Feti Yıldız Kimdir? & Hakkında Bilgi

MHP teşkilatı içerisinde uzun yıllardır aktif olan siyasetçilerden biri olarak 30 yıllık bir geçmişe sahip olan Feti Yıldız hakkında bilinmesi gerekenleri bu içeriğimizde bir araya getirdik.
Feti Yıldız Kimdir? & Hakkında Bilgi

Feti Yıldız Biyografisi

Kayseri Sümer Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul'a gelen ve İstanbul Üniversitesi'nde Hukuk Fakültesi'ni bitiren Feti Yıldız, okul bittikten sonra serbest avukat olarak çalışmıştır. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının içerisinde de görev alan Yıldız, Fransızca diline oldukça hakimdir. Evli ve 2 çocuk babası olan yıldız 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde MHP'nin milletvekili adayı olarak gösterilmiştir.

feti-yildiz-biyografisi.jpg


Feti Yıldız'ın Ülkücü Geçmişi

12 Eylül öncesinde ve 1980 dönemlerini kapsayan olaylarda ülkücü hareketin dik duruşu ile tanınanlarından bir tanesi olan Feti Yıldız, söylemlerinde ve düşüncelerinde esnek olmaması ile bilinir. İstanbul Ülkü Ocakları Başkanlığı görevini de hala ifa etmekte olan Yıldız, anarşik olayların yaşanmakta olduğu dönemlerde de bu başkanlık görevini yapmaktaydı. Ülkücülere rahat bir ortamın sağlanmasına ön ayak olan isimler arasında yer almıştır.

feti-yildizin-ulkucu-gecmisi.jpg


Feti Yıldız'ın Parti Yaşamı

Ülkü Ocakları'na yaptığı başkanlık görevleri ile beraber Milliyetçi Hareket Partisi içerisinde de çeşitli görevler almaya başlayan Yıldız, siyasi yaşamına bu partinin gençlik kolları içerisinde yer alan Ülkü Ocakları'nda başlamıştır. Daha sonrasında parti içerisine de giren ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde parti tarafından aday olarak gösterilen Feti Yıldız, MHP teşkilatı içerisinde aktif bir rol oynamaktadır.

feti-yildiz-mhp.jpg


Feti Yıldız'ın Milletvekili Oluşu

24 Haziran 2018 Genel Seçimleri için MHP'nin göstermiş olduğu aday listesinde kendisine yer bulan Feti Yıldız, 27. Dönem seçimlerinde milletvekili olmuştur. Aynı zamanda MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevini de ifa etmekte olan Yıldız için milletvekili koltuğu millet meclisi içerisinde yer almaktadır. İstanbul 3. Bölge, 1. sıradan parti tarafından aday gösterilen Feti Yıldız, milletvekili olarak meclis içerisindeki görevini de ifa etmektedir.

Önerilen İçerik;

 MHP MYK Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum