Efsane Aktör Tom Hanks'ın Yer Aldığı Dünyadan Haberler Filminin İncelemesi

Netflix’in yeni orijinal yapımlarından olan Dünyadan Haberler filmini bu içeriğimizde detaylı bir şekilde inceledik. İşte Dünyadan Haberler filminin konusu, oyuncuları, yorumları ve incelemesi.
Efsane Aktör Tom Hanks'ın Yer Aldığı Dünyadan Haberler Filminin İncelemesi

Dünyadan Haberler Filminin İncelemesi

Uzun zamandan beri Western türünde bir yapım çıkmamaktaydı. Netflix’in yeni yapımı olan Dünyadan Haberler filmi sayesinde bu hasretimiz son buldu. Bu inceleme film içeriğimizde Dünyadan Haberler yapımını detaylı bir şekilde araştırdık. İşte Dünyadan Haberler filminin konusu, oyuncuları, yorumları ve incelemesi.

İçindekiler

Dünyadan Haberler Filmi Hakkında Bilinen Tüm Bilgiler

1. Film tüm dünyada aynı anda 10 Şubat tarihinde yayınlanmıştır. Türünde çok fazla örnek olmaması sayesinde öne çıkan bu yapım izleyicileri tarafından sevilmiştir.

dünyadan haberler film inceleme


2. Film 1 saat 58 dakika uzunluğundadır. Başarılı oyuncuları ve merak uyandıran hikayesi sayesinde bu yapım kısa sürede Netflix’in Top 10 listesine girmeyi başarmıştır.

dünyadan haberler film inceleme


3. Filmin yönetmenlik koltuğunda United 93 yapımı sayesinde tanınan ve BAFTA En İyi Yönetmen Ödülü’nü kazanan Paul Greengrass bulunmaktadır. Filmin yazarlığını Luke Davies ve aynı zamanda yönetmenliğini de yapan Paul Greengrass isimleri yapmıştır.

dünyadan haberler film inceleme


4. Filmin oyuncu kadrosunda Tom Hanks, Helena Zengel, Tom Astor, Travis Johnson, Andy Kastelic, Ray McKinnon, Mare Winningham, Jeffrey Ware, Chris Bylsma, Justin Tade, Darrin Giossi ve Brenden Wedner isimleri yer almaktadır.

dünyadan haberler film inceleme


5. Film Paulette Jiles’in aynı adlı romanından uyarlanmıştır. Filmde Amerikan İç Savaşı’ndan sonra kimsesiz kalan bir kızı yaşayan son yakınlarının yanına götürmeye çalışan adamın hikayesi anlatılmaktadır.

dünyadan haberler film inceleme


6. Jefferson Kyle Kidd, hayatı boyunca üç savaş görmüş ve bunların ikisinde savaşmış bir kaptandır. Eşini kaybettikten sonra Jefferson’ın hayatta kimsesi kalmamıştır. Jefferson kendini kasaba kasaba gezerek insanlara dünyadan haberleri okumaya adamıştır. Jefferson’un önüne bu kasabaların birinde bir kabile tarafından ebeveynlerinin öldürüldüğü ve onlar tarafından kaçırılan bir kız çıkar.

dünyadan haberler film inceleme


7. Jefferson’ın bu kızı alıp akrabalarının yanına San Antiano’ya götürmesi gerekmektedir. Yolculuk çok zor geçecektir. Çünkü hem hava şartları çok zorludur hem de yol boyunca haydutların saldırma tehlikesi vardır.

dünyadan haberler film inceleme


8. Küçük bir kız ve onu akrabalarının yanına götürmeye çalışan bir adamın hikayesini konu alan bu film IMDb’de 6.9 puan almıştır. Yapım bu sayede bizim hazırladığımız en iyi western filmleri listemize girmeyi başarmıştır.

dünyadan haberler film inceleme


Dünyadan Haberler Filminin İzleyici Yorumları

? Kısaca vazgeçişin ve kaybedişin bir hikayesi denilebilir. Tom Janks alman ve yerli kültürü arasında sıkışıp kalan bir çocuğu (Johanna) kayıp ailesine ulaştırma amacı güden eski bir matbaacı, iç savaşta bir yüzbaşı ve güncel olarak kasaba kasaba dolaşıp haber okuyan bir karakteri canlandırıyor. Film bazen durağan olsa bile doğayı sunuş şekli o klasik western hissini vermesi nedeniyle benim için keyifliydi. Girişi, gelişmesi ve sonucu bir yolculuk hikayesine yakışır biçimde bitiyor. D*** M.

? Tom Hanks, ilk kez yer aldığı western filmde oyunculuğu ile yine tartışmasız on numara. Ona eşlik eden 2008 doğumlu alman Helena Zengel, şaşırtıcı performansıyla; başta 2021 Golden Globe En İyi Yardımcı Oyuncu adaylığı olmak üzere, çeşitli ödüllere aday. D**** K.

? Yol filmi sevenler için, karlı bir kış gününde güzel vakit geçirten, özünde western olmayan bir western filmi. Radyonun, televizyonun olmadığı zamanlarda kasaba kasaba gezerek haber okuyan bir adamın küçük bir kızla yolunun kesişme hikâyesi. T**** T.

? Aksakallı Tom Hanks dededen eski usul ağırbaşlı bir western. Burada anlatılan bir yolculuk hikayesi. İç savaş sonrası kasvetli, nerdeyse uğursuz, yorgun ve tehlikeli bir coğrafyada görmüş, geçirmiş kederli bir "hikayeci" subayın yolu trajik kısa yaşamında başına gelenlerden travma geçiren yabani "ve yabancı" bir küçük kızla kesişir. Bu sert ve gerçekçi macera olabildiği kadar sıcak anlatılıyor. Alman asıllı ve İskandinav görünümlü, ama bir yandan da Kiowa yerlisi kültürünü taşıyan kız üzerinden sorulan bir "nereye aitsin" sorusu film boyunca kafa kurcalattı. B**** Z.

? Az önce bitirdik. Demlenmiş bir oyunculuk, muhteşem sanat yönetimi. Öykü oldukça bilindik ve pek de gerçekçi değil. Lakin yine de tat alarak izledik. Aynı tema ile Çin yapımı Wu Tianming filmi "King of Masks" i anımsattı, şayan-ı tavsiyedir. A*** V.

? Kölelik karşıtlığı, siyah ve kızıl derili ırkçılığı vurgusu, halkı kandırıp sömüren güç sahibi insanlar ve halkı uyandırmak için kendini feda eden yüce gönüllü beyaz Amerikalı. Tek eksik eşcinsel karakter. TV’de yayınlansa dikkat çekmeyecek bir film. Tom Hanks de normal oynamış bence abartılacak bir performansı yok. D*** P.

? Öyle ortada bir film ki büyük olasılıkla izleyicinin yarısı 'haklı sebeplerle' beğenmeyecek, diğer yarısı da yine 'haklı sebeplerle' beğenecek. Ha ortada derken kalite manasında demiyorum, çünkü birinci sınıf bir iş bu. Ama hikayesi, senaryosu ve anlattığı temalar tam ortalama. Ben beğendim, o yüzden de kendi 'haklı sebeplerimi' sıraladım beğenmek için. Ama bu film üstüne kimseyle tartışmaya girmem, çünkü çürütemem dediklerini. K**** A.

? Eli yüzü düzgün bir western ve gayet izlenebilir bir yol hikayesi. Gerektiği yerde aksiyonu, gerektiği yerde de duygusal sahneleri, hepsi dozunda. Hikayeyi tahmin ediyorsunuz direkt, o yüzden daha sıkıcı bir film bekliyordum ama öyle çıkmadı. Bu tarz filmlerde görülen bazı gereksiz gerilim yaratma ögelerine çok girmeden akıp giden bir hikaye yapmış Paul Greengrass. Kısacası ben beğendim. S** B.


Dünyadan Haberler Filminin Oyuncuları ve Karakter Analizleri

Bu kısımda sizin için Dünyadan Haberler filmindeki dikkat çeken oyuncuların hayat hikayesini araştırdık. İşte Dünyadan Haberler filminin başrolleri ve rol aldıkları karakterleri hakkında bazı bilgiler.


Tom Hanks – Kaptan Kidd

dünyadan haberler film inceleme

9 Temmuz 1956 yılında dünyaya gelen Tom Hanks bir Amerikalı sinema oyuncusudur. Zor rollerin üstesinden gelebilmesiyle tanınmış olan Tom Hanks iki defa Oscar ödülü almıştır. Tom Hanks daha önceden Forrest Gump, Yeni Hayat, Er Ryan’ı Kurtarmak, Greyhound, Kaptan Phillips, Yeşil Yol, Philadelphia ve Apollo 13 yapımlarında yer almıştır. Tom Hanks bu filmde 2 savaşa katılmış ve eşini kaybedince kimsesi kalmamış olan Kaptan Kidd karakterini canlandırmaktadır. Tom Hanks'ın yer aldığı yapımları incelemek isterseniz "En İyi Tom Hanks Filmleri" adlı içeriğimize göz atabilirsiniz.


Helena Zengel – Johanna

dünyadan haberler film inceleme

2008 doğumlu olan Helena Zengel bir Alman aktördür. Küçük yaşına rağmen En İyi Kadın Oyuncu Dalında Avrupa Film Ödülü’ne aday olarak gösterilen Helena Zengel gelecek vaat eden bir oyuncudur. Helena Zengel daha önceden Oyunbozan, Dark Blue Girl, Looping, İnga Lindström ve der Gute Bulle yapımlarında yer almıştır. Helena Zengel bu filmde ailesi bir kabilenin saldırısında öldürülmüş olan Johanna karakterini canlandırmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.