Gözaltı Morlukları ve Doğal Tedavi Yöntemi

Kadınların büyük şikayetlerinden birisidir gözaltı morlukları. Nedenleri ve tamamen doğal maske tarifi haberimizde..
Gözaltı Morlukları ve Doğal Tedavi Yöntemi

Gözaltı morluklarının nedenlerinden biri yorgunluktur. Ancak yeteri kadar uyuyup, dinleniyorsanız ve hala gözaltı morluklarınız bulunmakta ise bu anormal bir durumdur. Diğer gözaltı morluğuna neden olacak sebepler ise, gözaltındaki derinin incelmesi ve damarlardaki kanın görünmesi, yalanmaya bağlı sebepler olabilir.

Gözaltı morluğu olan kişilerin domates maskesini kullanmaları uzmanlar tarafından kesinlikle tavsiye edilmektedir. Domatesin içinde bulunan ve çok faydalı olan, C vitamini, A vitamini, sülfür fosfor, kalsiyum likopen gibi maddeler sayesinde morluklarınızdan kurtulabilirsiniz.

Gözaltı koyuluğunun nedenleri; Alerjiler, atopik ekzema, kalıtsal nedenler, renk düzensizlikleri, göz çevresinin güneşle koyulaşması, yaşlanma ile göz altı derisinin incelmesi gibi nedenler gösterilebilir. Gözaltı morluğu bulunan kişinin ilk önce yapması gereken, doktora gitmek. Gözaltı morluğunun altında yatan daha ciddi problemler var mı yok mu araştırılması gerek. Daha sonra gerekli olursa bir dermatoloji uzmanına da danışabilirsiniz.

Uygulanabilecek tedavi yöntemleri ise, lazer tedavisi, mezoterapi uygulaması ve dolgu uygulamasıdır. Unutulmaması gereken nokta tedavi seçenkelerinin hastanın şikayetine göre değişiklik göstereceğidir.

Gözaltı morlukları oluşumunu engelleyecek birkaç öneri;

- İyi ve düzenli bir uyku

- Derin uyku önemlidir

- İki yastıkla uyuyun

- Kahve ve sigaradan uzak durun ve bol su için

- Gözlerinizi güneşten koruyun

Gözaltı morluklarından kurtulmak için domates maskesini mutlaka deneyin.

Hazırlanışı;

Bir domatesi blenderdan geçirin. İçine yarım çay kaşığı limon suyu ve yarım çay kaşığı zerdeçal koyun. Üzerine 1 çay kaşığı un koyun ve karıştırın. Bu karışımı göz çevrenize uygulayın. Bu şekilde 15- 20 dakika bekletin ve daha sonra suyla durulayın. Haftada 3- 4 kez domates maskesini yapabilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.