Güldal Akşit Kimdir? & Hakkında Bilgi

23 Ocak 1960 yılında Malatya da dünyaya gelen Güldal Akşit, Türk siyasetçi olarak tanınmaktadır. Güldal Akşit hakkında ayrıntılı bilgileri bu içeriğimizde bulabilirsiniz.
Güldal Akşit Kimdir? & Hakkında Bilgi

Güldal Akşit Biyografisi

Güldal Akşit, 1960 tarihinde Malatya'da dünyaya geldi. Eski dönemlerde İçişleri Bakanlığı müsteşarı olan ve eski milletvekili olan Galip Demirel'in kızıdır. Güldal Akşit, evli ve İngilizce dilinde oldukça iyi bir eğitim almıştır.

Güldal Akşit Biyografisi


Güldal Akşit Eğitim Hayatı

Güldal Akşit, Malatya'da doğduğu için eğitiminin bir kısmını bu şehirde tamamlamıştır. Ardından, lisans eğitimi için Ankara'ya gelerek, geri kalan eğitimine burada devam etmiştir. Güldal Akşit, ilk olarak Hacettepe Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulunu bitirmiştir. Ardından ise İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirmiştir. Hukuk fakültesinden de mezun olduktan sonra almış olduğu eğitime dayanarak serbest avukatlık yapmaya başlamıştır.

Güldal Akşit Eğitim Hayatı


Güldal Akşit İş Hayatı

Güldal Akşit, İstanbul Üniversite Hukuk Fakültesinden mezun olarak ilk iş hayatına serbest avukat olarak devam etmiştir. Bir müddet serbest avukatlık yaparak iş hayatına devam eden Güldal Akşit ardından Ak Parti teşkilatında görev almaya başlamıştır. İş hayatından ziyade siyasi hayatı daha da güçlü olan Güldal Akşit, genel olarak siyasi hayatında daha aktif şekilde rol almıştır.

Güldal Akşit İş Hayatı


Güldal Akşit Siyasi Hayatı

Güldal Akşit, 2001 yılından itibaren AKP teşkilatı içerisinde yer almaya başlamıştır. İlk olarak, AKP kurucu üyeleri arasında yer alarak, siyasi hayatını başlatan Güldal Akşit, bu dönemden sonra daha da aktif şekilde teşkilat içerisinde yer almıştır. AKP 22. ve 23. dönem milletvekili seçilen Güldal Akşit AKP teşkilatındaki yerini de güçlendirmiştir. Daha sonra da Turizm Bakanı olarak 58. ve 59. hükümette görevini başarı ile devam ettirmiştir. TBMM Anayasa Komisyon Başkan Vekilliği içerisinde de görev alan Güldal Akşit, 2011 tarihine kadar TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu içerisinde başkanlık görevini yürütmüştür. Son olarak AKP Genel Merkez Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı olarak görevine başarı ile devam etmiştir.

Güldal Akşit Siyasi Hayatı

Önerilen İçerik;

Ak Parti MKYK Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.