Halil İbrahim Aşgın Kimdir? & Hakkında Bilgi

Uzun yıllar Ak Parti'ye büyük hizmetlerde bulunan Halil İbrahim Aşgın 1973 yılında Çorum'un Boğacık Köy'ünde dünyaya gelmiştir. Halil İbrahim Aşgın hayatı hakkında ayrıntılı bilgi için içeriğimize göz atabilirsiniz.
Halil İbrahim Aşgın Kimdir? & Hakkında Bilgi

Halil İbrahim Aşgın Biyografisi

Halil İbrahim Aşgın, 1973 tarihinde Çorum ilinin Boğacık köyünde dünyaya geldi. Eğitim hayatı ve gençlik yıllarını doğduğu yer olan Çorum ilinde tamamlayan Halil İbrahim Aşgın lisans eğitimi için doğduğu şehirden uzaklaşmıştır. İş hayatı içerisinde pek çok alanda yöneticilik vasfını da devam ettiren Halil İbrahim Aşgın, Ak Parti teşkilatı içerisinde de güçlü şekilde yer almıştır. Halil İbrahim Aşgın, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Halil İbrahim Aşgın Biyografisi


Halil İbrahim Aşgın Eğitim Hayatı

Halil İbrahim Aşgın, eğitim hayatının büyük kısmını Çorum ilinde tamamlamıştır. Öncelikle, ilköğretim eğitimi için Çorum Cumhuriyet İlkokulu’na gitmiş ardından da ortaöğrenimini tamamlamak için Çorum İmam Hatip Lisesi’ne devam etmiştir. Lisans eğitimini ise 1997 yılında İstanbul Üniversitesi’nde tamamlayan Halil İbrahim Aşgın, burada Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olmuştur. Lisans eğitiminin ardından yüksek lisans derecesi de alan Halil İbrahim Aşgın yüksek lisans eğitimini Marmara Üniversitesinde yerel yönetimler alanında yapmıştır. Eğitim hayatı oldukça başarılı geçen Halil İbrahim Aşgın yüksek lisans derecesini doktora derecesi ile taçlandırmıştır. Doktora eğitimi için memleketi olan Hitit Üniversitesini tercih ederek burada sosyoloji alanında doktora eğitimini tamamlamıştır.

Halil İbrahim Aşgın Eğitim Hayatı


Halil İbrahim Aşgın İş Hayatı

Halil İbrahim Aşgın eğitim hayatını bitirdikten sonra Özel Çorum Yabancı Dil, Bilgisayar ve Meslekı Eğitim ile alakalı olarak müdürlüklerde on yedi yıl boyunca aktif olarak görev almıştır. 4 yıl boyunca Hitit Üniversitesinde akademisyenlik görevini de yürüten Aşgın daha sonra siyasi hayata atılmıştır.

Halil İbrahim Aşgın İş Hayatı


Halil İbrahim Aşgın Siyasi Hayatı

Halil İbrahim Aşgın AKP teşkilatı içerisinde yer alarak öncelikli olarak Çorum Belediye Başkanı olarak adaylığını koymuştur. Ayrıca siyasi partiler ve yerel yönetimler üzerine farklı akademik çalışmalarda da bulunan Aşgın sivil toplum faaliyetlerinde de aktif rol oynamıştır.

Halil İbrahim Aşgın Siyasi Hayatı

Önerilen İçerik;

Ak Parti MKYK Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.