İsmail Faruk Aksu Kimdir? & Hakkında Bilgi

Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul 3. Bölge Milletvekili olan İsmail Faruk Aksu, 1963 yılında Ordu'da doğmuştur. Bu içeriğimizde MHP'li siyasetçi İsmail Faruk Aksu'nun biyografisini derledik.
İsmail Faruk Aksu Kimdir? & Hakkında Bilgi

İsmail Faruk Aksu Biyografisi

İsmail Faruk Aksu, 1 Eylül 1963'te Ordu Ünye'de dünyaya geldi. Uludağ Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra gazi Üniversitesi’nde yüksek lisansına devam etti. İsmail Faruk Aksu, İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

ismail-faruk-aksu-biyografisi.jpg


İsmail Faruk Aksu’nun Eğitim ve Çalışma Hayatı

Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü'nden mezun olduktan sonra Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde yüksek lisansını tamamladı. Kamu hizmetine Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığında başladı, Başbakanlık Konut Müsteşarlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığında Uzman, Şube Müdürü, Daire Başkanı, Bakanlık Müşaviri, Müsteşar Yardımcısı ve Müsteşarlık görevleri yaptı. Türk Akademisi Siyasi Sosyal Stratejik Araştırmalar Vakfı (TASAV) Mütevelli Heyet Başkanıdır.  2012'de kurulan Türk Akademisi Siyasi Sosyal Stratejik Araştırmalar Vakfı (TASAV)'ın kurucu Mütevelli Heyet Başkanıdır.

ismail-faruk-aksu’nun-egitim-ve-calisma-hayati.jpg


İsmail Faruk Aksu'nun Siyasi Hayatı

Milliyetçi Hareket Partisinde Araştırma Geliştirmeyle ilgili, çeşitli kurul ve komisyonlarda görev aldı. 2007 ve 2011 Milletvekili Genel Seçimlerinde milletvekili adayı oldu. Genel Başkan Başdanışmanıdır. 21 Mart 2015 tarihinde yapılan 11. Olağan Genel Kurulda Merkez Yönetim Kurulu üyesi olarak seçildi. 

ismail-faruk-aksunun-siyasi-hayati.jpg

Önerilen İçerik;

 MHP MYK Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.