Isparta'nın Meşhur Lezzetleri

Isparta, yöresel yemekleri ve tatlıları ile iştah kabartıyor. Isparta' da yetişen güller ile yapılan tatlılar damaklarda mükemmel bir lezzet bırakıyor.
Isparta'nın Meşhur Lezzetleri

Gül Reçeli

Isparta, deyince akla Isparta’ nın muhteşem kokulu gülleri gelir. Isparta gülleri ile meşhur bir ildir. Güllerden çeşitli birçok ürün yapılmaktadır. Isparta reçeli Türkiye çapında oldukça meşhurdur. Lezzeti diğer reçellere göre daha farklı ve eşsizdir. Isparta’ya yolu düşen herkesin tatması gereken ve sevdiklerine hediye olarak götürmesi gereken bir lezzettir.

 

ispartanin-meshur-lezzetleri-008.jpg

 

Fırın Kebabı

Fırın Kebabı, Isparta’ya özgü bir kebap çeşididir. Kuzu eti şişe takılır ve odun ateşinde pişirilir. Lavaş ekmeği ile servis edilmektedir.

 

ispartanin-meshur-lezzetleri-003.jpg

 

Tandır Kebabı

Tandır Kebabı, Isparta’ nın yöresel lezzetlerindendir. Küçük tırnaklı pideler eşliğinde servis edilen bir lezzettir. Isparta tadılması geleneksel bir tattır.

 

ispartanin-meshur-lezzetleri.jpg

 

Sazan Dolması

Isparta’ya ait olan yöresel bir balık yemeğidir. Sazanın içine harç hazırlanır, koyulur ve dikilir. Daha sonra özel sos ile fırında pişirilir. Oldukça farklı ve lezzetli bir balık yemeğidir.

 

ispartanin-meshur-lezzetleri.JPG

 

Yalvaç Güllacı

Yalvaç Güllacı, Isparta’ ya özgü bir tatlıdır. Diğer illerde yapılan güllaçlardan farklıdır. Yalvaç Güllacı daire şeklinde sarılarak yapılmaktadır. Isparta’ da yetişen güllerin suyu ile yapılan bu tatlı eşsiz bir tadı vardır. Isparta’ da mutlaka tadılması gereken bir lezzettir.

 

ispartanin-meshur-lezzetleri-004.jpg

 

Şalgam Aşı

Şalgam Aşı, sulu bir yemek çeşididir. Isparta’ da günlük olarak pişirilen yemekler arasındadır. Kıyma ve börülce ile pişirilmektedir.

 

ispartanin-meshur-lezzetleri-001.JPG

 

Kuyruğu Sulu

Kuyruğu Sulu bir hamur işidir. Hamur yoğurulur yufka açılır. İçine kıyma ve baharatlardan oluşan bir harç hazırlanır ve koyulur. Daha sonra saçta pişirilir. Kuyruğu sulu denilmesinin sebebi ise içinde ki harcın sulu bir kıvamda olmasıdır.

 

ispartanin-meshur-lezzetleri-001.jpg

 

Yatırtma

Yatırma, Isparta’ nın günlük yemeklerindendir. Isparta yatırtması patlıcan ve kıymadan oluşmaktadır. Yatırma denilmesinin sebebi, malzemelerin tepsiye yatırılarak pişirilmesinden gelmektedir.

 

ispartanin-meshur-lezzetleri-005.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum