İstanbul’un Manzaralı Yerleri ve Mekanları

İstanbul boğazını veya İstanbul’un başka güzelliklerini gören 10 yeri sizin için bir araya getirdik. Hadi hep birlikte bu İstanbul'un muhteşem manzarasına sahip yerlerine göz atalım. İşte İstanbul'un manzaralı yerleri
İstanbul’un Manzaralı Yerleri ve Mekanları

İstanbul’un neredeyse her yerinde ayrı bir manzara ve güzellik görürüz. Özellikle sahil taraflarında boğaz manzarasının akşam seyrine doyum olmaz. Bazı yerler ise kıyıda köşede kalmıştır ancak çok bilinmemesine rağmen harika bir manzaraya sahiptir. Gelin buralara birlikte yolculuğa çıkalım.


1. Ağa Kapısı

Bu cafe, İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü’ne yakın olduğu için üniversitenin öğrencileri tarafından bilinen ve sürekli gidilen bir yer olmuştur fakat bunun dışında genellikle İstanbul’da yaşayanların bilmediği bir yerdir. Ağa Kapısı’na gitmek için üniversite kampüsünün yanındaki yoldan Süleymaniye Camii’ne doğru gitmeniz ve camiinin ilerisinden sağa dönmeniz gerekiyor. Daha sonra sağ tarafta bir yokuş karşınıza çıkacak. Bu yokuşu inip ilk soldan döndüğünüzde Ağa Kapısı tabelasını göreceksiniz. Değişik Osmanlı şerbetlerini de bulabileceğiniz Ağa Kapısı’nın üst katına çıktığınızda sizi harika bir manzara bekliyor.

aga-kapisi.jpg


2. Mimar Sinan Cafe

Yine İstanbul Üniversitesi öğrencileri tarafından bilinen ve Ağa Kapısı’na gitmeden biraz geride aynı yokuşta sol tarafta tabelasını göreceğiniz Mimar Sinan Cafe, Ağa Kapısı’na göre biraz daha salaş bir mekan. Ancak teras katına çıktığınızda göreceğiniz manzara, orada saatler geçirmek istemenize sebep olacak.mimar-sinan-cafe.jpg


3. Aya Yorgi Manastırı

Büyükada’ya giden herkesin mutlaka çıkması gereken tepede bulunan bu manastıra ulaşmak biraz zor. Adada faytonlar belli bir noktaya kadar çıkabiliyorlar. Buradan sonra manastıra çıkabilmek için yürümek gerekiyor. Yine de çıktığınızda göreceğiniz manzara bu zorlu yolculuğa değiyor. Manastır, 23 Nisan ve 24 Eylül olmak üzere iki tarihte dilek tutmak isteyenlerin akınına uğruyor.

aya-yorgi-manastiri.jpg


4. Boğaziçi Üniversitesi Hisar Kampüsü

Rumelihisarüstü’nde bulunan üniversite kampüsünün içinden geçilebiliyor. Orada güzel bir İstanbul manzarası olduğunu bilmeden girenler şaşıracaktır. Çok güzel bir manzara kampüsün yeşil doğası ile birleşiyor.

bogazici-universitesi-hisar-kampusu.jpg


5. İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü

Üniversite öğrencilerinin bile kendisinden üst sınıflardan duymadıkça tesadüfen keşfettiği yeri İstanbul’da yaşayanlar tabii ki tahmin edemez. Okulun kampüsüne girip gezmek için en iyi fırsat her yıl olan tanıtım günleri, bizden söylemesi. Kampüsün havuzlu bahçesinin altındaki gül bahçesinin ilerisinde bir merdiven gözünüze çarpacak. Taş merdiven basamaklarını yavaş yavaş çıktıkça sizi Boğaz Köprüsü’nün eşsiz manzarası karşılayacak. Aynı zamanda okulun Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin üst katındaki koridordan, yemekhanesine giden yoldan ve yemekhanenin üst katından da güzel bir manzara görünüyor. 

istanbul-universitesi-beyazit-manzara-003.jpg


6. Büyük Çamlıca

İstanbul'un en çok bilinen ve ziyaret edilen seyir teraslarından biridir. 268 metre yüksekliğe sahip ve büyüleyici bir manzaraya sahiptir. Boğaz'ın mavi suları, Boğaziçi Köprüsü ve Avrupa Yakası'ndaki gökdelen siluetiyle tam da çayınızı yudumlayabileceğiniz bir balkondur. Evli çiftlerin düğün gününde geldikleri uğrak noktalardan bir tanesidir. Yemyeşil tepeliğin içinden manzaranıza Galata ve Boğaziçi Köprüsü, Rumelihisarı, Kandilli, Topkapı, Sultanahmet, Adalar, Haydarpaşa eşlik eder. Yaklaşık 340 derecelik bu panoramik görüntü günün her saatinde sizi büyüleyecek sürprizler barındırır.

buyuk-camlica.jpg


7. Nakkaş Tepe

İstanbul'un 80 metre yüksekliğinde bulunan Nakkaş Tepe, gözlerden ırak ama gözlerinizi açmanız gereken bir manzara terasıdır. Hemen alt tarafta yan Bektaşı şeyhi Nakkaş Nafi Baba'dan adını alan bu tepe, Çırağan Sarayı, Yıldız Korusu, Feriye ve Ortaköy Camii’ni tam karşıdan görür.

nakkas-tepe.jpg


8. Yuşa Tepesi

İstanbul'un en yüksek tepesi hiç şüphesiz Beykoz'da bulunan Yuşa Tepesidir. Buradan İstanbul'u izlerken büyük bir havuza bakıyormuş hissine kapılabilirsiniz. Anadolu Kavağı'ndan Beykoz'un Tokatköyü'ne doğru seyir halindeyken İstanbul'u uçaktan izliyor gibi hissedebilirsiniz. Buraya tepeden çok dağ demek daha doğrudur. Çok uzakta bulunmasına rağmen en çok ziyaret edilen tepelerdendir.

yusa-tepesi.jpg


9. Sevda Tepesi 

130 metrelik bir yüksekliğe sahip bir tepe Şemsipaşa koyuna kadar seyir sunmaktadır. 100 derecelik bir panoramik bir görüntü sunan bu tepe. Kandilli Rasathane Müdürlüğü'ne ait olduğu için tepenin her yerinden manzarayı izlemeniz pek mümkün değildir. 

sevda-tepesi .jpg


10. Ulus Parkı

Eşsiz bir manzaraya sahip olan parkta, yemyeşil ağaçların arasından Boğaz'ın masmavi sularını izleyebilirsiniz. Ulus Parkı sizi İstanbul'a tekrar aşık edebilir. Pazar günü gitmenizi tavsiye etmiyoruz. Çünkü çok kalabalık bir izdihamla karşı karşıya kalabilirsiniz.

ulus-parki.jpg

Önerilen İçerik; İstanbul'un Gizli Köşeleri

Neoldu.com / Sosyal Fayda

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.