Dizi Tarihine Damga Vuran En İyi Eski Türk Dizileri Listesi

Türk dizi tarihinin gelmiş geçmiş en çok izlenen eski dizilerini listeledik. İşte 90'lı yılların ve 2000'lerin en iyi eski Türk dizileri öneri listesi...
Dizi Tarihine Damga Vuran En İyi Eski Türk Dizileri Listesi

Yayınlandığı yıllarda izleyenlerini ekran başına kilitleyen ve unutulmaz senaryolarıyla adeta efsaneleşen en iyi eski Türk dizilerini bu içeriğimizde bir araya getirdik. IMDb puanlarına göre filmleri sıraladığımız listemizde 90'lı yıllardan 2000'lerin ilk başlarına kadar yayınlanan en iyi ve en popüler eski TV dizileri yer almıştır.

En İyi Eski Diziler

İşte mutlaka izlenmesi gereken en iyi 10 popüler eski Türk dizisi...

1. Ezel (IMDb 8,6)
2. Leyla ile Mecnun (IMDb 9,1)
3. Aynalı Tahir (IMDb 3,1)
4. Yarım Elma (IMDb 5,6)
5. Asmalı Konak (IMDb 5,8)
6. Mahallenin Muhtarları (IMDb 6,1)
7. Çiçek Taksi (IMDb 6,1)
8. Hayat Bilgisi (IMDb 6,4)
9. Bizimkiler (IMDb 8,2)
10. Süper Baba (IMDb 8,7)

Kuzey Güney (2011 - 2013) IMDb: 7,6

eski diziler

Kuzey ve Güney adındaki iki zıt kardeşin hayatta izledikleri yol farklı, hedefleri farklı. Tek bir ortak noktaları var o da ikisinin de deliler gibi aşık olduğu kadın Cemre. Kuzey karakteri öfkesini kontrol edemeyen gözü kara bir karakter, abisi Güney ise tam tersine sakin düşünmeden adım atmayan çalışkan bir genç. Bir gün talihsiz bir olay yaşanır ve Kuzey, Güney yüzünden hapishaneye girer. Güney, Kuzey hapishanedeyken hayatını kurmuş Cemre ile evlilik planları yaparken Kuzey'in hapishane günleri biter ve evine geri döner. İkili arasındaki olaylar tam da burada başlar. Bir kaç sezonda muhteşem bir izleyici kitlesi yakalamayı başaran Kuzey Güney en iyi eski Türk televizyon dizileri listemizde yer alıyor.

Tür: Drama
Oyuncular: Kıvanç Tatlıtuğ, Buğra Gülsoy, Öykü Karayel
Yönetmen: Melek Gençoğlu, Ece Yörenç
Fragman

Suskunlar (2012) IMDb: 8,4

eski diziler

Dizide, Kuyu Dibi mahallesinde kardeş gibi büyüyen 4 gencin genç yaşta yaptıkları bir hata nedeniyle hapse girmeleri ve hapishanede tecavüze uğramaları konu alınmıştır. Hapishanedeyken gençlerin hayatı alt üst olur. Dört arkadaş, başına gelen olayları unutacaklarına ve hatırlamamak için birbirlerini bir daha görmeyeceklerine yemin ederler. Aralarından birinin ölmesiyle uzun süre sonra suskunluk bozulur ve üç arkadaş geçmişte yaşananların intikamını almak için yeniden bir araya gelir. Dramatik senaryosuyla dikkat çeken dizi izlenmesi gereken eski Türk dizilerinden biridir.

Tür: Macera, Dram
Oyuncular: Murat Yıldırım, Sarp Akkaya, Aslı Enver
Yönetmen: Pınar Bulut
Fragman

Adanalı (2008 - 2010) IMDb: 3,3

eski diziler

İstanbul'un en büyük çete liderlerinden birisi olan Maraz Ali, yıllardır suçu kanıtlanmadığı için hapishaneye girmekten kurtulmuş, işlerini gizlilikle yürüten bir adamdır. Organize Suçlar Şubesi Başkomiseri Yavuz yani Adanalı, İstanbul'daki artan suç oranı yüzünden Adana'dan geri çağırılır. Kolay kolay kimseden emir almayan Adanalı'nın İstanbul'a gelmesiyle olaylar başlar. Polisiye olayların konu edildiği bu eski dizide komedi ve aksiyon bir arada sunulmuştur. Adanalı dizisi en iyi 10 yıl önceki eski dizilerden biri olarak kabul ediliyor.

Tür: Polisiye, Aksiyon
Oyuncular: Oktay Kaynarca, Mehmet Akif Alakurt, Ekin Türkmen
Yönetmen Tayfun Güneyer
Fragman

Ezel (2009 - 2011) IMDb: 8,6

eski diziler

Hikaye Ömer'in uğradığı büyük ihanetle başlar. Askerden yeni gelen Ömer, Eyşan ile evlilik planları kurar. Kan kardeşi Cengiz ve mahallenin delikanlısı Kerpeten Ali hayattaki en çok değer verdiği insanlardır. Eyşan'a evlilik teklifi edeceği özel gününde polis tarafından alakası olmayan bir kumarhane soygunu ve cinayeti yüzünden tutuklanır. En yakını bildiği Cengiz, Ali ve evleneceği kadın Eyşan tarafından kandırılmış ve oyuna getirilmiştir. Ömer hapisten çıktığında onlardan intikam almak için Ezel kimliğiyle aralarına katılmıştır. Türk dizi tarihinin gelmiş geçmiş en iyi eski dizilerinden biri olarak kabul edilen "Ezel" özellikle oyuncu kadrosuyla dikkat çekmiştir.

Tür: Dram, Aksiyon
Oyuncular: Kenan İmirzalıoğlu, Cansu Dere, Haluk Bilgine
Yönetmen: Kerem Deren, Pınar Bulut
Fragman

Medcezir (2013 - 2015) IMDb: 6,9

eski diziler

İstanbul'un kenar mahallelerinden birisi olan Tozludere'de yaşayan Yaman, abisi Kenan'ın doğum gününde çaldığı arabanın içerisinde olduğundan tutuklanmıştır. Abisiyle mahkemeye çıkan Yaman, avukat Selim Serez sayesinde beraat etmiştir. Üvey babasıyla kavga ettiği için annesi tarafından evden kovulan yamanın gidecek hiçbir yeri kalmamıştır. Yaman'da kendi gençliğini gören Selim Serez onu yanına alır ve en iyi şartlarda yaşatır. Yaman'ı yeni hayatında yeni maceralar beklemektedir. Çağatay Ulusoy'un parladığı dizilerden biri olan Medcezir sevilen eski diziler listemizde kendisine yer bulmuştur.

Tür: Dram, Romantik
Oyuncular: Çağatay Ulusoy, Serenay Sarıkaya, Barış Falay
Yönetmen: Ece Yörenç, Melek Gençoğlu
Fragman

Leyla ile Mecnun (2011 - 2014) IMDb: 9,1

eski diziler

Aynı hastanede doğan iki bebek yatak sayısının az olmasından dolayı aynı yatağa yatırılır. Anne ve babalarının doğar doğmaz birbirlerini buldular demesi üzerine bebeklerin adı Leyla ve Mecnun koyulur. Aradan geçen 25 yılın ardından Mecnun ve ailesi Leyla'yı istemeye gider fakat ziyaret tartışma ile biter. Mecnun Leyla'ya ilk görüşte aşık olmuştur ve Leyla'yı etkileyebilmek için sürekli peşinden koşar. Unutulmaz eski tv dizileri denilince ilk akla gelen yapımlardan biri olan Leyla ve Mecnun absürd komedinin öncülerindendir.

Tür: Komedi, Romantik
Oyuncular: Ali Atay, Ahmet Mümtaz Taylan, Köksal Engür
Yönetmen: Onur Ünlü
Fragman

Kardeş Payı (2014 - 2015) IMDb: 8,6

eski diziler

Feyza, Metin ve Ali üç kardeştir. Babalarının zoruyla su tesisatçısında çıraklık yapan Metin ve Ali okuyamayınca gerçekten su tesisatçısı olur. İkilinin kendi çabalarıyla yaptığı icatlar kimsenin ilgisini çekmese de gerçekten çalışmaktadır. Bu icatlar hayatlarını değiştirir. Yakın dönem eski türk dizisi diyebileceğimiz Kardeş Payı komedi dolu sahneleri ile akıllara kazınmayı başarmıştır.

Tür: Komedi
Oyuncular: Ahmet Kural, Murat Cemcir, Seda Bakan
Yönetmen: Selçuk Aydemir
Fragman

Ulan Istanbul (2014 - 2015) IMDb: 7,2

eski diziler

İstanbul'da bir dolandırıcılık çetesinin içinde yer alan Kandemir, temel felsefesi; “adaletli çalmak” olan bir ekibin lideridir. Kandemir ve ekibi, kendilerince belirledikleri bir tarzda soygunlar yapmakta ve ihtiyacı olmayan insanlardan, ihtiyaç duydukları kadarını, ihtiyaçları olduğu için çalmaktadırlar. Kandemir’in dışında Karlos, Yaren, Ferdi ve Bahadır’dan oluşan, son anda gelen davetsiz misafir Derya’nın da katılmasıyla sayıları beş kişiye çıkan ekibi birbirine bağlayan en temel şey aralarındaki dostluktur. Kandemir’in eski ve değerli dostu olan Ali Rıza Kaptandan aldığı üzücü haber her şeyi değiştirir. İstanbul’un sessiz ve sakin sandıkları bir mahallesine yepyeni kimliklerle Nevizade Ailesi olarak yerleşirler. Dizi unutulmaz eski Türk dizilerinden biridir.

Tür: Komedi, Aile
Oyuncular: Şebnem Bozoklu, Uğur Polat, Sevtap Özaltun
Yönetmen: Uğraş Güneş
Fragman

Geniş Aile (2009 - 2011) IMDb: 7,0

eski diziler

Başkahramanı evin sorumsuz ve serseri oğlu Cevahir olan dizide olaylar, Cevahir’in Almancı bir ailenin kızıyla evlenerek Almanya’ya gitmesi ve üç ay sonra boşanmış olarak dönmesiyle başlar. Durumları zaten karışık olan evde, Cevahir’in dönmesiyle işler sarpa sarar. Gelir gelmez sadece ailesini değil tüm mahalleyi karıştıran Cevahir’in Almanya’ya gitmeden önceki sevgilisi Şükufe ezeli düşmanı Koyu Bilal ile birliktedir. Bunu öğrenen Cevahir Şükufe ile Bilal’i ayırmak için çeşitli planlar yapar. Dizi, ailenin serseri oğlunun hayatını düzene sokma çabasını ve kızları Nazan’ı evlendirerek evin nüfusunu azaltmaya çalışan babanın mücadelesini anlatır.

Tür: Komedi, Aile
Oyuncular: Ufuk Özkan, Zuhal Topal, Fırat Tanış, Rasim Öztekin
Yönetmen: Cüneyt İnay
Fragman

Öyle Bir Geçer Zaman ki (2010 - 2013) IMDb: 6,8

eski diziler

Evin babası Ali Akarsu’nun uzun yol gemilerinde ikinci kaptanlık yapması ve hayatının büyük bir kısmı ailesinden ayrı geçirmesi sebebiyle evi ayakta tutan kişi eşi Cemile’dir. Dört çocuğu ile Kocasının yolunu gözleyen Cemile, son sefer dönüşü sonrasında Ali'nin garip davrandığını fark eder. Ali'nin ceketinde bir mektup bulan Cemile'nin hayatı tamamen farklı bir yönde değişir. Öyle Bir Geçer Zaman ki son dönemin en duygusal eski dizileri arasında yer alıyor.

Tür: Dram
Oyuncular: Ayça Bingöl, Wilma Elles, Yıldız Çağrı Atiksoy
Yönetmen: Coşkun Irmak
Fragman

Bücür Cadı (1999 – 2000) – IMDb: 2,7

eski diziler

90’lı yılların kız çocuklarının özenerek izlediği popüler eski dizi “Bücür Cadı” da yoksul bir ailenin kızı olan küçük Zeliş’in doğa üstü güçlerle hayatına mutluluk katmasını anlatmıştır. Zeliş’in annesi Şehriye işsiz kalınca ekonomik olarak zor günler geçiren aile birde asılsız bir iftira yüzünden sıkıntı çekerler. Bunca sıkıntının üzerine bir gece melekler Zeliş’in yanına gelerek ona doğaüstü yetenekler verirler. Dizinin başrollerinde Merve Erdoğan, Yunus Bülbül ve Sezer Güvenirgil rol almıştır. Eski Türk dizilerinin yanı sıra yeni ve çok izlenen Türk dizileri izlemek isteyenler için hazırladığımız içeriğe linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Tür: Komedi, Dram, Aile
Oyuncular: Merve Erdoğan, Yunus Bülbül, Müge Oruçkaptan, Arda Aydın, Ayten Erman
Yönetmen: Adem Ayral
Fragman

Aynalı Tahir (1998 - 2001) – IMDb: 3,1

eski diziler

Ali Şan’ın başrolünde yer aldığı unutulmaz dizi “Aynalı Tahir” 1998-2001 yılları arasında televizyon ekranlarında yerini almıştır. Dizide mahallenin cesur ve bıçkın delikanlısı Tahir ve kötü karakterli Tilki Ekrem’in takışmaları ve maceraları anlatılmıştır. Mahalle abiliği ve erkekliğin kitabı adeta bu dizide yazılmış olup genç kesimin oldukça sevdiği bir dizidir.

Tür: Dram, Duygusal
Oyuncular: Saruhan Güney, Alişan, Yeşim Büber, Selma Kutluğ
Yönetmen: Erhan Baytimur, Cankat Ergin, Hilal Saral
Fragman

Cennet Mahallesi (2004 - 2007) – IMDb: 4,2

eski diziler

Türk komedi tarihine farklı bir bakış açısı getiren efsane dizi “Cennet Mahallesi” İstanbul’un kenar mahallelerinden birinde yaşayan iki ailenin tatlı hikayelerini anlatmaktadır. Roman mahallesinin yakışıklı delikanlısı Ferhat ve güzeller güzeli dansöz Sultan’ın aşkı dizinin anan konusu olurken Sultan’ın annesi Penbe kızını fakir birine vermek istemez. Ayrıca Penbe ve Ferhat’ın babası Yunus’ta gençken birbirlerini sevmişler ancak yıllardır kavgalıdırlar. Her sahnesinde komedi ve aile kavramının anlatıldığı mükemmel dizinin oyuncu kadrosunda Melek Baykal, Alişan, Müjdat Gezen ve Çağla Şikel yer almıştır.

Tür: Komedi, Aile
Oyuncular: Melek Baykal, Müjdat Gezen, Alişan
Yönetmen: Resul Ertaş
Fragman

Aliye (2004 - 2006) – IMDb: 5,2

eski diziler

Türk dizi tarihinin en duygusal dizilerinden biri olan “Aliye” dizisinin başrollerinde Sanem Çelik, Halit Ergenç ve Nejat İşler yer almıştır. Zengin bir aileye gelin giden Aliye biri erkek biri kız iki çocuk annesi güzel bir kadındır. Hem kayınvalidesi hem de görümcesi ile birlikte yaşayan Aliye mutsuz bir evlilik sürdürürken birde kocası Sinan’ın onu aldattığını öğrenir. Bunun üzerine çocuklarını alıp İstanbul’daki dayısının yanına gitmek isteyen Aliye tren garında Sinan’a yakalanır ve ancak bir çocuğunu Sinan’ın elinden alıp götürebilir.

Tür: Dram, Duygusal
Oyuncular: Sanem Çelik, Halit Ergenç, Nejat İşler, İlhan Şeşen
Yönetmen: Güliz Kucur, Mehmet Bilal
Fragman

Yarım Elma (2002 – 2004) – IMDb: 5,6

eski diziler

Unutulmaz dizilerden biri olan “Yarım Elma” birbirlerini hiç tanımayan ve yıllar sonra bir araya gelen Yonca ile Gonca adındaki ikizlerin maceralarını anlatmaktadır. Yaşamını İstanbul’da sürdüren ve özgür bir kadın olan Yonca bu modern hayatın içinde mutlu mesut yaşarken bir anda karşısına çıkan ve onun ikizi olduğunu söyleyen Gonca’yı görünce büyük bir şaşkınlık yaşar. Artık birlikte yaşamaya başlayan kız kardeşlerin aralarında geçen komedi dolu hikayelere hem apartman komşuları hem de Yonca’nın iş arkadaşları dahil olacaktır.

Tür: Komedi
Oyuncular: Günay Karacaoğlu, Selma Ergeç, Janset, Barış Falay
Yönetmen: Deniz Akçay Katıksız, Gökhan Karagülle
Fragman

Çılgın Bediş (1996 – 2001) – IMDb: 5,7

eski diziler

Yonca Evcimik ve Cenk Torum’un başrollerinde yer aldığı 90’lı yılların renkli dizisi “Çılgın Bediş” en iyi yerli gençlik komedi dizilerinden biri olmuştur. Yayınlandığı dönemlerde genç kızların hayranlıkla izlediği unutulmaz dizide lise çağlarında olan bir grup arkadaşın dostlukları, aşk hayatları ve aile hayatları anlatılmıştır.

Tür: Komedi
Oyuncular: Cenk Torun, Yonca Evcimik, Çiçek Dilligil, Sonay Aydın
Yönetmen: Baha Targün
Fragman

Asmalı Konak (2002 – 2004) – IMDb: 5,8

eski diziler

Türk dizi tarihinin gelmiş geçmiş en çok izlenen dizilerinden biri olan “Asmalı Konak” Amerika’da tanıştığı büyük bir aşk hikayesinin başrolleri olan Seymen ve Bahar’ın kesişen hayatlarını anlatmaktadır. Özgür bir kadın olan Bahar aşık olduğu Seymen için Amerika’yı bırakıp Seymen’in peşinden Kapadokya’ya gelir. Kısa sürede evlenen ikili çok mutlu olacaklarını düşünse de Bahar Asmalı Konağa kısılıp kalacaktır.

Tür: Dram, Romantik
Oyuncular: Özcan Deniz, Nurgül Yeşilçay, Selda Alkor
Yönetmen: Mahinur Ergun, Meral Okay
Fragman

Serseri (2003 – 2004) – IMDb: 5,9

eski diziler

2003 yılına damgasını unutulmaz dizi “Serseri” hırsızlık ve yaramazlık peşinde koşan 3 arkadaş olan Ömer, Cemo ve Cafer’in hikayelerini anlatmıştır. Genç kızların kalbini çalan ve sürekli macera içine dalan Ömer sonunda kaderine yazılan zen gün ve güzeller güzeli Sibel’i görür. İkilinin arasında başlayan aşk hikayesinin önünde ise büyük bir engel olan Baykuş, Ömer’in peşine düşer. Dizinin oyuncu kadrosunda Okan Yalabık, Gamze Özçelik ve Levent Özdilek yer almıştır.

Tür: Komedi, Dram
Oyuncular: Okan Yalabık, Gamze Özçelik, Levent Özdilek
Yönetmen: Alican Yaraş
Fragman

Ruhsar (1998 – 2001) – IMDb: 5,9

eski diziler

Ünlü yönetmen Gani Müjde’nin Fatih Solmaz ile birlikte yönetmenliğini yaptığı komedi dizisi “Ruhsar” başrollerinde Hande Ataizi, Cem Davran ve Göksel Kortay yer almıştır. Mazhar ve Ruhsar birbirlerini çok severek evlenen iki genç insandır. Ancak evlilikleri hem Mazhar’ın ailesi hem de Ruhsar’ın inatçılığı yüzünden sorunlu gitmektedir. Bu sırada Ruhsar bir trafik kazasında hayatını kaybeder. Fırsattan istifade Ruhsar’ın kayınvalidesi Menkıbe oğlu Mazhar’a yeni bir eş ararken günün belli vakitlerinde eve gelen Ruhsar’ın ruhu hem Mazhar’ın hem de diğerlerinin başına bela olacaktır.

Tür: Komedi
Oyuncular: Hande Ataizi, Cem Davran, Göksel Kortay
Yönetmen: Gani Müjde, Fatih Solmaz
Fragman

Mahallenin Muhtarları (1992 – 2002) – IMDb: 6,1

eski diziler

10 sezon boyunca ekranlarda kalan ve Türk dizi tarihinin en uzun dizilerinden biri olan Mahallenin Muhtarları bir mahalle içerisinde yaşanan sevgi, dostluk, aile, küslük, dram, acı ve kardeşlik gibi duyguları içten bir senaryoyla izleyenlerine aktarmıştır. Yönetmenliğini Kandemir Konuk ve Ece Yörenç’in yaptığı dizinin başrollerinde Sema Öztürk, Erkan Can, Cihat Tamer ve daha birçok ünlü isim yer almıştır.

Tür: Komedi, Aile
Oyuncular: Esra Akkaya, Naz Onel, Erkan Can, Aleyna Uçar
Yönetmen: Kandemir Konduk, Ece Yörenç
Fragman

Çiçek Taksi (1995 – 2003) – IMDb: 6,1

eski diziler

Türk dizi tarihinin en ve sevilen ve unutulmaz dizilerinden biri olan muhteşem oyuncu kadrosu ve senaryosuyla öne çıkmaktadır. Bir taksi durağında aile gibi yaşayan şoförlerin hikayelerinin anlatıldığı dizide Ramazan Baba, Artist Celal, Şeker Kazım ve diğer karakterler izleyiciler tarafından çok beğenilmiş ve benimsenmiştir. Bazen hüzünlü bazen de neşeli öykülerin anlatıldığı dizide taksi şoförlerinin günlük yaşamları ekranlara yansıtılmıştır.

Tür: Dramatik Komedi
Oyuncular: Erol Günaydın, Cengiz Küçükayvaz, Gül Gölge
Yönetmen: Sedat Bilgin
Fragman

En Son Babalar Duyar (2002 – 2007) – IMDb: 6,2

eski diziler

Dizinin isminde olduğu gibi anlatılan hikayede bir ailenin çocuklarının başına gelen olayların en son baba tarafından öğrenilmesi ana konu olmuştur. Sürekli başlarına farklı farklı işler açan dört kardeş İpek, Mustafa, Defne ve Hülya yaşanılan her şeyden sonra anneleri Müjgan’ın yanına giderek olayları çözerler ve babalarının duymamalarını sağlarlar. Kimi zaman hüzünlü kimi zamanda komedi dolu bu maceralar ancak tatlıya bağlanınca ailenin babası Mehmet tarafından öğrenilir. Dizinin oyuncu kadrosunda Hatice Aslan, Ayşegül Atik ve Jale Azaklı rol almıştır.

Tür: Komedi, Aile
Oyuncular: Ayşegül Atik, Hatice Aslan, Levent Ülgen
Yönetmen: Murat Aras
Fragman

Dadı (2001 – 2002) – IMDb: 6,3

eski diziler

Başrollerinde Gülben Ergen, Kenan Işık ve Sinem Kobal’ın yer aldığı unutulmaz Türk dizisi “Dadı” başarılı yönetmen Erol Hızarcı’nın eseridir. Gülben Ergen’in hayat verdiği Melek karakteri bir gelinlik mağazasında çalışmakta olup her gün evlenme hayalleri kurmaktadır. Bu sırada sevgilisi, Melek’ten ayrılır ve Melek için yeni bir dönem başlar. Karşısına çıkan bir iş ile yeni bir hayat adım atan Melek zengin bir medya patronunun 3 çocuğuna bakıcılık yapmaya başlar. Ancak çocuk bakmaktan hiç anlamayan Melek ve çocuklar komedi dolu sahnelere imza atarlar.

Tür: Komedi
Oyuncular: Gülben Ergen, Kenan Işık, Sinem Kobal
Yönetmen: Erol Hızarcı
Fragman

Tatlı Kaçıklar (1996 – 2001) – IMDb: 6,4

eski diziler

Türk Komedi dizilerinin en iyilerinden biri olan Tatlı Kaçıklar birbirinden farklı karakterlere sahip iki yakın arkadaş olan Rafet ve Saffet’in komedi dolu hikayelerini anlatmıştır. Rafet hayatını keyif üzerine yaşayan gamsız, kedersiz ve çapkın biriyken Saffet ise her şeyiyle düzgün ve marifetli bir insandır. Yerli Sit-com dizilerinden biri olan Tatlı Kaçıklar 90’lı yıllara damgasını vurmuştur.

Tür: Komedi
Oyuncular: Buket Dereoğlu, Mehmet Ali Erbil, Dursun Sarıoğlu, Yalçın Menteş
Yönetmen: Aram Gülyüz
Fragman

Hayat Bilgisi (2003 – 2005) – IMDb: 6,4

eski diziler

Gani Müjde’nin unutulmaz dizilerinden biri olan “Hayat Bilgisi” Rıdvan Kanat Lisesi’nin haşarı öğrencileri ve idealist öğretmen Afet Güçverir’in hikayesini anlatmaktadır. Yıllar boyunca Anadolu’nun her yanında görev yapan Afet öğretmen son olarak İstanbul’a yerleşir ve kardeşi Kerem ile birlikte mutlu mesut yaşamaya başlar. Ancak okulun yaramaz öğrencileri Arif, Kopil ve Ortega ile birlikte olan Pikaçu Kerem okulu birbirine katarlar. Dizi aile ve arkadaşlık kavramını son derece güzel bir şekilde işlemiş ayrıca öğretici eğitim sisteminin de uygulanması gerektiğini savunmuştur.

Tür: Komedi, Gençlik
Oyuncular: Perran Kutman, Gökçe Bahadır, İpek Erdem,
Yönetmen: Gani Müjde
Fragman

Yılan Hikayesi (1999 – 2002) – IMDb: 6,5

eski diziler

2000’li yılların ilk başarında yayınlanmaya başlanan ve unutulmaz dizilerden biri olmayı başaran polisiye dizi Yılan Hikayesi’nin başrollerinde Mehmet Ali Alabora ve Meltem Cumbul yer almıştır. Başarılı bir polis komiseri olan Memoli oğlunu öldüren mafyaya göz açtırmazken hiç umulmadık bir anda çıka gelen Zeyno, Memoli’nin başının belası olacaktır.

Tür: Polisiye
Oyuncular: Memet Ali Alabora, Meltem Cumbul, Ayten Gökçer
Yönetmen: Tayfun Güneyer
Fragman

Ayrılsak da Beraberiz (1999 – 2004) – IMDb: 7,2

eski diziler

Birbirleriyle anlaşamayan ve geçimsizlik problemi yaşayan Berna ve Teoman ayrılmaya karar verirler. Ancak modern bir çift olan ikili ayrılmalarına rağmen aynı evde yaşamaya devam ederler. Evin içerisinde birbirleriyle takışan ve komedi dolu sahneleri bizlere sunun anan karakterlere birde apartman sakinleri eklenince dizi en iyi komedi dizilerinden biri olmuştur. Kısa yoldan zengin olabilmek için işler karıştıran Feridun, zengin koca hayaliyle yanıp tutuşan Serpil ve diğerleri Türk dizi tarihinin en renkli karakterlerinden olmuşlardır. Dizinin oyuncu kadrosunda Hakan Yılmaz, Janset, Necmi Yapıcı ve Belma Canciğer gibi isimler yer almıştır.

Tür: Komedi
Oyuncular: Ayşe Tolga, Hakan Yılmaz, Simge Selçuk
Yönetmen: Murat Aras, Birol Güven
Fragman

Kurtlar Vadisi (2003 – 2005) – IMDb: 7,3

eski diziler

Türk dizi tarihinin bir kesim için en iyi dizisi olarak nitelendirilen efsane dizisi Kurtlar Vadisi 2003 – 2005 yılları arasında izleyici rekorları kıran ve her Perşembe günü ülkeyi ekran başına toplayan başarılı bir yapımdır. Derin devlet ve mafyanın mücadelesinin anlatıldığı dizide genç mafya babası Süleyman Çakır ile onun yanında mafya dünyasına nam salan ve aynı zamanda derin devletin ajanı olan Polat Alemdar’ın maceraları konu edilmiştir. Sinema dünyasının sevilen isimlerinden Oktay Kaynarca, Necati Şaşmaz ve Özgü Namal dizinin başrollerinde yer alırken Osman Sınav, Serdar Akar ve Mustafa Şevki Doğan yönetmenlik görevini üstlenen isimlerdir. Kurtlar Vadisi dizisinin senaryosunu ise Raci Şaşmaz ve Bahadır Özdener yazmıştır.

Tür: Aksiyon, Suç, Dram
Oyuncular: Necati Şaşmaz, Erhan Ufak, Gürkan Uygun, Oktay Kaynarca
Yönetmen: Raci Saşmaz, Bahadır Özdener
Fragman

Gülbeyaz (2002 – 2003) – IMDb: 7,4

eski diziler

En iyi eski dizilerden biri olan Gülbeyaz’ın konusu Karadeniz’in hırçın sularında yetişen ve kuşaklardır birbirlerine düşmanlık güden iki ailenin genç çocukları birbirlerine aşık olmasını ve devamında gelişen olayları konu edinmiştir. Gülbeyaz ve Kadir ilk karşılaştıklarında birbirlerinde hoşlanmasalar da kader bir kere onları birleştirmiştir. Farklı yaşantı ve hayallere sahip olan ikili aşkları için yeri geldiğinde ailelerini bile karşılarına alacaklardır. Başrollerinde Şevval Sam ve Nejat İşler’in rol aldığı unutulmaz dizinin yönetmenliğini Meriç Demiray yapmıştır.

Tür: Dram
Oyuncular: Şevval Sam, Nejat İşler, Kamran Usluer
Yönetmen: Meriç Demiray
Fragman

Deli Yürek (1998 – 2002) – IMDb: 7,7

eski diziler

Ünlü yönetmenler Ömer Lütfi Mete ve Onur Ünlü’nün Türk dizi tarihine kazandırdığı unutulmaz dizi Deli Yürek 90’lı yılların son dönemine damga vurmuş ve hatta izlenme rekorları kırmıştır. Askerden yeni dönen Yusuf doğup büyüdüğü mahallesine geri döner ve araba tamircisinde işe başlar. Tam da bu sırada tamirciye gelen bir müşterinin arabasını lüks evine bırakan Yusuf bu zenginlikten etkilenir ve kendisi için bir fırsat aramaya başlar. Babasının eski dostu ve kendisini de çok seven Mafya babası Kara Hamit’e giden Yusuf bu alemde ilk adımlarını atarken henüz ilk görüşmede Kara Hamit’in hayatını kurtarması ona tüm kapıları açacaktır. En iyi eski dizilerden biri olan Deli Yürek’in başrolünde Kenan İmirzalıoğlu rol almıştır.

Tür: Dram, Aksiyon
Oyuncular: Kenan İmirzalıoğlu, Zeynep Tokuş, İdil Fırat
Yönetmen: Ömer Lütfi Mete, Onur Ünlü, Ertan Kurtulan
Fragman

Ekmek Teknesi (2002 – 2005) – IMDb: 8,0

eski diziler

Mahalle kavramının anlatıldığı efsane dizilerden biri olan “Ekmek Teknesi” başta Fırıncı Nusret baba ve ailesi olmak üzere mahallelinin sevincini, hüznünü, ayrılıklarını, özlemleri, kavuşmalarını, sevdalarını ve daha birçok duygularını mükemmel bir senaryoyla izleyicilerine sunmuştur. Dizinin ana karakterlerinden Heredot Cevdet, Nalbur Ruhi, berber, kirli ve Cengiz bu mizah dolu hikayeyle Türk dizi tarihinin unutulmaz karakterlerinden olmuşlardır.

Tür: Komedi, Aile
Oyuncular: Selin Dilmen, Hasan Kaçan, Arzu Oş, Açelya Akkoyun
Yönetmen: Hasan Kaçan, Bahadır Özdener, Raci Saşmaz
Fragman

Sıdıka (1997 – 2002) – IMDb: 8,0

eski diziler

Hayatını evin penceresinden dışarıyı izleyerek geçiren genç kız Sıdıka okula bile gönderilmemiş ancak kendisini eğitebilmiş biridir. Aklı kıt abisi, alkolik babası ve bir an önce onu evlendirmeye çabalayan annesi arasında sıkışıp kalan Sıdıka her şeye rağmen gülmeyi ve güldürmeyi başaran bir karakter olmuştur. Unutulmaz dizlerden biri olan Sıdıka’nın başrollerinde Hasibe Eren, Füsun Demiral, Ali Erkazan ve Hakan Tanfer rol almıştır.

Tür: Macera, Aksiyon
Oyuncular: Hasibe Eren, Figen Evren, Ayten Soykök, Tanju Tuncel
Yönetmen: Fatmanur Sevinç, Mahinur Ergun
Fragman

Bizimkiler (1989 – 2002) – IMDb: 8,2

eski diziler

1989 yılında başlayan dizi tam 15 sezon boyunca yayınlanmış olup Türk dizi tarihinin en uzun soluklu dizilerinden biri olmuştur. Aynı apartmanda yaşayan 7 farklı ailenin komedi dolu hikayelerinin anlatıldığı dizide apartman yöneticisi Sabri bey ve kapıcı Temel gibi karakterler ön plana çıkmıştır. Dizinin oyuncu kadrosunda Ercan Yazgan, Halit Akçatepe, Cezmi Baskın ve Erdal Özyağcılar başta olmak üzere daha birçok ünlü isim yer almıştır.

Tür: Dramatik komedi, Komedi, Aile
Oyuncular: Cezmi Baskın, Buket Dereoğlu, Rutkay Aziz
Yönetmen: Asaf Köksal, Sulhi Dölek
Fragman

Kaygısızlar (1994 – 1998) – IMDb: 8,2

eski diziler

Türk dizi tarihinin en absürd komedi dizisi olan Kaygısızlar 36 çocuklu Memnun Kaygısız ve ailesinin hikayesi anlatılmaktadır. Gençliğinde çapkın biri olan Memnun Kaygısız, ilk karısı Sabriye ile evlendikten bir süre sonra çeşmenin başında görüp beğendiği Terbiye’yi de alır, birkaç yıl sonrasında ise tarlada gördüğü Kafiye’ye tutulan Mecnun onunla da evlenir ve bu üç eşinden 36 çocuğu olur. Geçim sıkıntısı yaşayan Memnun’un tüm ailesini de yanına alarak İstanbul’daki asker arkadaşı İsmail’in yanına gider. Tabii bu durum hem İsmail’in karısı Zeynep’i hem de ev sahibi hacı Gaffur Bey’i kızdırır.

Tür: Komedi, Aile
Oyuncular: Ercan Yazgan, Şoray Uzun, Çiçek Dilligil, Halit Akçatepe
Yönetmen: Oğuz Yalçın
Fragman

Tatlı Hayat (2001 – 2004) – IMDb: 8,4

eski diziler

Haluk Bilginer ve Türkan Şoray’ın başrollerinde yer aldığı unutulmaz eski dizi Tatlı Hayat kısa sürede bolca para kazanan İhsan ve Sevinç çiftinin sınıf atlayarak artık sosyetenin içine dahil olurlar. Ancak belirli bir kültür ve seviyeden gelen ikili uzunca bir süre bu ortama alışmaya çalışırlar. Bu süreç ise son derece komedi dolu sahnelere sebep olmuştur.

Tür: Komedi, Aile, Duygusal
Oyuncular: Çolpan İlhan, Haluk Bilginer, Türkan Şoray
Yönetmen: Bora Tekay
Fragman

Bir Demet Tiyatro (1995 – 2002) – IMDb: 8,5

eski diziler

1995’ten 2002 yılına kadar süren efsane dizi uzun yıllar boyunca en çok izlenen Bir Demet Tiyatro’nun başrollerinde Yılmaz Erdoğan ve Demet Akbağ rol almıştır. Dizinin konusu ise Çıtır ailesinin başına gelen hayata dair komedi dolu maceraları anlatmıştır.

Tür: Komedi
Oyuncular: Demet Akbağ, Yılmaz Erdoğan, Erdal Tosun, Gürdal Tosun
Yönetmen: Sevgi Birsel
Fragman

Şaşıfelek Çıkmazı (1996 – 1998) – IMDb: 8,6

eski diziler

Eski dizilerden biri olan Şaşıfelek Çıkmazı Türk dizi tarihinin en güçlü kadın karakterlerinin bir arada yer aldığı unutulmaz dizilerdendir. Ünlü yönetmen Mahinur Ergün’ün yönetiminde yazılıp çekilen dizi 2001 yılında başarılı yönetmen Çağan Irmak tarafından yeniden ekranlara gelmiştir. Dizinin başrollerinde Derya Alabora, Zuhal Gencer Erkaya ve Füsun Demirel yer almıştır.

Tür: Dramatik komedi, Aile
Oyuncular: Derya Alabora, Zuhal Gencer Erkaya, Füsun Demirel
Yönetmen: Mahinur Ergun
Fragman

Süper Baba (1993 - 1997) – IMDb: 8,7

eski diziler

Yeşilçam’ın başarılı aktörlerinden Şevket Altuğ’un başrolünde yer aldığı dizi üç çocuklu ve karısından boşanmış bir babanın çocuklarıyla birlikte yaşadıkları hikayeler anlatılmıştır. Çocukları için en iyisini yapmaya çalışan Fiko bu sırada hareketli bir aşk hayatı yaşamaktadır. Gösterildiği döneme damgasını vuran bu dizi, 90’lı yılların en sıcak ve en güzel dizilerinden biri olmuştur.

Tür: Dram, Komedi, Aile
Oyuncular: Şevket Altuğ, Sümer Tilmaç, Jülide Kural
Yönetmen: Yavuz Turgul, Nilgün Öneş, Sulhi Dölek
Fragman

7 Numara (2000 – 2003) – IMDb: 8,7

eski diziler

Aynı üniversitede okumaya başlayan ve ailelerinden uzakta yaşayan dört kız arkadaş yurtta kalmak yerine bir daire tutup orada yaşamayı düşünürler. Uzunca bir süre ev aradıktan sonra Vahit ve Zeliha çiftinin ahşap evlerinin üst katını tutarlar. Mutlu ve mesut yaşamaya başlayan kızlar alt katlarına Vahit Bey’in köyden gelen amcaoğulları yerleşince büyük bir komedi tufanının içerisine düşerler. Dizinin başrollerinde Nuray Uslu, Volkan Adıyaman ve Engin Hepileri başta olmak üzere birçok ünlü isim yer almıştır.

Tür: Komedi, Dram, Aile
Oyuncular: Ayça Mutlugil, Tuba Erdem, Okan Selvi
Yönetmen: Volkan Girgin, Ayça Mutlugil, Nuray Uslu
Fragman

İkinci Bahar (1998 – 2001) – IMDb: 8,7

eski diziler

Türk sinemasının önemli yönetmenlerinden Yavuz Turgul’un da yönetmenliğini yaptığı efsane dizi İkinci Bahar’ın başrollerinde Türkan Şoray, Şener Şen ve Nedim Saban yer almıştır. Dizinin konusu ise karısının vefatından sonra çocuklarına bakabilmek için canını dişine takıp çalışan bu sırada kendini yetiştiren ve geliştiren kebapçı dükkanı sahibi Ali Haydar ile Antep Sofrası’nda çalışmaya başlayan inatçı ve sevecen bir kadın olan Hanım arasında başlayan aşkı anlatmaktadır.

Tür: Dram, Aile
Oyuncular: Türkan Şoray, Şener Şen, Nedim Saban
Yönetmen: Murat Bıçak, Yavuz Turgul, Kurtcebe Turgul
Fragman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum