İngilizce Sayılar ve Aylar Konusunu Öğrenirken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Yoğun iş ve okul hayatından dolayı İngilizce öğrenmek için zaman bulamamaktan yakınan birçok kişi vardır. Hiç İngilizce bilmeyenlerin olduğu gibi birde İngilizce bilip de konuşamayanlar var.
İngilizce Sayılar ve Aylar Konusunu Öğrenirken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Hayatınızın her alanında ihtiyaç duyduğunuz İngilizce günlük hayatınızda, işinizde ve okulunuzda da ihtiyaç olarak karşınıza çıkmaktadır. İngilizcede öğrenmeniz gereken birçok konu vardır. Bu konuları öğrendikten sonra sürekli pratik yapmanız gerekir. Ancak bu şekilde İngilizceniz süreklilik kazanır. Herkesin sorunu olan İngilizceyi anlıyorum ama konuşamıyorum dememek için pratik yapmayı bırakmamanız lazımdır. İngilizce de en çok kullanılan konular arasında olan İngilizce aylar ve Türkçeleri konusu mutlaka bilinmesi gereken bir konudur. İngilizce ay isimlerinden bazıları Türkçe okunuşları ile benzerlik sağladığından ezberlemek ve unutmamak açısında kolaylık sağlar. Sadece ayların İngilizce karşılıklarını ezberlemek yetmiyor. Kelimelerin okunuşlarını ve yazılışlarını da karıştırmamak gerekiyor. Telaffuz olarak da Türkçe gibi olmadıklarından ayların telaffuz kuralları çerçevesinde nasıl okunduğunu, kullanmak istediğimiz zaman cümle içerisinde nasıl kullanılacağını, her durumu anlatırken aynı mı yoksa farklı mı kullanılacağını da bilmek gerekiyor. İngilizce aylar konusunda kendinize bir taktik geliştirip şifreleyerek ya da tablo oluşturarak ezberlemenizi kolaylaştırabilirsiniz. Günümüz teknolojisinin araçlarından olan akıllı telefon ve tabletlerle eskisi gibi kâğıt, kalemle çalışma şekli olmadan her an her yerde öğrenmeyi devam ettirip, pratik yapabilirsiniz. Kullanılacak olan mobil uygulamalar pratik ve telaffuz yönünden büyük gelişim sağlamaktadır. Ayrıca bulmaca ve oyunlarla eğlenirken de öğrenmeyi sağlarsınız. Mobil uygulamalardaki seviye belirleme testleriyle yani giriş, orta ve ileri düzey testlerle kendinizi deneyip İngilizce aylar konusunda ne kadar ilerleyip, ilerleyemediğinizi görebilirsiniz. Bu sayede eksiklerinizi de görme imkânı bulmuş olursunuz.

Sıklıkla kullanılan bir diğer konu da sayılar konusudur. 
İngilizce sayılar konusunda sayıların okunuşları ve yazılışları farklıdır. Yazılışlarını ve okunuşlarını birbirine karıştırmamak için ezberlemeniz gerekir. Sayılar söylenirken Türkçe de olduğu gibi önce büyük basamak söylenir sonra da sırasıyla küçük basamaklar söylenir. Yüzden büyük sayıları söylerken durum farklıdır. Yüzden büyük sayılarda önce yüzler basamağı söylenir daha sonra ‘and’ getirilerek diğer basamaklar onlar ve birler basamağı yazılır. Telefon numaralarını söylerken rakamlar kullanılır, kullanılan rakamlar teker teker söyleyerek telefon numarası söylenir. Dikkat edilmesi gereken nokta İngilizce karşılığı ‘zero’ olan ‘sıfır’ rakamı telefon numarası söyleminde kullanılırken ‘oh’ şeklinde seslendirilmesi gerekir. Toplama ve çıkarma işlemlerinde kullanılan sayıların İngilizce olarak söylenmesinde de birçok detay vardır. İngilizce öğrenmek sadece konuşmayı istemekle ve kelimeleri ezberlemekle bitmiyor, aynı Türkçe de bilinip kullanılan her konunun İngilizce karşılığını da çok iyi bir şekilde öğrenilmelidir. Öğrenilenleri sık sık pratik yaparak unutulması engellenmelidir.

Yoğun iş ve okul hayatından dolayı İngilizce öğrenmek için zaman bulamamaktan yakınan birçok kişi vardır. 
Konuşarak öğren eğitim modeli bu konuda birçok kişinin imdadına yetişmiştir. Hiç İngilizce bilmeyenlerin olduğu gibi birde İngilizce bilip de konuşamayanlar vardır. Kelime bilgisi olup konuşamayanların gelişimi için çok etkili olan konuşarak öğren eğitim modeli sayesinde artık onlarda konuşabilmektedirler. Böyle bir hizmetin olmasının artılarından biri yurt dışı dil kurslarına gidemeyen, bu kurslar için maddi durumu olmayan kişiler için Türkiye de bu eğitimi sağlamak demektir. Anadili İngilizce olan eğitmenler ile internet ortamındaki programlarla her gün görüşerek pratiğinizi yapmış olursunuz. Zamanını ve süresini sizin belirleyeceğiniz bir eğitim modeli olup sizlerin günlük hayatınızda ki hiçbir işinizi ertelemeden İngilizcenizi geliştirmenizi sağlar. Her gün en az on, yirmi dakika ayırarak bile kendinizi geliştirmek için bir adım atmış olursunuz. Konuşarak öğren eğitim modelinde sadece pratik yapmak değil İngilizce kelime ve gramer konularında da eğitim alabilirsiniz. Her gün eğitmenlerle görüşerek sürdürdüğünüz konuşmalarda eğitmeniniz hatalarınızı not alarak konuşma sonunda size hatalarınızı göstermektedir. Bu sayede yanlışlarınızı da görerek azaltmak için daha çok çabalarsınız. Birçok kişi tarafından tercih edilmesinin sebeplerinden birisi de konuşarak öğren sistemine başlamadan önce sistemi denemenin ücretsiz olmasıdır. Ders saati yönünden tamamen sizin kontrolünüzde olan eğitim sistemi İngilizce eğitiminize büyük katkı sağlayacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.