Isparta' da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Gül kokulu şehir Isparta, tarihi eserleri ve doğa güzellikleri sebebiyle görülmesi gereken iller arasındadır.
Isparta' da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Isparta Müzesi

1985 yılından açılan müze dört salondan oluşmaktadır. Müzede Yörük, Halı, Arkeoloji ve Etnografya salonları bulunmaktadır. Yöreye ait eşyalar ve kalıntılar sergilenmektedir.

 

ispartada-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-008.jpg

 

Yalvaç Müzesi

Yalvaç Müzesi Yalvaç ilçesinde yer almaktadır. 1966 yılından açılan müzede Prehistorik, Klasik, Etnografya, Yazma, Açık Teşhir ve Resim Galerisi Bölümü yer almaktadır. Yalvaç Müzesi’nde bölümlere ait eserler bulunmaktadır.

 

ispartada-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-013.jpg

 

Uluborlu Müzesi

Uluborlu ilçesinde yer alan Uluborlu Müzesi farklı bölümlerden oluşmaktadır. Demircilik vitrini, kahve kültürü, tarım eşyaları ve müzik gereçleri, kadın erkek eşyaları gibi eserler sergilenmektedir.

 

ispartada-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-015.jpg

 

Eğirdir Kalesi

Eğirdir Kalesi, Isparta’ da en çok ziyaret edilen eserler arasındadır. Kale iç ve dış yapısıyla günümüzde hala ayakta durmaktadır. Kalenin inşa edildiği tarih bilinmemektedir. Roma ve Bizans dönemlerinde kalede onarımdan geçmiştir.

 

ispartada-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-004.jpg

 

Uluborlu Kalesi

Uluborlu Kalesi Isparta’ da görülmesi gereken eserler arasındadır. Yüksek bir kayalığa konumlandırılmıştır. Kalenin ne zaman ve kimler tarafından inşa edildiğine dair bilgiler bulunmamaktadır. Kalenin iç kısmı hala sağlam olsa da dış kısmı yıkılmış durumdadır.

 

ispartada-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-012.jpg

 

Adada Antik Kenti

Adada Antik Kenti, Sütçüler ilçesinde yer almaktadır. Helenistik dönemde para basmak amaçlı kullanılan yerleşim bölgesidir. Adada Antik Kenti’ nde kalıntılar gizemli bir yolcuğa çıkartıyor.

 

ispartada-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler.jpg

 

Antiocheia Antik Kenti

Antiocheia Antik Kenti, Yalvaç ilçesi civarında bulunmaktadır. Büyük bir tiyatro sahnesi yer almaktadır. M.Ö 281- 261 yılları arasında kurulmuştur.

 

ispartada-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-002.jpg

 

Atabey Ertokuş Medresesi

Selçuklu Mimarisine ait bir eserdir. Ertokuş Medresesi, Atabey ilçesinde yer almaktadır. Görkemli ve gösterişli bir yapısı bulunan medrese tarihte önemli bir yere sahiptir.

 

ispartada-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-005.jpg

 

Kutlu Bey Ulu Camii

Kutlu Bey Ulu Camii, Isparta’nın en önemli camilerinden biridir. Cami Isparta merkezde yer almaktadır. Camii I. Murat döneminde inşa edilmiştir. Yıkımlar sonucu günümüzde orijinal mimarisinde değildir. Tekrar inşa edilmiştir.

 

ispartada-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-001.jpg

 

Men Tapınağı

Men Tapınağı, Yalvaç ilçesinde yer almaktadır. Bu tapınak ay tanrısı Men adına yaptırılmıştır. Men Tapınağı, kutsal bölge olarak kabul edilmiştir.

 

ispartada-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-006.jpg

 

Davraz Kayak Merkezi

Davraz Kayak Merkezi, Davra Dağında bulunmaktadır. Bu kayak merkezi Isparta’da turizmin gelişmesinde yardımcı olmuştur. 26 kilometrelik uzunluktadır. Davraz Kayak Merkezi pistleri tüm seyiyelere uygundur.

 

ispartada-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler.JPG

 

Lavanta Vadisi

Lavanta Vadisi kesinlikle görülmesi gereken bir yerdir. Isparta’nın Keçiborlu ilçesinde yer alan Lavanta Vadisi mükemmel bir görünüme sahiptir. Türkiye’ nin lavanta üretimi yapan en önemli bölgesidir.

 

ispartada-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-007.jpg

 

Eğirdir Gölü

Eğirdir Gölü, Türkiye’ nin 4. büyük gölüdür. Bir bölümüne ise Hoyran Gölü denilmektedir. Eğirdir Gölü çevresinde bulunan tesislerde ya da alanlarda keyifli ve huzurlu vakit geçirebilirsiniz.

 

ispartada-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-003.jpg

 

Yazılı Kanyon

Yazılı Kanyon, 1989 yılında tabiat parkı olarak kabul edilmiştir. Yazılı Kanyon’da genellikle yamaç paraşütü yapılmaktadır. Tarihi kaynaklara göre tarihi kral yolu geçmektedir.

 

ispartada-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-014.jpg

 

Pınarözü Mağarası

Pınarözü Mağarası, Türkiye’nin en büyük mağarasıdır. Mağara oldukça büyük ve gizemlidir. Bu yüzden belirli günlerde ziyaretçilere açıktır.

 

ispartada-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-010.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum