Gülmekten Kırıp Geçiren Türkiye'nin En İyi 8 Komedyeni

Geçmişten günümüze ülkemizden birçok komedyen çıkmıştır. Bu içeriğimizde sizler için Türkiye'nin en komik ve en iyi komedyenlerini derledik.
Gülmekten Kırıp Geçiren Türkiye'nin En İyi 8 Komedyeni

En İyi Türk Komedyenler

Türkiye'de geçmiş yıllarda komedi filmleri beğeni ile izlenmiş ve komedyenlere hayran olunmuştur. Son yıllarda komedi oyuncusu çok az sayıdadır ve geçmiş yıllarda yaşayan komedyenlerin yeri doldurulamamaktadır. Komedi sanatçıları arasında nostalji ve bugün arasında değerlendirme yapıldığında, geçmişteki komedyenlerin daha çok güldürdüğü açık ara bellidir. Peki Türkiye'nin en iyi komedyeni kimdir?

İşte gülmekten kırıp geçiren Türkiye'nin en iyi komedyenleri;

1. Kemal Sunal

En İyi Türk Komedyenler

Kemal Sunal Türk komedi dünyasında en çok bilinen ve en çok güldüren sanatçıdır. Sanatçı her filminde ilginç mizah ve mimikleri ile insanları güldürmeyi başarmış ve tüm filmlerinde gerçek hayatı yansıtmıştır. Ölümünün üzerinden uzun yıllar geçmesine rağmen filmleri hala beğeni ile izlenilmektedir.

2. Zeki Alasya - Metin Akpınar

En İyi Türk Komedyenler

Zeki Alasya ve Metin Akpınar Türk komedi tarihinin tek grup sanatçılarıdır. Birlikte çektikleri filmler son derece beğenilen ve kaliteli yapımlardır. Belli bir süre ayrı olarak oyunculuk yaptıktan sonra Zeki Alasya'nın vefatı üzerine ikili tamamen ayrılmıştır. Metin Akpınar dizi oyunculuğuna devam etmektedir.

3. İlyas Salman

En İyi Türk Komedyenler

İlyas Salman komedi sanatçıları arasında oyunculuğuyla olduğu kadar sesiyle de izleyicilerini etkilemiş ve kaliteli oyunuyla izleyicilerine gerçekçi bir izlenim yaratmıştır. İlyas Salman son günlerde aldığı radikal kararlar sonucu film çekimlerine ara vermiştir.

4. Şener Şen

En İyi Türk Komedyenler

Şener Şen Türk komedi sanatçıları arasında beğenilen, kötü ve iyi farketmeksizin tüm rollerde oynamış olan kaliteli ve başarılı bir sanatçıdır. Sanatçı yaşı ilerlemiş olmasına rağmen halen sinemada aktif olarak rol oynamaktadır.

5. Yasemin Yalçın

En İyi Türk Komedyenler

Yasemin Yalçın komedi dünyasında diziler ile tanınmasına rağmen küçük çapta komedi filmlerinde de oynamıştır. Küçük boylu, hoş mimikli bu kadın sanatçı sevilen bir kişiliktir.

6. Cem Yılmaz

En İyi Türk Komedyenler

Son yıllarda Türkiye’nin en iyi komedyenleri arasında ilk sırada yer alan Cem Yılmaz, ilk olarak stand up gösterileriyle bu başarı elde etmiştir. Sonrasında ise sinemaya yönelen Cem Yılmaz ilk kez Her Şey Çok Güzel Olacak filmi ile adını duyururken, patlamasını En İyi Türk Komedi filmlerinden bir tanesi olan G.O.R.A ile yapmıştır.

7. Şahan Gökbakar

En İyi Türk Komedyenler

Şahan Gökbakar Türkiye komedi tarihinde Recep İvedik serisi ile önemli bir yol kat etmiştir. Recep İvedik serisinde, yaptığı rol, makyajı ve ilginç karakteri ile birçok kitlenin en sevdiği komedi sanatçısı olmuştur. Genç komedi sanatçıları arasında önemli bir yere sahiptir.

8. Ayşen Gruda

En İyi Türk Komedyenler

Ayşen Gruda, eski bir Türk komedi sanatçısıdır. Çirkin kadın imajı verilen sanatçı, domates güzeli seçilmiş ve Gırgıriye tarzı filmlerde etkin rol oynamasının yanı sıra, sevilen bir kadın komedi sanatçısı haline gelmiştir.

Benzer İçerik Önerileri
En İyi Komedi Filmleriİzlenmesi Gereken En İyi Türk Komedi Filmleri

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum