Adalar'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Adalar ilçesi, 9 adadan oluşmaktadır. Bu adalar doğa güzellikleri, denizi, yeşil alanları, muhteşem manzarası ve tarihi yapısı ile görülmesi gerekmektedir.
Adalar'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Büyükada Saat Kulesi

Büyükada Saat Kulesi, Büyükada’da yer almaktadır. Vapurdan indiğinizde, Saat Kulesi muhteşem görünümü ile sizi karşılıyor olacak. Kulenin ne zaman yapıldığına dair iki tarih belirtilmektedir. 1923 ya da 1912 yıllarında yapıldığı düşünülmektedir fakat kesin bir bilgi yoktur.

 

adalarda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-001.jpg

 

Hüseyin Rahmi Gürpınar Müzesi

Heybeliada’da yer alan Hüseyin Rahmi Gürpınar Müzesi, 1912 – 1944 yılları arasında Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın yaşadığı evdir. Yapılan restorasyon çalışmaları sonucunda, ev müze haline getirilmiştir. Müzede, Gürpınar’a ait kitaplar ve özel eşyalar yer almaktadır.

 

adalarda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-003.jpg

 

Sait Faik Abasıyanık Müzesi

Sait Faik Müzesi, Burgazada’da yer almaktadır. Ünlü şair ve yazar Sait Faik Abasıyanık’ın ailesine ait olan bu köşk, daha sonra müze haline getirilmiştir. Müzede, Sait Faik Abasıyanık’a ait eserler, özel eşyalar sergilenmektedir.

 

adalarda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-004.jpg

 

Adalar Müzesi

Adalar Müzesi, Büyükada’da bulunmaktadır. Adalar Müzesi, kent müzesi özelliği taşımaktadır. Müze, 2010 yılında ziyaretçilere açılmıştır. Müzede birçok eser bulunmaktadır. Osmanlı dönemine ait belgeler, fotoğraf, film ve arşivler yer almaktadır.

 

adalarda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-002.jpg

 

Kınalıada Camii

Kınalıada Camii, adını aldığı Kınalıada’da yer almaktadır. Bu camii, Kınalıada’nın il camisidir. 1964 yılında inşa edilen camii, mimarisi ile yerli ve yabancı turistin dikkatini çekmektedir.

 

adalarda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler.jpg

 

İsmet İnönü Evi

İsmet İnönü Evi, Heybeliada’da yer almaktadır. Bu ev adanın tarihi yapılarındandır. İsmet İnönü, belli bir dönem bu evde ailesi ile yaşamıştır. Bu yüzden ev hala koruma altındadır. İsmet İnönü Evi’nde İsmet İnönü’ye ait eşyalar bulunmaktadır.

 

adalarda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler.Jpeg

 

Heybeliada Sanatoryumu

Heybeliada Sanatoryumu, adını aldığı Heybeliada’da yer almaktadır. Sanatoryum, Atatürk’ün emri ile 1924 yılında kurulmuştur. Heybeliada Sanatoryumu, döneminde veremli hastalara hizmet vermek amacıyla kurulmuştur. Günümüzde ise kullanılmamaktadır.

 

adalarda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-010.jpg

 

Aya Yorgi Kilisesi

Aya Yorgi Kilisesi, Büyükada’da yer almaktadır. Kilise, Büyükada’nın önemli eserlerindendir. Aya Yorgi Kilisesi, adak merkezi özelliği taşımaktadır. 19. yüzyıla ait olan bu eser yapısı ile tarihi önem taşımaktadır. Aya Yorgi Kilisesi, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktasıdır. Belli dönemlerde tüm dinden insanların bir araya gelip, adaklarda ve dileklerde bulunduğu bir mekandır.

 

adalarda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-008.jpg

 

Yörükali Plajı

Yörükali Plajı, İstanbul’ da deniz girip güneşlenmek isteyenler için ideal bir plajdır. Temiz denizi, güzel kumsalı ve mükemmel manzarası ile huzur vermektedir.

 

adalarda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-009.jpg

 

Prenses Koyu Plajı

Prenses Koyu Plajı, Büyükada’da yer almaktadır. Tatil yapabileceğiniz bir bölgedir. Yerli ve yabancı turistin uğrak noktası olan Prenses Koyu Plajı ideal bir plajdır.

 

adalarda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-011.jpg

 

Heybeliada Çam Limanı

Heybeliada’da bulunan Çam Liman’ı doğa güzelliğini yansıtmaktadır. Günübirlik geziler için ya da hafta sonu tatili için ideal bir bölgedir. Aynı zamanda burada bulunan piknik alanında, piknik yapabilir, keyifli vakit geçirebilirsiniz.

 

adalarda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-014.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.