HTC'nin Yeni Telefonu Sürpriz Bir İsimle Geliyor

Tayvanlı teknoloji devi HTC’nin gelecek yılın başında çıkartacağı akıllı telefonunun özellikleri sızdırıldı.
HTC'nin Yeni Telefonu Sürpriz Bir İsimle Geliyor

HTC son olarak amiral gemisi olarak görülen One M9 modeliyle pazardaki yerini kaybetmiş ve hüsrana uğramıştı. HTC yetkilileri kaybolan değeri yeniden kazanmak için titizlikle çalışmaya başladı. Tahminlere göre 2016 yılının başında çıkacağı belirtilen yeni akıllı telefonun teknik özellikleri şimdiden sızdırıldı.

HTC’nin yeni gelecek olan amiral gemisinin adı HTC O2 olarak belirlendi. Bu ismin oksijenin simgesi mi yoksa yeni One serisi mi olarak gelecek bilemiyoruz. Ancak gelecek olan cihaz teknik özellikleriyle bir hayli konuşulacağa benziyor. Zira One M9’a göre üzerinde çok daha yüksek performans ve daha farklı bir tasarımla gelecek.

HTC O2

HTC O2 6 inçlik QHD ekrana sahip olacak. 2K görüntü özelliğine sahip olacak olan cihaz kullanıcılara 2560x1440 çözünürlük sunacak.

Telefonda Qualcomm Snapdragon 820 işlemci bulunacak. Qualcomm’un daha önce yaptığı açıklamada da 820 işlemciyi kullanan cihazların 2016 yılı başlarında piyasaya sürüleceğini açıklamıştı. Bu da HTC O2’nin gelecek yılın başlarında çıkacağını doğruluyor. Cihazın yüksek işlemcisini 4 GB RAM destekleyecek. Böylece telefon üzerinden yapılan işlemlerde hiç zorlanmayacak.

HTC O2

Snapdragon 820 işlemcisi bulunacak cihazda Adreno 530 görüntü işlemcisi bulunacak ve grafik performansında ortalama %40 artış olacak.

Telefon üzerinde 20.7 megapiksel arka kamera ve 5 megapiksel ön kamera bulunacak. HTC O2’de 64 ve 128 GB olmak üzere iki adet dahili hafıza seçeneği bulunacak. Tüm bu işlemleri kolayca yapabilmesi için de cihazda 3.500 mAh kapasitesinde bir batarya bulunacak. Aynı zamanda cihaz su ve toz geçirmez özelliklerine de sahip olacak.

Şimdilik sızdırılan bu bilgiler, ileriki zamanlarda kesin netliğini kazanacak. Bakalım HTC firması yeni O2 cihazıyla beklediği yükselişi yakalayabilecek mi? Hep birlikte bekleyip göreceğiz…

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.