Güvenli, Hafif ve Konforlu: En İyi 5 Kedi Tasması Modeli

Birbirinden farklı kedi tasması çeşitleriyle küçük dostunuzun kaybolmasına, kaçmasına ve hastalıklardan korunmasına yardımcı olabilirsiniz.
Güvenli, Hafif ve Konforlu: En İyi 5 Kedi Tasması Modeli

Kediler için tasma seçimi nasıl olmalı?

Kediler geleneksel olarak dolaşan hayvanlardır. Kapalı bir kedi olmadığı sürece, genellikle çevrelerini keşfetmek için uzun zaman geçirmeyi severler fakat evcil kedilerin sokak hayatına alışık olmamasından dolayı dışarı çıkmasına birçok kedi sahibi izin vermemektedir. Ancak bazen hiç beklenmedik bir anda ani bir keşif, açık bir kapı bulma veya talihsiz bir balkon düşüşü, daha önce görmedikleri bir dünyaya erişmelerini sağlayabilir.

Unutmayın, kedi tasması, sevimli dostunuzun sağlığı ve güvenliği için oldukça önemli bir aksesuardır. Sizin de bildiğiniz gibi çoğu kedi giysi veya takı takmayı sevmez ve bazıları tasmayı son derece rahatsız bulacaktır. Bu durumda seçtiğiniz tasmanın yumuşak, konforlu ve hafif malzemeden üretilmiş olması son derece önem arz ediyor.

Bu yazımda kediniz için en iyi kedi tasmasını bulmanıza yardımcı olacak incelemelerle beraberinde kediniz için tasma seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiği ve kedi tasmasının ne işe yaradığı hakkında paylaşımlarda bulundum. Hem kaliteli hem güvenilir en hesaplı fiyata satışa sunulan kedi gezdirme tasması, kedi pire tasması, isimli kedi tasması, yavru kedi tasması ve kedi boyun tasması modellerine listemden ulaşabilirsiniz.

En İyi Kedi Tasması Listesi

SıraModelKullanım Tipineoldu Puanı
1TrixieBoyun10/9.8
2Trixie Göğüs TasmasıGöğüs10/8.9
3Trixie Yavru Kedi TasmasıGöğüs10/9.8
4Trixie Fosforlu Boyun10/9.7
5Flexi New Classic Şerit Göğüs10/9.4
Petzzshop 
Fiyatlarını Gör
Petzzshop
 Fiyatlarını Gör
Hepsiburada
Fiyatlarını Gör

En İyi Kedi Tasması Tavsiyeleri

İşte en iyi kedi tasması modelleri:

1. Kedi Tasması

en-iyi-kedi-tasmasi.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
Hepsiburada
Fiyatını Gör

Trixie'ye özel bu yeni tasarım kedi tasması üzerinde 2 adet klips bulunmaktadır. İki klips bulunmasının amacı herhangi bir takılma vb. durumda hemen ve kolayca tasmanın açılarak kedinizin olası bir kazadan kurtulmasıdır. Öte yandan kedinizin kaybolma riskine karşı üzerinde zil bulunan bu ürün, evcil hayvan sahipleri tarafından en sık tercih edilen ucuz kedi tasmasıdır.

2. Kedi Göğüs Tasması

en-iyi-kedi-tasmasi-001.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
Hepsiburada
Fiyatını Gör

Trixie Kedi Göğüs Tasması Seti (26-37 cm/10 mm 1,2 metre), kedinize çok kolay ve hızlı giydirebileceğiniz, özel kilitleme mekanizmasına sahip, tamamen ayarlanabilir kedi göğüs tasması ve gezdirme kayışından oluşmaktadır. Göğüs çağı 26-37cm arası kediler için uygun olan bu ürün, 120 cm uzunluğundaki gezdirmeye kayışı sayesinde kedinizin kolayca çevreyi keşfetmesine izin vermektedir.

3. Yavru Kedi Tasması

en-iyi-kedi-tasmasi-002.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
Hepsiburada
Fiyatını Gör

Trixie Ayarlanabilir Yavru Kedi Tasması, 21-34 cm ölçülere sahip desenli şık bir tasarıma sahiptir. Kedinizin rahatça dolaşmasına yardımcı olmak işçin hafif kumaştan üretilen bu ürün, olası bir takılma durumunda kolayca açılabilecek emniyet kilidi bulundurmaktadır. Aynı zamanda ürünün üzerinde yer alan halka kısma kedi zili takarak sevimli dostunuzun nerede olduğunu kolayca öğrenebilirsiniz.

4. Kedi Boyun Tasması

en-iyi-kedi-tasmasi-003.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
Hepsiburada
Fiyatını Gör

Trixie Fosforlu Kedi Tasması acil durumda ve aşırı zorlanmalarda kolayca açılan özel tasarım 'Sanp & Easy' klipse sahiptir. Üzerindeki zil sayesinde kedinizin nerede olduğunu kolayca anlayacağınız bu kaliteli kedi boyunluğu aynı zamanda karanlıkta parlayan fosforlu tasarımı sayesinde bir hayli hoş bir görünüme sahiptir.. Birçok kedi kullanmakta olduğu düşük kaliteli boyun tasmalarının bir yere takılması veya sıkışma sonrası onları nefessiz bırakması sonucu yaralanmakta veya ölmektedir. 'Snap&Easy' klipse sahip Trixie tasmalar sayesinde kedinize gönül rahatlığıyla boyun tasma takabilirsiniz.

5. Kedi Gezdirme Tasması

en-iyi-kedi-tasmasi-004.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
https://app.hb.biz/8MjBo0z1ZUsW

Kedi gezdirmek isteyenlerin en sık tercih ettiği ürünler arasında yer alan Flexi New Classic Şerit Otomatik Gezdirme Tasması, 3 metre ip uzunluğu sayesinde kedinizin çevreyi rahatça keşfetmesine olanak sağlamaktadır. Tüm bunların yanında 20 kg ağırlığa kadar olan köpekler içinde uygun kullanıma sahip bu ürün, ucunda yer alan kancası sayesinde her tasma modeline uygundur.


Benzer Tavsiye Önerileri
En İyi Kedi Maması MarkalarıEn İyi Kedi Kumu Markaları

Kedi tasması nasıl takılır?

İlk kez kedi tasması kullanacak olan kediler için bu ürünleri takmanız sizi korkutabilir ancak son endişelenmenize gerek yok. Kedi tasması nasıl takılır? sorusuna karşılık olarak ilk yapmanız gereken şey, tasmayı iyice açarak kedinizi yanınıza almanız olacak. Kedinizi biraz okşadıktan sonra kızdırmadan ve onu sıkmadan kolayca tasmayı boynuna geçirebilirsiniz. Hemen ardından emniyet kilidini kapatarak tasma takma işlemini sonlandırabilirsiniz. Unutmayın, kedi tasmaları özellikle görme ve işitme engelli kedilerde, yavru kedilerde, yetişkin kedilerde ve yaşlı kedilerde kaybolmaya karşı en etkili çözümler arasında yer almaktadır. Kedinizin boyun tasmasına telefon numaranızı ve ismini yazmayı unutmayın.

Kedi tasması alırken nelere dikkat edilmeli?

Kedi tasma seçimi yaparken her daim kaliteli malzemelerden üretilmiş sağlam, uzun ömürlü ve konforlu seçimler yapmaya özen göstermeniz gerekmektedir. Kedi tasması alırken aramanız gereken özellikler arasında:

zilli olmalı
rahat ve yumuşak olmalı
iletişim numarası içermeli
sıkışma veya takılma durumunda açılmalı
zarar verecek malzemelerden üretilmemiş olmalı

Kedi gezdirme tasması nedir?

Kedi gezdirme tasmaları, doğası gereği dolaşmayı seven sevimli dostunuzun çevresini keşfetmesine ve sizinle birlikte güzel bir yürüyüşe eşlik etmesine olanak sağlamaktadır. Kedi gezdirme tasması kullanarak kedinizi dilediğiniz zaman dilediğiniz yere rahatlıkla götürebilirsiniz.

Kedi pire tasması ne işe yarar?

Kedi pire tasması kullanarak kedinizde oluşabilecek pire ve kene sorunlarını kolayca önleyebilirsiniz. Ayarlanabilir özelliği bulunan kedi pire tasmaları 6 ile 8 ay koruma sağlar. Kedinizde bit veya pire tarzı bir parazit varsa en doğru çözüm kedi pire ilacı olacaktır. Kedi pire tasmaları sadece parazitlerin bulaşmasını önleyeceğini unutmayın.

En güvenilir kedi tasması hangisi?

En güvenli kedi tasması hızlı açılan, ayarlanabilir tokaya sahip kaliteli malzemelerden üretilmiş olmalıdır. Özellikle kediler ev içerisinde veye dışarıda bir yere takıldığında tasma tokasının hızlıca açılabilir olması hayati önem taşımaktadır. Yukarıdaki listede yer alan kedi tasması modelleri son derece güvenilir, sağlıklı ve uzun ömürlü malzemelerden üretilmiştir.

Tasma kediyi rahatsız eder mi?

Kaliteli malzemelerden üretilmiş, hafif ve kolay ayarlanabilir kedi tasmaları kedinizi rahatsız etmeyecektir. Bazı kediler ilk zamanlar bu duruma alışamıyor olsa da zamanla kedi tasmaasını kabullenecek ve mutlu bir şekilde yaşamaya devam edecektir.

Kediler tasma takmalı mı?

Bazı kedilerle beraberinde hiç tasma takmamış yavru veya yetişkin kediler ilk tasma tasma takıldıktan sonra huysuzlaşabilir. Ancak bu durum birkaç gün içerisinde normale dönecekken kediler için tasma takmak son derece önemlidir. Bu hem ev içerisinde aradığınız kedinizi bulmanızı kolaylaştırırken aynı zamanda kaçan kedinizin sahipsiz olmadığının bir göstergesi olacaktır. Kedinizin tasmasını isimlik ve telefon numarası ekleterek isimli kedi tasması yapabilirsiniz.

Kedi hunisi neden takılır?

Kedi hunisi olarak bilinen tasmanın birincil amacı, kedinizin cerrahi bir bölgeyi veya vücudun yaralı bölgesini doğrudan travmatize etmesini önlemektir. Pek çok kedi, başlangıçta koruyucu bir tasma takmaktan çekinse ve sıklıkla onu çıkarmaya çalışsa da, kedilerin çoğu çabucak buna alışır.

Kedi tasması neden kullanılır?

Kediler geleneksel olarak dolaşan hayvanlardır. Kapalı bir kedi olmadığı sürece, genellikle çevrelerini keşfetmek için uzun süreler harcamayı severler. Akut farkındalık duygularına rağmen, kediler hala kaybolabilir. Aynı durum ev kedileri için de geçerlidir. Bu nedenle kedi tasması kedinizi ev içerisinde kolayca bulmanıza ve berberinde kediniz kaybolursa, yoldan geçen biri sizinle iletişim kurmak için yakasındaki bilgileri kullanabilir.

Kedi tasma takıp gezdirilir mi?

Tıpkı köpeklerde olduğu gibi kedilerde tasma takılıp gezdirilebilir. Burada kedinizin tasmaya alışma süresi ve çevreyi keşfetme merakı konusunda bir hayli dikkatli olmanız gerekmektedir. Kediniz başka bir hayvanla karşılaştığında veya korktuğunda tasması dolanabilir ve zarar verebilir. Bu sebeple gözetim altında kedi tasma takılıp gezdirilmesi önerilmektedir.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.