Hüseyin Boz Kimdir? & Hakkında Bilgi

8 Haziran 1974 yılında Çankırı da dünyaya gelen Hüseyin Boz uzun yıllar Çankırı'ya hizmet eden bir siyasetçidir. Hüseyin Boz'un hayatı hakkında ayrıntılı bilgiyi bu içeriğimizde bulabilir, bilgi sahibi olabilirsiniz.
Hüseyin Boz Kimdir? & Hakkında Bilgi

Hüseyin Boz Biyografisi

Hüseyin Boz 1974 yılında Çankırı’da dünyaya gelmiştir. 2002 yılında siyasete atılan Hüseyin Boz bu tarihte Gençlik Kolları kurucu il başkanlığı görevini yerine getirdi. Daha sonraki süreçte üç dönem Merkez İlçe Başkanlığı yaparak memleketi Çankırı’ya hizmet etmiştir. Merkez İlçe başkanlığı görevinin ardından 2012 yılında Çankırı Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü görevinde bulundu. Mahalli İdareler Seçimi gerçekleşmeden önce Yüksek Seçim Kurulu kararı ile görevinden istifa ederek Mahalli İdareler seçiminin ardından belediye meclis üyesi olarak siyasi yaşamını sürdürdü. 2014 yılına gelindiğinde ise yerel seçimlerin ardından oy çokluğu elde ederek belediye başkan yardımcılığı görevinde bulundu. 2017 yılında da Boz yürüttüğü Çankırı Belediye Başkan yardımcılığı görevinden ve daimi il encümen üyeliğinden istifa etti. Bu sürecin ardından 27. Dönem Milletvekilliği aday adaylığında bulunmak için 26 Nisan 2018’de istifa eden İrfan Dinç’in yerine belediye başkanlığı görevini yürütmek için Hüseyin Boz getirildi. Evli ve üç çocuk babası olan Boz, 2019 yerel seçimlerinde de Ak Parti’nin Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.

Hüseyin Boz Biyografisi


Hüseyin Boz Çankırı Belediye Başkanlığı Görevini Kimden Devraldı?

Hüseyin Boz belediye başkanlığı görevini 27. Dönem milletvekili seçimleri için istifa eden İrfan Dinç’ten görevi devir almıştır.

huseyin-boz.jpg


Hüseyin Boz Yürüttüğü Görevler

2002’den bu yana siyasetin içinde olan Hüseyin Boz sırasıyla yerine getirdiği görevleri;

  • Gençlik Kolları kurucu İl Başkanlığı
  • Merkez İlçe Başkanlığı, Özel Kalem Müdürlüğü
  • Belediye Başkan Yardımcılığı
  • İl encümen üyeliği
  • Çankırı Belediye Başkanlığı

hüseyin boz yürüttüğü görevler


Hüseyin Boz Aktif Siyasi Yaşamı Devam Ediyor mu?

Çankırı Belediye Başkanlığı görevini yürüten Hüseyin Boz aktif siyasi yaşamını sürdürmektedir. Mart ayında yapılacak olan 2019 Mahalli İdareler seçiminde de Ak Parti tarafından yeniden Çankırı Belediye Başkanlığına aday olarak gösterilmiştir.

hüseyin boz siyasi hayatı

Önerilen İçerik;

Ak Parti MKYK Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.