Sağlıklı ve Lezzetli 2024'ün Premium En İyi 10 Kedi Maması

En iyi kuru kedi mamaları hangileri? Uzmanlar hangi kedi mamalarını öneriyor? İşte en kaliteli kedi maması markaları, çeşitleri tavsiye ve öneri incelemesi
Sağlıklı ve Lezzetli 2024'ün Premium En İyi 10 Kedi Maması

Her yazımda olduğu gibi bu yazımda da "sağlıklı ve mutlu bir gelecek, kedinizin midesine giren kaliteli besinlerde saklı!" sloganıyla giriş yapmak istiyorum. Uzunca bir süredir kedi sahibi olarak çevremden hep "kedime hangi mamayı vereyim?" sorusuyla karşı karşıya kaldım.

Kediniz ister yavru ister yetişkin ister yaşlı isterse kısır olsun her daim sağlıklı ve uzun ömürlü bir hayat sürmesine katkıda bulunacak siz değerli sahiplerisiniz! Sizler için yaptığım listede yer alan tüm kuru mamalar 1. sınıf markalardan oluşuyor. Bu yazımı okuduktan sonra hiç kimsenin tavsiyesine ihtiyaç duymadan doğru kuru kedi mamasına rahatlıkla karar vereceğinizden eminim.

UYARI: İlgili liste editörün tercihine göre oluşturulmuştur. Değer taşımaz.

En İyi Kedi Maması Listesi

#MarkaProtein Oranı (Ortalama)
1Hill's%38
2LaVital%37
3N&D%38
4Royal Canin%36
5Mera%33
6Pro Plan%40
7Cat Chow%34
8Reflex%37
9Advance%36
10Econature%30

10 En İyi Kedi Maması Marka Tavsiyesi

Unutmayın, kedi ebeveyni olarak mamadan beklentiniz kedinizin karnının doyması değil vücudunun gerekli besinleri alması olsun! Öyleyse lafı daha fazla uzatmadan kedinizin midesini bayram ettirecek birbirinden kaliteli kuru kedi maması seçeneklerine göz atalım. Peki ya en iyi kedi maması markaları hangileri? Yaptığım tarafsız incelemeler neticesinde gerek içeriği gerekse fiyatı bakımından piyasanın en iyi kedi mamalarını listeledim. 

Kedi sağlığını koruyan en iyi kedi maması markaları:

1. Hill's Kedi Maması

En İyi Kuru Kedi Maması

Hill's Pet Nutrition, evcil hayvan gıda endüstrisinde en saygın markalardan bir tanesidir. Eminim birçok evcil hayvan sahibi gerek köpek mamaları gerekse kedi mamaları olsun bu markayı defalarca denemiş olmalı. Bende Hill'i analiz ettim ve markaya ait kuru kedi mamalarının içerik kalitesi, ürün çeşitliliği, fiyat ve müşteri memnuniyetine göre derecelendirdim. Hill's, Hill's Science Diet, Hill's Prescription Diet, Hill's Healthy Advantage ve Hill's Ideal Balance gibi çeşitli kuru kedi mamalarını gönül rahatlığıyla alabileceğinizi söyleyebilirim.

Hills kuru kedi maması çeşitleri: Hills Kısırlaştırılmış Kedi Maması, Hills Yavru Kedi Maması, Hills Yetişkin Kedi Maması, Hills Yaşlı Kedi Maması, Hills Hipoalerjenik Kedi Maması ve Hills Deri Tüy Hassasiti İçin Kedi Maması yer almaktadır. Belirtilen mama çeşitleri arasında birbirinden farklı lezzetlere sahip Hills kuru kedi mamalarını satın alabilirsiniz.

2. LaVital Kedi Maması

En İyi Kuru Kedi Maması

Son zamanlarda geçte olsa tanıdığım bu marka, gerçekten kedilerimin severek tükettiği kuru mamalar arasında yer alıyor. İlk etapta nedir ne değildir diye merak ettim. Firma tamamen evcil hayvan dostlarının sağlığına katkıda bulunacak ürün içeriklerinden en kaliteli mamayı üretiyor. Yavru, yetişkin ve yaşlı kedilerin tüketimine uygun olarak %100 doğal malzemelerden üretilen La Vital kuru kedi mamaları, eminim sizin kedinizin de damağında eşsiz bir tat bırakacak.

La Vital kuru kedi mama çeşitleri: Marka, üretmekte olduğu kuru mama çeşitlerini yavru kedi maması, yetişkin kedi maması ve yaşlı kedi maması olmak üzere 3 ana grupta ele alıyor. Tamamen kedinizin vücut dengesine göre üretilen La Vital kedi mama seçenekleri arasında yavru kediler için Kitten Salmon Formula (somon balıklı tam ve dengeli mama), yetişkin kediler için Maintenance Adult Chicken Formula, Sterilised Adult Lamb Formula, Sterilised Adult Salmon Formula, Sensitive Adult Salmon Formula ve Hairball Adult Lamb Formula, yaşlı kediler için ise Cat Senior Adult Duck Formula (7 yaş üzeri kediler için ördek etli tam ve dengeli mama) seçeneklerine sahiptir.

3. ND Kedi Maması

En İyi Kuru Kedi Maması

İtalya merkezli Farmina şirketi tarafından üretilen N&D kedi kuru kedi maması, %100 doğal ürün içeriğiyle hem çok sağlıklı hemde çok besleyici. Açıkcası bu markaya bayılıyorum. Kedilerimin bugüne kadar tattığı en ilginç lezzetlere sahip. Şirket sadece GDO'suz bileşenler ve antibiyotikler, steroidler veya büyüme hormonları ile tedavi edilmemiş bileşenleri kullanıyor. Öte yandan üretim tesisleri Avrupa Birliği tarafından belirlenen gıda güvenliği ve kalite standartlarına bağlı. Yani nd kuru kedi mamalarını gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Kedinize zarar verebilecek hiç bir maddenin kullanılmadığı ND kuru kedi maması, yalnızca Türkiye'de değil dünyanın birçok farklı noktasında ki hayvan sahipleri tarafından sıklıkla tercih ediliyor.

N&D kuru kedi maması çeşitleri: Kedilerin asla hayır diyemeyeceği lezzetleri içerinden barındıran nd kuru kedi maması, gerek yavru gerek yetişkin gerekse yaşlı kediler olsun hepsinin hem damak lezzetine hem de vücut dengesine uygun mama seçenekleri sunuyor. Firma bünyesinde üretilen mama seçenekleri arasında N&D Quinoa, N&D Prime, N&D Pumpkin, N&D Ancasetral ve firmanın yeni ürettiği N&D Ocean yer almaktadır. Bu ürün seçenekleri içerisinde tahıllı, tahılsız, narlı, tavuklu, kuzu etli, düşük tahıllı, ringa balıklı, morina balıklı, somonlu, portakallı hatta bal kabaklı kedi maması bulabilirsiniz.

4. Royal Canin Kedi Maması

En İyi Kuru Kedi Maması

Royal Canin şu anda 100'den fazla kedi maması çeşidiyle dünyanın en çok tercih edilen mama markaları arasında yer alıyor. Kuşkusuz bir çoğunuz bu markayı duymuş hatta denemiş olmalı. Marka bünyesinde üretilen kedi mamaları belirli yaşam evreleri, vücut ölçüleri, yaşam tarzları, sağlık koşulları ve ırklar için formüle edilmiş kaliteli besinlerden oluşuyor. Özellikle kedinizin cinsine, kilosuna, yaşına ve hastalığına göre kaliteli bir mama arıyorsanız kesinlikle Royal Canin'i öneririm.

Royal Canin kuru kedi maması çeşitleri: Diğer markalardan farklı olarak kedi cinslerine özel mama üreten bu firma, kedinizin özellikleri doğrultusunda en doğru mamayı bulmanıza yardımcı oluyor. Diyelik ki İran kedisine sahipsiniz. Royal Canin markası doğrudan İran Kedisinin vücut fonksiyonlarına uygun en doğru mamayı üretmiş ve satışa koymuş. Bunun dışında marka bünyesinde Royal Canin Sterilised Kısırlaştırılmış Kedi Maması, Royal Canin Fit 32 Yetişkin Kedi Maması, Royal Canin Kitten Yavru Kedi Maması, Royal Canin Hair & Skin Deri ve Tüy Sağlığı İçin Kedi Maması, Royal Canin Mother & Babycat Anne ve Yavru Kedi Maması gibi sayısız farklı ürünü gönül rahatlığıyla satın alabilirsiniz.

5. Mera Kedi Maması

En İyi Kuru Kedi Maması

Mera kuru kedi mamaları vücudu olumsuz çevre etkilerine karşı korumak üzere geliştirilmiş özel bir forma sahiptir. İçeriğinde bulunan kuzu, somon, ringa balığı, ördek ve tavşan eti gibi özenle seçilmiş, yüksek kaliteli maddeler ile hipoalerjenik dengeli ve hazmı kolay formüller elde edilmiştir. Açıkcası piyasada satışa sunulan en kaliteli kedi maması üreticileri arasında yer alıyor. Firma ürettiği kedi mamalarında et ürünleri türevleri değil de doğrudan eti kullanmasıyla kalitesini ön plana çıkartıyor. Öte yandan dengeli besin değerleri ve alerjiye neden olabilecek maddeleri kullanmıyor olması da ne kadar kaliteli bir kuru kedi maması olduğunu gösteriyor.

Mera kuru kedi maması çeşitleri: Mera Finest Fit Sensitive Stomach Kümes Hayvanlı Kedi Maması, Mera Kitten Tahılsız Ördekli Yavru Kedi Maması, Mera Finest Fit Kitten Yavru Kedi Maması, Mera Adult Tahılsız Somonlu Yetişkin Kedi Maması ve Mera Exklusiv Kümes Hayvanlı Klasik Kedi Maması olmak üzere yavru, yetişkin ve yaşlı kediler için 15 kg kedi maması çeşitleri yer almaktadır. Aşağıdaki linke tıklayarak en ucuz fiyata Brit Care kuru kedi maması satın alabilirsiniz.

6. Pro Plan Kedi Maması

En İyi Kuru Kedi Maması

Purina Pro Planı Amerika Birleşik Devletleri'nde Purina'ya ait tesislerde üretilmektedir. Şirket, ülkemizin de aralarında bulunduğu dünyanın birçok farklı noktasında ki evcil hayvan sahiplerine hem yaş hem kuru mama satışı gerçekleştiriyor. Muhtemel bu markayı da birçok kedi sahibi yakından tanıyor olmalı. Hatta defalarca kullanmış dahi olabilirsiniz. Benimde sıklıkla tercih ettiğim kuru kedi mamaları arasında yer alıyor. Markanın yalnızca kuru değil konserve kedi mamaları da bir hayli kaliteli. Kesinlikle gönül rahatlığıyla deneyebilir, küçük dostunuzun midesini bayram ettirebilirsiniz.

Pro Plan kuru kedi maması çeşitleri: Yetişkin, yavru, yaşlı, kısırlaştırılmış ve deri hassasiyeti olan kediler için özel olarak üretilen Purina Pro Plan kuru kedi mamaları, içeriğindeki protein ve dengeli magnezyum, fosfor ve kalsiyum oranlarıyla piyasada satışa sunulan en kaliteli kedi mamaları arasında yer alıyor. Pro Plan kuru kedi maması seçenekleri arasında Pro Plan Elegant Somonlu Yetişkin Kedi Maması, Pro Plan Sterilised Somonlu Kedi Maması, Pro Plan Delicate Kuzu Etli Kedi Maması, Pro Plan Light Yetişkin Kedi Maması, Pro Plan 7+ Kısırlaştırılmış Kedi Maması gibi sayısız farklı ürüne sahiptir. Pro Plan kuru kedi mamalarını en ucuz fiyata satın almak için yukarıda belirttiğim linke tıklayabilirsiniz.

7. Cat Chow Kedi Maması

En İyi Kuru Kedi Maması

Cat Chow markasının kedi mamaları özel bileşenleri sayesinde tüy yumağı oluşumunu engeller, ağız bakımının sağlanmasına destek olur, üriner sistem sağlığına da iyi gelir. Sindirim sistemi sağlığını da destekleyen Cat Chow mamalar, içeriğinde doğal prebiyotikler bulundurur. Uygun fiyatıylı kedi mamalarıyla öne çıkan marka, birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Aynı zamanda yaş, kuru, konserve gibi mama seçenekleriyle de Cat Chow'un istenilen mama türü tercih edilebiliyor. Son olarak Cat Chow mamalar, ideal vücut fonksiyonunu koruyarak kedinizin hem fit hem de sağlıklı kalmasını sağlar.

Cat Chow kedi maması çeşitleri: Kedinizin severek yiyeceği Cat Chow kedi mamaları içeriğinde bulunan et ve hayvansal ürünler ile birlikte kedinizin sevebileceği lezzetler oluştururken aynı zamanda ihtiyaç duyduğu besin değerini alabilmesini sağlıyor. Cat Chow ile birlikte kediniz keyifli keyifli yemeğini yerken bir yandan da sağlıklı bir yaşam sürdürebiliyor. Bazı mamaların içerisinde yer alan sebze türleri bol içeriğe sahip olduğunu gösteriyor. 

8. Reflex Kedi Maması

En İyi Kuru Kedi Maması

Kedinizin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için geliştirilmiş olan Relax kedi mamaları, ambalaj içerisinde tazeliğini uzun süre koruyabilmektedir. Kullanımı oldukça pratiktir. Protein, kalsiyum ve vitamin açısından zengin içeriğiyle yavru kedilerin gelişimini tamamlamasını sağlarken, yetişkin kedilerde sağlıklı olmasına yardımcı olur. Reflex mamalar daha besleyici ve sağlıklı mama nasıl yapılır? sorusuna cevap olarak ortaya çıkarılmıştır. Mamaların içeriğinde yüksek oranda protein bulunur. Hayvansal içeriklerin oranları büyük olduğundan Reflex markasının mamaları kediniz için son derece kaliteli ve lezzetli bir besleyici olacaktır.

Reflex kuru kedi maması çeşitleri: Her dönemde kedilerinizin ihtiyaçlarını karşılayacak farklı içerklere sahip olan mama, diğer kedi maması markalarına göre oldukça kalitelidir. Kurulduğu günden bu yana mama sektöründe en çok tercih edilen markalardan birisi haline gelmiştir. Reflex mama tüketen kediniz gün boyu sağlıklı gözükecek ve kendini huzurlu hissedecektir. Kedinize iyi bir yaşam sürebilmesi için verebileceğiniz en iyi hediye Reflex kedi mamaları olabilir. Reflex mamaların kuzulu ve pirinçli, somonlu, etli, hindi etli ve tavuk etli olmak üzere protein oranı yüksek birçok mama türü vardır. Hangisini tercih edeceğiniz size kalmıştır.

9. Advance Kedi Maması

En İyi Kuru Kedi Maması

Diğer kedi maması markalarına göre Advance ürünlerinin protein oranı oldukça yüksektir. Kedilerin sevebileceği tatları bir araya getirmiş olan marka, birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Kedilerde sık sık yaşanan dışkı kokusu, ishal gibi durumlar Advance kedi maması tükettiklerinde yaşanmıyor. Fiyatına göre alabileceğiniz en kaliteli içeriğe sahip mamalardan olan Advance kedi mamaları, yavru, yetişkin, yaşlı ve kısırlaştırılmış kedilerin tüketimine uygun olacak şekilde üretiliyor. Veterinerlerin de uygun fiyatlı mama arayışında olanlara önerdiği ilk marka Advance oluyor.

Advance kuru kedi maması çeşitleri: Kedinizin büyük bir iştahla yiyeceği Advance kuru mamalar, ağız ve diş sağlığına katkıda bulunuyor. Beslenme konusunda isteksiz davranan, hiçbir şey yemeyen bir kediniz varsa Advance kedi maması tercih edebilirsiniz. Kaliteli içeriğe sahip, bir o kadar da lezzetli olan Advance kedi mamalarını kedinizin seveceğinden ve afiyetle tüketeceğinden emin olabilirsiniz. Uzun süre boyunca kedinizin beslenmesi hakkında endişe duymak istemiyorsanız Advance mamalar sizi hayal kırıklığına uğratmayacaktır.

10. Econature Kedi Maması

En İyi Kuru Kedi Maması

Hayat arkadaşınız kedinizin sağlığını korumak ve günlük ihtiyaç duyduğu besin değerlerini karşılamak istiyorsanız tercih edilebilecek en iyi seçeneklerden birisi Econature markasıdır. Evcil dostlarınızın gün boyu mutlu hissetmesini sağlayan Econature kedi mamaları besleyici özelliğiyle dikkat çeker. Türkiye'de üretilen Econature mamalar, özel formüle edilmiş, tavuk, somon, hindi, dana veya kuzu eti içeren yüksek proteinli içerikleriyle dikkat çeker. Genel olarak Econature markasının mamalarında protein oranı %35 civarındadır. Bu sayı üründen ürüne değişebilmektedir.

Econature kuru kedi maması çeşitleri: Kediniz için gerekli tüm besin maddelerini içerisinde barındıran Ecanature kedi mamaları içerik kalitesine ve müşteri memnuniyetine göre listemizde yer almayı başarmıştır. Kullanıcılarından gelen geri dönüşlere göre Econature tüketen kediler kendini daha sağlıklı hissetmekte ve gün boyunca enerjik hareketler sergilemektedir. Uzman hekimler tarafından da önerilen Econature kedi mamaları uygun fiyatlı olmasına rağmen içeriğindeki bileşenlerden ödün vermeyerek en iyi kedi maması markaları listemizde yer alıyor. Markanın mamalarına ulaşmak isterseniz yukarıdaki linke tıklayabilirsiniz.

KEDİ MAMASI ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

  • Yaş: Kedinizin yaşına göre uygun mama seçin. Yavru kediler için yüksek proteinli ve vitaminli mamalar, yetişkin kediler için ise yaşlarına ve kilolarına uygun mamalar tercih edilmelidir.
  • Kalite ve İçerik: Mamanın kalitesine ve içeriğine dikkat edin. Güvenilir bir markayı seçin ve GDO, katkı maddesi, renklendirici gibi zararlı maddeler içermemesine özen gösterin. Mamanın protein oranının yüksek, tahıl oranının düşük olmasına dikkat edin.
  • Protein Oranı: Hayvansal protein kaynaklarını tercih edin. Kediler etobur hayvanlardır ve et ve balık gibi hayvansal protein kaynaklarına ihtiyaç duyarlar. Bitkisel proteinler kedilerin sindirim sistemine uygun değildir ve alerjiye neden olabilir.
  • Şeker ve Tuz: Şeker, tuz gibi zararlı maddelerden kaçının. Kediler şeker ve tuzun tadını alamazlar ve bu maddeler kedilerin sağlığına zarar verebilir. Şeker, obezite ve diyabete, tuz ise böbrek ve idrar yolu hastalıklarına neden olabilir.
  • Alerji: Kedinizin herhangi bir şeye alerjisi olup olmadığını öğrendikten sonra mama tercihinizi yapın. Mamanın içeriğini kontrol etmeyi unutmayın. Alerjiye neden olacak bir besin varsa o mamayı tercih etmeyin.
  • Veteriner Tavsiyesi: Veterinize hangi kedi mamasını tercih etmeliyim? sorusunu sorarak ondan kedinizin ırkı veya cinsiyetiyle alakalı mama önerisi alın. Hangi marka kedi maması tavsiye ediyorsa o markadan almaya özen gösterin.
<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum