Her Siteye Bir İnternet Polisi!

İnternet sansürü denilince akla gelen Çin, katı kurallarına yeni yaptırımlar ekledi; her web sitesine bir internet polisi!
Her Siteye Bir İnternet Polisi!

Çin Halk Cumhuriyetleri internet sansürü konusunda ülkede yaşayan insanları bir hayli kısıtlamış durumda. Yeni karara göre Çin,ülkede bulunan tüm büyük internet sitelerine özel polis atayacak.

Çin’de bulunan Alibaba, Baidu vb… gibi büyük ticaret siteleri de dahil olmak üzere uygulanacak olan yaptırıma halk tepki gösterse de hükümet geri adım atmamakta kararlı.

Çin internet sansürü

İnternet sitelerine atanan polislere “Ağ Güvenlik Memurları” adı verilecek. Polisler gerekli gördükleri takdirde web sitesinde sansürlenmesi gereken içeriği zaman kaybetmeden sansürleyebilecek. Bunun için de görevli memurların web sitelerinin her hareketlerini doğrudan izlemesine izin verilecek.

Ülkede yaşayan kişilerin internet ortamındaki bilgilerinin çalınmaması için bu şekilde önlemler alan Çin'in bu uygulamanın hayata geçmesiyle birlikte daha sert yaptırımlar getirmesi bekleniyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum