Cilt Yağlanması Neden Olur? Evde Doğal Tedavi Önerileri

Yağlı ve nemli yüzler için doğal çözümler imdadınıza koşabilir. Bu içeriğimizde yağlı yüzler için 5 bitkisel ürün tavsiyesi veriyoruz...
Cilt Yağlanması Neden Olur? Evde Doğal Tedavi Önerileri

Yağlı ve Nemli Yüzler İçin 5 Bitkisel Çözüm Önerisi

Yağlı ve nemli cilt sorunu cilt bakımı konusunda dikkat edilmesi gereken hususların başında geliyor. Birçok hastalığın sebep olabileceği bu durum genetik olarak da ortaya çıkabilmektedir. Bu içeriğimizde yağlı ciltler için uzmanlar tarafından önerilen tamamen doğal çözüm önerilerini sizlere sunacağız.

Cilt Yağlanmasına Karşı Bitkisel Ürün Listesi

SıraBitkisel ÜrünEtkisi
1 Limon SuyupH Dengeleyici
2DomatesGözenek Sıkılaştırıcı
3Aloe VeraAntimikrobiyal
4Elma SirkesiAntibakteriyel
5Yumurta AkıNem Dengeleyici

İşte cilt yağlanmasının sebepleri doğal tedavi yöntemleri...

1. Limon Suyu

Limon suyu yağlı ciltler için oldukça etkili. Aynı zamanda limon suyu yüzün pH oranını dengeleyerek yağlı olmasını engellemekte.

Kullanımı; bir çorba kaşığı limon suyunu, bir buçuk çorba kaşığı bal ve bir çorba kaşığı süt ile karıştırın. Bu karışımı 10-15 dakika yüzünüze uygulayın ve ardından soğuk suyla hafifçe durulayın. Yaklaşık bir hafta boyunca uygulayacağınız bu yöntem oldukça etkili olacaktır.

2. Domates

Domatesin içinde C vitamini bulunmaktadır. Domates, yüzde bulunan fazla yağı alır ve gözenekleri sıkıştırır.

Kullanımı; bir domatesi alın ve iyice ezin, suyu çıkana kadar ezilen domatesi hafifçe yüzünüze masaj yaparak uygulayın. 10 dakika sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayarak işlemi tamamlayın. Aradaki farkı zamanla siz de göreceksiniz.

3. Aloe Vera

Aloe vera, yüzünüzdeki fazla yağı emmeye yardımcı olabilecek antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Aloe vera ayrıca akne eğilimi olan yağlı cildin tedavisine de yardımcı olur.

Kullanımı; bir aloe vera yaprağını ortasından kesip özü olan jeli cildinize uygulayın. Temizlemek için bekleyin, ardından temiz su ile yüzünüzü durulayın.

4. Elma Sirkesi

Elma sirkesi antibakteriyel özelliğe sahip olduğu için yağlı yüzler için oldukça yararlıdır.

Kullanımı; bir kaşık elma sirkesi ile yüzünüzü hafifçe ovalayın, 5 dakikalık masaj sonrası yüzünüzü yıkayabilirsiniz. Tabi ki kokuya katlanabiliyorsanız. 5 dakika sonra cildinizi durulayabilirsiniz.

5. Yumurta Akı

Elbette yumurtanın faydaları saymakla bitmez, çiğ yumurtanın faydalarını burada yeniden görüyoruz. Yumurtanın akı yüzde bulunan nemi almaktadır.

Kullanımı; yumurtayı sarısından özenle ayırın, daha sonra yumurtanın akını masaj şeklinde yüzünüze uygulayınız. İstediğiniz zaman yüzünüzü yıkayabilirsiniz.

Yağlı Ciltler İçin Nemlendirici Krem Listesi

SıraMarkaİçeriğineoldu Puanı
1Neutrogena Hydro BoostHyalüronik Asit10/10
2Darphin IntralE Vitamini10/9.9
3L’Oréal Paris Nem TerapisiAloe Vera Suyu10/9.9
Amazon
Fiyatlarını Gör
Nemlendirici
Krem Markaları
Aradığın
Fiyatları Gör

Yağlı Yüzler İçin En İyi Nemlendirici Cilt Bakım Kremleri

1. Neutrogena Hydro Boost Water Gel

Yağlı Yüzler İçin En İyi Nemlendirici Cilt Bakım Kremleri

Amazon
Fiyatını Gör
Neutrogena
Nemlendirici Krem
Aradığın
Fiyatı Gör

Yağlı yüzler için en iyi nemlendirici kremlerden biri olan Neutrogena Hydro Boost Water Gel içerdiği hyalüronik asit sayesinde kendi ağırlığının çok daha fazlası miktarında su tutabilmektedir. Hafif yapısı ve yağsız içeriği ile cildin üzerinde rahatsız edici bir his bırakmayan bu jel krem cilde bakım yaparak yağlanmayı azaltıyor. 

2. Darphin Intral Redness Relief Recovery Balm

Yağlı Yüzler İçin En İyi Nemlendirici Cilt Bakım Kremleri

Amazon
Fiyatını Gör
Darphin
Nemlendirici Krem
Aradığın
Fiyatı Gör

Yurt dışında oldukça fazla tercih edilen Darphin marka nemlendirici krem içerdiği e vitamini sayesinde cildi besler ve yağlanmayı azaltır. Çevresel faktörlere karşı cildi koruyan ürün yağlanmadan kaynaklanan parlak görünümü de azaltmaktadır. 

3. L’Oréal Paris Nem Terapisi Aloe Vera Suyu

Yağlı Yüzler İçin En İyi Nemlendirici Cilt Bakım Kremleri

Amazon
Fiyatını Gör
Loreal Paris
Nemlendirici Krem
Aradığın
Fiyatı Gör

Loreal Paris'in üretmiş olduğu nem terapisi ürünü su bazlı yapısı sayesinde hızlıca emilerek cildin yağlı görünümünü ortadan kaldırıyor. Ayrıca vücudun ihtiyaç duyduğu besinleri karşılayan Loreal Paris Aloe Vera Suyu sabah ve akşam kullanılabilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Göz Altı Morlukları İçin Doğal YöntemlerKararmış Dirsekler İçin Doğal Yöntemler
Koltuk Altı Kararması Neden Olur?

Yüzdeki yağlanma nedir?

Günümüzde pek çok insan yağlı bir yüze sahip olduğu için mutsuz olmaktadırlar. Yağlı ve nemli bir yüze sahip kişiler akne, sivilce ve leke sorunları ile savaşmak zorunda kalıyor. Fakat nemli bir yüze sahip olmanın avantajları da var.

Yağlı bir yüze sahip olan kişilerin kuru ciltlere göre daha geç yaşlandıkları biliniyor. Kuru bir yüze sahip olan insanların yüzünde daha fazla kırışıklık meydana gelir. Tüm bunlara rağmen yağlı yüze sahip olmanın kötü olduğunu düşünüyorsanız, bu sorunu gidermenin 5 doğal çözümünü incelemelisiniz.

Yağlı yüze sahip olmanın nedenleri nelerdir?

Diğer aile fertlerinde de meydana gelen yağlı yüz sorunu, kişinin yağ üreten bezlerinin gerekenden fazla çalışması sonucu meydana gelir.

Kadınlarda doğum sonrası hormonal dengenin bozulmasıyla da yağlı yüz sorunu ortaya çıkabilir.

Eğer cilt bakımı kremleri kullanıyorsanız, kremlerin aşırı yağlı olması da aynı sorunu ortaya çıkarabilir.

Cilt bakım merkezlerinde uygulanan bakım sonrasında kişinin yüzünde bulunan yağ oranının azalması, yağ bezlerinin daha çok çalışmasını tetikleyebilir.

Aşırı terleme de yağ bezlerinin çalışmasını tetikler. Bu nedenle de yüzünüzde yağlı bir görüntü ortaya çıkar.

Yağlı bir yüz nasıl temizlenir?

Yüz temizleyici jeller veya su ile günde birkaç kez yüzünüzü yıkamanız halinde yüzdeki yağlanmayı giderebilirsiniz. Yüzünüzü ılık suyla yıkamam en iyi çözüm olacaktır çünkü sıcak su veya soğuk su cildinize zarar verebilir?

Yağlı ciltler için hangi ürünler kullanılmalı?

Cilt bakım kremleri, yüz losyonları, yüz temizleyici jeller, nemlendirici ürünler, yağ dengeleyici mendil ve içeriğimizde bahsettiğimiz doğal besinler sayesinde yüzdeki yağlanma sorununun önüne geçebilirsiniz.

Cildin yağlı olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Bunun en kolay yöntemi sabah ilk uyandığınızda yüzünüzü yıkamadan önce temiz bir peçete ile yüzünüzü temizlemenizdir. Eğer peçete aşırı yağlıysa yüzde yağlanma olduğu anlaşılır. Peçetedeki yağ oranına bakılarak kuru bir cilt veya nemli bir cilde sahip olma durumunuz anlaşılabilir.

Yağlı cildi olanlar ne yememeli?

Hazır gıdalar, kızartılmış ürünler ve tuzlu gıdaların tüketimi yağlı cilde sahip insanlar için tehlikelidir. Bu ürünlerin tüketilmesi halinde cilt yüzeyinde oluşan yağ oranı da artacaktır.

Yağlı ciltlere nemlendirici kullanmalı mı?

Yağlı ciltler için en uygun ve en kullanışlı krem nemlendirici özelliğe sahip olanlardır. Yağlı ciltlere sürülen nemlendirici kremler sebum oluşumunu destekleyerek ciltteki yağlanmayı azaltır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum