkart Mobil Uygulamasını Google Play Store'den indirmek için BURAYA TIKLAYIN!

NOT: İstanbulkart Mobil Uygulamasını Apple Store'den indirmek için BURAYA TIKLAYIN


 

İstanbulkart Uygulamasında NFC Uyumlu Cihazlardaki İmkanlar

İstanbulkart yüklü telefonda NFC özelliği varsa anlık bakiye görüntüleme yapılabilmektedir. Kartınızı telefonunuzun arkasına okuttuğunuzda bakiyeniz görüntüleniyor.

İstanbulkart yüklü telefonda NFC özelliği varsa talimat oluşturulabilir. Kredi kartınızı uygulamaya tanımlayıp dokundurma işlemiyle bakiye yükleme yapılabilir.

istanbul kart uygulaması bakiye sorgulama

 


İstanbulkart Uygulaması İphone (iOS) Uygulaması Yayınlandı

İstanbulkart uygulaması, 2018 yılı Mayıs ayı itibariye Apple Store içerisinde sunulmaya başlandı. Android telefonlarda olduğu gibi İos işletim sistemine sahip Apple akıllı telefonlarda da İstanbul Kart Uygulamasını yükleyebilirsiniz.


NOT: İstanbulkart uygulaması sadece İos & Android altyapılı akıllı telefonlara göre uyarlanmıştır

NOT: İstanbulkart uygulamasının Beta sürümü tamamlandıktan sonra tam sürüm olarak İos ve Android sistemli telefonlarda yer alacaktır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum