Belirgin Yüz Hatları İçin 2024'ün En İyi 15 Kontür Paleti

Yüz hatlarımızı istediğimiz gibi şekillendirmek için kullandığımız kontür paletlerini detaylıca araştırdık. İşte en iyi kontür paleti önerileri.
Belirgin Yüz Hatları İçin 2024'ün En İyi 15 Kontür Paleti

İnsanların olmazsa olmaz makyaj ürünü arasında yer alan kontür paletleri, yüz hatlarını belirginleştirmek ya da illüzyonla yüz hatlarını inceltmeye yarayan eşsiz bir üründür. Bunun nedeni ise incelen yüz hatlarıdır. Aslında bir tür illüzyon yaratarak daha ince bir yüz hattı meydana getirse de bunun arkasında oldukça ince çizgilerle oluşan bir çaba oluyor. Eşit bir renk oluşturmak için kullanılan fondöten ve kapatıcılardan farklı olarak yüzde gölge yaratarak derinlik kazanması sağlanıyor.

En İyi Kontür Paleti Listesi

SıraMarkaTon Sayısıneoldu Puanı
1NYX Professional Makeup810/9.8
2Revolution Ultra Sculpt310/9.8
3Note Cosmetics Perfecting310/9.8
4WET N WİLD Dulce De Leche210/9.7
5The Pink Ellys X Büşra Pektaş310/9.8
6Alix Avien210/9.7
7Newmacy410/9.6
8Golden Rose310/9.5
9Flormar410/9.6
10Mac Refill610/9.6
11NYX Professional Makeup Stick210/9.5
12PAESE310/9.4
13Nars210/9.5
14BEE BEAULİS310/9.3
15Rimmel London Kate310/9.5
Amazon
Fiyatlarını Gör
Kontür
Paleti Markaları
Aradığın
Fiyatları Gör

2024 Yılı İçin En İyi 15 Kontür Paleti Tavsiyesi

Sizin bu illüzyona ulaşmanız için en çok tavsiye edilen kontür paletlerini derledik. İşte sizler için 15 kontür paleti.

İşte en iyi kontür paleti listemiz:

1. NYX Professional Makeup

en iyi kontür paleti

Amazon
Fiyatını Gör
NYX
Kontür Paleti
Aradığın
Fiyatı Gör
ARTILAREKSİLER
Vegan içerikliFiyat
8 farklı kontür tonuBoyutu Büyük
Pigmentasyonu yüksek

Tamamen vegan içerikli olduğunu belirten NYX Professional Makeup Aydınlatıcı & Kontür Paleti, pudramsı yapısıyla sizlere 8 farklı renk sunuyor. Marka, hayvansal hiçbir içerik kullanmadıklarını ve cilt dostu olduğunu da belirtiyor. Bu palet sayesinde hem cilt renginize uygun hem de istediğiniz ağırlıkta kontür uygulaması yapabilirsiniz. İçerisinde hem aydınlatıcı hem de kontür renklerini barındırması ise ekstra bir avantaj sağlıyor. Koyu renkleri; elmacık kemiklerinizin altını, saç diplerinizi, çene altınızı veya burun kenarlarınızı kontürlerken, açık renklerle ise; gözaltlarınızı, burun üstlerinizi, alın bölgesini ve çene bölgesini aydınlatabilirsiniz. Pek çok yerde kullanım sağlayan bu palet oldukça konforlu gözüküyor.

Kullanıcı Yorumları

👤 N** A**: Alıp almamak arasında kalmıştım ama iyiki almışım en baştaki higlighter diğerleri pudra ve baya baya büyük bir paket

👤 Dilara Taşdemir: NYX’in 2 farklı kontür paletini de çok beğeniyorum. Bu da onlardan biri. Bu marka kontür paletleri konusunda çok başarılı. Kaliteli ve kullanışlı kontür paleti arayanlara tavsiye ediyorum.

