Besin Değeri Yüksek 2024'ün En İyi 7 Yaş Kedi Maması

Kedinizin yaş aralığına uygun, sindirimi kolay, yüksek besin değerine sahip etli, tavuklu, balıklı, sebzeli ve meyveli premium yaş kedi maması kıyaslaması
Besin Değeri Yüksek 2024'ün En İyi 7 Yaş Kedi Maması

Hangi konserve yaş kedi maması daha iyi?

Öncelikle tüm hayvan severlere ve kedi sahiplerine yepyeni bir yazıyla merhaba! Her zaman olduğu gibi bu yazımda da "sağlıklı ve mutlu bir gelecek, kedinizin midesine giren kaliteli besinlerde saklı!" sloganıyla giriş yapmak istiyorum.

Bir önce ki yazımda kediniz için seçeceğin kedi maması markalarının ne kadar önemli olduğundan bahsetmiştim (bkz.) Bu yazımda kedilerin asla hayır diyemeyeceği birbirinden kaliteli en iyi konserve kedi mamalarını anlatacağım.

Şimdi kedinizin sağlığını göz önüne alarak en iyi yaş kedi maması markalarını öğrenmenin vakti geldi! Listemde yer alan ucuz yaş kedi maması markaları hem yavru hem de yetişkin kedilerin kullanıma uygun besin değerleri içeriyor.

AAFCO, FEDIAF ve doğal av analiz verilerini değerlendirerek seçtiğim bu 6 yaş kedi mamasını denedikten sonra "yorum" kısmına ürün hakkında deneyimlerinizi ve fikirlerinizi iletmeyi unutmayın. Miyavlı günler dilerim!

En İyi Yaş Kedi Maması Listesi

SıraMarkaTürneoldu Puanı
1N&DYetişkin10/10
2AnimondaYetişkin10/9,9
3Gourmet GoldYetişkin10/9,8
4Royal CaninYavru10/9,7
5GimcatYetişkin10/9,8
6HillsYetişkin10/9,7
7BozitaYavru-Yetişkin10/9.9
Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

7 En İyi Konserve Kedi Maması Tavsiyesi

Kedinizin midesini bayram ettirecek en iyi ıslak kedi maması markaları:

1. N&D Yaş Kedi Maması

En İyi Yaş Konserve Kedi Maması

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör
Nd Yaş Kedi Maması
ÇeşitN&D Balkabaklı ve Bıldırcınlı Kedi Konservesi 80 gr
Nem%75
Protein%12.50
Yağ%5.20
Kül%2.40
Lif%1.00
EnerjiMj/Kg 4,55
İçindekilerBıldırcın Fileto ve Uyluk (%30), tavuk fileto, ringa balığı, haşlanmış yumurta, balkabağı (%5), balık yağı, tatlı patates, nar

ND markasının yalnızca yaş kedi maması değil, kuru kedi maması ürettiğini de hatırlatmak istiyorum. Ocean serisiyle küçük dostlarınıza adeta bir ziyafet sunan nd, morina balığından ton balığına, karidesten portakallı yaş mamalara kadar harika konserve kedi mamaları sunuyor.

Nd yaş kedi maması, kedinizin ihtiyacı olan tüm besinleri içerisinde barındırıyor. Daha önce ki yazımda da belirttiğim gibi ben kedim için bu markaya bayılıyorum. Farmina bünyesinde hizmet vermekte olan marka, %100 doğal içeriği sayesinde kedinizin damak lezzetine uygun birbirinden farklı mama seçenekleri sunuyor.

2. Animonda Yaş Kedi Maması

En İyi Yaş Konserve Kedi Maması

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör
Animonda Yaş Kedi Maması
ÇeşitKarışık Etli Kedi Konservesi 100 gr
Nem%81.0
Protein%11.0
Yağ%5.0
Kül%1.6
Selüloz%0.3
EnerjiMj/100g 0.38
İçindekilerEt (%63), hayvansal yan ürünler ve mineraller (%23 sığır eti, %10 kuzu eti, hindi, tavuk, tavşan)

Animonda yaş kedi maması, kesinlikle kedilerin asla hayır diyemeyeceği malzemelerden üretilmiş birbirinden leziz konserve mama seçenekleri sunuyor. Kediler için tüm sağlık koşullarını göz önünde bulunduran firma, her daim taze malzemelerden ürettiği konserve kedi maması seçenekleriyle hem Türkiye'de hem de dünya en sevilen mama markaları arasında yer alıyor.

Animonda ıslak kedi maması seçenekleri arasında kedinizin damak lezzetine uygun tavuklu, hindili, tavşanlı, ciğerli, makarnalı, deniz mahsüllü, kırlangıçlı, sığır etli, ton balıklı, yürekli, av hayvanlı, karidesli ve kümes hayvanlı onlarca farklı çeşit konserve kedi mamasını satın alabilirsiniz.

3. Gourmet Gold Yaş Kedi Maması

En İyi Yaş Konserve Kedi Maması

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör
Gourmet Yaş Kedi Maması
ÇeşitParça Sığır Etli Yetişkin Konserve Kedi Maması 85 gr
Nem%81.5
Protein%7.5
Yağ%3.7
Kül%1.3
Lif%0.5
Selüloz%0.5
İçindekilerEt ve hayvan türevleri (%4 dana eti), hububat, mineraller, balık ve balık yan ürünleri, bitkisel protein özü

Purina bünyesinde kedilerin ağzına layık birbirinden güzel konserve kedi mamaları üreten Nestle firmasına bağlı Gourmet Gold Yaş Kedi Maması, yüksek kaliteli besin değeriyle can dostunuza muhteşem öğünler sunuyor!

Son derece kaliteli ve hesaplı fiyata satılan Gourmet Gold ıslak kedi maması, kıyılmış et ve balık türlerinden özenle pişirilmiş soslu parça etlere, ince dilimlenmiş et parçalarından yavaş pişirilmiş eşsiz güveçlere kadar birbirinden farklı konserve kedi mamalarına sahip. Uzunca süredir kedi sahibi olarak kesinlikle bu mamayı küçük dostlarınız için denemenizi öneriyorum!

4. Royal Canin Yaş Kedi Maması

En İyi Yaş Konserve Kedi Maması

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör
Royal Canin Yaş Kedi Maması
ÇeşitMother&Babycat Konserve Yavru Kedi Maması 195 gr
KıvamEzme
Protein%10,5
Yağ%5.5
Kül%1.8
Lif%1.00
Yaş Grubu0-12 ay
İçindekilerEt ve hayvansal türevler, bitkisel protein ekstratları, süt ve süt türevleri, mineraller, bitkisel ve hayvansal yağlar

Royal Canin markasını herhalde duymayanımız yoktur. Belki de birçok kedi sahibinin düzenli olarak satın aldığı kedi maması markaları arasında yer alıyor. Açıkcası firmanın gerek kuru kedi maması, gerekse konserve kedi maması olsun her biri birbirinden kaliteli malzemelerle üretilmiş.

Öte yandan bu marka hem kedi cinslerine özel mamalar hem de kedinizin yaşına uygun besin değerleriyle üretilmiş eşsiz ıslak mama seçenekleri sunuyor. Her daim sağlıklı bir beslenme imkanı sunan marka, kedinizin yaşına, kilosuna, cinsine ve beslenme düzenine göre harika seçenekler sunuyor!

5. Gimcat Yaş Kedi Maması

En İyi Yaş Konserve Kedi Maması

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör
Gimcat Yaş Kedi Maması
ÇeşitShinyCat Tavuklu ve Çimenli Yetişkin Kedi Konservesi 70 gr
Nem%86.0
Protein%12.0
Yağ%0.5
Kül%1.5
Lif%1.0
E Vitamini50 mg
İçindekilerTavuk eti (%46), çimen (%4.0), pirinç, potasyum klorid

Kaliteli beslenmenin kediler için sağlıklı ve uzun ömürlü bir hayat sunduğunu hepimiz biliyor olmalıyız. İşte bu kapsamda Gimcat Yaş Kedi Maması yalnızca kedinizin karnını doyurmak için değil, aynı zamanda kedinizin ihtiyacı olan besin değerlerini almasına yardımcı oluyor. Yani her kedi sahibinin Gimcat Yaş Kedi Maması kullanmasını gönül rahatlığıyla öneriyorum.

Birbirinden farklı lezzetleriyle can dostlarımıza kıyılmış fileto, tavuklu, karidesli, papayalı, tuna balıklı, yengeçli konserve kedi maması sunan Gimcat, hem yavru hem de yetişkin kediler için harika bir seçeneklere sahip! Kesinlik kediniz için denemenizi öneriyorum.

6. Hills Yaş Kedi Maması

En İyi Yaş Konserve Kedi Maması

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör
Hills Yaş Kedi Maması
ÇeşitAdult Okyanus Balıklı Pouch Yetişkin Kedi Konservesi 85 gr
Nem%43.7
Protein%43.7
Yağ%24.9
Selüloz%2.7
Karbonhidrat%22.3
Kalsiyum0.89
İçindekilerEt ve hayvan türevleri, balık ve balık türevleri, bitkisel kökenli türevler, tahıllar, çeşitli şekerleri, yumurta ve yumurta türevleri, bitkisel protein ekstratları, mineraller

Hills yaşlı kedi maması, tüm kedi cinslerinin tüketimine uygun en iyi konserve mamaları üreten firmalar arasında yer alıyor. ABD merkezli kedi maması üreticisi firma, Prescription Diet ve Science Plan olmak üzere iki farklı ıslak kedi maması markasına sahip. Eminim ki kedini her iki markanın da ürünlerine bayılacak.

Hills yaş kedi maması seçenekleri arasında kedinizin damak lezzetine uygun olarak hazırlanmış alabalıklı, tavuklu, hindili, okyanus balıklı ve somonlu konserve kedi mamalarını küçük dostunuz için satın alabilirsiniz. Öte yandan firmanın ürettiği yaş kedi mamaları arasında yavru kediler, yetişkin kediler ve 7 yaş üzeri kedilere uygun olarak hazırlanmış mama seçenekleri bulabilirsiniz.

7. Bozita Yaş Kedi Maması

En İyi Yaş Konserve Kedi Maması

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Kedinizin iştahlı bir şekilde karnını doyurmasını istiyorsanız kesinlikle Bozita konserve mamalarına göz atmalısınız. İçerdiği kaliteli besinler sayesinde dostunuzun ihtiyaç duyduğu tüm gereksinimleri karşılayarak sağlığına olumlu yönde etki veren Bozita konserve kedi mamaları, somon balığı, etli, biftek, ciğer, tavuk, sığır, hindi, ren geyiği ve geyik etli olmak üzere birçok farklı aromaya sahiptir. Aynı zamanda tahıl alerjisi olan kediniz varsa eğer tahılsız Bozita mamaları da bulabilirsiniz. İsveç’te üretiminin yapıldığı Bozita mamalarının içerisinde en taze ve kaliteli malzemeler yer almaktadır.

Bozita Yaş Kedi Maması
ÇeşitBozita Cis Beef Yetişkin Kedi Konservesi 370 Gr
Nem%83
Protein%8,5
Yağ%4,5
Kül%2.3
Kalsiyum%0,4
Ham Lif%0,5
İçindekilerTavuk (% 43), Sığır eti (% 5,9), Kanatlı iç organları (% 2), Taurin, Dere otu, Demir oksit

Benzer Tavsiye Önerileri
En İyi Kedi Ödül MamalarıEn İyi Kedi Kumu Markaları

Miyavvv!

Yaş mama seçerken nelere dikkat edilmeli?

Islak kedi maması, kuru kedi mamalarına göre daha yüksek nem oranına sahiptir. Bu da idrar yolları veya böbrek sorunu yaşayan kediler için daha yararlı olabileceği anlamına geliyor. Birçok veteriner sindirim problemi yaşayan kediler için ıslak kedi mamasının kullanılmasını öneriyor. Aynı zamanda yaş kedi mamaları ağız ve diş sağlığına bağlı olarak çiğnemekte zorluk çeken kediler için mükemmel bir seçenek! Tüm bunlara ek olarak birçok kedi konserve mamaları inanılmaz lezzetli buluyor. Küçük dostlarınız için en iyi yaş kedi maması markalarının hangileri olduğu konusunda detaylı bir incelemede bulunduğumu söylemiştim. Yaptığım seçimlerde kesinlikle kedi sağlığını ön planda tutan vitaminler, mineralleri ve besin değerlerine odaklandım.

Kedilere yaş mama ne zaman ve ne kadar verilmeli?

Kilo problemi olmayan ve ıslak mama sindiriminde problemi olmayan her kedi cinsi haftada 2-3 defa konserve mama tüketebilir. Burada kedinize ikram edeceğiniz yaş kedi mamasının kalitesi son derece önem arz etmektedir.

Kedi yaş maması nasıl seçilir?

Konserve (ıslak, yaş) kedi maması satın alırken AAFCO, FEDIAF ve doğal av analiz verilerini değerlendirerek en doğru seçimi yapabilirsiniz. Kediniz ister yavru ister yetişkin isterse yaşlı olsun, her daim sağlıklı ve uzun ömürlü bir hayat sürmesine katkıda bulunacak siz değerli hayvan sahiplerisiniz! Bu kapsamda kediniz için her daim kaliteli kedi mamaları kullanmanız gerekiyor. Özellikle içeriğinde %100 doğal besinler bulunan ve kedinizin vücut fonksiyonlarını destekleyici mamalar kullandığınızdan emin olmanız gerekiyor. Bazı kedi sahiplerinden duyuyorum ki "Kedim ne bulsa onu yiyor" diyor. E herhalde ağzı yok dili var kediniz siz ne verirseniz onu yiyecek. Hal böyle olunca kedinizin karnını doyurmasını değil, vücudunun gerekli olan besinleri almasına izin verin!

Evde kedi yaş maması nasıl yapılır?

Kediler zorunlu olarak etobur canlılardır ve beslenmelerinde et veya balıktan elde edilen protein, taurin ve arginin gibi amino asitler (et veya balıktan), yağ asitleri, vitaminler ve minerallere ihtiyaç duymaktadır. Kedinizin damak lezzetine uygun yaş kedi maması yapımında kullanabileceğiniz bileşenler içerisinde; pirinç, ıspanak, kıyma, ton balığı, ciğer, tavuk ve havuç yer almaktadır.

Kedi yaş maması kaç para?

2024 yılında Petzzshop.com'da yer alan binlerce konserve - yaş kedi maması çeşidi içerisinde en ucuz ıslak kedi maması fiyatı 3 TL iken, en yüksek yaş kedi maması fiyatı 122 TL olarak satışa sunuluyor.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum