İnsanları Etkilemek İçin Bilmeniz Gereken 15 Kural

İnsanları etkilemeyi herkes ister ve bu tamamıyla psikolojik bir oyundur. Bu içeriğimizde insanları kolayca etkileyebileceğiniz yöntemleri derledik...
İnsanları Etkilemek İçin Bilmeniz Gereken 15 Kural

İnsanları Etkilemenin Yolları

İnsanların sizi dinlemesini sağlamak veya istediğinizi yapması için CEO ya da zengin olmanıza gerek yok. Psikolojik araştırmalara göre insanları ikna etmek için kullanabileceğiniz birçok yol var ve bunların bir çoğunu insanlar fark etmiyor bile. Bu içeriğimizde verdiğimiz tavsiyelere uyarsanız dolar bile sizden daha hızlı yükselemez!

İşte insanları kolayca etkileyebileceğiniz kısacası parmağınızda oynatabileceğiniz 15 etkili yöntem;

1. Birinin sizi sevip sevmediğini anlamak için bir kelime seçin, karşınızdaki kişi bu kelimeyi her kullandığında kafanızı sallayın ve gülümseyin. Eğer sizden hoşlanıyorsa bu kelimeyi kullanmaya devam edecektir. Hoşlanmıyorsa bir daha kullanmayacaktır. Denemeye değer…

İnsanları Etkilemenin Yolları

2. İnsanlarla tanıştığınızda onlara gülerken göz renklerini ayırt etmeye çalışın. Belki iki saniyeden fazla gözünüzü dikip baktığınız içindir. İnsanlar gözlerine bilinçli bir şekilde bakılmasından çok etkilenirler. İnsanların içini bu hareketle gıdıklayabilirsiniz.

İnsanları Etkilemenin Yolları

3. Arkadaşınızın size anlattığından daha fazlasını ondan öğrenmek istiyorsanız; sorduğunuz sorunun ardından birkaç saniye sessiz kalıp gözünün içine bakın. Sonrasında biraz rahatsız olsa da kısmen anlattıklarının devamı gelecektir.

İnsanları Etkilemenin Yolları

4. Karşınızdaki kişiye onay bekleyen bir soru sorarken evet anlamında başınızı sallamak işinizi kolaylaştıracaktır. Yaptığınız bu baş hareketi karşınızdakilerin sizi onaylamaları gerektiğini hissettirecektir.

İnsanları Etkilemenin Yolları

5. Taşıdıklarınız ağır gelmeye başladığında yalnızca konuşun. Konuşurken bir yandan da elinizdekileri arkadaşınızın kucağına kolaylıkla yığabilirsiniz. Çoğu insan hiç sorgulamadan sizi dinlemeye devam ederken verdiklerinizi taşıyacaktır. Ancak sohbetin konusunu iyi belirleyin, onun dikkatini çekecek bir konu olmasında fayda var.

İnsanları Etkilemenin Yolları

6. Eğer karşınızdakiyle tokalaşırken elleriniz sıcaksa, sizi samimi bulması işten bile değil. Sizin sıcacık ellerinizle el sıkılaşır sıkışmaz, O’na güven verirsiniz.

İnsanları Etkilemenin Yolları

7. Kalabalık yerlerde yürürken kimseye çarpmak istemiyorsanız gideceğiniz yönden gözünüzü ayırmayın. Çünkü karşınızdakiler gözünüzü takip ederek ona göre hareket edeceklerdir. Sizin ona çarpmanızdansa yoldan çekilmeyi daha mantıklı bulacaktır. İstiklal caddesi dahil %100 çalışıyor.

İnsanları Etkilemenin Yolları

8. İnsanlara bir görev vermek istiyorsanız bunu yavaş yavaş gerçekleştirin. O’na dandik yani basit bir görev verin. Daha sonra vereceğiniz esas görevi daha kolay yerine getirecektir.

İnsanları Etkilemenin Yolları

9. Henüz yeni tanıştığınız insanlara fütursuzca direk olarak isimleriyle hitap edin. İnsanlar isimleriyle çağrılmaya bayılırlar. Bu onlarda güven ve arkadaşlık duygusunu pekiştirir.

İnsanları Etkilemenin Yolları

10. İnsanların vücut dilini taklit ederseniz sizi daha çok severler. Bir daha ki iş mülakatınızda karşınızdakine benzer oturup benzer şekilde konuşursanız işe alınma ihtimaliniz de bir o kadar artar. Bilim adamları buna bukalemun etkisi adını veriyor. Bukalemun etkisinin en ilginç tarafı ise bilinçsiz bir şekilde sürekli yapıyor olmanız.

İnsanları Etkilemenin Yolları

11. Daha hızlı konuşursanız tartıştığınız kişiyi ikna etme ihtimali artar. Bir araştırmaya göre birisi sizinle aynı fikirde olmadığı zaman biraz daha hızlı konuşup onlara daha az düşünme fırsatı tanımanız sizin lehinize olacaktır.

İnsanları Etkilemenin Yolları

12. İnsanlardan yardım isterken yorgun oldukları zamanları seçin. Bir çalışma arkadaşınızdan 1 saatlik bir yardım isteyecekseniz iş bitiminde isteyin. Çünkü bu saatlerde yorgun ve dikkati dağılmış olan arkadaşınızın sizi reddetme ihtimali daha az olacaktır.

İnsanları Etkilemenin Yolları

13. Ürün pazarlarken sizin istediğiniz ürünün alınması için yanında daha pahalı olan başka bir marka gösterin. Böylelikle sizin ürününüz ona fark atacak ve tercih sebebi olacaktır.

İnsanları Etkilemenin Yolları

14. Karşınızdakini korkutarak istediğinizi yaptırabilirsiniz. Korkutmak derken bir tehditten bahsetmek değil. Genel olarak karşınızdaki tehlikeler hakkında düşünmeye yönlendirerek yaptırmak istediğiniz işin daha doğru ve daha güvenli olduğu izlenimini doğurabilirsiniz.

İnsanları Etkilemenin Yolları

15. Biri size sesini yükselttiğinde sakin kalın. Öfke duygusu çoğu zaman kısa sürede geçmekte ve yerini suçluluk duygusu almaktadır. Bu aşamaya geçen insan genelde bağışlanmayı bekleyen insan olacaktır.

İnsanları Etkilemenin Yolları

Benzer İçerik Önerileri
Erkekleri Etkilemek İçin Bilinmesi Gereken En Etkili YöntemlerYalan Söyleyen Kadın ve Erkek Nasıl Anlaşılır?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum