Türkiye’deki En İyi İletişim Fakülteleri

Gelişen teknolojiyle birlikte öğrencilere, yenilikçi düşünce ve ilham katan en iyi iletişim fakültelerini sizler için araştırdık.
Türkiye’deki En İyi İletişim Fakülteleri

Günümüz teknolojisinin gelişmesiyle, üniversite fakülteleri de birçok yeniliğe imza atmaktadır. Öğrencilere sadece bilgi vermekle kalmayıp, aynı zamanda ilham katan kurumlar, iletişim kapılarını sonuna kadar açarak, kariyer yolunda beceri ve yaratıcı düşünce vizyonu sağlamaktadır. Yenilikçi liderlerin yetiştiği ve ilk temellerin atıldığı bu fakültelerde ilk hedef ise bugünün iletişim dünyasında fark yaratmak oluyor.

Kariyerinize Büyük Katkı Sağlayacak En İyi İletişim Fakülteleri

Çağımızın hızla değişen ve ayak uydurmakta zorlandığımız teknoloji dünyasına, dinamik bir katkı sağlayan iletişim fakülteleri, sadece kelimelerle değil, duygu, görsel ve en önemlisi disiplin ile birlikte eğitim sunmaktadır. Modern iletişimde, öğrencilerin profesyonel adım atmalarına yardımcı olan ve tüm imkanları önlerine seren, Türkiye’nin en iyi iletişim fakültelerini gelin tüm detaylarıyla birlikte inceleyelim.

1. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi

En İyi İletişim Fakülteleri Marmara Üniversitesi

1948 yılında Müderris Yahya Fehmi Tuna tarafından, ilk gazetecilik okulu olarak kurulan İstanbul Gazetecilik Okulu, daha sonra 1992 yılında İletişim Fakültesi adını almıştır. Fakülte içinde; Radyo, Televizyon ve Sinema, Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım olmak üzere 3 bölüm bulunan Marmara Üniversitesi, köklü kadrosuyla birlikte kaliteli ders içeriklerini tüm engin bilgileriyle öğrencilere sunmaktadır. Bu sayede en iyi iletişim fakültesi olarak kendini kanıtlayan fakülte, medya sektöründe rahatlıkla iş bulma imkanını kolaylaştırmaktadır.

Yatay geçiş, çift anadal ve yandal gibi birçok seçenekleri öğrencilere sunan okul, aynı zamanda değişim programlarıyla da daha güçlü bir öğrenci takvimi oluşturmaktadır. Fakülte içinde bulunan kulüpler dahilinde yine birçok etkinliğin düzenlendiği okul, hem teorik hem pratik anlamda eğitim vermektedir. Son olarak üniversite, İstanbul'un Kadıköy ilçesinde faaliyet göstermektedir.

2. Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi

En İyi İletişim Fakülteleri Hacettepe Üniversitesi

Türkiye'nin en kaliteli üniversitelerinden biri olan Hacettepe Üniversitesi, iletişim fakültesi içerisinde, İletişim Bilimleri ve Radyo, Televizyon ve Sinema bölümleriyle hizmet vermektedir. Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulun üniversite, 2005 yılında kurulmuştur. Uzman ve deneyimli kadro ile hazırlanan programlar, sağlam temel oluşturabilecek derslerle entegre edilmiştir. Mezun olduktan sonra iş olanaklarını mümkün kılan ve ders dışında etkinlikler de düzenleyen fakülte, öğrenciler için oldukça güçlü bir zemin oluşturmuştur.

Kültürel Çalışmalar, Siyasal İletişim ve Ekonomi-Politik, Sinema ve de Yeni Medya olmak üzere dört ana seçmeli derslere sahip olan iletişim fakültesi, gelişen teknolojinin hızına yetişebilecek düzeyde dersler vermektedir.

3. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi

En İyi İletişim Fakülteleri İstanbul Üniversitesi

İstanbul'un Beyazıt semtinde bulunan İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi, öğrencilere kendi alanlarında verdikleri zorunlu branş dersleri ve seçmeli dersler ile kariyerlerinin temelini sağlam bir şekilde atmalarını kolaylaştırmaktadır. Günümüz toplumuna uygun ders içerikleri sunarak, seçkin ve vasıflı kadrosuyla ulusal açıdan da güncelliği ön planda tutan okul, daha iyi bir eğitim verebilmek adına öğrencilerin odaklanma sürecini koruyarak yapılandırma yapmaktadır.

1992 yılında kurulan iletişim fakültesi, verdiği staj imkanlarıyla da öğrencilere büyük kolaylık sağlamaktadır. Aynı zamanda öğrencilerin nasıl bir eğitim istediklerini her daim göz önünde tutan ve buna göre iyileştirme yapan okul, dönemsel değerlendirmeleriyle her zaman daha iyi hizmet verme amacıyla çalışmaktadır.

4. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi

En İyi İletişim Fakülteleri Ege Üniversitesi

Türkiye'nin dördüncü üniversitesi olan ve İletişim Fakültesi 1968 yılında kurulan Ege Üniversitesi, büyük ve köklü bir akademik geçmişe sahiptir. Ders programları ve akademik kadrosu değerlendirmeye tâbi tutularak değiştirilen ve güncellen bölümler, ders içeriklerini, teori ile uygulamayı bir arada sürdürerek sunmaktadır. Medya Uygulama, Araştırma Merkezi, Ege Ajans, Radyo Ege Kampüs ve EÜ Televizyonu aracılığıyla, birçok imkan sağlayan ve teknolojik araçları yakından tanıma, tanıtma ve uygulama imkanı bulan öğrenciler, bu sayede mesleki açıdan da deneyim kazanmaktadır.

Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Reklamcılık ve Radyo, Televizyon ve Sinema bölümlerini bünyesinde barındıran iletişim fakültesi, kültürel anlamda da faaliyetler oluşturarak, öğrencilerin tüm uygulamalardan faydalanmasına katkı sağlamaktadır. Özellikle kamuoyu tarafından tanınan ünlü simaları da sektöre kazandıran ve günümüzde bazı isimlerin ders vermelerine yardımcı olan okul, kalitesini bu sayede kanıtlamaktadır.

5. Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi

En İyi İletişim Fakülteleri Kadir Has Üniversitesi

İletişim denildiğinde akla gelen ilk üniversitelerden biri olan Kadir Has Üniversitesi, geniş çaplı iletişim fakültesi içeriğiyle öğrencilerin sıralamada ilk tercih ettiği fakültelerden biridir. Görsel İletişim Tasarımı, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Radyo, Televizyon ve Sinema, Reklamcılık ve Yeni Medya bölümleriyle hizmet veren fakülte, 2003 yılında açılmıştır. İstanbul'un Fatih semtinde bulunan okul, geniş çaplı ve deneyimli akademik kadrosu başta olmak üzere, düzenlediği etkinlik ve staj imkanlarıyla da büyük fayda sağlamaktadır. Uygulamadan önce öğrencilerin, fikir ve bilgi sahini olmalarına katkı sağlayarak, daha sonra bunu uygulama dersleriyle bütünleştiren iletişim fakültesi, her öğrencinin aynı eğitim vizyonuna sahip olmasını amaç edinmektedir.

6. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi

En İyi İletişim Fakülteleri Ankara Üniversitesi

Türkiye'de alanında dört yıllık eğitim veren ilk kurum olan Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi, 1965 yılında UNESCO’nun ve Gazeteciler Cemiyetinin katkılarıyla Basın Yayın Yüksek Okulu olarak kurulmuştur. Farklı dallarda çalışan ve alanına özgün katkılar sunan akademik kadrosuyla hizmet veren fakülte, Ankara'nın Çankaya semtinde bulunmaktadır. Her yıl ortalama 150 mezun veren okul, öğrencilerin öğrendikleri yöntem ve bilgileri, hayatlarının her alanında uygulamalarını hedeflemektedir.

Radyo stüdyosu, kısa film ve belgesel atölyesi, fotoğraf atölyesi, reklam atölyesi, Görünüm öğrenci gazetesi ve FM 91 frekansı gibi geniş çaplı uygulama alanlarına sahip olan iletişim fakültesi, aynı zamanda iki adet sinema salonu, bilgisayar laboratuvarı ve kütüphane ile öğrencilere tam teşekkürlü bir hizmet vermektedir. Halka İlişkiler ve Tanıtım, Gazetecilik ve Radyo, Televizyon ve Sinema bölümlerini içerisinde barındıran fakülte, öğrencilerin farklı ilgili alanlarına yönelik formasyon oluşturmaktadır.

7. Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi

En İyi İletişim Fakülteleri Galatasaray Üniversitesi

İletişim dünyasının gündemini yakından takip ederek belirli bir vizyon oluşturan Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi, 1994'ten bu yana ülkenin en saygın ve başarılı üniversitelerinden olmayı başarmıştır. İletişim becerisi yüksek medya profesyonellerinin, disiplin çerçevesi içerisinde sunduğu eğitimlerle öğrencilere büyük katkı sağlayan fakülte, ulusal ve uluslararası platformlarda kendini kanıtlayarak, bu alanda öğrencilere destek göstermektedir.

İş ve kariyer açısından bilgi ve beceri sunarak özellikle ileri derecede yabancı dil öğrenmelerine büyük katkı sağlayan üniversite, öğrencilerin, Türkiye’nin güncel sorunlarına duyarlı ve en önemlisi yapıcı-çözücü bir yaklaşımla iş hayatlarını sürdürmelerini hedeflemektedir. İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde bulunan fakülte, içerisinde; Radyo TV ve Sinema başta olmak üzere, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Gazetecilik ve İnternet Yayıncılığı gibi bölümleri bünyesinde barındırmaktadır.

8. İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi

En İyi İletişim Fakülteleri İstanbul Bilgi Üniversitesi

Özellikle öğrencilerine verdiği yabancı dil eğitimi konusunda adından sıkça söz ettiren İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi, bu durumu, kamuoyuna ve iş dünyasına kazandırdığı yetenekli isimler ile kanıtlamaktadır. 1996 yılında kurulan ve İstanbul Şişli'de bulunan üniversite, diğer okullara kıyasla geniş çaplı bir bölüm hizmeti sunmaktadır.

Dijital Oyun Tasarımı, Görsel İletişim Tasarımı, Halkla İlişkiler ve Tanıtımı, İletişim Tasarımı ve Yönetimi, Radyo, Televizyon ve Sinema, Reklamcılık, Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi, Sanat ve Kültür Yönetimi, Televizyon Haberciliği ve Programcılığı ve Yeni Medya ve İletişim gibi bölümler ile büyük bir fakülteye sahip olan İstanbul Bilgi Üniversitesi, dil eğitimi, kampüs hayatı, ders içerikleri ve staj imkanlarıyla da birçok öğrencinin bir numaralı tercihi olmaktadır.

9. İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi

En İyi İletişim Fakülteleri İzmir Ekonomi Üniversitesi

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Yeni Medya ve İletişim, Sinema ve Dijital Medya gibi aynı dünyanın üç farklı bölümünü öğrencilere sunan İzmir Ekonomi Üniversitesi, 2001 yılında hizmet vermeye başlamıştır. İzmir'in Balçova semtinde hizmet veren fakülte, akademik kadrosu, misyonu ve vizyonuyla, öğrencilerin iletişim dünyasında rahatlıkla yer edinmelerine yardımcı olmaktadır.

Zengin ve yenilikçi bir altyapı sunan ve bu alanda, öğrencilerin profesyonelleşmesine imkan tanıyan iletişim fakültesi, gençlere ışık tutabilmek adına, güncelliği esas alarak, gelişen teknolojiyi her daim takip etmektedir. Aynı zamanda İLEDAK akreditasyonu, Çocuk Gibi Bak Projesi ile fakültenin kazandığı birincilikler, ulusal ve uluslararası anlamda başarı sağlarken, öğrencilere de büyük motivasyon kaynağı olmaktadır.

10. Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi

En İyi İletişim Fakülteleri Anadolu Üniversitesi

1972 yılında kurulan ve binası Eskişehir'in Tepebaşı ilçesinde bulunan Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi; Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, İletişim Tasarımı, Sinema ve Televizyon bölümlerinin yanı sıra yeni yapılanmayla birlikte Açıköğretim Fakültesi'ni de bünyesine katmıştır. Birçok profesör, doçent ve eğitim görevlisinin deneyimlerini öğrencilere aktaran fakülte, özellikle sinema ve televizyon konusunda verdiği eğitim ile Türkiye'nin en iyi iletişim fakülteleri listesine adını yazdırmıştır. Öğrencilerin teorik olarak anlama ve anladığını uygulayabilmesini hedefleyen üniversite, geniş misyonuyla, isteğe göre tercih edilen alanda öğrencilere değer katmaktadır.

En İyi İletişim Fakülteleri Listesi

#Üniversiteİlçe / İlKuruluş
1Marmara ÜniversitesiKadıköy / İstanbul

1982

2Hacettepe ÜniversitesiÇankaya / Ankara2005
3İstanbul ÜniversitesiBeyazıt / İstanbul1992
4Ege ÜniversitesiBornova / İzmir1968
5Kadir Has ÜniversitesiFatih / İstanbul2003
6Ankara ÜniversitesiÇankaya / Ankara1965
7Galatasaray ÜniversitesiBeşiktaş / İstanbul1994
8İstanbul Bilgi ÜniversitesiŞişli / İstanbul1996
9İzmir Ekonomi ÜniversitesiBalçova / İzmir2001
10Anadolu ÜniversitesiTepebaşı / Eskişehir1972

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.