Diş Ağrısına İyi Gelen İlaçlar, Bitkiler, Yağlar ve Spreyler

Diş ağrısını geçiren ağrı kesicileri, ilaçları, spreyleri, diş macunlarını, bitkileri, yağları ve çayları içeriğimizde detaylıca inceledik.
Diş Ağrısına İyi Gelen İlaçlar, Bitkiler, Yağlar ve Spreyler

Diş Ağrısına İyi Gelen Şeyler

Diş ağrısına ne iyi gelir sorusunu ne yazık ki çoğumuz sormaktayız. Diş çürüğü, diş apsesi, kırık diş, diş dolgusunda hasar, diş yıpranması ya da diş eti enfeksiyonu yüzünden meydana gelen bu ağrılar dayanılması çok zor olduğu için bir an önce durdurulması gerekiyor.

Diş ağrısını geçirmek için bitkileri, yağları, çayları, spreyleri, diş macunlarını, ilaç ve ağrı kesicileri kullanabilirsiniz. Diş ağrısını durdurmak için bitkilerden papatyayı, yağlardan kekik yağını, bitki çaylarından nane çayını, spreylerden Dr. Darcey'i, ağrı kesicilerden Parol'u, diş macunlarından ise Sensodyne Hızlı Rahatlama'yı öneriyoruz.

Diş Ağrısına İyi Gelen Bitkiler

diş ağrısına iyi gelen şeyler

Sarımsak, çörek otu, zerdeçal, karabiber, karanfil, Cayenne biberi, nane, sarı kantaron, papatya ve buğday çimi diş ağrısını azaltan bitkiler arasındadır. Bu bitkileri kullanarak ağrılarınızı durdurabilirsiniz.

Yukarıda saymış olduğumuz bitkileri karışım yaparak ağrıyan yere sürdüğünüz takdirde kısa süre içerisinde ağrılardan kurtulabilirsiniz. Bu karışımı istediğiniz zaman sürebilirsiniz. Ancak bunun geçici bir tedavi yöntemi olduğunu ve mutlaka ağrıyan dişiniz için doktora görünmeniz gerektiğini aklınızdan çıkartmayın.

Diş Ağrısını Geçiren Yağlar

diş ağrısına iyi gelen şeyler

Diş ağrısına iyi gelen yağlar okaliptüs, karanfil, portakal, nane, çörek otu yağı, tatlı badem, fındık, kayısı çekirdeği, jojoba, susam, Hindistan cevizi, kekik ve zeytinyağıdır. Bu yağlar sayesinde kısa süre içerisinde diş ağrınızı geçirebilirsiniz.

Pamuk yardımıyla ağrıyan dişinizin üzerine sürdüğünüz bu yağlar, anında etkisini göstererek ağrıyan dişinizi sakinleştiriyor. Bu sayede kısa süre içerisinde diş ağrınız ortadan kalkıyor. Özellikle aniden ortaya çıkan ağrıların bastırılmasında öne çıkan bu yağları kullanarak en azından doktora görünene kadar kendinize vakit sağlayabilirsiniz.

Diş Ağrısını Durduran Çaylar

diş ağrısına iyi gelen şeyler

Zencefil, papatya, nane, kantaron, ekinezya, meyan kökü, siyah ve yeşil çay diş ağrısına iyi gelen çaylar arasındadır. Bu çayları tüketerek diş ağrılarınızın geçmesini sağlayabilirsiniz.

Diş ağrısını gidermek için doğanın bize sağlamış olduğu mucizevi ilaçları olan bitkilerden de faydalanabiliriz. Bu bitkilerden yapılan çaylar ile diş ağrılarınızı kısa süre içerisinde geçirebilirsiniz. Ayrıca bu bitki çaylarının etkisinin anında ortaya çıkacağını ve ağrıyı tamamen gidereceğini belirtelim.

Diş Ağrısını Geçiren Sprey

diş ağrısına iyi gelen şeyler

Diş ağrısına iyi gelen spreyler Wom Dental, Dr Darcey ve Majezik Oral spreydir. Bu spreyleri ağrıyan dişinize sıktığınızda kısa süre içerisinde tüm ağrıdan kurtulacağınızdan emin olabilirsiniz.

Diş ağrısını geçirmek için doğal yöntemleri kullanabileceğiniz gibi spreylerden de faydalanabilirsiniz. Saymış olduğumuz bu spreyleri kullanarak diş ağrılarınızı anında kesebilirsiniz. Bu sayede doktorunuza gidene kadar vakit kazanabilirsiniz.

Diş Ağrısına İyi Gelen İlaçlar ve Ağrı Kesiciler

diş ağrısına iyi gelen şeyler

Diş ağrısını geçirmek için kullanabileceğiniz ağrı kesiciler arasında Parol, Ibuprofen ve asetaminofen bulunmaktadır. Bu ağrı kesiciler sayesinde diş ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz.

Vücudumuzdaki her ağrı için kullanabileceğimiz ağrı kesicileri diş ağrılarımızı geçirmek için de alabilirsiniz. Ancak her ağrı kesiciyi burada kullanmamanız gerekiyor. Saymış olduğumuz ağrı kesiciler diş ağrısını geçirmede oldukça etkili olduğu için bu ilaçları kullanmanızı öneriyoruz.

Diş Ağrısını Geçiren Diş Macunu

diş ağrısına iyi gelen şeyler

Diş ağrısına iyi gelen diş macunları Sensodyne Hızlı Rahatlama, Colgate Hassasiyete Pro Çözüm, Ipana Pro Sensitive, Paradontax Tam Koruma ve Opalescence Hassas Dişler İçin Beyazlatıcı diş macunudur.

Dişlerinizi fırçalayarak da ağrısını geçirebilirsiniz. Bunun için özel diş macunlarına ihtiyacınız olacaktır. Yukarıda saymış olduğumuz diş macunlarını kullanarak diş ağrılarınızı durdurabilirsiniz. Düzenli olarak bu diş macunlarını kullanarak hassasiyetten dolayı yaşanan diş ağrılarını ortadan kaldırabilirsiniz.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
20’lik Diş Ağrısı ve Doğal Tedavi YöntemleriDiş Ağrısı Nasıl Geçer?
Diş Ağrısını Geçiren Doğal TedavilerDiş Ağrısını Doktora Gitmeden Geçirmenin Yolları

Diş ağrısı nasıl geçer evde?

Evde diş ağrısını geçirmek istiyorsanız tuzlu su ile gargara yapma yöntemini kullanabilirsiniz. Mikrop ve bakterileri yok ederek diş eti iltihabının önüne geçen yöntem aynı zamanda dişlerdeki sızlamayı ve hassasiyeti ortadan kaldırır. Bu sayede evde diş ağrısından kurtulabilirsiniz.

Çürük diş ağrısı nasıl geçer?

Çürük diş ağrısını geçirmek için iki farklı yöntemi uygulayabilirsiniz. Tuzlu suyla çalkalama yapabileceğiniz gibi karanfil yağını da sürebilirsiniz. Özellikle karanfil yağı diş çürüğü ağrıları için çok fazla tercih edildiği ve oldukça etkili olduğu için sizlere bu yöntemi önerebiliriz.

Diş zonklamasına ne iyi gelir?

Diş zonklamasını geçirmek istiyorsanız gargara yöntemini sizlere önerebiliriz. Sirkeli suyu tuzlu su ile karıştırıp gargara yapın. Bu uygulama diş ağrısına uyuşturucu etki yaparak diş ağrılarını azaltacaktır. Dezenfekte özelliği sayesinde ise dişi bakteri ve mikroplardan arındıracaktır. Bu da şişliği ve zonklamayı ortadan kaldıracaktır.

Diş ağrısı için ne yapmak gerekir?

Diş ağrısı için uygulayabileceğiniz yöntemler arasında tuzlu su ile gargara yapmak, soğuk kompres uygulamak, sarımsağı ezip ağrıyan bölgeye uygulamak, suya eklenen kekik yağı ya da karanfil yağı ile gargara yapmak yer alıyor. Bu yöntemleri kullanarak diş ağrısını geçirebilirsiniz.

İltihaplı diş için ne iyi gelir?

İltihaplı dişe iyi gelen çözümler arasında zerdeçal, elma sirkesi, çilek, sarımsak, deniz tuzu, yoğurt, yaban mersini suyu ve çay poşeti ile kompres uygulamak bulunuyor. Bu önerilerden birini uygulayarak iltihaplı dişinizin ağrısını geçirebilirsiniz.

Gece başlayan diş ağrısına ne iyi gelir?

Dişiniz çok ağrıyor ve uyuyamıyorsanız tuzlu su ile gargara, sarımsak, karanfil ya da soğanla ağrılarınızı geçirebilirsiniz. Bu bitkisel ve doğal yöntemleri kullanarak en azından o gecelik ağrılarınızı hafifletebilir ve durdurabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.