Evde Doğal Yollarla Anında Diş Beyazlatma Yöntemleri

Hepimizin hayali inci gibi dişlere sahip olmaktır. Bu içeriğimizde bembeyaz dişlere sahip olmanın yollarını anlattık. İşte evde diş beyazlatma yöntemleri.
Evde Doğal Yollarla Anında Diş Beyazlatma Yöntemleri

Evde Diş Beyazlatma Yöntemleri

Düzenli olarak dişlerimizi fırçalasak ve kendimizce gerekli özeni göstersek de kimi zaman dişlerimizin sarardığına tanık oluruz. Bu yüzden dişlerimizi beyazlatmak için farklı yöntemler ve ekstra işlemler uygulamamız gerekebilir.

En İyi Evde Diş Beyazlatma Yöntemi Listesi

SıraÜrünEtkisineoldu Puanı
1Hindistan Cevizi YağıArındırıcı10/9.9
2ÇilekPürüzsüz Yüzey10/10
3ElmaDiş Minesi Besleyici10/9.6
4KerevizBakteri Önleyici10/9.5
5HavuçAğız Temizliği Sağlar10/9.4
6BrokoliLeke Giderici10/9.7
7PeynirKalsiyum10/9.8
8SuTemizleyici10/9.8
9KarbonatBeyazlatır10/9.8
10AnanasPlak Engelleyici10/9.6

Evde Diş Beyazlatmanın 10 Doğal Yöntemi

Bu ekstra işlemleri uygulamadan önce bitkisel çözümleri denemenizde fayda var. İşte doğal yollarla diş beyazlatma yöntemleri.

1. Hindistan Cevizi Yağı

evde diş beyazlatma yöntemleri

Hindistan cevizi yağı, ağzın içinde bekletilerek veya gargara yaparak kullanılabilir. Bu yağ dişlerinizi pisliklerden arındıracaktır. Hindistan cevizi yağı ayrıca dişlerinizdeki tartarları temizler. Haftada bir kere gargara yaparak bile bembeyaz dişlere sahip olabilirsiniz.

2. Çilek

evde diş beyazlatma yöntemleri

Çilek vücudumuzdaki pH dengesini düzenler ki bu da dişler için çok faydalı bir şeydir. Çileği yerken diş yüzeyinizin daha pürüzsüz olduğunu hissedersiniz. Bunun sebebi de çilek çekirdeklerinin bir nevi diş peelingi görevini üstlenmesidir.

3. Elma

evde diş beyazlatma yöntemleri

Elmada diş beyazlatıcı ürünlerde bulunan malik asit bulunmaktadır. Fakat elmanın fazla asidik bir meyve olmasından dolayı aşırı tüketildiğinde diş minesinin incelmesine neden olduğu bilinmektedir. Bu yüzden elma tüketirken yanında bir dilim de peynir tarzında ürünler tüketmelisiniz.

4. Kereviz

evde diş beyazlatma yöntemleri

Diş lekelerine anında çözüm mü istiyorsunuz? O zaman hemen bir parça kereviz yemenizi öneriyoruz. Çünkü kereviz doğal bir diş fırçası görevi görmektedir. Yüksek su içeriğiyle tükürük üretimi yapar ve doğal ağız temizleyicilerini devreye sokar.

5. Havuç

evde diş beyazlatma yöntemleri

Havuçtaki A vitamininin göze iyi geldiğini biliyoruz. Peki ya diş minesine iyi geldiğini? Havuç veya havuç suyu ağızdaki tükürük miktarını arttırır ve bir nevi ağız temizliği görevi yapar.

6. Brokoli

evde diş beyazlatma yöntemleri

Evet sırada çoğumuzun yemekten hoşlanmadığı brokoli var. Ama maalesef ki bu sağlıklı besini bolca tüketmelisiniz. Çiğ yendiğinde diş yüzeyini hafif aşındırır ve gözle görülür lekeleri yok eder. Brokolinin içinde bulunan demir, diş minesine ve oyuğa neden olan asitleri uzak tutan görünmez bir duvar işlevini gerçekleştirir.

7. Peynir

evde diş beyazlatma yöntemleri

Peynir sadece kemiklerimizi güçlendiren kalsiyum içermiyor. Kalsiyumun yanı sıra diş çürümesini ve asitli yiyeceklerin dişte yarattığı hasarı önleyen laktik asitleri içerisinde bolca bulundurmaktadır. Bu yüzden bolca tüketmenizi öneriyoruz.

8. Su

evde diş beyazlatma yöntemleri

Su, cildinizin kurumasını ve dişlerinizdeki lekelerin oluşmasını önler. Gülümsemenizin beyaz ve parlak olmasını sağlayan, pigment açısından zengin olan yiyecek ve içecekleri tükettikten sonra mutlaka su için. Ek olarak su içmenin ağız içindeki asit oranını da azalttığını söyleyelim.

9. Karbonat

evde diş beyazlatma yöntemleri

Karbonat dişleri beyazlatmak için kullanılan en bilinen yöntemdir. Bu yüzden onu sona sakladık. Biraz su ve karbonatı karıştırıp dişlerinizi bu karışımla fırçaladığınızda, dişlerinizin temizlendiğini göreceksiniz. Yapılan araştırmalara göre karbonat, en güçlü ve güvenilir diş beyazlatıcı olarak gösterilir.

10. Ananas

evde diş beyazlatma yöntemleri

Ananasta bulunan bir enzim olan Bromelain, dişlerin temizlenmesiyle ağızda oluşan plakların yok olmasına yardımcı olmaktadır. Ayrıca ananasta bulunan sitrik asit de iyi bir antibakteriyeldir. Günde bir bardak ananas suyu içmek, ağız ve diş sağlığı açısından oldukça faydalıdır.

Evde diş beyazlatmak için kullanabileceğiniz yöntemler bu kadardı. Dilerseniz "Bir Dakikada Diş Ağrısından Kurtulmanın 8 Yolu" adlı içeriğimizi inceleyerek daha hızlı sonuç veren yöntemlere göz atabilirsiniz.


En İyi Ağız Bakım Ürünleri

Evde beyaz dişlere sahip olmanızı sağlayacak yöntemlerden yukarıda bahsettik. İçeriğimizin bu kısmında ise en iyi ağız bakım ürünlerini inceleyeceğiz. İşte en iyi ağız bakım ürünleri.

En İyi Ağız Bakım Ürünleri Listesi

SıraMarkaEtkisineoldu Puanı
1OpalescencePlak Oluşumu Engelleyici10/9.9
2Listerine CoolmintBakteri Yok Edici10/10
3SensodyneDiş Eti Onarıcı10/9.8
4Oral-B Ağız Çalkalama SuyuDerinlemesine Temizleme10/9.7
5Dr Darcey Diş SpreyiBeyazlatıcı10/9.8
Amazon
Fiyatlarını Gör
Ağız
Bakım Ürünleri
Aradığın
Fiyatları Gör

En İyi 5 Ağız ve Diş Bakım Ürünü Tavsiyesi

Ağız ve diş sağlığınız için en etkili ürünleri sizler için listeledik. Bakımlı bir ağız ve beyaz dişler için bu ürünlere mutlaka göz atmalısınız.

1. Opalescence Diş Macunu

en iyi ağız bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Opalescence
Diş Macunu
Aradığın
Fiyatı Gör

Opalescence markasının diş macununun ne kadar kaliteli olduğunu söylememize gerek yok. İlk kullanımdan itibaren plak oluşumunu engelleyen diş macunu, bu sayede daha beyaz bir gülümsemeye sahip olmanızı destekliyor. Eşsiz formülü sayesinde diş eti hastalıklarını önleyen ürün aynı zamanda mine ve dentin restorasyonu koruması sağlıyor. Böylelikle hem diş ağrılarınızın olası nedenleri engelleniyor hem de hassasiyet sorununuz ortadan kalkıyor.

2. Listerine Coolmint

en iyi ağız bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Listerine
Gargara
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize Listerine markasının Coolmint ağız bakım suyuyla devam ediyoruz. Ağız bakım suları arasında açık ara en popüler olan bu ürün, ilk kullanımdan itibaren daha ferah bir nefese sahip olmanızı destekliyor. Diş arasındaki bakterilerin temizliğini yaparak diş eti hastalığı oluşumunu en düşük seviyeye indiren ürün aynı zamanda plaklara karşı 24 saat boyunca koruma sağlıyor. Bu sayede hem daha beyaz bir gülümsemeye sahip olursunuz hem de dişleriniz daha sağlıklı bir yapıya kavuşur.

3. Sensodyne Hassasiyet ve Diş Eti Diş Macunu

en iyi ağız bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Sensodyne
Diş Macunu
Aradığın
Fiyatı Gör

Düzenli bir şekilde kullanıldığında diş üzerindeki lekelerin giderilmesine yardımcı olan diş macunu, kısa süre kullanımda bile dişlerinizin daha beyaz olmasını sağlıyor. İlk kullanımdan itibaren plak oluşumunu engelleyen ürün, diş üzerinde koruyucu bir tabaka oluşturarak hassas dişlerle baş etmenize yardımcı oluyor. Bu sayede hassasiyet yüzünden diş ağrıları oluşmaz. Son olarak bu diş macunun etkilerinin klinik olarak kanıtlandığını söyleyelim.

4. Oral-B Ağız Çalkalama Suyu

en iyi ağız bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Oral-BA Ağız
Çalkalama Suyu
Aradığın
Fiyatı Gör

Oral-B markasının ne kadar kaliteli bir marka olduğunu söylememize gerek yok. Özel formülü ile daha ferah bir nefese sahip olmanızı destekleyen ürün, diş minesini güçlendirerek dişlerinizi koruyor. Bu sayede diş minesinin çürümesinden kaynaklanan diş ağrımaları engelleniyor. Düzenli kullanımlarda diş eti hastalıklarının oluşmasını önleyen ağız bakım suyu aynı zamanda plak oluşumuna karşı dişe koruma sağlıyor. Bu sayede diş üzerinde leke oluşumu önleniyor.

5. Dr Darcey Diş Spreyi

en iyi ağız bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
DR Darcey
Diş Spreyi
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizi Dr Darcey markasının spreyi ile bitiriyoruz. Semptomatik özellikteki diş ağrıları için özel olarak geliştirilen sprey, özel formülü sayesinde ani gelişen diş ağrılarını durduruyor. Bu sayede doktora gidene kadar daha rahat olursunuz. Eşsiz içeriği sayesinde diş minelerinin güçlenmesini destekleyen ürün aynı zamanda nefesinize ferahlık katıyor. Son olarak bu spreyin diş eti hastalıklarına karşı da bir hayli etkili olduğunu söyleyelim.


Doğal Diş Beyazlatma Yöntemleri İle İlgili Sıkça Sorulan Sorular (SSS)

Doğal diş beyazlatma yöntemlerinden ve en iyi ağız bakım ürünlerinden yukarıda detaylıca bahsettik. Bu kısımda ise diş beyazlatma hakkında merak edilenleri cevaplayacağız. İşte diş beyazlatma hakkında sıkça sorulan sorular.

❓ Sararan Dişleri Beyazlatmak İçin Ne Yapılmalıdır?

Sararan dişleri beyazlatmak için diş ve ağız bakımına özen göstermelisiniz. Bunun yanı sıra içeriğimizde yer alan anında diş beyazlatan doğal yöntemleri kullanarak da dişlerinizi beyazlatabilirsiniz.

❓ Limon Suyu Dişi Beyazlatır Mı?

Limon suyu ve limon kabuğu diş beyazlatmada etkili bir yöntemdir. Bu yöntemi uygularken limonu kabuğu ile beraber rendeleyin ve suyunu sıkın. Bu su ile dişlerini beyazlatabilirsiniz. Ancak limonun uzun süreli kullanımlarda diş etlerinin tahriş olmasına neden olacağını unutmayın.

❓ Dişler Nasıl Temizlenir?

Diş bakımına dikkat etmeyenlerin dişlerinde yüksek oranda mikrop oluşmaya başlar. Bu mikroplar plak ve çürüklere sebep olur. Dişlerin temizlenmesi ise diş bakım ürünleri ve doğal diş beyazlatıcı besinlerle yapılır.

❓ Karbonat Diş Minesine Zarar Verir Mi?

Karbonatın diş beyazlatıcı etkisi tüm doğal besinlerden daha fazladır. Ancak karbonat dişlerin beyazlamasını sağlarken aynı zamanda diş yüzeyinin aşınmasına da sebep oluyor. Kısa vadede bir sorun teşkil etmeyen karbonat sonraları dişlerde hassasiyet sorunlarına yol açıyor.

❓ Doğal Diş Beyazlatma Yöntemleri Dişlere Zarar Verir Mi?

Karbonat ve limonun içerdiği ağır asitler diş minesine ve diş etlerine az da olsa zarar vermektedirler. Bunun dışında doğal yollarla diş beyazlatma işleminde kullanılan yöntemlerin hiçbiri dişlere zarar vermez.

❓ Diş Teli Takanlar Ağız Bakımını Nasıl Yapmalı?

Eğer diş teli takıyorsanız ağız bakımı için daha farklı yöntemler denemeniz gerekiyor. Dilerseniz "Diş Teli Takanlar İçin Ağız Bakım Önerileri" adlı içeriğimizi inceleyerek bu yöntemlere göz atabilirsiniz.


İbrahim Saraçoğlu'nun Doğal Diş Beyazlatma İçin Önerdiği 3 Kür Tarifi

Profesör doktor İbrahim Saraçoğlu doğal diş beyazlatma tariflerini geçtiğimiz günlerde takipçileriyle paylaştı. Saraçoğlu'na göre diş beyazlatmak için kullanılması gereken 3 yöntem vardır. İşte Saraçoğlu'nun diş beyazlatma yöntemleri ve tarifleri...

İbrahim Saraçoğlu'nun Çilek ile Diş Beyazlatma Kürü Tarifi

Doğal yollardan diş beyazlatmak için çilek bitkisini öneren Saraçoğlu 2-3 adet taze çileği püre haline getirip akşam yatmadan önce bir süre dişlerinizin üzerinde bekletmenizi öneriyor. Bu uygulamanın diş beyazlatma da etkili olduğu bilinmektedir.

İbrahim Saraçoğlu'nun Adaçayı ile Diş Beyazlatma Kürü Tarifi

Adaçayının temizleyici etkisinden faydalanmak isteyen Saraçoğlu, diş beyazlatma ve ağız bakımı için adaçayını öneriyor. Ağız içerisinde oluşan mikropların ve plakların giderilmesini sağlayan adaçayı, dişlerin birkaç ton beyazlamasını da sağlıyor.

İbrahim Saraçoğlu'nun Kekik ile Diş Beyazlatma Kürü Tarifi

Kekik ve kekik suyunun özellikle diş eti çekilmesi konusunda etkili olduğunu söyleyen İbrahim Saraçoğlu, doğal diş beyazlatmada da kekik bitkisini öneriyor. İbrahim Saraçoğlu'na göre kekik suyu ile dişlerin fırçalanması doğal ve anında beyazlık için oldukça etkili bir yöntemdir. Kekik suyunu hazırlamak için 1 çay bardağı kaynar su içerisine bir tutam kekik ekleyin ve demleninceye kadar bekleyin.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum