Isparta Hakkında Bilmedikleriniz

Isparta, Akdeniz Bölgesi' nde yer alan ilimizdir. Gül yetiştiriciliği, halı ve kilim dokumacılığı ile meşhur bir ildir.
Isparta Hakkında Bilmedikleriniz

Yüzölçümü: 8,933 km2

Nüfus: 228,730

İl Trafik Kodu: 32

Alan Kodu: 0246

 

isparta-hakkinda-bilmedikleriniz-002.jpg

 

  • Isparta, Akdeniz Bölgesi’ nde yer almaktadır.

 

  • Atabey, Gelendost, Keçiborlu, Sütçüler, Uluborlu, Yenişarbademli, Aksu, Eğirdir, Gönen, Senirkent, Sarkikarağaç ve Yalvaç Isparta’ nın ilçeleridir.

 

  • Isparta’ nın yerleşim tarihi Paleolitik döneme kadar dayanmaktadır. Frigler, Lidyalılar, Persler, Makedonyalılar, Roma ve Bergama Krallığı, Selçuklular, Hamitoğulları ve Osmanlıların hakimiyetini yaşamıştır.

 

  • Isparta ekonomisi, sanayi ve gül yetiştiriciliği ile sürmektedir. Dünyanın en kaliteli gülleri Isparta’ da yetişmektedir. Gül yetiştiriciliğinin yanı sıra gül yağı üretimi yapılmaktadır. Sektörde gül yağı üretimin önemi büyüktür. Türkiye’ nin en büyük çimento fabrikalarından biri Isparta’ da yer almaktadır.isparta-hakkinda-bilmedikleriniz.jpg

 

  • Isparta’nın el sanatları Orta Asya’ ya kadar dayanmaktadır. Isparta’ da halı ve kilim dokumacılığı ileri seviyededir. Türkiye ve dünya çapında Isparta halı ve kilimleri meşhurdur.isparta-hakkinda-bilmedikleriniz-001.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum