Hacı Adaylarının Yapması Gereken Vize İşlemleri

Hac ibadetini gerçekleştirmek isteyenlere özel hazırladığımız içeriğimizde, vize işlemleri için uygulanması gereken adımları ve gerekli evrakları derledik.
Hacı Adaylarının Yapması Gereken Vize İşlemleri

Hac ibadetinizi yerine getirebilmek için nelerin gerekli olduğunu merak ediyorsanız eğer, heyecana kapılmadan vize işlemlerinizi yapabilmeniz adına takip edilmesi gerekenleri sıraladık. Bu sırayı takip eder ve kayıtlı olduğunuz acentelerde gerekli olan bilgileri alırsanız hiçbir sorun ile karşılaşmaz, kutsal topraklara kolayca gidebilirsiniz.

İşte hac vizesi için bilinmesi gerekenler...

Vize Şartları

Hacı Adaylarının Yapması Gereken Vize İşlemleri

Hac için vize başvurusu yaparken en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olmanız ve pasaportunuzda vize için iki boş sayfanın yan yana bulunması gerekiyor. Yüzünüzün net bir şekilde belli olduğu arka fonu beyaz yeni bir fotoğraf sunmanız gerekiyor. Seyahat acenteniz tarafından imzalanıp kaşelenmesi gereken başvuru formunu kendinizin siyah kalemle doldurması gerekiyor. Başvuru formunuzda seyahat ettiğiniz kişiler hakkında eksiksiz bilgi sunmanız gerekiyor. Eğer eşiniz veya çocuklarınızla gidiyorsanız mutlaka evlilik cüzdanı ve doğum belgesi sunmak zorundasınız. Rezervasyonunuzun onaylandığı ve iptali mümkün olmayan gidiş ve dönüş biletine sahip olmanız gerekiyor. Son olarak acenteniz tarafından söylenen yapılması zorunlu aşı kartlarınızı sunmanız gerekiyor.

Hac Vizesi Başvuru Formu

Hacı Adaylarının Yapması Gereken Vize İşlemleri

Vize başvuru formunu gönderebilmek için Suudi Arabistan resmi kurumlarından davet mektubu almış olmanız gerekiyor. Bu davet mektubu İstanbul Büyükelçiliği veya Ankara Büyükelçiliğine geldiği zaman artık vize başvurusu yapabilirsiniz. Hac vizesi için Suudi Arabistan Konsolosluğu direkt başvuru kabul etmiyor. Bunun için diyanetin belirlemiş olduğu seyahat acenteleri aracılığıyla başvuru yapmanız gerekiyor. Ayrıca formu eksiksiz bir şekilde el yazınızla doldurmanız gerekiyor.

Hac Vizesi Başvuru Tarihleri

Hacı Adaylarının Yapması Gereken Vize İşlemleri

Hac vizesi için belirlenen süre hicri takvime göre düzenleniyor. Her yıl Şevval ayının ortasında başlayan başvuru süreci 25. Zilkade'ye kadar devam ediyor. Bu süre zarfında Arabistan resmi kurumlarından davet mektubunun gelmiş olması ve başvuru formunun gönderilmiş olması gerekiyor.

Hac ve Umre Vizesi için Gerekli Evraklar

Hacı Adaylarının Yapması Gereken Vize İşlemleri

Hacca gidebilmeniz için Diyanet İşleri Başkanlığı’nın istemiş olduğu bazı belgeler bulunuyor. İstenen evraklar;

Nüfus cüzdanının arkalı önlü fotokopisi.

En aza 6 ay veya 1 yıl geçerliliği olan yıpranmamış pasaport.

6 adet beyaz fonla çektirilmiş fotoğraf.

Gerekli aşıların yapıldığını gösteren belgeler. (Gitmiş olduğunuz seminerlerde bu aşılarla ilgili bilgiler verilmektedir.)

Evli olan çiftlerin evlilik cüzdanı fotokopisi.

Bekar veya birincil derecede akrabasıyla giden kadınların ise noterden onaylı akrabalık belgesinin ibrazı gerekiyor.

Hac ziyareti için pasaportlarınız toplu halde Ankara’daki Suudi Arabistan Büyükelçiliği'ne gönderilir. Vizenizi aldıktan sonra uçak biletleri ile birlikte önceden belirlenecek olan havaalanlarına gidilir ve pasaport ile bilgileriniz teslim edilir. Böylece kutsal topraklara yolculuğunuz başlar. Bu işlemlerin organizesi bulunduğunuz firma doğrultusunda sizlere bilgiler vererek gerçekleştirilir. Sadece onları dinleyerek ve gerekenleri yerine getirerek işlerinizi kolaylıkla çözmüş olacaksınız.

Hac Vize Ücretleri

Hacı Adaylarının Yapması Gereken Vize İşlemleri

Sudi Arabistan vizesi için ödenen ücret, gidiş amacına ve ülkede geçirilecek gün sayısına göre farklılık gösteriyor. Hac veya umreye gidebilmek için ilk önce vize başvurusu yapılması gerekiyor. Vize ücretleri ise Suudi Arabistan Konsolosluğu tarafından belirleniyor. Vize başvurunuzda eksik veya yanlış bilgiler tespit edilirse vizeniz ret ediliyor. Bu durumda vize için ödediğiniz ücret tarafınıza geri verilmiyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Hacca Giderken Alınması GerekenlerHac Nasıl Yapılır?
Hac İbadetinin Önemi

Hac için vize gerekiyor mu?

Hac veya umre ziyareti yapabilmeniz için vize almanız gerekiyor. Vize başvuruları Diyanet İşleri Başkanlığı'nın belirlediği seyahat acenteleri aracılığıyla yapılıyor.

Hac için vize kaç günde çıkar?

Hac için vize sonuçlanma süresi genellikle 3-7 iş günü içerisinde gerçekleşiyor. Ancak hac döneminde yoğunluk olabildiğinden dolayı başvurularınızı en az 30 gün önceden yapmanız olası aksiliklerin önüne geçmeniz için faydalı olacaktır.

Hacca gitmek için kaç para gerekli?

Uçak bileti, yemek ve otel masrafları dahil hac ziyareti için en düşük ücret 73 bin ile 82 bin arası tutuyor. Ancak hac ibadetinin yerine gelebilmesi için kesilen kurban ve gelindiğinde dağıtılması için alınan hediyelerde hesap edildiğinde bu ücret çok rahatlıkla 100 bin TL'yi geçiyor.

Hacca gitmek için hangi pasaport alınır?

Hac veya umreye gidebilmek için alınması gereken pasaportun seyahat tarihinden sonra da 1 yıl geçerli olması gerekiyor. Ayrıca alınan pasaport yeni sisteme uyumlu ve çipli olması gerekiyor.

Vizenin kabul edildiğini nasıl anlarım?

Vizenizin kabul olduğunu anlamanız için konsoloslukların yetki verdiği kuruluşların internet sitesinden pasaport ve barkod numaranızla çok kolay şekilde vize sorgu işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Hac kurasına nasıl katılırım?

Hac kurasına e-devlet üzerinden başvuru yapabilir ve bulunduğunuz yerden kolayca kuraya katılabilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum