Kalıcı Bronzlaşma Sağlayan 15 Altın Tavsiye

İnsanların en çok istediği şeylerden biri bronz cilde sahip olmaktır. Bu arzunuzu kalıcı hale getirmek için neler yapacağınızı sizler için araştırdık.
Kalıcı Bronzlaşma Sağlayan 15 Altın Tavsiye

Hızlı Bronzlaşma Yöntemleri

Yaz mevsimi insanlara denizi, güneş ışınlarının yoğunluğunu getirmesi bakımından çok özel bir dönemdir. Bu sezonda birçok insanın arzusu sağlıklı bir şekilde bronzlaşmak ve bu bronzlaşmanın kalıcı olmasıdır. 

Bunun için de bolca güneşlenmek gerekmektedir. Yalnız tek başına bu yöntem de etkili olmayacaktır. Peki, güneşlenme tesirini uzun zaman hissetmek ve kalıcı bronzlaşmanın keyfini yaşamak için yapılması gerekenler nelerdir?

İşte kalıcı bronzluk için yapılabilecek şeyler;

1. Güneş ışınlarının etkili olmadığı zamanlarda güneşleniyorsanız, tesiri artırmak amacıyla havuç suyu veya havuç tüketebilirsiniz.

2. Öğle saatlerinde güneşten kaçının bu saatlerde güneş dik açıyla gelmektedir.  Öğle saatlerinde güneş altında oturmak ve uyumak yerine yürüyüş yaparak, plaj sporları yaparak sürekli hareket halinde olursanız hem direk olarak güneş ışınlarına maruz kalmaz hem de vücudunuz orantılı bir şekilde bronzlaşır.

Hızlı Bronzlaşma Yöntemleri

3. Güneşlenme esnasında yaklaşık yarım saat boyunca duruşunuzu hiç bozmayın ve bu sürede kıpırdamadan kalın. Güneşlenme zamanı boyunca yarım saatte bir vücudunuzu kremleyin. 

4. En iyi sonucu denize girerek ve kumsalda güneşlenerek alacağınızı asla unutmayın çünkü güneş ışınları en iyi yansımayı kum ve suya sağlamaktadır. 

Hızlı Bronzlaşma Yöntemleri

5. İlerleyen yaşlarda ciltteki nem de yavaş yavaş azalıyor. Bu yüzden bronz ten pek hoş bir görüntü almıyor. Bu durumu engellemek için sıcak yaz aylarında 2 litreden aşağı miktarda su tüketilmemeli. 

6. Bronzlaşma arzusunda olduğunuz dönemde banyo olduğunuz su ne sıcak ne de çok soğuk olsun. Her duşun ardından cildinize nemlendirici uygulayın. Güneşlendikten sonra peeling yaptırmamaya dikkat edin. 

Hızlı Bronzlaşma Yöntemleri

7. Tatilden bir ay önce A vitamini içeren yiyecekler tüketmelisiniz. Böylece cildiniz UV-B ışınlarına karşı daha dirençli olacaktır. 

8. Kademeli olarak bronzlaşmaya özen gösterin. Birden bronzlaşmaya çalışmanız cildinize zarar verebileceği gibi kısa sürede soyulmalara neden olacaktır.

9. İlk günlerde yüksek faktörlü güneş kremleri kullanmaya özen gösterin. Teniniz bronzlaşmaya başladıkça faktörü düşürebilirsiniz.

Hızlı Bronzlaşma Yöntemleri

10. Güneşe çıkmadan hemen önce epilasyon ve ağda işlemi yapmanız cildinizin daha çok zarar görmesine ve tahriş olmasına neden olur.

11. Tatil döneminde bol bol su içmeye özen gösterin. Aynı zamanda cildinizde kırışıklık ve kuruluk olmasını önlemek için akşamları yüz ve boyun bölgenize nemlendirici krem uygulayın.

12. Denizden çıktıktan sonra mutlaka iyice kurulanın. Teninizde kalan su damlacıkları cildinizde lekeye yol açar. Güneşlenme sonrasında cildiniz hassaslaşır bu nedenle denizden çıktıktan sonra ve duş aldıktan sonra kullanacağınız havlunun yumuşak olmasına dikkat edin.

Hızlı Bronzlaşma Yöntemleri

13. Sağlıklı bronzlaşmanın yanında güneş gözlüğü takmayı da ihmal etmeyin. Güneşten gelen UV ışınları cildimize verdiği zarar kadar göz sağlığımız içinde oldukça önemlidir.

14. Denizdeki tuz oranının etkisiyle zarar gören saçlarınız için şapka takmayı ihmal etmeyin. Plajdan döndükten sonra mutlaka saçlarınızı yıkayın.

15. İçeriğinde E vitaminini bolca barındıran kremler tercih etmeniz kalıcı bronzlaşmak için önemlidir. E vitamini yüksek kremler kullanmanız altın rengi bronzluk sağlayacaktır. Cildinizin tahriş olmasını da engelleyecektir.


Kalıcı bronzluk mümkün mü?

Bilinçsiz bir şekilde bronzlaşmaya çalışmak cilde ciddi zararlar vermektedir. Bu yüzden hindistan cevizi yağı, kakao yağı gibi nemlendirme özelliği olan yağlar ile kalıcı bronzluk elde etmeye çalışabilirsiniz.

Bronz olmak için ne yapmalı?

Bronzlaşmak için güneş kreminizi bolca sürün, her iki veya üç saatte bir yenileyin. Gözlerinizi ve başınızı güneşten koruyun. Doğru saatlerde güneşlenin. Güneşlenmeyi abartmayın, bol bol su için ve parfüm sıkmamaya özen gösterin.

Bronzluk ne kadar süre kalır?

Ortalama beyaz tenli bir bireyin bronzluk süresi 10 ile 12 gün arasındadır. Esmer tenlerde ise güneş ışığı daha kolay alınacağından hızlı bronzlaşma söz konusudur. Cildin eski haline dönmesine diğerlerine göre daha uzun zaman alır. Esmer bir insanın bronzluk  süresi 6 ile 7 ay sürer.

Bronz teni korumak için ne yapmalı?

Bronzluğu korumak için yüzünüzü ölü hücrelerden arındırın. Bronzlaştırıcı kullanın. Cildinizi nemlendirmeyi ihmal etmeyin, peeling uygulamalarını deneyin, bol su için ve beslenmenize dikkat edin.

Güneşsiz bronzlaşmak mümkün mü?

Risksiz bir şekilde bronzlaşmak için güneşsiz bronzlaşma ürünlerini haftada iki veya üç defa uygulayabilirsiniz. Güneşsiz bronzlaşma ürünleri genelde sprey, köpük, losyon gibi farklı formlarda oluyor.

Çok beyaz tenliler nasıl bronzlaşır?

Beyaz tenlilerin bronzlaşabilmesi için ilk olarak direkt güneşe çıkmaması gerekir. Güneş ışınlarının en dik olduğu saatlerde güneşlenmek sağlıksızdır. Beyaz tenlilerin vücudunu nemli tutması, güneş kremini sürekli yenilemesi önemlidir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.