En İyi Sözel Bölümler

Lisans bölümü seçimi hayatın en önemli kararlardan biridir. Hayalinizdeki mesleğe ulaşmanız için en iyi sözel bölümleri sizlere sıraladık.
En İyi Sözel Bölümler

Ülkemizde neredeyse her şehirde üniversite ve yüzlerce lisans bölümü eğitim veriyor. Hayaliniz olan meslek için eğitim alabilir ve yeteneklerinizi bir ömür ön plana çıkarabilirsiniz. Lisans bölümü seçmek, hayatınıza yön veren etkenlerden biridir. Dolayısıyla seçim yaparken iyi araştırma yapmalı ve dikkatli olmalısınız. Hayatınız boyunca yapacağınız meslek, yeteneklerinizi sergileyebileceğiniz ve bir ömür severek yapabileceğiniz bir meslek olmalıdır. Tam da bu yüzden hayat akışınızı etkileyen bu seçimlerin son derece önemli olduğunu söyleyebiliriz. Lise eğitiminde sözel bölüm okuyanların tercih edebileceği en iyi ve en popüler lisans bölümlerini listemizde görebilirsiniz.

Hayalinizdeki Mesleğe Ulaşmanız İçin En İyi Sözel Bölümler

Sözel lisans bölümü seçerken edineceğiniz mesleği düşünerek, iş imkanı yüksek olan ve yüksek gelir vaat eden bölümleri tercih etmeniz önemlidir. Hayat standardınız için önem arz eden lisans bölümleri, yeteneklerinizi, hayat görüşünüzü ve vaat ettiği olanakları göz önünde bulundurarak seçmenizi öneririz. Başarılı üniversitelerde donanımlı öğretmenlerin tecrübelerinden ve bilgilerinden faydalanarak hayat boyu iyi bir meslek edinebilirsiniz. Sizleri donanımlı hale getiren ve yeteneklerinizi sergilemenizi sağlayan en iyi sözel bölümleri sizler için araştırdık.

1. Tarih

Geleceğinizi İnşa Etmeniz İçin En İyi Sözel Bölümler Tarih

Tarih, eğer iyi bir üniversitede eğitim alırsanız sözel bölümün en değerli bölümlerinden biridir. Aynı zamanda Tarih Bölümünün en yüksek sözel puanla Koç Üniversitesinde yer aldığını görüyoruz. Koç Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, TOBB gibi değerli üniversitelerin Fen-Edebiyat Fakültesinde tarih öğrencisi olmak bir ayrıcalıktır. Tarih bölümü, insanlık tarihiyle ilgili araştırma yapan, geçmiş kültürleri ve toplumları inceleyen bir bölümdür. Eğer ilginiz varsa severek okuyacağınız bir bölümdür. Tarih bölümü okuyanların edinebileceği en değerli mesleklerden biri de öğretmenliktir.

Öğretmenlik mesleğiyle yeni nesillere ışık tutabilir ve bilginizi aktarabilirsiniz. Öğretmen olmak istiyorsanız elbette öğretici yönünüzün yüksek olması ve insan psikolojine hakim olmanız önemlidir. Gelecek nesillere ışık tutmak için bir ömür insanlarla iletişim kurmak zorunda olduğunuz için insan psikolojisini iyi bilmelisiniz. Bu sayede bilinçli ve değerli insanların gelişimine yararlı katkıda bulunabilirsiniz.

Tarih mezunları öğretmenlik yanı sıra kütüphane, arşiv ve müzelerde araştırmacı sıfatıyla memur olabilir. Eğer bölüme tutkuyla sarılırsanız yüksek lisans, doktora ve doçentlik basamaklarını birer birer aşarak profesör olabilirsiniz. Elbette bu durumun kendini bilime adayan ve tarihi seven insanlar için mümkün olduğunu söyleyebiliriz. Genel olarak Tarih Bölümü iyi eğitim alırsanız kendinizi geliştirebileceğiniz değerli bölümlerden biridir.

2. Halkla İlişkiler ve Tanıtım

Geleceğinizi İnşa Etmeniz İçin En İyi Sözel Bölümler Halkla İlişkiler ve Tanıtım

Halkla İlişkiler ve tanıtım kendinizi geliştirerek birçok alanda iş bulabileceğiniz değerli bir bölümdür. Aynı zamanda sözel bölümlerin en popüler bölümlerinden biridir. Bölümün amacı genelde iletişim kabiliyeti yüksek bireyler oluşturmaktır. Neredeyse bütün üniversitelerde bulunan bölümü değerli ve başarılı üniversitelerde okuyarak donanımlı hale gelebilirsiniz. Halkla ilişkiler bölümünün en büyük artısı ise iş olanağının geniş olmasıdır.

Lisans eğitiminizi tamamladıktan sonra kamu ya da özel sektörlerde iş bulabilirsiniz. Halkla İlişkiler mezunu reklam içeriklerini hazırlamak ya da çalıştığı firmanın tanımını yapma rollerini üstlenebilir. İletişim kanalları ve sosyal medya aracılığıyla tanıtım yaparak ilan, arşiv ya da haber bülteni hazırlayabilir. Aynı zamanda marka bilinirliğini artırmak için stratejiler üretebilir. Genel olarak birçok alanda çalışma fırsatı sunan Halkla İlişkiler ve Tanıtım, günümüzün ve geleceğin bitmeyecek mesleklerinden biridir.

3. Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Geleceğinizi İnşa Etmeniz İçin En İyi Sözel Bölümlerr Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Gastronomi ve Mutfak Sanatları, son yılların en çok tercih edilen, popüler bölümlerinden biridir. Okul, iş hayatı ve sorumluluklarla birlikte herkesin hazır yemek tüketimine yöneldiğini biliyoruz. Binbir çeşit restoran ve yemek seçeneği arasında kendinize uygun işi bulabilirsiniz. Elbette başarı, kabiliyet ve kendini geliştirmeyle birlikte Gastronom unvanını alabilir ve belki de ülkenin en iyi şeflerinden biri olabilirsiniz. Yemek aşıkları için ideal bölümlerden biri olan Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Türk Mutfak Kültürü ve Felsefesi, Beslenmenin Temel İlkeleri gibi değerli dersler ile donanım kazanmanızı sağlıyor.

Bölümden mezun olduğunuzda Aşçı, Şef, Tüketim Şefi, Gıda Denetleyicisi, Eğitim Şefi, Gurme gibi önemli ve değerli mesleklere sahip olabilirsiniz. Eğer yemek yapmayı seviyorsanız, beslenme adına her detayı öğrenmek istiyorsanız bu bölümü tercih edebilirsiniz. Değerli üniversitelerden, donanımlı öğretmenlerden ders alarak bir ömür sevdiğiniz mesleği yapabilirsiniz.

4. Özel Eğitim Öğretmenliği

Geleceğinizi İnşa Etmeniz İçin En İyi Sözel Bölümler Özel Eğitim Öğretmenliği

Özel Eğitim Öğretmenliği son derece değerli bir meslektir. Bedensel, zihinsel ya da duygusal engel taşıyan öğrencilere ders veren son derece önemli bir meslek olduğun söyleyebiliriz. Bu bölümü seçmek isteyenlerin son derece sabırlı ve kendini mesleğe adayan kişiler olması gerekiyor. İletişim ve psikoloji konusunda kendinizi geliştirmeniz ve kalan hayatınızı özel insanlara bir şeyler öğretmeye adamanız gerekiyor. En küçük hatanın dahi büyük sorumluluklar ve sonuçlar yaratması mümkün. Dolayısıyla sabırlı, temkinli ve donanımlı olmalısınız.

İyi bir Özel Eğitim Öğretmeni olmak istiyorsanız öncelikle değerli ve başarılı bir üniversiteyi tercih etmenizi öneririz. Bu sayede daha donanımlı öğretmenlerden daha bilinçli bir eğitim alabilirsiniz. Mezun olduktan sonra iş imkanınız da mevcuttur. Özel eğitim merkezlerinde, kamu ve özel sektörlerde, hastanelerde çalışabilir ve değerli ve özel bireylerin en sevdiği öğretmen olabilirsiniz. Birilerinin hayatına dokunmak, geliştirmek ve onlarla sabırla ilgilenmek için tercih edebileceğiniz değerli bir meslektir.

5. Radyo, Televizyon ve Sinema

Geleceğinizi İnşa Etmeniz İçin En İyi Sözel Bölümler Radyo, Televizyon ve Sinema

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, popüler ve kolaylıkla iş bulabileceğiniz bir bölümdür. Pek çok üniversitede yer alan bölüm, medya kuruluşlarında çalışmanız için sizleri yetiştiriyor. İletişim fakültesinin değerli bölümlerinden biri olan Radyo, Televizyon ve Sinema, kendini geliştiren, başarılı ve atölye çalışmalarına ağırlık veren öğrenciler için fırsatlarla dolu bir bölümdür. Eğer sanata, filme, fotoğraf ve video çekmeye, senaryo yazmaya ya da kurgu yapmaya ilgiliyseniz sizin için ideal bir bölümdür.

Radyo, Televizyon ve Sinema 4 yıllık İletişim Fakültesi bölümüdür. Mezun olduktan sonra birçok ajansta, Görsel Kültür, Senarist, Yönetmen, Kameraman, Yapımcı, Metin Yazarı gibi birçok iş fırsatınız mevcut. Yeteneklerinize uygun mesleği seçerek sevdiğiniz işi yapmanız için iyi bir fırsat olduğunu söyleyebiliriz. Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, günümüz dünyasının ve gelecek dünyanın önemli mesleklerini edinmenizi sağlar. Dolayısıyla iş yelpazesi geniş olan son zamanların popüler bölümlerden biridir.

6. Okul Öncesi Öğretmenliği

Geleceğinizi İnşa Etmeniz İçin En İyi Sözel Bölümler Okul Öncesi Öğretmenliği

Sözel bölüm dendiğinde en popüler bölümlerden biri de Okul Öncesi Öğretmenliğidir. En çok tercih edilen bölümlerden biri olduğunu da söyleyebiliriz. Bu bölümü seçtiğinizde 4 yıllık eğitim görebilir ve mezun olduğunuzda Okul Öncesi Öğretmenliği unvanını alırsınız. Bölümü okurken sizlere Erken Çocukluk Döneminde Eğitim, Psikoloji, Eğitim Sosyolojisi gibi çeşitli dersler verilir. Bu sayede çocuklarla iletişim ve çocuk psikolojisi adına donanımlı bireyler haline gelirsiniz. Ancak bu mesleği seçmeden önce düşünmeniz ve sorgulamanız gereken en önemli şey çocuk sevgisidir. Zor süreçlerden geçebilir ve sabırlı olmanızı gerektiren anlar yaşayabilirsiniz. Bu yüzden çocukları sevmeli ve onlarla vakit geçirerek bir şeyler öğretmeyi hayat amacı haline getirmelisiniz.

Okul Öncesi Öğretmenliği görevinde çocuk psikolojisini anlamak ve ona göre davranmak, geleceğin kaliteli toplumu için son derece önemlidir. Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünden mezun olduğunuzda devlet, özel kreş, sivil toplum kuruluşları ya da anaokullarında kolaylıkla iş bulabilirsiniz. Çocukları seven ve onlara yeni şeyler öğretmeyi amaç edinenler için ideal bir meslektir. Son yıllarda ebeveynlerin iş hayatında yoğun vakit geçirmesi çocukların her an kreş ya da anaokullarına gitmesi söz konusudur. Dolayısıyla mesleğin kalıcı ve uzun yıllar ihtiyaç duyulan bir meslek olduğunu söyleyebiliriz.

7. Reklam Tasarımı ve İletişimi

Geleceğinizi İnşa Etmeniz İçin En İyi Sözel Bölümler Reklam Tasarımı ve İletişimi

Reklam tasarımı ve iletişimi, son zamanların en popüler ve avantajlı iletişim fakültesi bölümlerinden biridir. Günümüz dünyasına ve gelecek dünya için oldukça uyumlu bir bölüm olduğunu söyleyebiliriz. İş bulma portföyü geniş ve kolay olan bir bölümdür. Reklam tasarım ve iletişim bölümünü değerli ve başarılı bir üniversitede okuyarak daha iyi eğitim alabilirsiniz.

Reklam tasarımı ve iletişimi kamu ve özel kurumlarda kolaylıkla iş bulabilir. Çalışma alanlarını incelediğimizde kurumsal iletişim, halkla ilişkiler, marka yönetimi, reklam ajansları, pazarlama ve kurumsal iletişim gibi birçok alanda iş bulmak mümkün. Markalaşmanın ve pazarlamanın bu derece geliştiği bir dünyada uzun süre kalıcı mesleklerden biri olacağını söyleyebiliriz.

8. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği

Geleceğinizi İnşa Etmeniz İçin En İyi Sözel Bölümler Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, sözel bölüm okuyanlar için popüler bölümlerden biridir. Öncelikle bu bölümü tercih ederken iyi ve başarılı üniversiteleri tercih etmenizi öneririz. Bu sayede kendinizi daha iyi geliştirebilir ve daha iyi fırsatlar yakalayabilirsiniz. 4 yıllık eğitim süreci olan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, yalnızca Türk Dili ve Edebiyatı ile ilgili değil, öğretme kabiliyetiyle de son derece ilgilidir. İletişim ve öğretme kabiliyetinizin yüksek olması gerekir. İnsan psikolojisi ve iletişimi konusunda son derece donanımlı bir birey olmanız gerekir. Aksi halde bilgilerinizi aktaramaz ve mesleğinizi doğru bir şekilde yerine getiremezsiniz.

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği mevkiine geldiğinizde küçük yaşta öğrencileriniz olursa, onlarla iletişim kurmayı ve onların psikolojisini yıpratmadan iletişim kurmayı öğrenmelisiniz. Aksi halde bir kişinin hayatındaki kötü etki birçok insanı kötü etkileyebilir. Dolayısıyla çok değerli ve önemli bir meslektir. Türk Dili ve Edebiyatına ilgisi olan ancak öğretmenlik yapmak istemeyenlerin direk bölüm seçme olanağı vardır. Türk Dili ve Edebiyatı ve Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği farklı bölümlerdir. Bölümden mezun olduğunuzda medya şirketlerinde, Türk Dil Kurumu’nda, yayınevlerinde, özel etüt merkezi ya da dershanelerde iş bulabilirsiniz.

9. Sosyal Hizmet

Geleceğinizi İnşa Etmeniz İçin En İyi Sözel Bölümler Sosyal Hizmet

Sosyal Hizmet Bölümü, 4 yıllık sözel bölümlerden biridir. Eğer başkalarının hayatında fark yaratmak istiyorsanız tercih edebileceğiniz değerli mesleklerden biridir. Sosyal hizmet okuyanların çocuk, yetişkin fark etmeksizin sorunları algılayan ve çözüm üreten bireyler olması gerekiyor. İnsanlara yardım etmek ve hayatlarını olumlu yönde değiştirmek istiyorsanız tercih edebileceğiniz en değerli mesleklerden biridir.

Sosyal Hizmet Bölümünden mezun olduğunuzda danışmanlık yapabilir ya da destek gruplarında yer alabilirsiniz. Çocuk yuvaları, devlet planlama teşkilatı, il, ilçe sosyal yardımlaşma, rehabilitasyon merkezleri, huzurevleri, cezaevleri ve sığınma evleri gibi birçok kurumda çalışma fırsatınız vardır. Ancak bu mesleği seçmeden önce hem kendinizi psikolojik olarak hazırlamanız, hem de insanların psikolojisi hakkında derin bilgiler edinmeniz gerekiyor. İletişim ve sabır konusunda son derece üst düzey bireyler olmanız gerekiyor. Eğer bir ömür sorunlarla başa çıkabilme ve insanlara yardım etme amacındaysanız tercih edebileceğiniz değerli bölümlerden biridir. Ancak mesleklerin olumlu, olumsuz tüm koşullarını benimsemek ve bir ömür başarıyla yerine getirmek önemlidir.

10. Görsel İletişim Tasarımı

Geleceğinizi İnşa Etmeniz İçin En İyi Sözel Bölümler Görsel İletişim Tasarımı

Görsel İletişim Tasarımı son zamanların en popüler ve en çok aranan mesleklerinden biridir. Dijital medyanın en önemli ve geleceği olan bir meslek olduğunu söyleyebiliriz. Eğer yaratıcı ve sanatsal bakış açısına sahipseniz tercih edebileceğiniz keyifli bölümlerden biri olduğunu söyleyebiliriz. Tasarım yapan, özgün, kabiliyetli ve kendini geliştiren bireyler için çok fazla iş imkanı olan bir meslektir. Uzaktan çalışma imkanı olduğu için yurt içi, yurt dışı firmalarla çalışma fırsatınız da mevcuttur. Elbette tüm bu sonuçlara ulaşmak için donanımlı, yaratıcı ve tecrübeli bir Görsel İletişim Tasarımcısı olmanız gerekiyor. Bölümden mezun olduktan sonra ‘’Görsel İletişim Tasarımcısı’’ unvanı alabilirsiniz.

Görsel İletişim Tasarımı mezunları reklam şirketlerinde, medya ajanslarında, özel şirketlerde, web sitelerinde ve kamu kuruluşlarında iş bulabilir. Aynı zamanda proje yöneticisi, web tasarımcısı, oyun tasarımcısı, mobil uygulama tasarlama, eğitmen ya da akademisyen gibi birçok görevde yer alabilirsiniz. İyi eğitim gören, kendini geliştiren ve çalışmalar yaparak tecrübe edinen kişilerin kolaylıkla iş bulabileceği popüler mesleklerden biridir.

En İyi Sözel Bölümler

#BölümLisans YılıPuan Türü
1Tarih4SÖZ
2Halkla İlişkiler ve Tanıtım4SÖZ
3Gastronomi ve Mutfak Sanatları4SÖZ
4Özel Eğitim Öğretmenliği4SÖZ
5Radyo, Televizyon ve Sinema4SÖZ
6Okul Öncesi Öğretmenliği4SÖZ
7Reklam Tasarımı ve İletişim4SÖZ
8Türk dili ve Edebiyatı4SÖZ
9Sosyal Hizmet4SÖZ
10Görsel İletişim Tasarımı4SÖZ

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.