En İyi 10 Akülü Tekerlekli Sandalye

Farklı ihtiyaçlara uygun en iyi akülü tekerlekli sandalyeler arasından hafif, katlanabilir, kullanışlı, konforlu ve her bütçeye uygun modellere göz atın.
En İyi 10 Akülü Tekerlekli Sandalye

Elektrikli tekerlekli sandalyeler, hareket kısıtlılığı olan insanların bağımsızlıklarını artırmalarına ve daha aktif bir yaşam sürmelerine olanak tanıyan son derece çok yönlü araçlardır. Bu cihazlar, manuel tekerlekli sandalyeler, yürüteçler ve benzeri araçları kullanmada zorluk yaşayan kişiler için ideal bir seçenektir.

Ancak, doğru modeli seçmek karmaşık bir süreç olabilir. Bu nedenle, 2024 için en iyi elektrikli tekerlekli sandalyelere göz atarken, satın alma sürecinde göz önünde bulundurmanız gereken temel faktörleri de size hatırlatmak istiyoruz.

Piyasada birçok seçenek olsa da, gereksinimlerinizi karşılayacak en iyi akülü tekerlekli sandalyeyi bulmak için doğru bilgi ve yönlendirmeleri almak önemlidir. Bu nedenle, sizler için en iyi akülü tekerlekli sandalye modellerini inceledik ve her birinin teknik özelliklerini analiz ettik.

En İyi Akülü Sandalye Listesi

SıraAkülü SandalyeMax Ağırlıkneoldu Puanı
1Meyra Ta Iq Fwd 1.513140 kg10/9.9
2Wollex Jetline-Design250 kg10/9.9
3Golfi S550 Atto120 kg10/9.8
4Poylin P301120 kg10/9.8
5Ottobock Wingus120 kg10/9.7
6Comfort Plus Sahara150 kg10/9.7
7Jetty JT-311136 kg10/9.6
8Fuhassan FH905 Plus120 kg10/9.6
9Creative CR-6012120 kg10/9.5
10Pulsemed 1201120 kg10/9.5
Amazon
Fiyatlarını Gör
Akülü
Sandalye Markaları
Aradığın
Fiyatları Gör

10 En İyi Akülü Tekerlekli Sandalye Tavsiyesi

2024'te piyasada bulunan en iyi akülü tekerlekli sandalyelerin hangileri olduğunu biliyor musunuz? Sizler için bir liste hazırladık!

Bu elektrikli tekerlekli sandalyelerin hepsi yüksek performans gösteriyor, bu yüzden hangisinin sizin için mükemmel olduğuna karar vermek için taşınabilirlik, dönüş yarıçapı, ağırlık kapasitesi ve maliyet gibi diğer özellikleri de dikkate almanız önemlidir.

En iyi akülü tekerlekli sandalye için araştırma yaparken, bu 10 modelin özelliklerini mutlaka incelemelisiniz.

İşte en iyi akülü tekerlekli sandalye önerileri:

1. Meyra Ta Iq Fwd 1.513

En İyi Akülü Tekerlekli Sandalye

Amazon
Fiyatını Gör
Meyra
Akülü Sandalye
Aradığın
Fiyatı Gör

Meyra Ta Iq Fwd 1.513, son teknoloji ile tasarlanmış bir akülü tekerlekli sandalye modelidir. 300 mm sele kaldırma özelliği, elektrikli koltuk açı ayarı, yaylı tek tekerlek süspansiyonu, otomatik sarıcılı kemer gibi özellikleriyle kullanıcısına yüksek konfor sunar. 

Terapi masası, döner özelliği, uzaktan durdurma, çizilmeye ve sıçramaya karşı koruma filmi, şarj adaptörlü cep telefonu tutacağı gibi detaylar da düşünülerek kullanımı ve bakımı son derece kolay hale getirilmiştir. İç ve dış mekanlarda, engelli yollarında, yerleşim çevresinde rahatlıkla kullanılabilen Meyra Ta Iq Fwd 1.513, Dahl bağlantı istasyonu ile bağımsız bir araba gibi kullanılabilir. 

Maksimum kullanıcı ağırlığı 140 kilogram olan sandalye, 13 km/saate varan hızı, 80Ah pilleri ve 30-40 km menziliyle de dikkat çekmektedir. Hem kullanıcılar hem de bakıcılar için ideal bir seçim olan Meyra Ta Iq Fwd 1.513, LED aydınlatma, jiroskop ve R-net gibi son teknoloji özellikleri ile en iyi akülü tekerlekli sandalye seçeneklerinden biridir.

2. Wollex Jetline-Design Refakatçi Sürüşlü Akülü Tekerlekli

En İyi Akülü Tekerlekli Sandalye

Amazon
Fiyatını Gör
Wollex
Akülü Sandalye
Aradığın
Fiyatı Gör

Wollex Jetline-Design Refakatçi Sürüşlü Akülü Tekerlekli Sandalye, özellikle geniş oturma alanı, yüksek taşıma kapasitesi ve kullanım kolaylığı ile dikkat çekiyor. Çelik gövde yapısı sayesinde dayanıklı bir yapıya sahip olan sandalye, 110 kg net ağırlığı ile kullanıcısına güvenli bir sürüş deneyimi sunuyor. 

Elektronik motor fren sistemi, ayarlanabilir emniyet kemeri ve PG VR2 kumandası gibi özellikleri ile kullanıcı güvenliği açısından oldukça önemli teknik özellikleri ön plana çıkaran model en çok tercih edilen akülü tekerlekli sandalye modellerinden biri. 9 inç yumuşak silikon dolgu ön tekeri ve 14 inç havalı arka tekerleri sayesinde rahat bir sürüş deneyimi sunan Wollex Jetline-Design, opsiyonel olarak eklenen akü ve tepe lambası gibi özelliklerle kullanımı daha da kolaylaştırıyor.

İdeal taşıma kapasitesi ve geniş oturma alanı sayesinde kullanıcıların daha rahat bir sürüş deneyimi yaşamasını sağlayan Wollex Jetline-Design Refakatçi Sürüşlü Akülü Tekerlekli Sandalye, en iyi akülü tekerlekli sandalye arayanların dikkate alması gereken bir seçenek olarak öne çıkıyor.

3. Golfi S550 Atto Mini Scooter

En İyi Akülü Tekerlekli Sandalye

Amazon
Fiyatını Gör
Golfi
Akülü Sandalye
Aradığın
Fiyatı Gör

Golfi S550 Atto, diğer akülü sandalyelerin ötesinde bir tasarım harikasıdır. Ergonomik tasarımı sayesinde hem kapalı hem de açık ortamlarda kullanım için ideal olan bu akülü scooter, kullanıcısına özgürlük ve konfor sağlar. Minimal ve şık tasarımı, kullanıcısına premium bir hissiyat sunar.

Sağ ve sol kolçakların hareket ettirilmesiyle hasta transferini kolaylaştıran Scuba S550 atto mini scooter, direksiyon simidinde hızlandırma komut tuşları, sinyalizasyon sistemi ve kumanda sistemi gibi özelliklere sahiptir. Her kesimden kullanıcının rahatlıkla kullanabileceği şekilde dizayn edilen bu sistem, minimal ve şık bir görünüme sahip.

Gelişmiş süspansiyon sistemi sayesinde, kullanıcının engebeli arazilerde bile sarsıntısız bir sürüş keyfi yaşaması mümkün olur. 6,4 km/sa hızla gidebilen ve 48V Lithium-ion aküye sahip olan bu akülü scooter, 20 km'den fazla sürüş imkanı sunarak kullanıcısına özgürlük sağlar. Ayrıca, scooter açık ya da kapalıyken şarj edilebilme özelliği de bulunmaktadır.

4. Poylin P301 Ayağa Kaldıran Akülü Tekerlekli Sandalye

En İyi Akülü Tekerlekli Sandalye

Amazon
Fiyatını Gör
Poylin
Akülü Sandalye
Aradığın
Fiyatı Gör

Poylin P301 ayağa kaldıran akülü tekerlekli sandalye, özellikleri ile sınıfının en kaliteli ürünlerinden biri olarak öne çıkıyor. 2 x 55 Ah aküler ve 2 x 450W motor gücüyle donatılan bu model, 40 km erim mesafesiyle kullanıcısına uzun süreli bir özgürlük sunuyor. Elektrikli sırt yatar ve ayak kalkar tekerlekli sandalye olarak tasarlanan Poylin P301, ergonomik oturma ve sırt minderi, baldır ve baş desteği ile maksimum konfor sağlıyor.

Asansör sistemi sayesinde kullanıcının raflar gibi erişilmesi güç noktalara kolayca erişmesini sağlayan Poylin P301 ayağa kaldıran akülü sandalye, üst düzey amortisör sistemi ile sarsıntısız bir sürüş sunuyor. Ayrıca, ayağa kalkma pozisyonunda bile yüksek manevra ve hareket kabiliyetine sahip olan bu model, kullanıcısına üst düzey güvenlik ve rahatlık sağlıyor.

Çelik jantlı tekerleri sayesinde dış mekan kullanımında üst düzey konfor sunan Poylin P301 ayağa kaldıran akülü tekerlekli sandalye, elektrikli sırt ve ayaklık açısı ayarları ile uzun süreli kullanımlarda bile üst düzey kullanım konforu sunuyor. Poylin P301, ayağa kaldırma özelliği ile tekerlekli sandalye kullanıcılarına ihtiyaç duydukları ve sağlıkları için son derece önemli bir özellik sunuyor.

5. Ottobock Wingus Akülü Sandalye

En İyi Akülü Tekerlekli Sandalye

Amazon
Fiyatını Gör
Ottobock
Akülü Sandalye
Aradığın
Fiyatı Gör

Ottobock Wingus Akülü Sandalye, minimalist ve modern tasarımıyla giriş segmentinde mükemmel bir elektrikli tekerlekli sandalye olma özelliğini taşıyor. Almanya'nın güvenilirliğiyle test edilmiş olan Wingus, yüksek oturma yüzeyi konforu ve kolay kullanımı sayesinde kullanıcılarını memnun ediyor. 

Wingus'un entegre antitipper sistemi, günlük hayatta ek güvenlik sağlarken, katlanabilen kolçakları nesnelere yaklaşmayı ve transferi kolay hale getiriyor. Yenilikçi kendinden süspansiyonlu çerçevesi sayesinde, engebeli zeminde bile rahat bir sürüş sunuyor. 

Açı ayarlı ayak plakası ve sırtlık fonksiyonelliğiyle de kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılıyor. Maksimum 120 kg vücut ağırlığına sahip olan Wingus, rehabilitasyon amaçlı kullanıcı grupları için ideal bir seçenek.

6. Comfort Plus Sahara Akülü Tekerlekli Sandalye

En İyi Akülü Tekerlekli Sandalye

Amazon
Fiyatını Gör
Comfort Plus
Akülü Sandalye
Aradığın
Fiyatı Gör

Comfort Plus Sahara Akülü Tekerlekli Sandalye, iç ve dış mekan kullanımına uygun olan çelik şaseye sahip bir modeldir. Elektrostatik boyalı ve korozyona dayanıklı olan bu sandalye, pneumatic ön ve arka tekerleri, metal arka jantları ile engebeli yollarda bile rahat bir sürüş sunar. 

340 watt x 2 DC motor ve 12C 50Ah x2 aküye sahip olan Comfort Plus Sahara, 35 km menzile ve saatte 9 km hıza sahiptir. Ayaklar içe dışa dönebilir ve yüksekliği ayarlanabilirken, yan kolçaklar da çıkabilir ve genişliği ayarlanabilir özelliktedir. Sırt kısmı geriye yatabilir ve baş desteklidir, ayrıca emniyet kemeri ve geriye doğru 6-30 tilt yapabilme özelliği bulunmaktadır. 

Anti-bakteriyel özellikli tekstil döşeme ve ergonomik oturma minderi ile kullanımı son derece konforludur. Hareketli kolçakları sayesinde hasta transferi kolaydır ve anti-tipper tekerleri ile geriye düşmeyi engeller. Refakatçi tutma yerleri ve sırt kısmında bulunan cep gibi ek özellikleri ile de kullanımı pratiktir.

7. Jetty JT-311 Hafif Akülü Tekerlekli Sandalye Yeşil Renk

En İyi Akülü Tekerlekli Sandalye

Amazon
Fiyatını Gör
Jetty
Akülü Sandalye
Aradığın
Fiyatı Gör

Türkiye'nin en hafif akülü tekerlekli sandalyesi olarak öne çıkan Jetty 311, sadece 28 kg ağırlığı ile 136 kg taşıma kapasitesine sahiptir. Katlarken akü çıkartma gibi durumlarla karşılaşmazsınız ve tek hamle ile açıp kapatabilirsiniz. 

Cırtcırtlı minder yapısına sahip olan Jetty 311, oval oturma yeri minderi ve baldır yükseltmesi sayesinde konforlu ve rahat bir sürüş imkanı sağlar. Ayaklıklar içe doğru katlanıp açılabilir ve tekerlek yapısı en kaliteli tekerleklerden biridir. Emniyet kemeri ve sırt katlama mandalları ile güvenliği en üst seviyede tutar. 

Az yer kaplaması sayesinde arabalarda kolayca taşınabilir ve manuel sürüş için arka motorlarındaki mandalları devre dışı bırakmanız yeterlidir. 30 km menzili ve 6 km/h hızı ile kullanımı son derece rahattır. Jetty 311, düşük ağırlığı, katlama kolaylığı ve sağladığı konfor ile akülü tekerlekli sandalye arayanlar için ideal bir seçenektir.

8. Fuhassan FH905 Plus Katlanabilir Alüminyum Gövde Lityum Pilli Elektrikli Sandalye

En İyi Akülü Tekerlekli Sandalye

Amazon
Fiyatını Gör
Fuhassan
Akülü Sandalye
Aradığın
Fiyatı Gör

Fuhassan FH905 PLUS, kullanıcısına konforlu ve pratik bir sürüş deneyimi sunan katlanabilir bir elektrikli tekerlekli sandalye olarak öne çıkıyor. Alüminyum şasi malzemesi ve elektromanyetik frenli 500W motoru ile güçlü ve dayanıklı bir yapıya sahiptir.

20Ah lityum aküleri ile 23-28km sürüş menzili sunarken, 150kg ağırlık kapasitesi ile geniş bir kullanıcı yelpazesine hitap eder. Ayrıca, USB girişli 50A joystik kumanda sistemi ve 12° tırmanma kapasitesi gibi birçok özellikleri de mevcuttur. 

Fuhassan FH905 PLUS'un toplam uzunluğu 110cm, eni 61cm ve yüksekliği 93cm'dir. Net ağırlığı 29kg olan bu sandalye, arkasındaki alışveriş çantası ile de kullanıcıya ek fonksiyonellik sunar.

9. Creative CR-6012 Lityum Pilli Akülü Tekerlekli Sandalye

En İyi Akülü Tekerlekli Sandalye

Amazon
Fiyatını Gör
Creative
Akülü Sandalye
Aradığın
Fiyatı Gör

Creative CR-6102 Akülü Tekerlekli Sandalye, iç ve dış mekanlarda kullanıma uygun özellikleriyle ön plana çıkıyor. Korozyona dayanıklı eloksal boyası ve silikon dolgu ön pnomatik arka tekerleri ile uzun ömürlü bir kullanım sunuyor. 

Katlanabilir şase yapısı sayesinde kolayca taşınabilir ve depolanabilir. 250 watt x 2 DC motor ve 24 V 20 Ah x 2 lityum bataryası sayesinde 15 derece tırmanma açısına kadar rahatlıkla sürüş yapabilirsiniz. 

Emniyet kemeri ve ergonomik visco-jelli oturma minderi ile güvenli ve konforlu bir sürüş deneyimi sunar. Creative CR-6102 Akülü Tekerlekli Sandalye, 100 kg taşıma kapasitesiyle de kullanıcılarına büyük kolaylık sağlar.

10. Pulsemed 1201 Katlanabilir Akülü Tekerlekli Sandalye / Folding Power Wheelchair

En İyi Akülü Tekerlekli Sandalye

Amazon
Fiyatını Gör
Pulsemed
Akülü Sandalye
Aradığın
Fiyatı Gör

Pulsemed 1201 katlanabilir akülü tekerlekli sandalye, taşıma kapasitesi 120 kg olan sağlam çelik gövdesi ve havalı arka tekerleri ile dış mekan kullanımlarında da rahatlıkla tercih edilebilir. Kolay taşınabilir özelliği sayesinde her yere rahatlıkla götürülebilir. 

Pulsemed 1201, 12 derece tırmanma açısı ve 6 km/saat maksimum hızı ile dikkat çekiyor. Tekerlekli sandalye, 20 km mesafe katedebilir. Toplam genişliği 63 cm, yüksekliği 92 cm ve koltuk genişliği 45 cm'dir. Koltuk oturma genişliği 450mm ve oturma yüksekliği 460mm'dir. Ön tekerlek ebatları 8 inç ve arka tekerlek ebatları 12 inç olarak tasarlanmıştır. 

Pulsemed 1201 katlanabilir akülü tekerlekli sandalye, ayarlanabilir kolçaklar ve çıkarılabilir ayak koyma yeri gibi özellikleri sayesinde farklı kullanımlara uygun konforlu sürüş keyfi ile uzun mesafelerde dahi güvenli bir tercih sunmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hasta Yatağı ModelleriTekerlekli Sandalye Modelleri
Taşıma Sedyesi ModelleriYatak Koruyucu Modelleri

En iyi akülü tekerlekli sandalye hangisi?

En iyi akülü tekerlekli sandalye tavsiyelerine değinecek olursak; Meyra, Wollex, Golfi, Poylin, Ottobock, Comfort Plus, Jetty, Fuhassan, Creative ve Pulsemed özellikle kullanım kolaylığı, tekerlek boyutu, menzil, hız, yedek parça kolaylığı, motor ve akü gücü seçenekleriyle ön plana çıkan kaliteli akülü sandalye markaları arasında yer alıyor.

Akülü tekerlekli sandalye alırken nelere dikkat edilmeli?

  • Maliyet: Elektrikli tekerlekli sandalyelerin fiyatları, marka ve üreticiye bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Bazı modeller ek özelliklerle birlikte gelirken, bazıları ise daha uygun fiyatlıdır.
  • Ağırlık: Elektrikli sandalyelerin ağırlığı tasarımına göre değişebilir. Seyahat etmeyi sevenler hafif modelleri tercih edebilirken, güçlü ve dayanıklı modeller daha ağırdır.
  • Genişlik: Dar ve katlanabilir elektrikli tekerlekli sandalyeler, sıkışık alanlarda daha kolay manevra yaparlar. Geniş modeller ise daha geniş koltukları ve daha yüksek ağırlık kapasiteleriyle daha geniş kullanıcı kitlesine hitap ederler.
  • Taşınabilirlik: Elektrikli tekerlekli sandalyelerin taşınabilirliği değişebilir. Bazı modeller hafif ve katlanabilirken, bazıları ise daha büyük boyutlarda ve rampalı araçlarla taşınmaya uygun olabilir.
  • Kontroller: Elektrikli tekerlekli sandalyelerin çoğu, kol dayama yerindeki joystick ile kontrol edilir. Bazı modellerde alternatif kontrol yöntemleri de bulunabilir.
  • Havayolu Onaylı: Elektrikli tekerlekli sandalyelerin çoğu, FAA tarafından belirlenen sınırlamalara uygun olarak tasarlanır. Lityum iyon pillerle çalışan modellerin çoğu havayolu onaylıdır.

Yukarıdaki faktörleri göz önünde bulundurarak, kendiniz için en iyi elektrikli tekerlekli sandalyeyi seçebilirsiniz.

Akülü tekerlekli sandalye ne kadardır?

Akülü tekerlekli sandalyelerin fiyatları, birçok faktöre bağlı olarak değişebilir. Satın alınacak sandalyenin tipi, özellikleri ve markası, fiyat aralığının belirlenmesinde önemli bir rol oynar. Genel olarak, akülü tekerlekli sandalyelerin fiyatları 10.000 TL'den başlayarak 500.000 TL'ye kadar çıkabilir.

Akülü tekerlekli sandalye katlanabilir mi?

Akülü tekerlekli sandalyeler, hareketlilik kısıtlamaları olan bireyler için büyük bir kolaylık sağlar. Ancak, seyahatler sırasında veya evde kullanmadığınız zamanlarda, bu sandalyelerin depolanması veya taşınması bir sorun haline gelebilir. Neyse ki, bazı akülü sandalye modelleri katlanabilir özellikte tasarlanmıştır.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.