2. Revolution Ultra Sculpt

en iyi kontür paleti

Amazon
Fiyatını Gör
Revolution
Kontür Paleti
Aradığın
Fiyatı Gör
ARTILAREKSİLER
Taşıması kolayFırçaya alırken tozutması
Pigmentasyonu iyiHerkese hitap etmemesi

Revolution Ultra Sculpt & Kontür Paleti, kontürleme, renklendirme ve aydınlatmak için bir kit sunuyor. Küçük boyu sayesinde yanınızda taşıyabileceğiniz gibi gün içerisinde kolayca uygulayabileceksiniz. Ayrıca boyutu küçük olmasına rağmen pigmentasyonu ise oldukça güzel. Farklı cilt tonları içinse seçeneklere sahip olduğunu belirtelim.

Kullanıcı Yorumları

👤 Ö** A**: Yıllardır kullanıyorum gerçekten de güzel bir ürün

👤 Y** k**: ürünün kendi güzelliği gibi pigmentide çok güzel kesinlikle tavsiye ediyorum

3. Note Cosmetics Perfecting

en iyi kontür paleti

Amazon
Fiyatını Gör
Note
Kontür Paleti
Aradığın
Fiyatı Gör
ARTILAREKSİLER
Hayvansal içerik bulundurmuyorKalıcılığı ortalama düzeyde
Cilt dostu bir ürün
Paraben içermiyor
Doğal tonlar

Tüm cilt tiplerine uygun olan Note Cosmetics Perfecting Pudramsı Kontür Paleti, içerisinde üç kontürleme rengi bulunduruyor. İçeriğinde hiçbir hayvansal içerik barındırmamasıyla gönülleri kazanan bu kontür paleti ayrıca cilt için besleyici yağlar bulunduruyor. Bu sayede cildimizi beslerken diğer taraftan yaşlanmaya karşı cildi nemlendiriyor. Bu da bir tür onarım sağlıyor. Paraben içermeyerek ise cilt hassasiyetini ortadan kaldırmış oluyor. Farklı cilt renkleri için de seçenekleri bulunuyor.

Kullanıcı Yorumları

👤 B*** D***: Çok güzel bir dokusu var, açık tenli iseniz kaçırmayın. Abartı kontör sevenler için de uygun değil, daha çok gündelik makyajda doğal bir görünüm sevenler için uygun

👤 Ayşenur Akkaş:  Bir sürü marka denedim, ucuz olsun pahalı olsun. bunun kadar iyi bi yüz paleti görmedim. aydınlatıcı inanılmaz iyi asla sim yok gözenek belli etmiyor. bronzer sarı alt tonlu turunculuk kızıllık asla yok. kontür rengi ise beni benden aldı. yani kusursuz tek kelimeyle. fiyatı inanılmaz uygun, toz ürün ama yumuşacık aynı zamanda. aldığım en iyi yüz paleti .

4. WET N WİLD Dulce De Leche

en iyi kontür paleti

Amazon
Fiyatını Gör
Wet
Kontür Paleti
Aradığın
Fiyatı Gör
ARTILAREKSİLER
Doğal tonluTozutuyor
Kolay dağıtılıyor
Uzun ömürlü kullanım

Pudramsı yapısıyla göz dolduran WET N WİLD Kontür Paleti, içerisinde iki kontür rengi bulunduruyor. Büyük olması uzun ömürlü bir kullanım sunarken, her cilt tarafından kabul edilebilir renkleri ise kolaylık sağlıyor. Ek olarak bu ürünün yumuşak dokuya ve yüksek pigmentasyona sahip olduğunu belirtelim.

Kullanıcı Yorumları

👤 D** E** T**: Yıllardır kullandığım tek kontür paleti, kolay dağılıyor çamur gibi durmuyor her tende güzel duruyor

👤 Evşen Sena Canata: Fiyatına göre çok iyi kalıcı.

5. The Pink Ellys X Büşra Pektaş

en iyi kontür paleti

Amazon
Fiyatını Gör
The Pink
Kontür Paleti
Aradığın
Fiyatı Gör
ARTILAREKSİLER
Her cilt tonuna uygunPigmentasyonu ve kalıcılığı ortalama
Doğal renkler
Sedefli tonlar

Büşra Pektaş işbirliği ile ortaya çıkan The Pink Ellys X Büşra Pektaş Face Palette, aydınlatıcı, bronzer ve allık içeriyor. Farklı cilt tonlarına da uygunluk sağlayan ürün, doğal tonlar içermesi ve aydınlatıcı renginin simli değil de sedefli durması sayesinde gözenekleri belli etmiyor. Ayrıca güzel bir ışıltı sağlayarak sağlıklı bir cilt görüntüsünü sizlere sunuyor.

Kullanıcı Yorumları

👤 İ*** A**** K***: Efsaaaneee. aydınlatıcı ışıııl ışııl allığı far olarakta kullanabilirsiniz hele bronzer nefiiisssss vallahi bayıldım

👤 e** ö**: Uzun zamandir aradigim kontor makyaj icin tam istedigim tonu buldum. Yapisi cok guzel basarili bir urun.buyuklugu ideal.. Aydinlatici ve allik rengide cok basarili kesinlikle tavsiye ediyorum. Bu uc rengi ayri ayri da tekli paketlerde satilmasinida istiyorum. Ayrica kendi ambalajida cok güzel

6. Alix Avien

en iyi kontür paleti

Amazon
Fiyatını Gör
Alix Avien
Kontür Paleti
Aradığın
Fiyatı Gör
ARTILAREKSİLER
Kolay dağıtılabilirKalıcılık az
Taşıma kolaylığı
Paraben içermez
Dermatolojik olarak test edilmiştir

Kremsi bir yapıda olan Alix Avien Kontur Paleti, her cilt tipine uyum sağlıyor. İçerisinde 4 farklı kontür tonu olduğu için cildinizin farklı bölgelerine de uygulama yapılabilirsiniz. Küçük boyutu sayesinde çantanızda taşıyabilir ve her an uygulama yapılabilir. Dermatolojik olarak testlerden geçmiş olması ise gönül rahatlığıyla tercih edilme sebebi oluyor.

Kullanıcı Yorumları

👤 Gülcan Göytaş: Harika bir ürün

👤 A**** G***: Gerçekten güzel bir ürün olduğunu söyleyebilirim. Çok fazla denedim ama ilk defa böyle kalitelisine rastladım. Tavsiye ederim.

7. Newmacy

en iyi kontür paleti

Amazon
Fiyatını Gör
Newmacy
Kontür Paleti
Aradığın
Fiyatı Gör
ARTILAREKSİLER
Her cilt tonuna uygun renklerTozutuyor
Pigmentasyon güzelKalıcılığı ortalama
Boyutu büyük

Toz/ pudra yapıda olan Newmacy 6'lı Aydınlatıcı&Kontür Paleti, içerisinde 6 adet renk bulunduruyor. Bu sayede her cilt tonuna uygun renk içeriyor. Kontür uygulaması yaparken kendiniz yoğunluğu ayarlayabileceğiniz için elinizin altında isteyebileceğiniz bir ürün olabilir. Pigmentasyonu günlük hayatınızda uygulama yapmak için uygundur. Aydınlatıcı olarak kullanabileceğiniz tonlar sayesinde ise kontürleme uygulaması yaptığınız bölgeler daha ön planda olacaktır.

Kullanıcı Yorumları

👤 B* D*Fiyatına göre mükemmel ! Ayrıca kocaman. Pigmentleri çok güzel günlük için süper.

👤 Büşra GÜREL: Aşırı aşırııı güzel 🤩 Kocaman bir palet geldi daha küçük bekliyordum fakat kocaman baya uzun ömürlü olur.Pigmentasyonu çok çok güzel. Hediye paketi ve patpatlı ambalajında geldi hızlı kargı ayrıca minik hediyeniz beni çok mutlu etti teşekkür ederim.

8. Golden Rose

en iyi kontür paleti

Amazon
Fiyatını Gör
Golden Rose
Kontür Paleti
Aradığın
Fiyatı Gör
ARTILAREKSİLER
Küçük boyutluTozutuyor
Her cilt tipine uygunAydınlatıcısı pudra gibi
Pudramsı
Doğal tonlar

Her cilt tipinin uygulama yapabileceği Golden Rose Kontür Paleti, içerisinde bronzer, kontürleme rengi ve aydınlatıcısını bulunduruyor. Küçük boyutu ve pudra yapısı sayesinde gün içerisinde çantanızda taşıyabilir ve uygulama yapabilirsiniz. Mat duruşu sayesinde de uygulamayı rahatlıkla yapılabilirsiniz.

Kullanıcı Yorumları

👤 S** B**: Kullandığım bir üründü, bitmeye yakındı fiyatını da uygun görünce tekrar aldım. Benim gibi abartı pigmentli şeyleri sevmiyorsanız buna bayılırsınız. Hem allık gibi kullanıyorum hem de far olarak doğal bir görüntü oluşturuyor

👤 Ö** S**: Uzun süredir severek kullandığım ve bırakamadığım bir palet ürünü. Aşırı memnunum. Sürüşü ve dağılımı oldukça iyi. Kalıcılığı da ona keza gayet güzel.

9. Flormar

en iyi kontür paleti

Amazon
Fiyatını Gör
Flormar
Kontür Paleti
Aradığın
Fiyatı Gör
ARTILAREKSİLER
Günlük kullanıma uygunKalıcılığı ortalamanın altında
Kolay dağıtılıyor
Küçük boyutlu

Her cilt tonu için farklı kitleri bulunan Flormar Kontür Paleti, kremsi yapısıyla oldukça kolay uygulama sağlıyor. Kremsi bir yapıda olmasına rağmen yağlı ciltlilerin de vazgeçemediği kontür paleti, günlük kullanım için rahatlık sağlıyor. Küçük boyutlu olmasına aldanmayın derim. Zira kendisi uzun süreli kullanım vadediyor.

Kullanıcı Yorumları

👤 s** p**: Ürüne bayıldım o kadar güzel bir dokusu var ki sürekli kullandığım bir ürün ve hala da kullanırım. tavsiye edilir

👤 B** P**: Daha önce de iki palet bitirmiştim aynen resimde göründüğü gibi renkleri açık rengi concealer pembeyi allık koyu renkleri de kontür için kullanıyorum çok kullanışlı tek palette hepsi mevcut benim için çantana koy makyajını her yerde tazele pratik bi ürün.

10. Mac Refill

en iyi kontür paleti

Amazon
Fiyatını Gör
Mac
Kontür Paleti
Aradığın
Fiyatı Gör
ARTILAREKSİLER
Her cilt rengine uygunTekli halde satılması
Pürüzsüz pudraPahalı
Kolay uygulanabilirlik

Konumuz çoklu kontür paletleri olmasına rağmen bu ürünü geçemeyeceğiz: Mac Refill Kontür Pudrası. İsterseniz kendiniz palet oluşturabilirsiniz ya da tekli kullanım sağlayabilirsiniz. Küllü tonu sayesinde soğuk bir kontür rengi oluşturuyor. Bu sayede yüzünüzde çamurlanmış bir yapı oluşturmuyor. Her cilt tipine uygun yapısıyla ise herkes tarafından kullanılabiliyor.

Kullanıcı Yorumları

👤 Ö** E**:Mukemmel dagiliyor kesinlikle tavsiye ederim cok doğal

👤 D** A**:kontür için mükemmel ton

11. NYX Professional Makeup Stick

en iyi kontür paleti

Amazon
Fiyatını Gör
NYX
Makeup Kontür Paleti
Aradığın
Fiyatı Gör
ARTILAREKSİLER
Kolay dağıtılabilirHer cilt tipine uygun değil
İki taraflı kullanılmasıAydınlatıcı kısmı ortalama
Doğal görüntü sağlıyor

Stick formda olan NYX Professional Makeup Stick Kontür & Aydınlatıcı, kremsi yapısı sayesinde kolaylıkla uygulama sağlıyor. Her cilt tonuna uygun 4 farklı stick bulunuyor. Yağlı ciltlerin sevebileceği bir ürün değildir fakat gerekli bazların sağlanması durumunda herkes kullanabiliyor. Yağlı yapısı sayesinde ise kolay dağıtım sağlanıyor.

Kullanıcı Yorumları

👤 Seren Çalışkan: Aşırı kolay sürülüyor. Ben çok beyaz olmama rağmen açık rengi yüzümde çok güzel durdu. Aydınlatıcı olan kısmı çok başarılı değil ama ben onu da beğendim. Fiyatına göre çok iyi

👤 S** Y**: Doğal ve sürüşü cilde yedirmesi kolay ürün daha önce tükettim tekrar aldım Tavsiye ederim

12. PAESE

en iyi kontür paleti

Amazon
Fiyatını Gör
Paese
Kontür Paleti
Aradığın
Fiyatı Gör
ARTILAREKSİLER
Kontürlemesi güzelPahalı
Paraben içermiyor
Kolay dağıtım

Paraben içermeyen PAESE Kontür Paleti, üç ayrı renk içeriyor. Renklerin soğuk alt tonlu olmasının avantajı ise kontür uygulaması yapılırken daha net ve doğal görünüm veriyor. Dermatolojik olarak da test edilmiştir.

Kullanıcı Yorumları

👤 T** S**:Düşündüğümden küçük geldi ama renkler çok iyi güzel bir palet. Kaliteside iyi. Beğendim ama fiyatı fazla

👤 Ezgi Kömürcü: Harika bir kontür ürünü özellikle beyaz tenli iseniz o soğuk alt tonlu olana bayılırsınız. Elimden düşürmüyorum parasını fazlasıyla hak ediyor

13. Nars

en iyi kontür paleti

Amazon
Fiyatını Gör
Nars
Kontür Paleti
Aradığın
Fiyatı Gör
ARTILAREKSİLER
Kadifemsi yapıKalıcılığı ortalama
Farklı cilt tonları için seçeneklere sahipPahalı
Pigmentasyonu güzel

İçerisinde 2 farklı kahve tonlarını barındıran Nars Kahverengi Contour Paleti, kadifemsi yapısıyla ön plana çıkıyor. 3 farklı kahve tonunu 3 farklı cilt tonu için tasarlayarak sunuyor. Bu kontür paleti: çok açık tenliler için Olympia, beyaz ve orta buğday ten renkliler için Paloma ve orta buğday ile esmerler için ise Gienah seçimlerini sizlere sunuyor. Kadifemsi yapısı sayesinde ise kontür uygulaması sürecinde adeta cildinizle bütünleşiyor. 

Kullanıcı Yorumları

👤 Buse Yılmaz: Palet boyut ve pigment olarak çok yeterli çok güzel. teşekkürler Nars

👤 G**** A***: Gayet güzel bir palet. Şiddetle tavsiye ederim.

14. BEE BEAULİS

en iyi kontür paleti

Amazon
Fiyatını Gör
Bee
Kontür Paleti
Aradığın
Fiyatı Gör
ARTILAREKSİLER
Kolayca taşınabilirKalıcılığı ortalamanın altında
3 farklı kullanım imkanı
Pigmentasyonu iyi

Hem kontür uygulaması yapmak hem de renkli bir görünüm vermek amacıyla BEE BEAULİS Beaulis Mini Kontür Paleti, sizlere 3 farklı renk sunuyor. Bu renkleri kontürlemek  ve aydınlatmak için allık kullanımı sizlere öneriliyor. Küçük boyutuyla yanınızda taşıyabilir ve gün içerisinde uygulama yapabilirsiniz. Uygulama yaparken kontrollü bir şekilde yaparsanız, iyi pigmentasyonlu bu ürünü seveceğinizden eminiz.

Kullanıcı Yorumları

👤 R** S**:Öncelikle boyutu baya küçük mini diye geçiyor zaten ama tam çantaya atmalık bir ürün eğer benim gibi çok az makyaj yapıyorsanız ihtiyacınızı karşılar. Büyük ürünleri bitirmesi de sıkınt oluyor. Pigmentini beğendim

👤 E** C**: Zaten kullandığım bir ürün kontür rengine bayılıyorum içinde kızıllık olmayan bi kahv

15. Rimmel London Kate

en iyi kontür paleti

Amazon
Fiyatını Gör
Rimmel
Kontür Paleti
Aradığın
Fiyatı Gör
ARTILAREKSİLER
Üçlü kitTozutuyor
Doğal pigmentasyonKalıcılığı ortalama
Renkler uyumlu

Her cilt tipine uyum sağlayan Rimmel London Kate Face Scalping Palette Kontür Paleti, içerisinde allık, aydınlatıcı ve kontür rengini bulunduruyor. Farklı cilt renkleri için de ayrıca 3 farklı kiti bulunuyor. Doğal ve günlük rahat edebileceğiniz bir görüntü sağlamak amacıyla Rimmel London’ın makyaj artisti Kate ile ortak işbirliği sayesinde bugün sizlere ulaşıyor. 

Kullanıcı Yorumları

👤 ı** e**: bayildim cok kullanisli

👤 M**** G***: Hem fiyatı hem de renkleri çok güzel. Gerçekten önerebileceğim bir palet olmuş.

Benzer Tavsiye Önerileri
Far PaletiMakyaj Temizleme Suyu

Kontür ne işe yarar?

Kontür aslında bir nevi makyaj hilesidir diyebiliriz. Kontür sayesinde yüzünüzde beğenmediğiniz noktaları arka plana atabilir, ortaya çıkartmak istediğiniz noktaları ise ön plana alabilirsiniz. Belirli noktaları koyu renklerle kapatarak ve açık renklerle ise ön plana alarak yaptınız işleme kontürleme denir. Bu işlem sayesinde yüz yapınız incelebilir, renklenebilir ve daha iyi bir görüntüye sahip olabilirsiniz. 

Kontür kapatıcıları nasıl kullanılmalıdır?

Kontür kapatıcıları genel olarak koyu renkleri gölgelendirme tekniği ile kullanılmaktadır. Yüzü daha ince göstermek amacıyla saç diplerine, elmacık kemiklerinizin altına, çene hattının alt kısımlarına ve burun kenarlarına sürülmesi neticesinde daha ince bir görüntü edilmektedir. Kapatının açık tonları ise burun üzerine, alın bölgesine, elmacık kemiklerinizin üzerine ve koyu kontür renklerinin altlarına uygulayarak ve güzelce dağıtarak mükemmel görünüme kavuşabilirsiniz.

Kontür paleti nedir?

Kontür paleti tıpkı far paletleri gibi içerinde çokça renk barındıran bir makyaj ürünüdür. Farkı ise kontür renklerini içermesi ve kontür yapmaya elverişli olmasıdır. Çoklu kontür renklerini içeren bu paletlerle rahatlıkla her cilt tonuna uygun kontürleme uygulaması yapabilirsiniz.

Kontür paleti neye göre seçilmelidir?

Kontür paleti vücuda uygulanan bir malzeme olduğu için dermatolojik olarak test edilmesine, cilt tipine, cilt tonuna ve istediğiniz diğer özeliklere dikkat edilmelidir. Vegan olması, hayvanlar üzerinde test edilmemesi, kalıcılığı ya da çeşitli zengin yağlar içermesi gibi özelliklere göre seçebilirsiniz.

Hangi bölgelere kontür uygulanır?

Yüz ve vücut bölgelerine daha sık kontür uygulaması yapılmaktadır. Özellikle yüz kısmını ince göstermek amacıyla ve görünmesini istemediğiniz bölgeleri geri plana atarak kontür uygulaması yapılır. Yüzde yapılan en sık kontür hilesi ise şöyledir: Burun kontürü, elmacık kemiklerinin ön plana çıkartmak için yapılan yanak kontürü, yüzü daha ince göstermek amacıyla yapılan yüz çevresi kontür uygulamasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum