Netflix Hakan: Muhafız Dizisi İzleyici Yorumları ve İnceleme

Bu içeriğimizde, Hakan: Muhafız dizisi hakkında tüm merak edilenleri sizler için bir araya getirdik.
Netflix Hakan: Muhafız Dizisi İzleyici Yorumları ve İnceleme

Netflix’in İlk Türk Orjinal Yapımı; Hakan Muhafız

Netflix’in ilk Türk dizisi olma özelliğini taşıyan Hakan: Muhafız (The Protector) 14 Aralık’ta izleyiciyle buluşmuştu. Henüz ilk sezonu yayınlanan fantastik drama türündeki dizi ülkemizde ciddi bir yankı oluşturmayı başardı. Ortalama 40 dakika süren ve 10 bölümden oluşan Hakan: Muhafız, Kapalıçarşı’da bir antikacıda çalışan Hakan’ın hikayesine odaklanıyor. 3 sezonu geride bırakan ilk yerli Netflix dizimiz Hakan: Muhafız'ın heyecanla beklenen 4. sezonu 9 Temmuz 2020 tarihinde izleyiciyle buluşacak. Hakkında olumlu veya olumsuz çok fazla yorum yapılan ancak yine de en çok izlenen Netflix dizileri arasında yerini alan bu dizi hakkında bilinmesi gerekenleri, izleyici yorumları ve tüm merak edilenleri sizler için hazırladığımız inceleme dizi içeriğimizde derledik.


Hakan Muhafız Dizi İncelemesi

1. N. İpek Gökdel’in karakalem ve Bir Delikanlının Tuhaf Hikayesi kitabından uyarlanan dizinin kamera önünde ve arkasında çok önemli isimler var. Çekimlerine 9 ay önce başlayan Hakan: Muhafız’ın oyuncu kadrosunda Çağatay Ulusoy, Ayça Ayşin Turan, Hazar Ergüçlü Okan Yalabıkve Mehmeh Kurtuluş var. Dizinin yönetmen koltuğunda ise üç isim oturuyor. Housewife ile bildiğimiz Can Evrenol, 7Yüz dizisinden tanıdığımız Umut Aral ve Hesapta Aşk’ın yönetmeni Gönenç Uyanık Netflix ile çalışma fırsatı yakaladı.

can-evrenol.jpg


2. Nisan ayında Roma’da düzenlenen etkinlikte yabancı basına tanıtıldı. Netflix International Originals üst düzey yöneticisi Erik Barmack’ın moderatörlüğünü üstlendiği panele dizinin başrol oyuncusu Çağatay Ulusoy da katıldı. Netflix CEO’su Reed Hastings de ilk Türk yapımı dizi projesi için, “The Protector, Türkiye’de çekilen bir süper kahraman dizisi. Türkiye’nin politikasını değil, oranın ülke olarak nasıl bir yer olduğunu göstermek istedik” dedi.

netflix-international-originals.jpg


3. 2018 yılının Mart ayında çekimlerine başlanan ve ilk etapta eylül ayında izleyici ile buluşması beklenen dizinin ilk 5 bölüm çekimini izleyen Netflix yetkililerinin, ortaya çıkan sonuçtan memnun kalmadığı iddia edildi. Dizinin çıkış tarihinin ertelendiği ve bölümlerin yeniden çekileceği ileri sürüldü. Ancak yönetmen Can Evrenol bu iddiaları reddetti.

hakan-dizisi.jpg


4. Hakan: Muhafız, düzenlenen basın toplantısında dizi daha ilk bölümünü yayınlamadan ikinci sezon onayını kaptı.

ikinci-sezon-onayi.jpg


5. 14 Aralık’ta yayımlanan Hakan: Muhafız şu ana kadar IMDB puanıyla Netflix dizileri arasındaki iddiasını koruyor. Kimi izleyicinin rahat rahat kötülemek için, kiminin de gerçekten merakla izlediği Hakan: Muhafız, IMDb ortamlarına iddialı bir giriş yaptı! Yayımlandığı günün akşamında 9.3 gibi yüksek bir puanla büyük ilgi uyandırdı. Dizinin puanı birkaç gün içinde, her yapım gibi gıdım gıdım düşmeye başladı.

imdb-puaniyla-netflix-dizileri.jpeg


6. Dizide adı geçen ve dizinin odağı ‘Tılsımlı Gömlek’ hakkında biraz bilgi vermek istiyoruz. Tılsımlı gömlek aslında Osmanlı İmparatorluğu’nda çok yaygın. Osmanlı sultanlarından şehzadelere kadar birçok kişinin tılsımlı gömleği bulunuyor.

tilsimli-gomlek-008.jpg


7. Tılsımlı gömleğin üzerindeki harf ve rakamların işaret ettiği anlamlar geçmişten bugüne hala sırrını koruyor.

-tilsimli-gomlegin-uzerindeki-harf-ve-rakamlar.jpg


8. Hakan: Muhafız hakkında spoiler vermeden anlatabileceklerimiz şimdilik bu kadar. Bizler de sizin gibi dizinin 2. Sezonunu heyecanla bekliyoruz.

hakan-muhafiz-hakkinda.jpg


Hakan: Muhafız Dizisi İzleyici Yorumları

1. Öncelikle dizi müthiş, harika değil. aynı şekilde çok kötü boooşşş da değil. Dizi ortalama bir dizi, hani izlemeye başlarsın 3-4 bölüm arka arkaya izlersin severek ama sonra bi işin çıkar bi daha dönüp bakmazsın ya, hah öyle bi dizi. Öncelikle türk televizyonunda, perdesinde öyle tılsım, ölümsüz, sihir, büyü, zart zurt pek duymadığımız için konuşmalar biraz komik gelebiliyor fakat sonrasında alışıyoruz. Eyyorlamamı artıları/eksileri şeklinde devam ettireceğim.


2. Bir türk dizisi 5 saat değil de ortalama 40 dk olunca ortaya doğru dürüst bir şeyler çıkabiliyormuş. aferin lan size. Takdir ettim. Beklemiyordum bu kadar sürükleyici dizi olmasını. bir de sansür olmadan daha da dadından yenmez oluyorsunuz. Devam aq netflixe blutvye aynen devam.


3. 1. bölümü biraz önce zar zor izledim. Hadi diğerlerini anladım oyunculukları zayıf kalmışta , çağatay ulusoy resmen yer yer adını feriha koydumdakinden daha kötü oynamış . Bu kadar iyi oyuncular bir araya gelip bu kadar kötü bir iş çıkarabiliyorlarsa , bence ya yönetmende ya da senaristte bir sıkıntı var.Anlatmak istediğim fi gibi , la casa de papel gibi kaliteli bir yapım ortaya çıkmamış , bodyguard gibi dandik ve basit kalmış . bu iş 10 bölümle biter ama umarım bir dahakine bundan ders alınıp daha kaliteli bir yapım ortaya koyulur da bizde keyifle izleriz .


4. Dizi acemi işi olmuş. en kötüsü olaylar çok yavan ve yavanlığına yakışır dialoglarla ilerliyor. oyunculuklar zayıf. zorlarsam ilk 3 bölüm itibarıyla bi kötü polisi beğenirim bi de sokak kedisini. örnek vereyim. ilk 3 bölümde muhafız gömleği giyiyor, sonra bir şekil gömlek çıkıyor... neye göre amk? ilk anlatacağın şey bu değil mi normalde? bu hakan gömleğin sınırlarını bilmesin mi? biz de bilelim bu adam neden duşa bile gömlekle girmiyor. bununla alakalı tek dialog 3. bölümde zeynep arabada gömlek çıktı mı diyor. hakan da çıktı diyor. lan ben10'de bile anlatıyor işin mekaniğini.


5. Başarılı bulduğumu peşinen söyleyeyim. çok güzel olmuş. güzel akıyor. konu fantastik bi mevzuya göre gayet akıllıca. kaldı ki biraz düşününce bu kadar tarihi ve güzel bi şehre birçok mistik fantastik hikaye bulunur. bi anda bitirdim. dövüş sahnelerine eğilmeliler bence. o sahneler biraz yavan kalmış. elimizde emin boztepe gibi bi cevher var kullansalar dizi efsaneye bile dönüşebilir. tam onluk dizi aslında. istanbul'u bütün muhteşemliğiyle göstermeleri de gayet güzel detay. daredevil izlerken devamlı son saniyede olmaz denilen şeyler ya da terslikler sizi irite etmez ama muhafız da istanbul'un muhafızını eğiten adamın ya da bi tarihçinin osmanlıca bilmesi garip gelir. en azından yeni birşeyler deneniyor. new york süper kahraman yuvası ama istanbul'da olunca olmaz.


6. Bence başarısız dizidir. istanbul gibi bir şehre ait mistik, esrarengiz fantastik ilk dizi olduğu için izledim, izleyeceğim de. ama insan yavan diyaloglardan, gözümüze sokulan seksi kızlardan falan tiksiniyor be ya. ulan bari kızlardan bi tanesini normal karakter yapsaydınız da doğallık olsaydı.


7. Şimdi konuyu hikayeyi nerden alalım nerden başlayalım dersek ilk başta sevgili netflix bir türk dizisi çekmiş ve bunu bütün dünyada yayınlayacak. hiç birşeyi beğenmeme timini bir kenara alırsak bence istanbul un tanıtımı olarak diziyi çok başarılı gördüm.
genelde istanbul da çekilen dizi-film ne olursa olsun kapalı çarşı ve diğer detaylar mısır örneklemesi gibi olurdu. lan bir deve eksikti resmen. gerek haliç gerek istanbul un genel görüntü formatı iyi işlenmiş . aya sofya nın efecktlerini de beğendim, bunlar hep artı.


8. Diziyi yeni bitirdim ve bana göre görüntü ve sürenin kullanımı olarak genel türk dizilerinden daha ileride, konu olarak fantastik bir tür seçmesi sebebiyle ortalamanın hafif üzerinde, konunun işleniş derinliği ve senaryo olarak ise klasik bir türk dizisi ayarında bir dizi hakan muhafız.


9. Oyunculuklar ve senaryonun belli yerlerinde sıkıntılar olsada benim gayet beğendiğim dizidir.
bir kere bölüm süreleri kısa ve çabuk ilerliyor.hiç alışık olmadığımız şekilde fantastik bir dizi ve merak uyandırıyor.özellikle final bölümü gayet güzel bağlanmış,önümüzdeki sezonu merak ettirecek şekilde bitti.


10. Dün gece oturup sabırla 10 bölümünü izlediğim ilk türk orjinal netflix dizisi. ilk olması ve fantastik anlamda ilk dizi olması sebebiyle sabır gösterdim ama bir yere kadar tolere edebildim. başta oyunculuklar cok acemiceydi çağatay ulusoy işin altından kalkamamış olmamış üstüne. çocuk yaklısıklı karizmatik ama fantastik film oyucusu değil. yan roller kötü. hele doktor ve kızı klişelikten yıkılıyor. her dialog çiğ ve yapmacık.


Hakan: Muhafız Oyuncu ve Karakter İncelemesi

1. Hakan – Çağatay Ulusoy

hakan-–-cagatay-ulusoy.jpg

Hakan basit bir üniversite öğrencisi iken kendisine verilen görevle İstanbul’u korumak için harekete geçer. Hakan Süper güçleri olan bir kahramandır.


2. Leyla – Ayça Ayşin Turan

leyla-–-ayca-aysin-turan.jpg

Leyla Hakan’ın aşık olduğu kız Leyla’dır. Leyla Faysal’ın şirketinde yönetici olarak çalışır. Leyla Vicdan azabı ile yaşayacak be gözü hep yükseklerde bir kızdır.


3. Zeynep – Hazar Ergüçlü

zeynep-–-hazar-erguclu.jpg

Sadıklardan biri olan Zeynep, İstanbul’u korumak konusunda Hakan’ın hem sırdaşı hem de yardımcısı görevini üstlenmiştir. Tarih konusunda oldukça bilgili olan Zeynep’in yetenekleri sayesinde hikaye daha da akıcı hale gelmektedir.


4. Faysal – Okan Yalabık

faysal-–-okan-yalabik.jpg

Başarılı bir iş adamı. Hakan Faysal’a çok imreniyor. Hikayenin tam da ortasında olan Faysal tam bir gizem adamı. İlerleyen bölümlerde baş rolü paylaşacağı Faysal, gizemlerin bir bir ortaya çıkmasıyla hikayeye heyecan katıyor.


5. Mazhar – Mehmet Kurtuluş

mazhar-–-mehmet-kurtulus.jpg

Mazzhar; Faysal’ın sağ kolu ve güvenliğinden sorumlu dizinin gergin ama güçlü karakterlerinden birisidir.


6. Rüya – Burçin Terzioğlu

ruya-–-burcin-terzioglu.jpg

Rüya çok zeki ve güzel bir kızdır. Ne tutkularının nede korkularının hiç bir zaman eseri olmamıştır. Hayatı olduğu gibi kabul etmemiş hep istediği gibi değiştirmiştir. Çevresini hem idare eder hemde yönetir.

Netflix Dizileri – Gelmiş Geçmiş En İyi Orijinal Netflix Dizileri

NeOldu.com / Sinema

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.