Hamsi Dolması Tarifi

Karadeniz’de aşırı şekilde tüketilen hamsinin birçok çeşidi bulunmaktadır. Çeşitlerin arasında da en çok tercih edileni ise Hamsili Dolması yemeğidir. Biz de sizler için Hamsi Dolması tarifini haberimizde yayınladık.
Hamsi Dolması Tarifi

Hamsi Dolması Yaparken Kullanılacak Malzemeler

  • 1,5 kg hamsi
  • 3-4 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 1 demet maydanoz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yeterince tuz ve karabiber


Hamsi Dolması Nasıl Yapılır?

Ev hanımlarını çok uğraştırmayacak bir yemek olan Hamsi Dolması, aynı zamanda da kısa sürede lezzetli yemek yapılmasına fırsat sunacak. Siz de eğer sevdikleriniz ile bu lezzeti tatmak isterseniz, haberimizde yer alan tarifi dikkatlice okumalısınız.

 

Hamsi Dolması ve Adım Adım Hazırlanışı

  1. Hamsi Dolması tarifine başladığımızda ilk olarak balıkların başlarını koparıp kılçıklarını ayırın ve içini yaprak şeklinde ayırın.
  2. Ayıkladığınız balıkları, bol tuzlu suda bir süre bekletip süzün. Malzemeleriniz arasında yer alan soğanları piyazlık için hazırlayın.
  3. Hemen sonrasında kabuklarını soyup kıydığınız domatesleri ve ince kıydığınız maydanozları, soğanlara katıp karıştırın.
  4. Ardından güzel bir şekilde, hamsileri yağladığımız fırın tepsisinin dibine sırtları alta gelecek şekilde sıra sıkıca döşeyin.
  5. Soğanlı harcı balıkların üzerine yerleştirin. Geride kalan diğer balıkları da ters çevirip, düzgün bir biçimde dizin. 
  6. En üste biraz sıvı yağ gezdirip ve önceden ısıttığımız fırında pişirin. Bir müddet sonra fırından çıkarın.
  7. Hamsi Dolması yemeğiniz artık servise hazır.

AFİYET OLSUN

NeOldu.com / Enes Som

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.