Fıstıklı Tel Kadayıf Tarifi

Şerbetli tatlılarımız arasında yer alan kadayıfın, en çok tercih edilen türlerinden bir tanesi fıstıklı tel kadayıftır. Eritilmiş tereyağı ile şerbetin enfes bir tat bıraktığı bu tatlımız, ana yemeğin ardından sunulacak eşsiz bir lezzettir.
Fıstıklı Tel Kadayıf Tarifi

Fıstıklı Tel Kadayıf Yaparken Kullanılacak Malzemeler

  • 400 gr. Tel kadayıf
  • 250 gr. Tereyağı
  • 250 gr. Antep fıstığı

Şerbeti için gerekli malzemeler;

  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu


Fıstıklı Tel Kadayıf Nasıl Yapılır?

Eritilmiş tereyağı ile beraber tel tel ayıkladığınız fıstıklı tel kadayıfı, 40 dakikalık bir süre içerisinde zahmetsiz bir şekilde sofranızda yerini alacak ve ev halkına ya da misafirlerinize zahmetsiz şekilde sunabileceksiniz. Fıstıklı tel kadayıfın nasıl yapıldığını öğrenmek istiyorsanız, haberimizin içeriğinde yer alan tarifimizi okumanızı tavsiye ederiz.

 

Fıstıklı Tel Kadayıf ve Adım Adım Hazırlanışı

  1. Fıstıklı tel kadayıf tatlısının yapımına başladığınızda ilk olarak şerbet hazırlıyoruz ve bunun için hazırladığınız sos tenceresinde şeker ve suyu iyice karıştırın.
  2. Bu işlemi şeker eriyinceye kadar devam ettirin ve daha sonrasında üzerine limon suyunu ilave ederek soğumaya bırakın.
  3. Tel kadayıfları eritilmiş tereyağı ile beraber güzelce ayırın.
  4. Kadayıfların yarısını fırın kabınızın tabanına elinizle iyice bastırın. Bir süre sonra üzerine Antep fıstıklarını güzelce dağıtın.
  5. Kadayıfın diğer yarısını da üzerine yayın ve iyice bastırın. Kadayıfları yeteri kadar bastırmazsınız, sonucunda istediğiniz kıvama ulaşmanız zorlaşacaktır.  
  6. Sonra 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika kadar bir süre pişirin.
  7. Pişmesinin ardından fıstıklı tel kadayıfı fırından çıkartın ve üzerine soğuk şerbeti dökerek servis edin.

AFİYET OLSUN.

NeOldu.com / Enes Som

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.