Yalan Söyleyen Kişi Nasıl Davranır? Yalanı Nasıl Anlaşılır?

Kadın ve erkeklerin yalan söylediklerini beden hareketlerine bakarak anlayabilirsiniz. İşte, karşınızdaki kişinin yalan söylediğini ele veren işaretler...
Yalan Söyleyen Kişi Nasıl Davranır? Yalanı Nasıl Anlaşılır?

Kadınlar ve erkeklerin neden yalana başvurduklarını, kişinin yalan söylediğini anlamamızı sağlayan beden dillerini sizler için bir araya getirdik. Kadın ve erkeklerin yalan söylemelerinin nedenlerini ve yalan söylerken yaptıkları belirgin hareketleri sizler için derledik. İşte o hareketler...

Bir Kişinin Yalan Söylediğini Ele Veren 11 Hareket

İnsanlar yalan söylediklerinin anlaşılmadığını düşünse de bazı hareketleri onları ele verir. Birçok kişi yalan söylerken tedirgin olur ve bazı davranışlar sergiler. İşte kişinin yalan söylediğini ele veren belirtiler.

1. Ellerini Saklar

Yalan Söyleyen Kadın Erkek Nasıl Anlaşılır?

Birisiyle samimi olduğumuz zaman, ellerimizi görünür şekilde kullanır ve avuç işlerimiz yukarıya doğru döner. Yalan söylediğimiz zaman ise ellerimiz arkamıza ya da ceplerimize saklama eğilimi gösteririz. Eğer sevgiliniz sizden bir adım geride yürüyor ve ellerini sürekli saklama gereği duyuyorsa bu onun yalan söylediğinin sinyali olabilir.

2. Yutkunur

Yalan Söyleyen Kadın Erkek Nasıl Anlaşılır?

Bedenlerimizin yalanlarımıza bir diğer karşı koyuşu ise yutkunmayla belirginleşir. Bu durum konuşmayı zorlaştırır, yalan söylediği zamanda sürekli yutkunarak sinyal verir ya da dudaklarını yalar.

3. Öksürür

Yalan Söyleyen Kadın Erkek Nasıl Anlaşılır?

Eğer sevgilinize nerede olduğunu sorduğunuz zaman şiddetli bir öksürük nöbetine yakalanıyorsa, bu yalan söylediğine işaret olabilir. Bu anda beden yalana karşı koymak için harekete geçmiştir. Öksürmek ve boğazı temizlemek, yalan uydurmak için zaman kazanma şansını artırır.

4. Burun Kaşır

Yalan Söyleyen Kadın Erkek Nasıl Anlaşılır?

Yalan söyleyen kişinin burnuna, dudaklarına dokunuyor olabileceğini biliyor muydunuz? Burun kaşıma, beyaz yalanların en klasik işaretidir. Erkekler genellikle yalan söylediği zaman yüzüne bir kaşıma gelir ve ellerini yüzünde gezdirir.

5. Hızlı Konuşur

Yalan Söyleyen Kadın Erkek Nasıl Anlaşılır?

Sevdiğiniz kişi tane tane mi konuşuyor, yoksa hızlı hızlı mı? Yapılan araştırmalara göre ne kadar hızlı konuşulursa, yalan söylediğinden o kadar fazla kuşkulanabilirsiniz. Varılan genel kanıya göre insanların hızlı konuşmaları yalanların ortaya çıkamayacağı yönündedir.

6. Hızlı Bir Şekilde Soluk Alıp Verir

Yalan Söyleyen Kadın Erkek Nasıl Anlaşılır?

Oldukça belirgin bir ipucu daha… Yalan söyleyen biri rahat nefes alıp veremez. Baskı altında olan kişi karnından nefes almayı bırakarak göğsünde nefes alıp vermeye başlar.

7. Sorulardan Kaçar

Yalan Söyleyen Kadın Erkek Nasıl Anlaşılır?

Sorduğunuz sorulara kaçamaklı cevaplar verir. Sakin karşıladığı sorulara aşırı tepkiler verir. Kendisi ise size sorular yönetmez.

8. Gülmeye Başlar

Yalan Söyleyen Kadın Erkek Nasıl Anlaşılır?

Çoğu insan yalan söylediği zaman ilk önce rahatlar. Bunu sesine yansıtır. Yüksek sesle kendini ifade ederek gülmeye, neşeli olmaya başlar.

9. Kıyafetlerini Düzenler

Yalan Söyleyen Kadın Erkek Nasıl Anlaşılır?

Üstündeki kıyafetlerine çeki düzen verir. Gömleğinin yakasını gevşetir ya da gömleğinin yaka kısmını tutarak güç almaya çalışır.

10. Göz Temasından Kaçar

Yalan Söyleyen Kadın Erkek Nasıl Anlaşılır?

Yalan söyleyen kişiler, genellikle göz temasından kaçınırlar. Gözlerine bakmak, yalan söyleyen kişiler için zor olabilir.

11. İkna Etmeye Çalışır

Yalan Söyleyen Kadın Erkek Nasıl Anlaşılır?

Yalan söyleyen kişiler, genellikle diğer insanları ikna etmek için çaba gösterirler. Konu hakkında bilgi sahibi olmayan insanları etkilemek için ayrıntılı hikayeler anlatırlar. Bu nedenle, bir kişi başka insanları ikna etmeye çalışıyorsa, yalan söyleme ihtimali yüksektir.

Kadınlar Neden Yalan Söyler?

Yalan Söyleyen Kadın Erkek Nasıl Anlaşılır?

Her ne kadar bilinene göre erkeklerin daha çok yalan söylediği konular olsa da kadınların da bundan geri kalır yanı yoktur. Kadınların yalanları çoğu zaman pembe yalan kıvamındadır çünkü kadınların söyledikleri yalanlar genellikle kendi hayatındaki detaylarla ilgilidir. Kadınlar çoğu zaman kendisini küçülteceğine veya kötü göstereceğine inandığı durumlar için yalana başvurur. Yani becerileri, fikirleri, ilişkileri ve yaptıklarıyla ilgili yalanlar ortaya serebilir.

Kadınlar hayal ettikleri yaşamı yaratmak ve süre gelen yaşantılarında kendilerini daha iyi hissetmek için yalana başvururlar. Kendilerini başarılı, zayıf ya da ilişkilerinde yeterli derecede mutlu hissetmemeleri dolayısıyla, olmak istedikleri gibi hissetmeye çalışırlar.

Kadınların çoğu kilo konusunda yalan söylemeye meyillidir. Bir kadına kilosu sorulduğu zaman %68’i bu konuda yalana başvurur. Kendilerini iyi hissetmek için becerilerini, idealliğini ortaya koymak için bu konuda yalan söylemektedir. Kadınların çoğunun tanımadığı kişilere yalan söyleme olasılığı daha fazladır.

Kadınlar neden yalan söylerler sorusuna biraz daha açıklık getirelim. Yapılan araştırmalar doğrultusunda kadınların %38’i bir insan ya da bir durumun gelişmesine fayda sağlamak için; %36’sı bir insanın duygularını incitmemek için yalan söyler. %13’lük kısım ise kendilerini kötülüklerden uzak tutmak için yalan söylemenin gerekli olduğunu düşünürler. Yarısından fazlası ise bilginin yalan olmayacağı kanısındadır.

Erkekler Neden Yalan Söyler?

Yalan Söyleyen Kadın Erkek Nasıl Anlaşılır?

Erkeklerin yalan söyleme nedenleri oldukça çeşitlidir. İnsan doğası gereği bazı durumlarda yalan söylemek gerekebilir. Ancak, bazı erkekler yalan söylemeyi düzenli bir alışkanlık haline getirirler. Bunun birçok nedeni olabilir:

1. Kendilerini Korumak İçin

Erkekler, kendilerini korumak için yalan söyleyebilirler. Bu tür yalanlar, genellikle kişisel bir konu veya sırrı saklamak için kullanılır. Örneğin, bir erkek, bir arkadaşının çocuğu hakkında bir şeyleri saklayabilir.

2. Alışkanlık Haline Geldiği İçin

Bazı erkekler, yalan söylemek için hiçbir sebep olmadan yalan söylerler. Bu tür yalanlar, genellikle kontrolü elinde tutma ihtiyacından kaynaklanır.

3. İmaj Yaratmak İçin

Bazı erkekler, kendilerine daha iyi bir imaj yaratmak için yalan söylerler. Örneğin, bir erkek, kendisini daha çekici göstermek için, bir hikayeyi abartabilir veya gerçek olmayan bir başarı hikayesi anlatabilir.

4. İlgi Çekmek İçin

Bazı erkekler, ilgi çekmek için yalan söylerler. Örneğin, bir erkek, bir kadına kendisini daha çekici göstermek için gerçek olmayan bir hikaye anlatabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Kadın ve Erkeklerin Popüler YalanlarıKadınların Söylediği Yalanlar

Yalan söyleyen insanın yalanı nasıl anlaşılır?

Yalan söyleyen insanın yalanı genellikle tutarsızlık, çelişki veya mantıksızlık içerebilir.

Vücut dilini takip ederek yalan söyleyen insan nasıl anlaşılır?

Vücut dili, yalan söyleyen kişinin gerçek duygularını ifade etmekte zorlanmasına neden olabilir. Örneğin, göz temasından kaçınmak, elleri sıkıca kavramak veya beden dilinde bir gerilim göstermek, yalan söyleyen kişiyi ele verebilir.

Yalan söyleyen insanların yalanlarını nasıl çürütebilirim?

Yalan söyleyen kişinin söylediği hikayenin ayrıntılarını sorgulamak, özellikle de çelişkiler veya tutarsızlıklar varsa, yalanları ortaya çıkarmak için etkili bir yoldur.

Yalan söyleyen insanların genellikle kaçındığı davranışlar nelerdir?

Yalan söyleyen kişiler genellikle göz temasından kaçınır, elleri sıkıca kavrar veya beden dilinde gerilim gösterirler.

Yalan söyleyen insanlar neden yalan söylerler?

Yalan söyleyen insanlar birçok nedenle yalan söyleyebilirler. Örneğin, suç işlemekten kaçınmak, başka insanların görüşlerini değiştirmek veya bir avantaj elde etmek için yalan söyleyebilirler.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum