Muğla'nın İncisi Datça'da Gidilecek En İyi 15 Mekan

Geçmişi milattan önceye dayanan ve doğasıyla hayranlık uyandıran Datça'nın en güzel mekanlarını liste haline getirdik. İşte o mekanlar...
Muğla'nın İncisi Datça'da Gidilecek En İyi 15 Mekan

Muğla'nın en güzel ilçelerinden biri olan Datça, yazın gelmesiyle beraber hareketlenen tatil beldeleri arasında yer alıyor. Plajları, doğası, koyları ve tarihi güzellikleriyle eşsiz bir tatil deneyimi sunan Datça, yabancı turistlerinde yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

Hazırladığımız bu içeriğimiz Datça'da tatil yapacaklar için bir rehber niteliği taşıyor. Restoranlardan kafelere, plajlardan tarihi yerlere kadar birçok farklı noktalardan oluşan listemiz, Datça'nın en iyi mekanlarını içeriyor.

Datça'nın En İyi Mekanları Listesi

SıraMekanBölgeneoldu Puanı
1Kekik Restaurantİskele10/9.9
2Culinariumİskele10/9.8
3Dalidaİskele10/9.9
4Dutdibi Fish Mekanİskele10/9.9
5Akvaryum PlajıPalamutbükü10/9.9
6Cafe Innİskele10/9.8
7KoyuKnidos Antik KentiYazı10/9.9
8Çınar Dondurma Atilla Ustaİskele10/9.9
9Eski Meyhaneİskele10/9.8
10Hayıtbükü KoyuMesudiye10/9.9
11Kumluk Plajı Restaurantİskele10/9.8
12Sail Coffee Roastery & Barİskele10/9.8
13Datça Vineyard And WineryKızlan10/9.9
14Taşlık Plajıİskele10/9.9
15Sapphire Roof Bistroİskele10/9.8

Datça'nın En İyi 15 Mekanı

İşte Datça'da gitmeniz gereken popüler mekanlar...

1. Kekik Restaurant

Datça'nın En İyi Mekanları

ARTILAREKSİLER
Manzara
Lezzet
Ambiyans

Datça'nın en iyi mekanları arasında yer alan Kekik Restaurant, bir tarafta lezzetli yemekler sunarken bir taraftan da ayaklarınıza gelen dalgayla ferahlamanızı sağlıyor. Ege, Akdeniz ve Dünya mutfağından seçkiler sunan Kekik Restoran, Datça'ya giden ünlülerin de ilk tercihi oluyor.

Telefon(0252) 712 89 86
Saatler10:00-02:00
Adresİskele, Kumluk Yolu No:3, 48900 Datça/Muğla
MutfakEge, Akdeniz ve Dünya Mutfağı
MekanAlkollü

Google Müşteri Yorumları

? Mezeleri çok lezzetli. Ortama zaten diyecek kelime yok. Serkan bey çook ilgili. Personeller güleryüzlü. Mutlaka deneyimlenmesi gereken bir mekan.

? Müziklerle ve muhteşem manzarayla keyifli vakit geçirdik. Özellikle Tolga beye ve Serkan beye çok teşekkür ederiz, samimi, hızlı ve güleryüzlüydüler. Ahtapot ve kekik meze mutlaka masanızda olmalı.

2. Culinarium

Datça'nın En İyi Mekanları

ARTILAREKSİLER
Güler Yüzlü Çalışan
Zengin menü
Manzara

Datça'nın en güzel en modern restoranları arasında yer alan Culinarium, muhteşem deniz manzarasıyla özellikle gün batımlarında çok yoğun oluyor. Oldukça zengin bir menüye sahip olan bu mekan, Alman, Türk, Fransız ve İtalyan mutfağının harmanlandığı lezzetleriyle gelen herkesten beğeni topluyor.

Telefon(0252) 712 97 70
Saatler11:00-23:00 Pazar: Kapalı
Adresİskele, 64. Sk. No:20, 48900 Datça/Muğla
MutfakAlman, Türk, Fransız ve İtalyan Mutfağı
MekanAlkollü

Google Müşteri Yorumları

? Rafine lezzetlerle dolu harika bir akşam yemeğiydi. Yediğimiz herşey muhteşemdi. Ulrike Hanım ve Faruk Bey’e de ilgileri için teşekkür ederim. En kısa zamanda görüşmek üzere.

? İnanılmaz. Datçaya gidip buraya uğramamak bence çok büyük hata olur. Bir çiftin kendi evinde misafir ağırlamasına yakın bir hizmet aldık.

3. Dalida Datça

Datça'nın En İyi Mekanları

ARTILAREKSİLER
Dekorasyon
Zengin Menü
Lezzet

Kahveleri ve kokteylleriyle Datça'da dikkat çeken Dalida, Sapphire Hotel'in bünyesinde yer alıyor. Liman bölgesinin en iyi mekanları arasında yer alan Dalida, pastel tonlarının hakim olduğu estetik dekorasyonuyla da keyifli bir ortam sunuyor. Kahvaltıdan akşam yemeğine, tatlıdan alkol çeşidine kadar oldukça zengin bir menü sunan bu mekan, manzarasıyla da beğeniliyor.

Telefon(0252) 712 44 99
Saatler08:00-20:00
Adresİskele, Sabiha Gökçen Cad No 8, 48900 Datça/Muğla
MutfakDünya Mutfağı
MekanAlkollü

Google Müşteri Yorumları

? Kalite ve samimiyeti bir arada bulabileceğiniz ender mekanlardan. Kokteyller efsane, mantarlı pizettesine bayıldım! Datça'ya gittiğinizde mutlaka uğrayın derim

? Datça’nın tartışılmaz en kaliteli mekanı. Kokteyller ve yemek harika. Dalida Datça iyi ki açıldı. ❤️

4. Dutdibi Fish Mekan

Datça'nın En İyi Mekanları

ARTILAREKSİLER
Lezzet
Ambiyans

Datça'da balık yenilecek en iyi mekanlar arasında bulunan Dutdibi Fish Mekan, salaşlığıyla da Ege'nin samimiyetini hissettiriyor. Kumsalda yer alan masalarıyla keyifli bir ortam sunan bu mekan, mezeleriyle de hafızalarda yer ediniyor.

Telefon(0252) 712 92 92
Saatler09:00-01:00
Adresİskele, 70. Sk. No:18, 48900 Datça/Muğla
MutfakAkdeniz Mutfağı
MekanAlkollü

Google Müşteri Yorumları

? 3 defa gittim hepsinde de mezeler şahaneydi . Özellikle balı bademli kalamar çok başarılıydı . Mekanın manzarasına zaten diyecek bir şey yok . Deniz dibinde yemek çok keyifli .

? Yeri gerçekten güzel seçilmiş. Rahat bulunan güzel bir mekan. Balık yapmak kolay değildir ama yediğimiz balık çok lezzetliydi. Meze çeşitleri fazla ve değişik. Mezelerin tadı gayet güzel. Deniz kenarında güzel bir yemek isteyenler için Datça'da hoş bir mekan.

5. Akvaryum Plajı Datça

Datça'nın En İyi Mekanları

Datça'nın en iyi plajları arasında yer alan Akvaryum Plajı, berrak ve sığ deniziyle gelen herkesi büyülüyor. İçeride yüzen balıkları rahatlıkla görebileceğiniz temizlikte olan bu plaj, özellikle tekne turu yapanların en çok tercih ettiği koylar arasında bulunuyor.

AdresAkvaryum Plajı Palamutbükü, Yaka, 48900 Datça/Muğla

Google Müşteri Yorumları

? Bayıldık. Denizden çıkmak istemedik. Kısa bir patika yol sonrası akvaryumda yüzmeye hazır olun. Plaj yeri çok dar. Erken saatlerde giderseniz daha rahat yer bulursunuz. Datça’ya gelindiyse bu denizde yüzmeden dönmeyin lütfen.

? Harika bir koy. Datça gezimizde bu koya yarım gün ayırmıştım. Yüzmeye doyamadığım koylardan biri oldu. Bir dahaki ziyaretimde mutlaka ama mutlaka tam gün vakit ayırıp koyun tadını çıkartacağım

6. Cafe Inn Datça

Datça'nın En İyi Mekanları

ARTILAREKSİLER
Lezzet
Manzara
Zengin Menü

Datça'da kahvaltı yapacaksınız tercih edebileceğiniz mekanlar arasında olan Cafe Inn, manzarasıyla da gelen herkesi memnun ediyor. Sadece kahvaltısıyla değil pizza ve makarnalarıyla da beğeni toplayan bu mekan, İtalyan mutfağıyla Datça'da öne çıkıyor.

Telefon(0252) 712 94 08
Saatler09:00-22:30
Adresİskele, Kumluk Yolu, 48900 Datça/Muğla
MutfakAkdeniz Mutfağı
MekanAlkollü

Google Müşteri Yorumları

? Ne yediysek güzeldi. İtalyan Lokantası akla ilk gelen pizza makarna dışında Ciğer yahni çok başarılı, semiz otu salatası, sunumları başarılı. Datça’daki lezzet noktası .

? Bruscetta ve pizzalarını denedik. Hepsi lezzetliydi. Özenle servis yapılıyor. Yorumların hakkını veren bir mekan.

7. Knidos Antik Kenti

Datça'nın En İyi Mekanları

Datça'da mutlaka görülmesi gereken yerler arasında olan Knidos Antik Kenti, M.Ö. 4. yüzyıldan kalma bir yaşam alanıdır. Kemerlerden amfilere, sutunlarıdan manzaraya kadar her şeyiyle büyüleyici bir yer olan bu antik kent, özellikle gün batımlarında çok fazla tercih ediliyor.

Saatler09:00-20:00
AdresYazı, Muğla Datça Çevre Yolu, 48900 Marmaris/Datça/Muğla

Google Müşteri Yorumları

? Ege ile akdenizin kesişim noktasında bir liman kenti. Tarih ve antik kent severler için gezilecek geniş ve zorlu bir alana sahip. Eğer palamutbüküne kadar geldiyseniz uğramanızı tavsiye ederim.

? Datça merkezden özel aracımızla ortalama 1 saatte dağın eteğinden uçurumun kenarından ulaştığımız muazzam bir antik kent. Datça ya gittiğimizde özellikle burada gün batımını izlememiz söylendi.

8. Çınar Dondurma Atilla Usta

Datça'nın En İyi Mekanları

ARTILAREKSİLER
Ürün Çeşidi
Lezzet
Vegan Dondurma

Datça'nın sıcağında ferahlatıcı ve lezzetli dondurma arayanların ilk durağı olan Çınar Dondurma, yat limanında yer alıyor. Günün her saati önünde uzun kuyruklar oluşturan bu dondurmacı, 40 çeşit dondurmasıyla her damak tadına hitap ediyor. Ayrıca vegan, glutensiz, şekersiz gibi dondurma seçenekleriyle de dikkatleri üzerine toplayan bu mekan, sadece yaz sezonunda açık kalıyor.

Telefon0537 309 06 64
Saatler15:00–00:00
Adresİskele, Atatürk Cd. No:87, 48900 Datça/Muğla
MutfakMeyhane/ Türk Mutfağı
MekanAlkollü

Google Müşteri Yorumları

? Her Datça ‘ya gelişimde muhakkak uğradığım ve dondurma çeşitlerini severek deneyimlediğim bir lezzet durağı .. Meyve çeşitli dondurmalı ferahlatıcı ve gayet başarılı …

? Keçi sütü kaymaklı dondurmasını beğendim. Datça sahilde güzel bir işletme güler yüzlü. Teşekkür ederiz.

9. Eski Meyhane Datça

Datça'nın En İyi Mekanları

ARTILAREKSİLER
Güler Yüzlü Çalışan
Zengin menü

Datça'da keyifli bir akşam geçirmek istiyorsanız eğer tercih edebileceğiniz Eski Meyhane, salaş ve samimi ortamıyla beğeni topluyor. Birbirinden farklı meze çeşitleriyle dikkatleri üzerine çeken bu meyhane, özellikle karidesli mezesiyle ön plana çıkıyor.

Telefon0533 578 29 88
Saatler09:30-02:00
Adresİskele, 70. Sk. no:1/B, 48900 Datça/Muğla
MutfakMeyhane/ Türk Mutfağı
MekanAlkollü

Google Müşteri Yorumları

? Oturma düzeni ferah, masalar arası mesafeli, dekorasyonu sıcak bir mekan. Çalışanları güler yüzlü ve enerjik.

? Ambians harika. Müzikler olması gereken ses düzeyinde. Mezeler de harikaydı. Zahterli kuru domatesi ayrıca beğendim. Datçada meyhane arayanlar kesinlikle gitmeli. İşletmeciler ve çalışanlarda mutlu ve pozitifler. Teşekkürler

10. Hayıtbükü Koyu

Datça'nın En İyi Mekanları

Yemyeşil ağaçlar tarafından etrafı çevrilen bu plaj, Datça'nın en sevilen plajları arasında yer alıyor. Rüzgara karşı korunaklı olduğundan dolayı her zaman sığ bir denize sahip olan bu koy, ulaşım yönünden de oldukça kolaydır. Ayrıca birden derinleşmediğinden dolayı çocuklu ailelerin de sevdiği bu plajda birçok işletme yer alıyor.

AdresHayıtbükü Koyu, Mesudiye, 48900 Datça/Muğla

Google Müşteri Yorumları

? Ahhh Hayıtbükü Koyu ... Sözün bittiği nokta denizin berraklığı , akvaryum gibi denizin dibi , balıkların güzellikleri herşeyi ile doğanın ne kadar güzel olduğunu bir kez daha anlıyorsunuz .

? Çarşaf gibi ve tertemiz deniziyle bu bölgenin en güzel koylarından biri. Plaj küçük çakıl taşı ve kumlu, suyu berrak ve temiz. Mutlaka görülmesi gereken yerlerden.

11. Kumluk Restaurant Datça

Datça'nın En İyi Mekanları

ARTILAREKSİLER
Ambiyans
Lezzet

Datça'nın meşhur kumluk plajında yer alan Kumluk Restoran, ayaklarınızı denize sokarak yemek yeme keyfi veriyor. Sevdiklerinizle birlikte bir taraftan sohbet ederken bir taraftan da lezzetli balık yiyebileceğiniz en iyi mekanlar arasında bulunuyor.

Saatler08:00-00:00
Adresİskele, Kumluk Yolu No:24, 48900 Datça/Muğla
MutfakDeniz Mahsulleri
MekanAlkollü

Google Müşteri Yorumları

? Mezeler çok lezzetliydi. ilgi alaka da güzeldi. Denize sıfır masalar için önceden rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederim ☺️

? Ortam başlı başına sizi büyülemeye yetiyor, gelen mezeler de fiyat porsiyon olarak böyle bir mekan için kabul edilebilir düzeyde. Çalışanlar hızlı servis için ellerinden geleni yapıyorlar, çay servisi de gayet hızlıydı.

12. Sail Coffee Roastery & Bar

Datça'nın En İyi Mekanları

ARTILAREKSİLER
Manzara
Konfor
Lezzet

Datça'da üçüncü dalga kahveciler arasında en iyisi olan Sail Coffee Roastery, konforlu oturma alanlarıyla herkesi evinde gibi hissettiriyor. Deniz manzarasıyla hoş bir ortam sunan bu mekan, sadece kahveleriyle değil kokteyl ve içki menüsüyle de dikkat çekiyor.

Telefon0532 541 72 81
Saatler10:00-00:00
Adresİskele, Taşlık Plaj Yolu No:4, 48900 Datça/Muğla
MutfakKahve
MekanAlkollü

Google Müşteri Yorumları

? Datça’nın en güzel mekanlarından birisi. Konumu harika. Her akşamüstü denize girdikten sonra keyifle oturduğumuz bir mekan. Müthiş tiramisu yapıyorlar, kesinlikle tavsiye ederim.

? Konumu, manzarası, kahveleri, çalışanların güler yüzü ile muhteşem bir kafe. Bütün yazı burada geçirdim diyebilirim. Çok çok tavsiye.

13. Datça Vineyard And Winery

Datça'nın En İyi Mekanları

ARTILAREKSİLER
Çalışan İlgisi
Manzara
Lezzet

Hem yerli hem de uluslararası yarışmalarda ödüle sahip olan Datça Vineyard, kendi yetiştirdikleri üzümleri bağdan toplayıp tamamen eski yöntemlerle üretim yapıyor. Bağdan sofraya anlayışına sahip olan bu mekan, şarapları yerinde tadıp bir şeyler yemek isteyenler için de restoran sunuyor.

Saatler09:00-18:00
AdresD400, Marmaris Datça Yolu 7.km, 48900
MutfakŞarap/Dünya Mutfağı
MekanAlkollü

Google Müşteri Yorumları

? İnternet üzerinden araştırıp gittiğim, aşırı memnun ayrıldığım mekan . Keçi peynir pizzası ve tortelinisi inanılmaz güzeldi.

? Yolunuz Datça’ya düştüyse buraya uğramadan gitmeyin. Şarapları güzel, ben özellikle ballı ve blushı beğeniyorum. 18.00’dan sonra tadım yapılmıyormuş bilginiz olsun. Çalışanlar çok tatlı ve kibarlardı. Çok teşekkür ederiz..

14. Taşlık Plajı

Datça'nın En İyi Mekanları

Datça'da denize girilecek bir diğer plaj olan Taşlık Plajı, merkezi konumuyla tatilcilerin gözdesi oluyor. Mavi bayrağa sahip olan bu plaj, çakıl taşı ve kum karışımıyla da gelenleri memnun ediyor. Ayrıca hemen yanında olan Ilıca gölünün denize akan kısmında da denize girebilir ve şalale gibi akan suyun altına girerek omuzlarınıza masaj etkisi verebilirsiniz.

AdresTaşlık Plajı, İskele, 48900 Datça/Muğla

Google Müşteri Yorumları

? Datça nin en ünlü plajlarındandır. Kamp yeri de bulunuyor. Burada kamp yapıp konaklayabilirsiniz. Halka açık bir plajdır. Ister şezlong kiralayıp oturun ister kemdi şemsiye ve sandalyenizle oturun seçim sizin.

? Datça'nın göbeğinde ulaşım sorunu olmayan harika bir plaj giriş taşlık açıklar ince kum deniz harika işletmelerde mevcut. Halk plajı kısmında kabin var ancak duş yok.

15. Sapphire Roof Bistro

Datça'nın En İyi Mekanları

ARTILAREKSİLER
Lezzet
Manzara
Çalışan İlgisi

Datça'nın en şık mekanları arasında yer alan Sapphire Roof Bistro, hem manzarası hem de ortamıyla giden herkesin keyif almasını sağlıyor. Makarnadan burgere, biftekten takoya kadar birçok lezzet sunan bu mekan, kokteylleriyle de beğeni topluyor. Ayrıca canlı müzikleriyle de güzel bir deneyim yaşatan bu mekan, gün batımında çok yoğun oluyor.

Telefon(0252) 712 44 99
Saatler18:00-23:00
Adresİskele, Sabiha Gökçen Cad No.8, 48900 Datça/Muğla
MutfakDünya Mutfağı
MekanAlkollü

Google Müşteri Yorumları

? Personelin ilgi ve alakası, yemeklerin lezzeti, manzara ve müzik listeleri de dahil her şey çok güzeldi. Sakin ve keyifli bir akşam için çok ideal

? Şehrin en güzel deniz manzaralı terası? yemekleri ve içecekleriyle harika vakit geçirdik. Datça’ya özel knidos şarabını tatmanızı öneririm.

Benzer İçerik Tavsiyeleri
Muğla'da Gezilecek Yerler

Datça'da akşam yemeği nerede yenir?

Datça'da akşam yemeği yiyebileceğiniz mekanlar arasında; Kekik Restaurant, Culinarium, Dalida Datça, Dutdibi Fish Mekan, Cafe Inn ve Kumluk Restaurant Dat.a'da lezzetli yemek yiyebileceğiniz mekanlardır.

Datça'nın neyi meşhur?

Datça'nın meşhur lezzetleri arasında badem, incir, susam, zeytinyağı, bal ve kuru otlar yer alıyor.

Datça'nın hangi yemeği meşhur?

Datça'da mutlaka yemeniz gereken lezzetler arasında; badem köftesi, garaville, dallampa, bademli incir tatlısı, tilki otu kavurma, könger ve kabak çiçeği dolması Datça'nın meşhur lezzetleridir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.